SPANK Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Καλημέρα Θέλω για πρώτη φορά να πάρω ένα σύστημα desktop με mac os για απλές καθημερινές εργασίες για το σπίτι αλλά και να έχω πρόσβαση και στο οικοσύστημα της apple , με ενδιαφέρει εκτός των άλλων να είναι και αθόρυβο ώστε να είναι συνέχεια ανοιχτό αν γίνεται και νομίζω ότι το mac mini από όσα έχω διαβάσει με καλύπτει σε αυτόν τον τομέα. Θα ήθελα από τους γνώστες λοιπόν να μου πείτε τι επιλογή να κάνω από mac mini , σκέφτομαι φυσικά για το καινούργιο του 2018 αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το μοντέλο το οικονομικότερο έχει 128 ssd και δεν ξέρω μήπως είναι μικρό ακόμη και για απλή χρήση ( δεν ξέρω και πόσα καταλαμβάνει από default το os της apple ) οσο για την 256 gb έκδοση είναι αρκετά ακριβότερη οπότε δεν νομίζω ότι αξίζει να πάω εκεί και δεν θέλω κιόλας. Μετά η άλλη επιλογή που βλέπω είναι το παλαιότερο mac mini με τον i5 αλλά και 1 tb δίσκο όχι ssd βέβαια 2018 https://www.kotsovolos.gr/site/computing/desktops-and-upgrade-tools/desktops-mac-all-in-one/192915-apple-mac-mini-i3/128gb-2018 2017 ? https://www.kotsovolos.gr/site/computing/desktops-and-upgrade-tools/desktops-mac-all-in-one/146058-apple-mac-mini-mgen2gu/a Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις γενικότερα και να προσθέσω ότι η αγορά θα γίνει μόνο από το συγκεκριμένο κατάστημα που έχω βάλει τα links Ευχαριστώ
flyer Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Καταρχήν ξεκινάμε από τα βασικά....μη αγοράσεις ΠΟΤΕ υπολογιστή με macOS και απλό σκληρό δίσκο. Κάνε όποιον άλλο συμβιβασμό απαιτείται εκτός του δίσκου. Οπότε με τις παραπάνω επιλογές σου - και υποθέτοντας πως δε θες να βάλεις χέρι σε καινούριο μηχάνημα για να βάλεις το δικό σου δίσκο - θα προτείνω το νέο Mac mini. Για απλή χρήση Mojave, office και τα συναφή ο 128 gb sad είναι υπεραρκετός. Ανάλογα, βέβαια με τον όγκο των υπόλοιπων αρχείων (media κλπ) μπορεί να χρειαστείς έξωτερικο δίσκο. Χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια σχεδόν το Mac mini του 14. Το είχα πάρει με το 1 tb απλό σκληρό δίσκο, αλλά ήταν υπερβολικά αργό. Τοποθέτησα ένα 128 gb pcie ssd και το εργαλείο απογειώθηκε. Λειτουργεί σαν media-backup server αλλά και για όλες τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού καθώς είναι το μοναδικό desktop που έχω. Του έχω συνδέσει και 4 έξ. δίσκους και δουλεύει 24/7 αθόρυβα και απροβλημάτιστα. 3
CheOnWeb Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Το πρώτο, σύμφωνα με το Mactracker,, είναι το Late 2014 και θα το επέλεγα μόνο αν είχα σκοπό να αλλάξω τον hdd με ssd. Τα 128GB τού δεύτερου είναι οκ αλλά με διαχείριση και βοήθεια από εξωτερικό δίσκο (που θα παίζει και τον ρόλο τού Time Machine). Το μέγεθος τού MacOS είναι φυσιολογικό, ας πούμε χοντρά-χοντρά, 10GB που εύκολα θα πάει στα 20GB και σε βάθος χρόνου στα 30GB. 1
SPANK Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Το να πάρω το παλιό mac mini και να του βάλω ssd δεν είναι το πρόβλημα δεν ξέρω όμως αν μπορείς να αλλάξεις τον δίσκο γιατί στο καινούργιο mac mini δεν γίνεται , εξωτερικό δίσκο θα έχω δεν είναι εκεί το πρόβλημα , έτσι και αλλιώς αν πάω σε mac os θα παίξω αρκετά και με το cloud πλέον
CheOnWeb Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 20 minutes ago, SPANK said: Το να πάρω το παλιό mac mini και να του βάλω ssd δεν είναι το πρόβλημα δεν ξέρω όμως αν μπορείς να αλλάξεις τον δίσκο γιατί στο καινούργιο mac mini δεν γίνεται , εξωτερικό δίσκο θα έχω δεν είναι εκεί το πρόβλημα , έτσι και αλλιώς αν πάω σε mac os θα παίξω αρκετά και με το cloud πλέον Μπορείς, αλλά θέλει προσοχή. https://youtu.be/FO60A6BzkiE 1
yazidis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Γενικά μπορείς να μπαίνεις στο ifixit όπως και στο everymac.com και να βλέπεις τα μηχανήματα που σε ενδιαφέρουν, και να συγκρίσεις επιδόσεις, ή να δεις οδηγούς για το πως αλλάζουν οι δίσκοι, οι μνήμες κτλ. Ξέρω ότι είπες πως δε θέλεις να δώσεις παραπάνω χρήματα, αλλά θυσιάσου και δώσε το κάτι παραπάνω και πάρε το 256Gb του 2018. Εκτός του ότι έχει και παραπάνω σκληρό, έρχεται με 6πύρινο επεξεργαστή 9ης γενιάς i5. Φυσικά στα τελευταία mac mini του 2018, μπορείς να αλλάξεις μόνος σου τις μνήμες με λίγη προσοχή. Επίσης θα σου δώσω μια συμβουλή: Εγώ όταν αγόρασα τον πρώτο iMac μου το 2011 (μοντέλο Mid 2010) δεν είχα ψαχτεί τόσο πολύ, και ακόμα σε εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν τόσο ενεργές κοινότητες για ερωτήσεις. Είχα πάρει λοιπόν της προηγούμενης χρονιάς υπολογιστή (μέχρι τότε προφανώς ήμουν σε windows και η αγορά του mac ήταν σα να λέμε και ένα test για το αν θα μου αρέσει) και επειδή δεν το έψαξα, έδωσα ναι μεν 100-200 ευρώ λιγότερα, αλλά αντι να έχω Sata III όπου είχε ο πιο καινούριος, το μοντέλο που πήρα είχε SATA II οπότε έχω χάσει ταχύτητες. Φυσικά και το μετάνιωσα οικτρά. Τον παραπάνω υπολογιστή τον έχω ήδη κάτι λιγότερο από 8 χρόνια, και δουλεύω αρκετά απροβλημάτιστα Photoshop και Lightroom. Ο λόγος που στα λέω όλα αυτά είναι πως το όποιο μηχάνημα και να αγοράσεις, μπορεί να σου βγάλει άνετα πάρα πολλά χρόνια, οπότε προσωπικά μόνο και μόνο για τον επεξεργαστή (ο οποίος βγάζει μάτια και χτυπάει πάνω από 20.000 geekbench score) θα επέλεγα τον i5. Επίσης αν έχεις καμιά σχέση με κανέναν με το εξωτερικό, στη Γερμανία ας πούμε πωλείται φθηνότερα.
-Dimitris- Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Τα 128GB SSD σε συνδυασμο με εξωτερικο σκληρο δισκο ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις. Ως απλη καθημερινη χρηση ο καθενας οριζει πολυ διαφορετικα πραγματα. Εαν εννοεις διαχειρηση εγγραφων, ταινιες, youtube και browsing ενδεχομενως να μη χρειαστεις ουτε τον εξωτερικο σκληρο. Προσωπικα θα επελεγα το μοντελο του 2018. Υ.Γ. Ο SSD για το λειτουργικο ειναι μονοδρομος
thodoris20s Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Και για μένα φίλε μου είναι μονόδρομος το 2018 μοντέλο. Θα σου βγάλει άνετα πολλά περισσότερα χρόνια από το μοντέλο του 2014. Αν είμασταν αμερική θα σου έλεγα με κλειστά μάτια να δώσεις 200$ παραπάνω και να πας στο μεσαίο μοντέλο με 256gb & 6πύρηνο επεξεργαστή. Αλλά εδώ Ελλάδα η διαφορά (τουλάχιστον στο σκρουτζ) είναι 400€ και για μένα δεν τα αξίζει, ειδικά για την χρήση που θέλεις να κάνεις. Πάρε το βασικό μοντέλο και αν χρειάζεσαι χώρο κλπ κουμπώνεις πάνω του ότι εξωτερικό σκληρό δίσκο θες (από απλό των 50€ μέχρι και big raid storage) και το έχεις μόνιμα συνδεδεμένο πάνω. Ξέρω πολλά άτομα με mac mini που έχουν 24/7 υπολογιστή και δίσκους αναμένους για χρόνια χωρίς να πάθει το παραμικρό. Το mac mini σε αυτό το κομμάτι είναι φοβερό. Επιπλέον στο καινούργιο mac mini μελλοντικά μπορείς να προσθέσεις μέχρι και eGPU, αν σε ενδιαφέρει το gaming. Οι 4 thunderbold θύρες που έχει σου δίνουν τεράστιες δυνατότητες. Τέλος για να σου λυθεί η απορία σε καινούργιο Macbook Air 2018 128gb, 2 βδομάδων, τα αρχεία συστήματος πιάνουν 16gb. 2
SPANK Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Ευχαριστώ πολύ παιδιά μάλλον θα πάω στο 128 gb μοντέλο αλλά αν μπορέσω και κάνω την υπέρβαση θα πάω στο 256 gb αν και μάλλον για αυτά που θέλω με τον εξωτερικό θα κάνω μια χαρά την δουλειά μου
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, SPANK είπε Ευχαριστώ πολύ παιδιά μάλλον θα πάω στο 128 gb μοντέλο αλλά αν μπορέσω και κάνω την υπέρβαση θα πάω στο 256 gb αν και μάλλον για αυτά που θέλω με τον εξωτερικό θα κάνω μια χαρά την δουλειά μου Thunderbolt 3 ssd έχεις ακουστα; Είναι (από άποψη ταχυτήτων) σαν να είναι εσωτερικός. Λίγο ακριβώς αυτή τη στιγμή αλλά οι τιμές θα κατέβουν το 2019 στους SSD. https://www.skroutz.gr/s/15948576/Samsung-X5-500GB.html
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δες λιγο και αυτα τα hackintosh custom Mac Mini του tonymacx86 😎 https://www.tonymacx86.com/buyersguide/building-a-customac-hackintosh-the-ultimate-buyers-guide/#CustoMac_Mini https://www.tonymacx86.com/buyersguide/building-a-customac-hackintosh-the-ultimate-buyers-guide/#CustoMac_Mini_Deluxe
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε Δες λιγο και αυτα τα hackintosh custom Mac Mini του tonymacx86 😎 https://www.tonymacx86.com/buyersguide/building-a-customac-hackintosh-the-ultimate-buyers-guide/#CustoMac_Mini https://www.tonymacx86.com/buyersguide/building-a-customac-hackintosh-the-ultimate-buyers-guide/#CustoMac_Mini_Deluxe Θέλει αρκετή ενασχοληση όμως. Και στο κάθε update να παρακαλάς να μη σπάει κάτι. Σίγουρα τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, αλλά δε το προτείνω για αρχάριους. Επιπρόσθετα, τα mac διατηρούν σε καλά επίπεδα την μεταπωλητική αξία, ενώ ένα hackintosh θα πάει άπατο. Θα πρέπει να το πουλήσεις ως 'απλό' pc...
SPANK Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Είχα ασχοληθεί πολύ παλιά με hackintosh αλλά δεν με τράβηξε θέλω κανονικό σύστημα της apple με mac os , τεσπά θα πάρω λογικά το mac mini και ανάλογα μπορεί να κάνω την υπέρβαση για το 256 αλλιώς και με 128 gb και έναν εξωτερικό μια χαρά θα κάνω την δουλειά μου , σας ευχαριστώ για την βοήθεια 1
kormos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, SPANK είπε Είχα ασχοληθεί πολύ παλιά με hackintosh αλλά δεν με τράβηξε θέλω κανονικό σύστημα της apple με mac os , τεσπά θα πάρω λογικά το mac mini και ανάλογα μπορεί να κάνω την υπέρβαση για το 256 αλλιώς και με 128 gb και έναν εξωτερικό μια χαρά θα κάνω την δουλειά μου , σας ευχαριστώ για την βοήθεια Στο συγκεκριμένο κατάστημα πάντως που αναφέρεις ότι θες να κάνεις την αγορά δεν βλέπω να υπάρχει mm i3 με 256gb ssd. Έχει ένα i3/128gb και ένα i5/256gb
SPANK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, kormos είπε Στο συγκεκριμένο κατάστημα πάντως που αναφέρεις ότι θες να κάνεις την αγορά δεν βλέπω να υπάρχει mm i3 με 256gb ssd. Έχει ένα i3/128gb και ένα i5/256gb Με τον i5 ήθελα να πω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα