Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kakomirogloy είπε

Καλά εσύ μπορείς να παραμείνεις στο 1992 ρε φίλε κανένα πρόβλημα, έχει και Σάκη Ρουβά (1992 :P ) Δες το μέλλον και άσε το παρελθόν Intel = Κοροϊδία.

Στο λέει ένας θανατικός της Intel

Ξέρεις αυτό που λες ονομάζεται "ανταγωνισμός" αυτό που θέλω να πω είναι πως μέχρι και πριν τους ryzen η intel ήταν απλά μονόδρομος σε κάποιο pc build, μπορείς να το εξακριβώσεις στην ενότητα των αναβαθμίσεων.

Δες το μέλλον και άσε το παρελθόν; Μα το παρελθόν ήταν που χτυπούσε και στα νεύρα και ευτυχώς που η amd έβγαλε τους ryzen διότι για μισή δεκαετία ο κόσμος αναβάθμιζε σε νέο hardware εκτός των FX, τρέλα, εγώ όταν έκανα το pc μου έβαλα τον 6500 επειδή η νέα γενιά της intel θα έβγαινε κάνα δυο εβδομάδες μετά όχι πως θα υπήρχε κάποια διαφορά, άλλα λες ας βάλω το τελευταίο μωρέ με τα ίδια χρήματα. Στο μεταξύ οι ryzen θα κυκλοφορούσαν στο 3μηνο, εντέλει επειδή δεν μπορούσα να περιμένω ούτε μέρα έκανα την παραγγελία μου στον 6500 διότι η επόμενη μοναδική μου επιλογή ήταν να πάω στον FX που φίλος περίμενε να αναβαθμίσει το τεσσάρων ετών pc του,ενώ εγώ την ίδια ώρα είχα σαν επιλογή την intel ή την τραγική για τότε amd. 

Στο μέλλον μια φορά εσύ και εγώ δεν μπορούμε να αναφερθούμε, όπως επίσης η intel ζει και βασιλεύει και μια χαρά πωλήσεις μετράει, όπως και η amd,εσύ της έχει κατεβάσει ρολό.

O καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του και αποφασίζει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει ξεσπάσει όλο αυτό.

Επεξ/σία από d4mage
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mader είπε

εγω παλι διαβαζω οτι Ryzen αυτο Και Ryzen το αλλο κ super WoW κτλ

προσωπικη μου αποψη: οι Ryzen δεν ειναι κατι το φοβερο, δεν αξιζουν και τοσο

Έχω φτιάξει και εγώ ρύζι, δεν είναι τόσο τραγικό. Από εμένα είναι όχι!

Δημοσ.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι AMD να ρίχνουν λίγο τις τιμές, να παίρνουμε κι εμείς κανένα σοβαρό επεξεργαστή της Intel χωρίς να μας τρων τα σόβρακα. Ξέρω, οι intel έχουν τριπλάσια τιμή, αλλά εφόσον σε ίσους πυρήνες και ίδια threads είναι πιο γρήγοροι αλλά και πιο σταθεροί, δεν τους αλλάζω.

Αυτό που ΠΟΤΕ δεν κατάλαβα, είναι για ποιό λόγο να βάζουν κάρτα γραφικών μέσα σε καλό επεξεργαστή. Καταλαβαίνω να το βάλεις σε atom ή celeron (για όσους θέλουν μια γραφομηχανή ή ένα internet machine και δεν θέλουν να δώσουν πάνω από 50 ευρώ), καταλαβαίνω να βάλουν στους μισούς xeon (δεν χρειάζεται να έχω εξωτερική κάρτα γραφικών όταν τρέχω file server, ftp server και γενικότερα απλό server), αλλά για ποιο λόγο να φορτώσω το cpu με άχρηστα transistors κάρτας γραφικών σε mid και high end cpu; Έχετε δει πολλούς hardcore gamers να δίνουν 300-1000 ευρώ μόνο για το cpu και να παίζουν με την onboard; Ή μήπως ο content creator θα κάνει render με την onboard; 3d studio; Autocad; Photoshop; Premiere; Ας αφήσουν τις onboard σε atom και σε laptop cpus, και για desktop δεν βλέπω το λόγο. Ο αριθμός αυτών που έχουν πληρώσει για onboard gpu που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ, μοιάζει με τον αριθμό όσων πληρώνουν ΕΡΤ και δεν βλέπουν ποτέ.

• Like 4
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, weros είπε

Λοιπον προς τους insomniacs που μπηκαν να τσακωθουν ακουστε ολοι και μαλιστα καλα

εδω ειναι τα αρνητικα της ιντελ 

TDP (ψαξτε τι ειναι το turboboost και το PL1,2,3,4 T) σχετικα με τους ιντελ και θα καταλαβαιτε τι απατη ειναι το tdp για παραδειγμα ο ι9900κ σε μεγιστη λειτουργεια φτανει τα 2010watt 

λιθογραφια (14 νανομετρα vs 7) 

αρνητικα της AMD

αδυναμοι πυρηνες σε σχεση με της ιντελ 

bandwith (ειδικα οι πρωτης γενιας υστερουν πολυ)

overclock (σε σχεση με τους ιντελ αυτοι φενεται οτι ζοριζονται γεν 1κ 2)

Συμπερασμα

Οτι λεει η τσεπη του καθενος οι amd δεν ειναι κακοι επεξεργαστες ,ουτε οι intel εχοντας δουλεψει με αρκετα συστηματα νομιζω οτι οι intel εχουν το bonus για ποιο δυνατο πυρηνα και ipc (νομιζω οτι με την ελευση των ryzen 2 δεν θα το εχουν για τοσο εκτος και αν βγουν 10nm ιντελ) ενω η amd οτι εχουν χαμηλοτερη θερμοτητα ποιο πολλα χρονια για υποστιριξη ενος socket σε σχεση με την intel

λοιπον αν εισαι θες να δωσεις μεχρι 500 παρε 

Ryzen 3 3300X (οταν βγει)

rx 580 4gb ( ποιο future proof η 8  )

και 16 gb παιζεις και 2κ με καποιες υποχωρισεις 

απο 1000 και πανω εμενα τι με θελετε ξερετε τι πρεπει να παρετε 

2010Watts;!!! Εδώ είναι που το 750άρι τροφοδοτικό τινάζεται, βγαίνει από το κουτί και τραβάει για το φεγγάρι...

1 ώρα πριν, comfuzio είπε

Ένας τι; 

Δεν ήξερα ότι το πήραν τόσο βαριά...

Μετά τους Ryzen έπεσε θανατικό στην Intel;... Πέφτουν σαν τα κοτόπουλα;...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, greengroser είπε

(εχω μια απορεια μονο γιατι το ινσομνια αφου ασχολειται με leaks και φημες .γιατι δεν γραφτηκε και ενα αρθρο για τους καινουργιους ryzen που εχει βοηξει το ιντερνετ????????????????????????????????????????????? )

Eλα ντε...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, johncorfas είπε

2010Watts;!!! Εδώ είναι που το 750άρι τροφοδοτικό τινάζεται, βγαίνει από το κουτί και τραβάει για το φεγγάρι...

Δεν ήξερα ότι το πήραν τόσο βαριά...

Μετά τους Ryzen έπεσε θανατικό στην Intel;... Πέφτουν σαν τα κοτόπουλα;...

χαχαχαχαχα ουπςςς αλλο ηθελα να πω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οταν ανακαλυπτεις οτι ειναι μ@μ@κες εκει στην ιντελ ,ειχαν μεχρι την 4γενια υποστηριξη xeon στις κανονικες μητρικες , μετα αποφασισαν οτι θα ξεχωρισουν τους xeon απο τους Mainstream επεξεργαστες και τωρα σουλατσαρουν τους xeon στις κανονικες motherboard ως κατι νεο και εντυπωσιακο ,κοτσαροντας ταυτοχρονα και κατι kf κλπ

μπιγλιμπιδια...

Σταθερα ηρθε η amd απο το πουθενα και πιεσε τα πραγματα ,αλλα οπως εγινε η φαση περισοτερη δυναμη εχει ο 2700x σε multi παρα ο 8700k 

Επεξ/σία από forgotten
Δημοσ.
4 ώρες πριν, LeonV12 είπε

Δεν ειναι σουπερ απλα χτυπανε στα ισα τους intel.Απλα βγαλανε κατι ανταγωνιστικο και μαλιστα πολυ φθηνοτερο.Γιατι να παω σε i5 8600k στα 300 ευρω ενω με 180 παιρνω τον αντιστοιχο ryzen 5 2600?Μαλιστα εχει και καλυτερο multitasking.Βρες μου ενα λογο να χρυσοπληρωσω intel και θα σου πω οκ.

thunderbolt connector..

Κατά τα ψέματα, όταν είσαι επαγγελματίας με εξοπλισμό thunderbolt που κοστίζει, και η AMD δεν έχει κανένα support με thunderbolt, είναι μονόδρομος να πας σε intel η και apple ακόμη που στο δίνουν έτοιμο σε όλο το product range τους.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, LeonV12 είπε

Δεν ειναι σουπερ απλα χτυπανε στα ισα τους intel.Απλα βγαλανε κατι ανταγωνιστικο και μαλιστα πολυ φθηνοτερο.Γιατι να παω σε i5 8600k στα 300 ευρω ενω με 180 παιρνω τον αντιστοιχο ryzen 5 2600?Μαλιστα εχει και καλυτερο multitasking.Βρες μου ενα λογο να χρυσοπληρωσω intel και θα σου πω οκ.

χμμ, καταλαβα. απλα το ειπα διοτι σε PC με I7-6700K εκανα σχετικα ποιο γρηγορα 3D rendering σε συγκριση με αλλο PC οπου ειχα Ryzen 5 1600.

τα δυο PC ηταν περιπου ιδια με Nvidia GTX1050 και τα δυο απλα το Intel PC ειχε win7 x64 ενω το Ryzen PC win10 x64

.

παντως σε απλα tasks βρισκω το Ryzen πιο γρήγορο αλλα αυτο ισως οφείλετε στα win10

.

τελος, εχω παρα πολυ αρνητικη εμπειρια απο AMD παλιότερης γενιας μιας και τα 3 λαπτοπ του εργαστηριου ειχα "καψει" CPU στην τριετία ενω laptop με i5 παιζει  6 χρονια χωρις κανενα προβλημα

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mader είπε

χμμ, καταλαβα. απλα το ειπα διοτι σε PC με I7-6700K εκανα σχετικα ποιο γρηγορα 3D rendering σε συγκριση με αλλο PC οπου ειχα Ryzen 5 1600.

τα δυο PC ηταν περιπου ιδια με Nvidia GTX1050 και τα δυο απλα το Intel PC ειχε win7 x64 ενω το Ryzen PC win10 x64

.

παντως σε απλα tasks βρισκω το Ryzen πιο γρήγορο αλλα αυτο ισως οφείλετε στα win10

.

τελος, εχω παρα πολυ αρνητικη εμπειρια απο AMD παλιότερης γενιας μιας και τα 3 λαπτοπ του εργαστηριου ειχα "καψει" CPU στην τριετία ενω laptop με i5 παιζει  6 χρονια χωρις κανενα προβλημα

O 1600 είναι ανώτερος στο multitasking και το 3D Rendering χρησιμοποιεί όλους τους πυρήνες λογικά ο Ryzen θα έπρεπε να νικήσει, με τι μνήμες είχες τον Ryzen ; Mhz/Latency.

Παίζει μεγάλο ρόλο ειδικά στην 1η γενιά, στην 2ερη βελτιώθηκε.

Δημοσ.

Λέτε να βάλει και ένα C στο τέλος ένα πράγμα KFC ας πούμε! Ίσως πρέπει να έρθω σε επαφή με το τμήμα marketing είναι πολύ innovating ιδέα... XD

• Confused 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, LeonV12 είπε

233 τον πήρα τον 8600k τον Οκτώβριο. Και θα τον έχω για πολλά πολλά χρόνια. Διαχρονική αξία. Σου κάνει αυτός ο λόγος? Που τα είδες εντ μεταξύ τα 300? Και κρίμα που συγκρίνεις ρύζια με Intel. Ιεροσυλία θα έλεγα. 

1 ώρα πριν, Phoenix4 είπε

O 1600 είναι ανώτερος στο multitasking και το 3D Rendering χρησιμοποιεί όλους τους πυρήνες λογικά ο Ryzen θα έπρεπε να νικήσει, με τι μνήμες είχες τον Ryzen ; Mhz/Latency.

Παίζει μεγάλο ρόλο ειδικά στην 1η γενιά, στην 2ερη βελτιώθηκε.

Δηλαδή εσύ παίρνεις ριζεν για 3d rendering. Μάλιστα. Ότι ναναι λέω γω...

