dimxr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Γεια χαρά παίδες. Το ζήτημα που έχω είναι το εξής: Έχω το Oneplus X και είναι με TWRP & Cyanogenmod 13 και συγκεκριμένα αυτή τη ROM από τον SultanXDA. Το κινητό όμως δεν ανοίγει. Κάθε φορά που πατάω για να ανοίξει, μου βγάζει αυτή την οθόνη (που βλέπετε από κάτω) που κρατάει περίπου μισό δευτερόλεπτο, κάνει μια μικρή δόνηση και σβήνει και ξαναπροσπαθεί να ανοίξει, κάνοντας πάλι την ίδια λούπα ξανά και ξανά. Το μόνο που έχω να κάνω για να σταματήσω τη λούπα είναι να αποσυνδέσω τη μπαταρία από το εσωτερικό του κινητού. Δεν μπορώ να κάνω boot σε recovery καθώς δεν αντιδρά. Το μόνο που μπορώ να κάνω διαφορετικό λοιπόν είναι να μπω σε fastboot και να δοκιμάσω από εκεί. Δυστυχώς ούτε εκεί μπορώ να κάνω κάτι καθώς μου λέει πως το κινητό είναι locked και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Οπότε τελικά αυτό που θα ήθελα να πετύχω θα ήταν είτε να καταφέρω να το ανοίξω κανονικά, είτε να καταφέρω με κάποιο τρόπο (αν γίνει μέσω fastboot) να πάρω κάποια από τα αρχεία που υπάρχουν μέσα στο κινητό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!
saruman123 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο υπολογιστής το βλέπει? Με ADB δοκίμασες? Και από ότι διάβασα η 13 δημιούργησε το πρόβλημα. Πέρασε την 14. Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ https://forum.xda-developers.com/oneplus-x/help/stuck-twrp-bootloop-t3311274/post65251978#post65251978 Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από saruman123
dimxr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Ο υπόλογιστής το βλέπει μόνο σε fastboot mode... ADB δεν βλέπει τίποτα. Προσπαθώ να περάσω και μέσω fastboot άλλη έκδοση του TWRP, αλλά δε με αφήνει. C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot devices 64875585 fastboot C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot flash recovery recovery.img target reported max download size of 536870912 bytes sending 'recovery' (15394 KB)... OKAY [ 0.488s] writing 'recovery'... FAILED (remote: Device not unlocked cannot flash or erase) finished. total time: 0.492s Έκανα thread και στο xda να δούμε τι θα γίνει γενικότερα, Είμαι ανοιχτός σε ιδέες.
saruman123 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Κάνε και στο επίσημο site της OnePlus https://forums.oneplus.com/threads/oneplus-x-boot-loop.428239/
ELTASSOS Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Το κινητο το πηρες απο μαγαζι?...απο ιδιωτη που σου εδωσε και αποδειξη αγορας του?...απο ιδιωτη χωρις τιποτα?....το βρηκες καπου?...δουλευε κανονικα και ξαφνικα στραβωσε? Εχει σημασια η απαντηση για το πως θα παιξει σε λυση.
dimxr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Αγορασμένο από την Oneplus όταν είχε κυκλοφορήσει (είμαστε εκτός εγγύησης). Το κινητό είχε πέσει κάτω και είχε σπάσει η οθόνη του. Την αντικατέστησα και έβαλα μια άλλη και δουλέυει μια χαρά. Αλλά προσπαθώντας να βγάλω την οθόνη, χρειάστηκε να κάνω ζημιά στη μπαταρία του καθώς ήταν πολύ ισχυρά κολλημένη και η μπαταρία δε φόρτιζε πλέον. Πήρα μια μπαταρία original και την έβαλα στη θέση της και πλέον το κινητό μπορεί να μπει σε fastboot και να μείνει εκεί όλη χωρίς τη βοήθεια φορτιστή. Οπότε τα ανταλλακτικά μια χαρά δούλεψαν, αλλά δεν μπορώ να ανοίξω το κινητό από τότε... Δεν ξέρω τι παίζει...
ELTASSOS Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δοκιμασε 1. Μηπως στο σκαλισμα μεινανε τιποτα κουμπια πατημενα κολλημενα, ξεσκαλωσε τα. 2. Να δεις αν ανοιγει με τον φορτιστη στη πριζα. Αν ναι, τοτε ξανακυττα συνδεση μπαταριας και αν ειναι ζωντανη καλη η καινουργια μπαταρια( απο 1+ την πηρες η κανα κινεζομαγαζο?)....δεν πιστευω να εβαλες κατα λαθος την παληα.... Δεν χρειαζεται να ρωτησουμε αν προσπαθησες και εκανες hard reset με power vol+ English. Ετσι?
