Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με NAS HDD

Donacgreece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά. Είχα ένα NAS WD το οποίο μετά από φορμάτ των windows για κάποιο πρόβλημα ενώ έβλεπα το interface του στην IP του δε έβλεπα τον δίσκο ώστε να τον κάνω αντιστοίχηση. Τέλος πάντων ενώ έφαγα τα μάτια μου και δεν έβγαλα άκρη ενώ έναν δευτο ίδιο τον έβλεπα κανονικά. Απλά αυτός για κάποιο λόγο δε μου κρατούσε το workgroup και ήταν κενό. Αποφάσισα να τον βγάλω και να τον βάλω απευθείας πάνω στο PC γιατί στην ουσία δε το χροαζομουν σε Nas μιας και ήταν η ταινίες μου για τον Plex σέρβερ μου. Που ούτως η άλλως χρειάζεται το PC ανοιχτό. Έλα ντε που δε τον βλέπει ούτε ο υπολογιστής. Ερώτηση. Οι δίσκοι που είναι για Nas δε μπαίνουν κανονικά σε PC? Έκανα βλακια που χάλασα το κουτί τού;

Επεξ/σία από Donacgreece
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Οι δισκοι θα φαίνονται κανονικά εφόσον εχουν το καταλληλο συστημα αρχείων. Εσύ πχ στον υπολογιστη σου εχεις windows που αναγνωρίζει συστηματα NTFS και FAT32. To NAS κατα 99% τρέχει καποια εκδοση linux που ο σκληρός εχει φορμαριστεί με συστημα αρχείων ΕΧΤ4 ή κατι αντιστοιχο.

Αν ο σκληρός εχει μεσα δεδομένα που θες να τα κρατήσεις τότε θα πρεπει να μπεί ξανα στο κουτί και να βρείς την ακρη από εκεί (backup κλπ). Αν δεν χρειαζεσαι τα δεδομένα του τότε λογικά μπορείς να τον δείς από την διαχείριση δισκων των windows (δεξι κλικ στο My computer --> Διαχείριση/Manage). Από εκεί μπορεί να διαγράψεις το/τα partition και να φτιαξεις ενα εννιαίο φορμαρισμένο σε NTFS. Αν δεν μπορείς από εκεί τότε μπορεί να γίνει με καποιο πρόγραμμα partition.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάνεις την παραπάνω διαγραφή και καποια στιγμή θελήσεις να βάλεις τον δισκο ξανα μεσα στο κουτί απλά δεν θα δουλεψει. Το λειτουργικό του κουτιου συνήθως αποθηκευεται σε ενα από τα partitions του δισκου οποτε θα εχει διαγραφεί. Η ανακτηση του..... είναι μια διαδικασία μπερδεμένη. Τουλαχιστον σε παλιοτερα μοντελα που το είχα κανει.

Για τι μοντέλο μιλάμε; Και ρωτάω κυρίως γιατί θα με ενδιεφερε ενα κουτί WD σκετο. :)

Επεξ/σία από fingolfingr

Έλα φίλε μου. Δε τον βλέπει καν από τη διαχείριση το είχα κοιτάξει. Το κουτάκι το ρήμαξα και το πέταξα. Κράτησα Βέβαια τη πλακέτα για καν ενδεχόμενο.

Θα σου ελεγα να το κοιτάξεις και από το device manager αν τον βλέπει έστω από εκεί σαν υλικό. Αν τον βλέπει τότε με ένα πρόγραμμα του στυλ partition wizard λογικά μπορείς να το διαμορφώσεις. Ξαναλέω βέβαια ότι με αυτή την διαδικασία θα χάσεις όλα τα περιεχόμενα του δισκου.

Όσο για το κουτι.... αν και δεν είναι βασικό για την λειτουργεία είναι κρίμα μιας και από ότι φαίνεται θα το χρεαστείς. Δεν ανοιγουν δυσκολα. Ενα βιντεο στο youtube.

Σχετικά με τον μη εντοπισμό του NAS από τον υπολογιστή..... με ποιους τρόπους είχες προσπαθήσει; Μέσω windows explorer (ip κλπ) ή με καποια εφαρμογή της WD;

Δεν τον έβλεπε ούτε εκεί. Βασικά καθόλου. Όσο ήταν στο κουτί πάνω έμπαινα στην IP του κανονικά. Τον δίσκο δε μπορούσα να δω.  Με τίποτα όμως. Ενώ ένα άλλο ίδιο το έβλεπα κανονικά. Το κουτί δεν είχα χαλάσει μια χαρά το άνοιξα απλά το έσπασα από τα νεύρα μου. Εν το μεταξύ στο MacBook και στο Apple TV τον έβλεπα κανονικά και τον δίσκο. Στα windows που ειχα και τον Plex server και το χρειάζομουν με τίποτα. Τις ταινίες μου και τις σειρές μου έχει μέσα. Δε θα ήθελα να τα χάσω. Αλλά δε υπάρχει και δυνατότητα μεταφοράς σε άλλο δίσκο μίας και μιλάμε για 3tb γεμάτα.

Ωραια. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά λοιπον. Αν τον βάλεις σε windows, δεν υπαρχει περιπτωση να δείς τα αρχεία σου μιας και δεν υποστηρίζεται το συστημα αρχείων του δισκου από τα windows. Οπότε σε καθε περίπτωση θα πρεπει να επιστρεψει στην πλακέτα και αν γίνεται να δουλεψει από εκεί.

Ο δισκος στο pc φαίνεται να λειτουργεί; Ακους δηλαδή να γυρίζει; Νοιωθεις να κουνιεται κατι μεσα; Αν τον βάλεις στην πλακέτα δουλευει;

Εχουν τα θεματάκια τους για την συνδεση με windows. Εμένα πχ μετά από format αλλες φορές πρεπει να τον κανω map με την ip και αλλες με το όνομα  (\\WDMYCLOUD\Share κλπ). Ένα από τα 2 όμως δουλευει.

Ναι φαίνεται ότι δουλεύει ακόμη και όταν τον βάζω πάνω στα windows. Map δε μπορούσα να τον κάνω με κανένα τρόπο. Πριν το φορμάτ Βέβαια όλα καλά. Και όπως είπα στο Mac δούλευε κανονικά.

Θεωρητικά θα μπορούσες να κανεις ενα reset. Αν θυμαμαι καλα εχει 2 επιλογές. Μία για soft και μια για hard. Στην 1η χανονται οι ρυθμίσεις αλλα όχι τα δεδομένα ενώ στην 2η χανονται όλα. Αλλα τωρα πια που δεν υπαρχει κουτί δεν ξερω αν παίζει η 1η επιλογή.

Αν εβαζες καποιο software σαν το παρακάτω που στην ουσία απλά σου συμπληρωνει μόνο του την ip/ονομα;

https://support.wdc.com/knowledgebase/answer.aspx?ID=2676&h=2&lang=en#access

https://support.wdc.com/knowledgebase/answer.aspx?ID=2676&h=2&lang=en#quickview

Όπως είπα κράτησα τη πλακέτα. Μπορώ να το βάλω πάνω στο δίκτυο. Τα πλαστικά πέταξα. Βέβαια το είχα δει και έχει μόνο ένα reset και με προειδοποιεί ότι θα χαθούν τα αρχεία.

Επίσης τα δοκίμασα αυτά και δε τον έβλεπαν καν. Τρέλα. Για αυτό το έσπασα κιόλας από τα νεύρα μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο software εχει μία επιλογή reset. ΟΚ. Από το hardware όμως εχει 2. Γι αυτό και σου είπα ότι δεν ξερω τι γίνεται τωρα χωρίς το κουτί. Αν μπορείς να βρείς δηλαδή το κουμπί reset

Εφόσον μιλάμε για my cloud δες το παρακάτω και πιο πολύ την critical σημείωση

https://support.wdc.com/knowledgebase/answer.aspx?ID=13986

Αυτό βέβαια ισχύει για αυτό το μοντέλο. Για αλλο μοντέλο μπορεί αν ισχύει κατι διαφορετικό.

Επεξ/σία από fingolfingr

Αν και έχω τα παλιότερα μοντέλα θα τους ρίξω μια ματιά. Όπως είπα έχω και άλλο ένα ίδιο. Το πολύ πολύ να το μεταφέρω.

Ευχαριστώ όπως και να έχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...