6 ώρες πριν, VanJ είπε

Ευτυχώς που υπάρχουν οι AMD να ρίχνουν λίγο τις τιμές, να παίρνουμε κι εμείς κανένα σοβαρό επεξεργαστή της Intel χωρίς να μας τρων τα σόβρακα. Ξέρω, οι intel έχουν τριπλάσια τιμή, αλλά εφόσον σε ίσους πυρήνες και ίδια threads είναι πιο γρήγοροι αλλά και πιο σταθεροί, δεν τους αλλάζω.

Αυτό που ΠΟΤΕ δεν κατάλαβα, είναι για ποιό λόγο να βάζουν κάρτα γραφικών μέσα σε καλό επεξεργαστή. Καταλαβαίνω να το βάλεις σε atom ή celeron (για όσους θέλουν μια γραφομηχανή ή ένα internet machine και δεν θέλουν να δώσουν πάνω από 50 ευρώ), καταλαβαίνω να βάλουν στους μισούς xeon (δεν χρειάζεται να έχω εξωτερική κάρτα γραφικών όταν τρέχω file server, ftp server και γενικότερα απλό server), αλλά για ποιο λόγο να φορτώσω το cpu με άχρηστα transistors κάρτας γραφικών σε mid και high end cpu; Έχετε δει πολλούς hardcore gamers να δίνουν 300-1000 ευρώ μόνο για το cpu και να παίζουν με την onboard; Ή μήπως ο content creator θα κάνει render με την onboard; 3d studio; Autocad; Photoshop; Premiere; Ας αφήσουν τις onboard σε atom και σε laptop cpus, και για desktop δεν βλέπω το λόγο. Ο αριθμός αυτών που έχουν πληρώσει για onboard gpu που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ, μοιάζει με τον αριθμό όσων πληρώνουν ΕΡΤ και δεν βλέπουν ποτέ.

Υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός. Όταν θέλεις να είσαι μόνιμα με την καλύτερη Nvidia πρέπει να πουλήσεις τουλάχιστον ένα μήνα πριν την επόμενη σειρά. Οπότε ξεμένει από κάρτα όταν πουλήσεις. Με την ενσωματωμένη είσαι αρχηγός οσοτου βγει το επόμενο μοντέλο. 

• Confused 1
  • Sad 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nero62 είπε

233 τον πήρα τον 8600k τον Οκτώβριο. Και θα τον έχω για πολλά πολλά χρόνια. Διαχρονική αξία. Σου κάνει αυτός ο λόγος? Που τα είδες εντ μεταξύ τα 300? Και κρίμα που συγκρίνεις ρύζια με Intel. Ιεροσυλία θα έλεγα. 

Λιγοτερα απο εναν 2600 παντως.... και οταν πας να αλλαξεις χαιρετα το σοκετ. Ο μαγκας απο πανω θα βαλει εναν 4600 με το 1/3 των λεφτων που θα ξοδεψεις.

1 ώρα πριν, nero62 είπε

Δηλαδή εσύ παίρνεις ριζεν για 3d rendering. Μάλιστα. Ότι ναναι λέω γω...

Δεν ειναι τοσο περιεργο νομιζω... Παρομοια χρηση κανω και με τον 1400 που εχω. Γι αυτο και τον προτιμησα εναντι του 8100.

1 ώρα πριν, nero62 είπε

Με την ενσωματωμένη είσαι αρχηγός οσοτου βγει το επόμενο μοντέλο.

Γελανε ακομα και οι A6 του 2012 με τις ενσωματωμενες των Intel. Που να συγκρινουμε με καναν 2200/2400G

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτήν την εποχή, λέω οτι αν αλλάξω κύριο pc, θα πάω σε amd. Αλλά αυτά που ακούω απο amdάκηδες για την intel, τα άκουγα κι όταν απο  P4 πήγαμε σε C2D και C2Q, κι όταν απο εκεί πήγαμε σε i3/5/7... Πάντα όσοι έπαιρναν intel ήταν θύματα και oi amd πλατφόρμες ήταν πάντα - για τον έναν ή τον άλλο λόγο καλύτερες... Σκέφτομαι οτι αν μετά το 2006 δεν είχα ακολουθήσει την intel πλατφόρμα, τι 10ετία θα είχα ζήσει και με πιάνει σύγκρυο... :)

Επεξ/σία από Eloy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...