Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, spirosinteristi είπε

Έχετε διαβάσει άρθρο γι αυτό το θεμα?

Εχω σχετικες γνωσεις λογω επαγγελματος και ειμαι σιγουρος για τη συγκεκριμενη χρηση. Αν εχεις ομως αμφιβολιες θα χαρω να σε απαλαξω απο αυτο το διαβολικο μηχανημα.

Θα επρεπε να σε ανησυχει το κινητο και πολλα αλλα στη ζωη σου, παρα το bluetooth. Ασχολεισαι με ενα κουνουπι και δεν βλεπεις κοπαδι με φαλαινες

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω κολλήσει Γιατί το φοράω όταν κοιμάμαι κ έχω συνήθεια να βάζω το χέρι μου στο κεφάλι !Μπορεί να ναι κ ηλίθιο το κόλλημα μου...το έχω βάλει αγγελία για πουλημα

Δημοσ.
4 hours ago, spirosinteristi said:

Έχω κολλήσει Γιατί το φοράω όταν κοιμάμαι κ έχω συνήθεια να βάζω το χέρι μου στο κεφάλι !Μπορεί να ναι κ ηλίθιο το κόλλημα μου...το έχω βάλει αγγελία για πουλημα

ενω τοσα κινητα και  wifi τριγυρω σου με εμβελεια πολυ μεγαλυτερη απο τα 5 μετρα του bluetooth? συν τα dect τηλεφωνα.

http://www.althos.com/tutorial/Bluetooth-tutorial-RF-Power-Classes.html

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, spirosinteristi είπε

Αν το πουλας επειδη δεν το χρειαζεσαι καλα κανεις. Αν ομως το πουλας επειδη το φορας στον υπνο σου και βαζεις το χερι στο κεφαλι ... οκ, δε μπορω να σχολιασω

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, cumulus είπε

Τη λυση να μην το βαζεις οταν κοιμασαι δεν την εχεις σκεφτει;

Το φοράω για το ξυπνητήρι 

13 λεπτά πριν, stratosw είπε

Αν το πουλας επειδη δεν το χρειαζεσαι καλα κανεις. Αν ομως το πουλας επειδη το φορας στον υπνο σου και βαζεις το χερι στο κεφαλι ... οκ, δε μπορω να σχολιασω

Και τα 2 παίζουν

42 λεπτά πριν, poulinos είπε

ενω τοσα κινητα και  wifi τριγυρω σου με εμβελεια πολυ μεγαλυτερη απο τα 5 μετρα του bluetooth? συν τα dect τηλεφωνα.

Δεν έχεις άδικο σε αυτό!τουλάχιστον το δικό μου wifi το κλείνω το βραδυ

Δημοσ.
6 minutes ago, spirosinteristi said:

Το φοράω για το ξυπνητήρι 

Και τα 2 παίζουν

Δεν έχεις άδικο σε αυτό!τουλάχιστον το δικό μου wifi το κλείνω το βραδυ

κλεινεις το δικο σου και εχεις αλλα δεκα συν κινητα συν συν σην.δυστυχως παντου υπαρχουν συσκευες.μπορει το δικο σου wifi να ειναι σε αλλο δωματιο μακρυα και να πιανεις καλυτερα του γειτονα απο οτι το δικο σου

• Like 1
  • Sad 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πολύ επίκαιρο το ζήτημα μιας και τα smart/fitness watches έχουν "ανεβεί" πολύ.

Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω ένα Garmin , κυρίως για την παρακολούθηση παλμών στο τρέξιμο αλλά  και για τις υπόλοιπες καθημερινές λειτουργίες . Παρόλα αυτά , με ανησυχεί και εμένα το θέμα της ακτινοβολίας - wifi - bluetooth . 

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αν και ψάχτηκα λίγο, δεν βλέπω πολλά άρθρα από έγκυρες πηγές που να επιβεβαιώνουν ή να απορρίπτουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο .  Τα λίγα που φαίνονταν αρκετά σοβαρά για να δώσω βάση ανέφεραν ότι "ακόμη δεν υπάρχει βεβαιότητα  ότι βλάπτουν ούτε ότι δεν βλάπτουν."

Το θέμα είναι ότι μιλάμε για μία σχετικά νέα τεχνολογία , της οποίας οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις δεν θα εμφανιστούν σε κάποιον που το φοράει  5 μήνες  ή 2-3 χρόνια , οπότε δεν νομίζω ότι μας καλύπτουν σχόλια του τύπου " το φορούσα 3 χρόνια και δεν έχω πάθει τίποτα. "  . 

Επίσης , προφανώς και είμαστε καθημερινά εκτεθειμένοι  στην εμβέλεια άπειρων  wifi κτλ , επειδή όμως δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε δεν σημαίνει ότι θέλουμε να  προσθέσουμε και ένα ακόμα  ενδεχόμενο "κίνδυνο" ( εάν το ρολόι εκπέμπει ακτινοβολία φυσικά, γιατί δέχομαι ότι πιθανώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ) στην λίστα  . Τουλάχιστον να ξέρουμε πραγματικά σε ποιο βαθμό επιβαρύνει για να εκτιμήσουμε εάν πραγματικά  αξίζει ..  Στην τελική , μιλάμε για εργαλεία που έχουν σκοπό να μας δώσουν υγεία και να βελτιώσουν την ζωή μας , όχι το αντίθετο..

Οπότε  , έχει κανείς κανένα link που θεωρεί έγκυρο σχετικά με την επικινδυνότητα ; Γνωρίζουμε εάν τo Wifi και bluetooth μπορούν να απενεργοποιηθούν κατά βούληση ( φαντάζομαι αυτό εξαρτάται και από το ρολόι )  ; Εάν τα κλείσουμε , το ρολόι συνεχίζει να κρατάει μετρήσεις και απλά μπορούμε να το ανοίγουμε για λίγο ώστε να τις στέλνει στο κινητό;

Όπως καταλαβαίνετε  αναφέρω απλά σκέψεις και προβληματισμούς , οι γνώσεις μου για το θέμα είναι ελάχιστες οπότε περιμένω πως και πως feedback για να με βοηθήσει και στην απόφαση αγοράς !! 

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω οτι και αυτό θα καταλήξει οπως ο φοβος των κινητών την δεκαετια 2000 για καρκινους ογκους κλπ.

Ελπιζω δηλαδη..

Δημοσ.
On 30/05/2019 at 22:51, Economist said:

Πολύ επίκαιρο το ζήτημα μιας και τα smart/fitness watches έχουν "ανεβεί" πολύ.

Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω ένα Garmin , κυρίως για την παρακολούθηση παλμών στο τρέξιμο αλλά  και για τις υπόλοιπες καθημερινές λειτουργίες . Παρόλα αυτά , με ανησυχεί και εμένα το θέμα της ακτινοβολίας - wifi - bluetooth . 

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αν και ψάχτηκα λίγο, δεν βλέπω πολλά άρθρα από έγκυρες πηγές που να επιβεβαιώνουν ή να απορρίπτουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο .  Τα λίγα που φαίνονταν αρκετά σοβαρά για να δώσω βάση ανέφεραν ότι "ακόμη δεν υπάρχει βεβαιότητα  ότι βλάπτουν ούτε ότι δεν βλάπτουν."

Το θέμα είναι ότι μιλάμε για μία σχετικά νέα τεχνολογία , της οποίας οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις δεν θα εμφανιστούν σε κάποιον που το φοράει  5 μήνες  ή 2-3 χρόνια , οπότε δεν νομίζω ότι μας καλύπτουν σχόλια του τύπου " το φορούσα 3 χρόνια και δεν έχω πάθει τίποτα. "  . 

Επίσης , προφανώς και είμαστε καθημερινά εκτεθειμένοι  στην εμβέλεια άπειρων  wifi κτλ , επειδή όμως δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε δεν σημαίνει ότι θέλουμε να  προσθέσουμε και ένα ακόμα  ενδεχόμενο "κίνδυνο" ( εάν το ρολόι εκπέμπει ακτινοβολία φυσικά, γιατί δέχομαι ότι πιθανώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ) στην λίστα  . Τουλάχιστον να ξέρουμε πραγματικά σε ποιο βαθμό επιβαρύνει για να εκτιμήσουμε εάν πραγματικά  αξίζει ..  Στην τελική , μιλάμε για εργαλεία που έχουν σκοπό να μας δώσουν υγεία και να βελτιώσουν την ζωή μας , όχι το αντίθετο..

Οπότε  , έχει κανείς κανένα link που θεωρεί έγκυρο σχετικά με την επικινδυνότητα ; Γνωρίζουμε εάν τo Wifi και bluetooth μπορούν να απενεργοποιηθούν κατά βούληση ( φαντάζομαι αυτό εξαρτάται και από το ρολόι )  ; Εάν τα κλείσουμε , το ρολόι συνεχίζει να κρατάει μετρήσεις και απλά μπορούμε να το ανοίγουμε για λίγο ώστε να τις στέλνει στο κινητό;

Όπως καταλαβαίνετε  αναφέρω απλά σκέψεις και προβληματισμούς , οι γνώσεις μου για το θέμα είναι ελάχιστες οπότε περιμένω πως και πως feedback για να με βοηθήσει και στην απόφαση αγοράς !! 

δεν ειναι αυτο που ζητας ακριβως αλλα συνηθως βλεπεις bluetooth class 2  με 10 μετρα εμβελεια.το οποιο ειναι πολυ πολυ λιγοτερο απο τα 100 mw(20dbm) του  wifi η τα πολυ παραπανω πχ 500mw των 5 ghz wifi

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι.

Τι γίνεται με τα smart watches που έχουν esim?

Είναι σαν να έχουμε σε μόνιμη επαφή ένα κινητό στον καρπό του χεριού μας?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, likoyrgos είπε

Να ρωτήσω και εγώ κάτι.

Τι γίνεται με τα smart watches που έχουν esim?

Είναι σαν να έχουμε σε μόνιμη επαφή ένα κινητό στον καρπό του χεριού μας?

Ναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...