dimxr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. 1. Τι εννοείς να μείνανε κολλημένα κουμπιά; Τα κουμπιά από τα πλάγια; 2. Είναι κομπλέ η μπαταρία. Δεν είναι από κινεζομάγαζο, αλλά από το επίσημο service της. Είχαν κάτι τελευταία κομμάτια και μου την έστειλαν. Το δοκίμασα πάντως αυτό με το φορτιστή στη μπρίζα, δεν αλλάζει τίποτα... Όχι, δε βάζω την παλιά... Αναφορά σε κείμενο Δεν χρειαζεται να ρωτησουμε αν προσπαθησες και εκανες hard reset με power vol+ English. Ετσι? Δεν το έπιασα αυτό ακριβώς; power και vol+ οδηγεί σε fastboot mode. Το English τι ακριβώς είναι;
dimxr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Με το Skipsoft Android Toolkit προσπάθησα να ξεκλειδώσω bootloader και άλλες διεργασίες, αλλάαααα... Τίποτα δε δούλεψε όπως έπρεπε. Νομίζω όμως έχω βρει που εστιάζεται το πρόβλημα. Εντοπίζει πως ο bootloader είναι κλειδωμένος (αν και δε θα έπρεπε καθώς ήδη είχε TWRP να τρέχει), αλλά όταν προσπαθώ να τον ξεκλειδώσω, μου λες πως είναι ξεκλείδωτος, προσσπαθεί να κάνει normal reboot στο κινητό και έτσι ξεκινάμε πάλι τα bootloops. Εδώ είναι το Skipsoft Android Toolkit report: Αναφορά σε κείμενο Are you ready to start? Type y[yes] or n[no]:y Device mode detected: Fastboot Mode Device Serial Number: 64875585 Checking bootloader state.. Device bootloader state is: Locked Do you want to unlock the bootloader? Type y[yes] or n[no]:y When prompted, Press the Volume Up/Down button to select Yes on the screen, then press the Power button to Unlock the Bootloader. If it is already unlocked this will just be skipped and your device will not be wiped. Sending oem unlock command to device.. Device bootloader is already unlocked so no data will be wiped Rebooting back to Android.. rebooting... finished. total time: 0.002s
LIGHT1NG Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 28/12/2018 στις 7:24 ΜΜ, dimxr είπε Γεια χαρά παίδες. Το ζήτημα που έχω είναι το εξής: Έχω το Oneplus X και είναι με TWRP & Cyanogenmod 13 και συγκεκριμένα αυτή τη ROM από τον SultanXDA. Το κινητό όμως δεν ανοίγει. Κάθε φορά που πατάω για να ανοίξει, μου βγάζει αυτή την οθόνη (που βλέπετε από κάτω) που κρατάει περίπου μισό δευτερόλεπτο, κάνει μια μικρή δόνηση και σβήνει και ξαναπροσπαθεί να ανοίξει, κάνοντας πάλι την ίδια λούπα ξανά και ξανά. Το μόνο που έχω να κάνω για να σταματήσω τη λούπα είναι να αποσυνδέσω τη μπαταρία από το εσωτερικό του κινητού. Δεν μπορώ να κάνω boot σε recovery καθώς δεν αντιδρά. Το μόνο που μπορώ να κάνω διαφορετικό λοιπόν είναι να μπω σε fastboot και να δοκιμάσω από εκεί. Δυστυχώς ούτε εκεί μπορώ να κάνω κάτι καθώς μου λέει πως το κινητό είναι locked και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Οπότε τελικά αυτό που θα ήθελα να πετύχω θα ήταν είτε να καταφέρω να το ανοίξω κανονικά, είτε να καταφέρω με κάποιο τρόπο (αν γίνει μέσω fastboot) να πάρω κάποια από τα αρχεία που υπάρχουν μέσα στο κινητό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας! Bootloop είναι αυτό δες λίγο στο zip από την ρομ έχει μέσα boot.img αρχείο? Αν όχι πρέπει να εγκαταστήσεις ένα kernel που θα βγάζει στο φόρουμ επίσης έκανες σωστά την εγκατάσταση? Πχ. Wipe data, system, cache, dalvik και μετά σε εγκατάσταση Rom, gapps (magisk οχι απαραίτητα)? Υγ. Περίεργο να έχει lock bootloader με twrp.. Εκτός και αν το έκανες relock με το πρόγραμμα καταλαθος Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από LIGHT1NG
dimxr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Στις 23/1/2019 στις 8:34 ΠΜ, LIGHT1NG είπε Bootloop είναι αυτό δες λίγο στο zip από την ρομ έχει μέσα boot.img αρχείο? Αν όχι πρέπει να εγκαταστήσεις ένα kernel που θα βγάζει στο φόρουμ επίσης έκανες σωστά την εγκατάσταση? Πχ. Wipe data, system, cache, dalvik και μετά σε εγκατάσταση Rom, gapps (magisk οχι απαραίτητα)? Υγ. Περίεργο να έχει lock bootloader με twrp.. Εκτός και αν το έκανες relock με το πρόγραμμα καταλαθος Φίλε μου... Όλα κανονικά ήταν. Το κινητό λειτουργούσε κανονικά επί 3 χρόνια. Μου έπεσε κάτω σε κάποια φάση και έσπασε η οθόνη. Κάποιες ερωτήσεις έχω να σου κάνω. Υπάρχει πιθανότητα μετά μπαίνοντας μέσα στο twrp (στα τυφλά τα πάντα από δω και πέρα) και πάτώντας το πάνω - κάτω κουμπί να κλείδωσα από εκεί το bootloader; Αν ναι, τότε μήπως υπάρχει τρόπος να γίνει unlock χωρίς να γίνει wipe;;; Η ρομ έχει μέσα boot.img Βλέπεις καμία εναλλακτική;
LIGHT1NG Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 46 λεπτά πριν, dimxr είπε Φίλε μου... Όλα κανονικά ήταν. Το κινητό λειτουργούσε κανονικά επί 3 χρόνια. Μου έπεσε κάτω σε κάποια φάση και έσπασε η οθόνη. Κάποιες ερωτήσεις έχω να σου κάνω. Υπάρχει πιθανότητα μετά μπαίνοντας μέσα στο twrp (στα τυφλά τα πάντα από δω και πέρα) και πάτώντας το πάνω - κάτω κουμπί να κλείδωσα από εκεί το bootloader; Αν ναι, τότε μήπως υπάρχει τρόπος να γίνει unlock χωρίς να γίνει wipe;;; Η ρομ έχει μέσα boot.img Βλέπεις καμία εναλλακτική; Στο 1 απίθανο. Το 2 μόνο με οφισιαλ ξεκλείδωμα που λογικά κλείδωσε μόνο αν έκανες firmware update και δεν είχαν αφαιρέσει το κλείδωμα δύσκολο βέβαια. Δοκίμασε να κατεβάσεις κάποια άλλη έκδοση απο xda και μετά πέρνα την μέσω κάρτας μνήμης η bootare σε twrp ενεργοποίησε το MTP ώστε να μεταφέρεις αρχεία στι κινητό και από το κινητό ακόμα και αν είναι οφφ επίσης δοκίμασε να βάλεις και την τελευταία έκδοση του twrp
dimxr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δεν μπορώ να μπω TWRP. Μπορώ μόνο να βάλω το κινητό σε fastboot. Από εκεί δεν μπορώ να κάνω τίποτα διότι λέει πως είναι locked ο bootloader, αλλά όταν προσπαθεί να το ξεκλειδώσει, δεν μπορεί. Εδώ είναι που όταν προσπαθώ να κάνω flash TWRP τι γίνεται και επίσης, δεν μπορεί να ξεκλειδώσει bootloader όπως βλέπεις ενώ προσπαθεί να το ξεκλειδώσει: Αναφορά σε κείμενο Are you ready to start? Type y[yes] or n[no]:y Device mode detected: Fastboot Mode Device Serial Number: 64875585 Checking bootloader state.. Device bootloader state is: Locked Do you want to unlock the bootloader? Type y[yes] or n[no]:y When prompted, Press the Volume Up/Down button to select Yes on the screen, then press the Power button to Unlock the Bootloader. If it is already unlocked this will just be skipped and your device will not be wiped. Sending oem unlock command to device.. Device bootloader is already unlocked so no data will be wiped Rebooting back to Android.. rebooting... finished. total time: 0.002s Όταν μέσω fastboot παίρνω αναφορά για το τι γίνεται στο κινητό παίρνω αυτό το outcome: Αναφορά σε κείμενο C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb devices List of devices attached C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot devices 64875585 fastboot C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot oem device-info ... (bootloader) Device tampered: true (bootloader) Device unlocked: false (bootloader) Charger screen enabled: false (bootloader) Display panel: (bootloader) console_enabled: 0 (bootloader) exec_console_unconsole: 0 OKAY [ 0.011s] finished. total time: 0.012s C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot oem unlock ... FAILED (remote: oem unlock is disabled) finished. total time: 0.006s Οπότε έχω μείνει με το κινητό να μην μπορεί να κάνει boot παρά μόνο σε fatsboot. Οπότε δεν ξέρω πώς να το χειριστώ από κει και πέρα.
LIGHT1NG Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 @dimxr https://forum.xda-developers.com/oneplus-x/general/guide-mega-unbrick-guide-hard-bricked-t3272108?nocache=1 δες εδώ
dimxr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Πολύ φοβόμουν ότι θα καταλήξω εκεί... Ευχαριστώ πολύ όπως και να'χει... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα