oikat Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Τις προηγούμενες μέρες ανακάλυψα ότι είχα κάποιον άγνωστο στο wifi μου. Στην αρχή άλλαξα κωδικό, τον ξανάβλεπα, έκανα κρυφό το δίκτυο πάλι με αλλαγή κωδικού και με ασφάλεια wpa2 και πάλι τον ξανάβλεπα και τώρα έβαλα σε black list τα mac του και πήγα να περάσω σε white list τα δικά μου mac. Όμως, στο mac του δικού μου tablet (android) είδα ότι το mac ήταν ίδιο με το mac του κινητού του εισβολέα απλά το δικό του ήταν με κεφαλαία γράμματα και το δικό μου με μικρά και οι αριθμοί ίδιοι. Με έλεγχο του wifi δεν τον έχω ξαναδεί, το tablet είναι εκτός δικτύου, το άλλαξα πάλι όνομα πολύ πιο δύσκολο. Τι μπορώ να κάνω τώρα με το tablet που θέλω να συνδεθώ στο internet; Μέσω αυτού μπήκε στο δίκτυο μου;
oikat Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 μη νομίζεις, και γω τώρα τα έμαθα ψάχνοντας γιατί διαφορετικά ήδη θα τα είχα κάνει. Το θέμα είναι τι μπορώ να κάνω τώρα με το tablet;
Axelq Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Από τον σχεδιασμό τους, τα γράμματα στο δεκαεξαδικό σύστημα αρίθμησης (σε αυτό που είναι γραμμένο το MAC address) δεν είναι ευαίσθητα σε πεζά και κεφαλαία. Μερικές συσκευές, για ευκολία ανάγνωσης, μετατρέπουν μόνες τους τα γράμματα σε κεφαλαία. Μήπως εσύ μπερδεύεις το tablet σου για εισβολέα? Γιατί 1ον, από τότε που το αποσύνδεσες δεν έχεις δει κάποιο καινούργιο address συνδεδεμένο στο modem σου και 2ον, εφόσον δοκίμασες να αλλάξεις κωδικό και να κάνεις κρυφό το δίκτυο, δύσκολα να σε ακολουθήσει κάποιος, η μόνη περίπτωση είναι να έχεις κολλήσει κάποιο keylogger. Μπορείς να κατεβάσεις το Malwarebytes (Free version) και να τρέξεις μήπως βρει τίποτα.
oikat Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 δεν είναι το tablet γιατί τον εισβολέα τον είδα με όνομα "Nikos" και να έχει ΗΥ και με το όνομα του κινητού του και το mac του tablet. Δηλαδή μπήκε με 2 συσκευές.
isay Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 έχεις στο ρουτερ ενεργό το wps; Αν ναι, απενεργοποιησε το, κανε reboot και μετα πηγαινε και αλλαξε τον κωδικό του wifi σου σε κάτι με 12+ χαρακτήρες ακομα κι αν ειναι επαναλαμβανομενοι (π.χ. oikat#345oikat#345 )
oikat Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Κουμπί wps δεν έχω πάνω στον ρούτερ. Reboot ή reset στις εργοστασιακές ρυθμίσεις;
no_freak Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Μετά από απλο reboot στο δικό μου αφαιρεί τις παλαιότερα συνδεμένες συσκευές. Κατέβασε κάποιο προγραμματακι στον υπολογιστή για να βλέπεις real time ποιες συσκευές είναι συνδεμένες στο δίκτυο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα