Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Σε λιγους μηνες κλεινω τα 18 συγκεκριμενα τον Απριλιο και θα ηθελα να ξερω αν μπορω να παω πο τον Μαρτιο η Φεβρουαριο για να κανω τα θεωρητικα μαθηματα,τις εξετασεις σε γιατρους κτλ. ετσι τον Απριλιο να δωσω και πρακτικη για να το παρω το καλοκαιρη το διπλωμα οδηγησης.Μπορει να γινει αυτο ή θα πρεπει να κλεισω τα 18 και να γραφτω για το διπλωμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρητικά όχι αλλά πολλοι δάσκαλοι το κάνουν για μαθήματα. Το είχαν κάνει και στην κόρη μου και στον γιο μου. Δεν ξέρω γιατί περνουν αυτό το ρίσκο. 

Αυτά πριν 12 και 8 χρόνια. 

Για σήματα με τίποτα πριν κλείσεις τα 18 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 29/12/2018 στις 1:14 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε

Δεν ξέρω γιατί περνουν αυτό το ρίσκο. 

ε προφανώς για να μη χάσουν τον πελάτη.

Διότι αν εσένα σου λέγανε όχι, θα πήγαινες τα παιδιά σου σε κάποιον άλλον που θα σου έλεγε ναι. Οπότε πάει το χιλιαρικάκι++

όλα τα είχαμε στους δρόμους, αυτό μας έλειπε...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιαούρτι είπε

ε προφανώς για να μη χάσουν τον πελάτη.

Διότι αν εσένα σου λέγανε όχι, θα πήγαινες τα παιδιά σου σε κάποιον άλλον που θα σου έλεγε ναι. Οπότε πάει το χιλιαρικάκι++

όλα τα είχαμε στους δρόμους, αυτό μας έλειπε...

Ναι αλλά αν τους σταματάγανε την ώρα του μαθήματος τι γινόταν; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Ναι αλλά αν τους σταματάγανε την ώρα του μαθήματος τι γινόταν; 

καθένας παίρνει τα ρίσκα του.

Εγώ έκανα μαθήματα σε επαρχία. Δε μας σταμάτησε ποτέ κανείς αλλά αντιθέτως όταν περνούσαμε από το τμήμα χαιρετούσε ο δάσκαλος τους μπάτσους. Πιστεύεις ότι αν ήμουν ανήλικος, θα είχε πρόβλημα ο δάσκαλος; θα τον σταματούσαν ποτέ για έλεγχο;

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

καθένας παίρνει τα ρίσκα του.

Εγώ έκανα μαθήματα σε επαρχία. Δε μας σταμάτησε ποτέ κανείς αλλά αντιθέτως όταν περνούσαμε από το τμήμα χαιρετούσε ο δάσκαλος τους μπάτσους. Πιστεύεις ότι αν ήμουν ανήλικος, θα είχε πρόβλημα ο δάσκαλος; θα τον σταματούσαν ποτέ για έλεγχο;

Στην επαρχια σαφως οχι αλλα στην απροσωπη Αθηνα δεν μπορει να τους ξερει ο δασκαλος .

Δημοσ.
On 29/12/2018 at 13:14, Γιάννης Platano said:

Θεωρητικά όχι

Και πρακτικά, από όσο ξέρω για να βγει καρτέλα υποψηφίου οδηγού πρέπει να έχεις κλείσει τα 18. Δεν έχω ιδέα πως το καταφέρνουν αυτοί που το κάνουν, ίσως απλά κάνουν τα μαθήματα και συμπληρώνουν την καρτέλα μετά τα 18;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akpe είπε

Και πρακτικά, από όσο ξέρω για να βγει καρτέλα υποψηφίου οδηγού πρέπει να έχεις κλείσει τα 18. Δεν έχω ιδέα πως το καταφέρνουν αυτοί που το κάνουν, ίσως απλά κάνουν τα μαθήματα και συμπληρώνουν την καρτέλα μετά τα 18;

Αυτο κανουν .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@aqifi

Για να  λέει ο νομοθέτης πως για να πιάσεις τιμόνι αυτοκινήτου (ακόμη και  σαν εκπαιδευόμενος) ειδικά σε δημόσιο δρόμο πρέπει να έχεις κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας σου,  κάποιος λόγος , κάποιο σκεπτικό θα υπάρχει και έχει σχέση με τους όρους  αστική και ποινική ευθύνη.

Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, περίμενε τρεις μήνες και κάνε τα πάντα νομότυπα καθώς ο διάολος έχει πάρα πολλά ποδάρια και είναι πάρα πολύ εύκολο να σπάσει κάποιο από αυτά. Σε περίπτωση που συμβεί κάποια στραβή θα βρείτε το μπελά σας και θα τρέχετε όλοι μαζί (ο δάσκαλος -ο θεός να τον κάνει από τη στιγμή που δέχεται κάτι τέτοιο-  εσύ  και οι γονείς σου).

Γιατί τέτοια πρεμούρα ;

Φοβάσαι μήπως και δεν προλάβεις να βρεις ελεύθερο μπάκετ για τη νέα σεζόν στο WRC  ;

Δέξου τα λόγια μου  σα συμβουλή από κάποιον που θα μπορούσε (ηλικιακά) κάλλιστα να είναι πατέρας σου.

Στις 29/12/2018 στις 1:14 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε

Θεωρητικά όχι αλλά πολλοι δάσκαλοι το κάνουν για μαθήματα. Το είχαν κάνει και στην κόρη μου και στον γιο μου. Δεν ξέρω γιατί περνουν αυτό το ρίσκο. 

Αυτά πριν 12 και 8 χρόνια. 

Για σήματα με τίποτα πριν κλείσεις τα 18 

Εσύ γιατί  πήρες αυτό το ρίσκο για τα ανήλικα παιδιά σου ;

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, nik0laus είπε

@aqifi

Για να  λέει ο νομοθέτης πως για να πιάσεις τιμόνι αυτοκινήτου (ακόμη και  σαν εκπαιδευόμενος) ειδικά σε δημόσιο δρόμο πρέπει να έχεις κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας σου,  κάποιος λόγος , κάποιο σκεπτικό θα υπάρχει και έχει σχέση με τους όρους  αστική και ποινική ευθύνη.

Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, περίμενε τρεις μήνες και κάνε τα πάντα νομότυπα καθώς ο διάολος έχει πάρα πολλά ποδάρια και είναι πάρα πολύ εύκολο να σπάσει κάποιο από αυτά. Σε περίπτωση που συμβεί κάποια στραβή θα βρείτε το μπελά σας και θα τρέχετε όλοι μαζί (ο δάσκαλος -ο θεός να τον κάνει από τη στιγμή που δέχεται κάτι τέτοιο-  εσύ  και οι γονείς σου).

Γιατί τέτοια πρεμούρα ;

Φοβάσαι μήπως και δεν προλάβεις να βρεις ελεύθερο μπάκετ για τη νέα σεζόν στο WRC  ;

Δέξου τα λόγια μου  σα συμβουλή από κάποιον που θα μπορούσε (ηλικιακά) κάλλιστα να είναι πατέρας σου.

Εσύ γιατί  πήρες αυτό το ρίσκο για τα ανήλικα παιδιά σου ;

Το να ξεκινησουν μαθηματα ενα μηνα πριν τα 18 παντα με δασκαλο δεν θεωρω οτι ηταν καποιο ρισκο εκ μερους μου .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου ανέφερα φίλε μου ότι το ρίσκο έχει σχέση με αστικές και ποινικές ευθύνες στη περίπτωση στραβής aka  τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό, που στη περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος είναι ενήλικος και με ενήμερη καρτέλα  είναι καλυμένος ενώ στην αντίθετη είναι όλα στον αέρα.

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Σου ανέφερα φίλε μου ότι το ρίσκο έχει σχέση με αστικές και ποινικές ευθύνες στη περίπτωση στραβής aka  τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό, που στη περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος είναι ενήλικος και με ενήμερη καρτέλα  είναι καλυμένος ενώ στην αντίθετη είναι όλα στον αέρα.

Εχω την εντυπωση χωρις να ειμαι απολυτως σιγουρος οτι την ευθυνη σε αυτη την περιπτωση  την εχει αποκλειστικα ο δασκαλος .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Γιατί μόνο αυτός ;

Εμείς οι γονείς δεν είμαστε υπεύθυνοι- υπόλογοι  για τις πράξεις των ανήλικων τέκνων μας ;

Σε αυτο εχεις δικο αλλα υπαρχουν πιο σπουδαια πραγματα , χωρις να παραγνωριζω το παραπανω, που θελουν την επιμελεια μας . Για αλλα τρεμουμε μηπως συμβουν και οχι μονο οσο ειναι ανηλικα κατα τον νομο .Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Σαφώς και καταλαβαίνω. Σίγουρα σε μια τέτοια περίπτωση ο δάσκαλος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ως ο τελευταίος χρονικά, με την έννοια της τελευταίας ασφαλιστικής δικλείδας,   που μπορεί να ανακόψει-εμποδίσει μία τέτοια πράξη.

Αυτό που δυσκολεύομαι να καταλάβω είναι το ποιος ο λόγος να εκβιάσουμε  εμείς για τα παιδιά μας μια τέτοια κατάσταση για 30,50,60 μέρες για κάτι που ούτως η άλλως θα γίνει  πολύ σύντομα (να βγάλουν το δίπλωμα δηλαδή) .

Αnyway

Ο νέος χρόνος να είναι γεμάτος υγεία και ευτυχία για όλους  (ακόμα και για αυτούς που βιάζονται να βγάλουν το δίπλωμα )  :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...