Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρόνια Πολλά παίδες! Λοιπόοοον... Κλέψανε της κοπελιάς, αχρήστευσαν το δικό μου, οπότε είμαστε σε αναζήτηση κάρου. Το μπάτζετ είναι γύρω στα 4000.

Τα βασικά: πεντάθυρο, κατά προτίμηση hatchback, όχι με τρελλά κυβικά/ιπποδύναμη, με όσο δυνατόν λιγότερη κατανάλωση (για αέριο, πετρέλαιο κ.λπ. δεν το έχω ψάξει), με σχετικά φτηνά ανταλλακτικά/ και σέρβις (γενικά να μη ζητάει πολλά) και να μην είναι και εικοσαετίας. Ξέρω, ακούγομαι σαν το ανέκδοτο με το τζίνι και τη γέφυρα Αθήνα - Κρήτη...

Το θέλουμε κυρίως για χρήση μέσα στην πόλη, καθημερινά ~15 χιλιόμετρα, με αραιά και που κανένα ταξιδάκι.

Σε αυτή την τιμή σε πρόχειρη αναζήτηση βρίσκω διάφορα μεταχειρισμένα, Polo, Fiesta, Corsa, Focus, Yaris (δεν ξέρω γιατί, δεν τα πολυπάω), Micra, Gentz, κ.λπ. Αποκλείουμε Colt (τα καταραμένα είναι στοιχειωμένα) και μάλλον και Swift (λόγω ψυχολογικών - αυτό μας έκλεψαν). Σε γενικές γραμμές θα ήθελα προτάσεις για ποιές μάρκες/μοντέλα να προτιμήσουμε και ποιά να αποφύγουμε. 

Ευχαριστώ και Καλή Χρονιά :)

Επεξ/σία από akpe
Δημοσ.

Καλό κουράγιο και υπομονή εδώ μέσα.

Αν όντως σε βοηθήσει αυτό το φόρουμ,κατά τη γνώμη μου αδιανόητο, ώστε να διαλέξεις το αμάξι που θα πάρεις,δεν νομιζω να έχει συμβεί αλλη φορά αυτό,να το δημοσιεύσεις.

Δημοσ.

Κλασσικά το insomnia θα απαντήσει yaris jazz και starlet.

Πάρε ότι σου αρέσει από ιδιώτη. 

Δημοσ.

Παρε οτι σου αρεσει απο ιδιωτη και μονο.
Μην κοιτας μονο την οικονομια και κοιτα και την ασφαλεια. Στα χιλιομετρα που λες μου ακουγεται το diesel σαν καλη λυση, αλλα πρεπει να κοιταξεις για το τι euroX diesel θα επιτρεπεται να κυκλοφορει εντός Αθηνών.
Για τα WAG, (Vw group) ακουγεται οτι οτι εχει τουρμπινα καιει λαδι. Για την ford τιποτα, ειτε δε γραφουν, ειτε δεν εχουν προβληματα.

Κακα τα ψεματα, το μεταχειρισμένο σε βρίσκει. Αναλογα περιοχη, κατασταση και κυριως τιμη. Αν βρεις δλδ ενα corsa στα 4,000€ και ενα yaris στα 5,000 με 180k km και 120k km, ποιο θα προτιμήσεις ;  Λογικα την τσεπη σου, οποτε δεν εχουμε και πολλα να πουμε :p.

• Like 1
Δημοσ.

Παιζουν ελαχιστα αμαξια απο ιδιωτες πλεον.. 

Χωρις υπερβολη, ειναι το 10% του car.. Επειδη ψαχνω κ εγω τωρα.. Τα εχουν παρει ολα οι μαντραδες!! 

Στα 4000 που θες φιλε μου, θα σου ελεγα κατι σε fiat punto, renault clio, yaris που ειπες οτι δν πας κ seat ibiza.. Ολα αυτα, 2007-2009 περιπου κ κανα 100-120αρι χλμ.. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλει υπομονή, να κοιτάς καθε μερα στο car(κατέβασε την εφαρμογή) για να αποθηκεύεις οτι βρισκεις και σε ενδιαφέρει και οταν κατεβάζουν την τιμη να σε ενημερωνουν με email. Ξεχώρισε κάποιες μάρκες και τι σου αρέσει και τι μπορείς να πάρεις, μην νομίζεις οτι αν πάρεις Ιαπωνικό θα είσαι καλυμμένος. Οτι και να διαλέξεις απο την στιγμή που ειναι μεταχειρισμένο είναι γουρούνι στο σακι.

Επίσης θα σε βοηθήσει η εφαρμογή γιατι: ετυχε να βρω ενα αμαξι το αποθηκευσα στην εφαρμογή και κοιτούσα να δω αν θα αλλαξει η τιμη του ή σε περίπτωση που δεν βρω κατι αντίστοιχο, τυχαίνει μια μερα απο τα 160.000 χλμ που είχε ξαφνικά έλεγε οτι ειχε 140.000 δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω περαιτέρω.

Προτάσεις μου:

Opel Corsa D

Hyuntai i10

Kia picanto (2008 και μετα)

Nissan Micra

Επεξ/σία από Phoenix7
  • Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ παίδες!

Ναι, πάντα από ιδιώτη, γενικά δεν είμαι πονηρεμένος και θα έπαιρνα και από έμπορο, αλλά όλοι μα όλοι λένε από ιδιώτες. I'll just go with it :P

Προσωπικά βλέπω και μου αρέσουν πολλά, αλλά είμαι πρακτικά άσχετος. Τείνω προς Fiesta/Focus, ούτε εγώ έχω ακούσει για θέματα από γνωστούς μου. Και κάποια Polo που έχω δει μου αρέσουν, αλλά πέρα από αυτό με τα λάδια με ανησυχεί λίγο και το κόστος τυχόν ανταλλακτικών.

Πολύ χρήσιμο το παρκάρισμα στο car.gr!

Δημοσ.
Στις 27/12/2018 στις 6:30 ΜΜ, alkis13 είπε

Παρε οτι σου αρεσει απο ιδιωτη και μονο.
Μην κοιτας μονο την οικονομια και κοιτα και την ασφαλεια. Στα χιλιομετρα που λες μου ακουγεται το diesel σαν καλη λυση, αλλα πρεπει να κοιταξεις για το τι euroX diesel θα επιτρεπεται να κυκλοφορει εντός Αθηνών.
Για τα WAG, (Vw group) ακουγεται οτι οτι εχει τουρμπινα καιει λαδι. Για την ford τιποτα, ειτε δε γραφουν, ειτε δεν εχουν προβληματα.

Κακα τα ψεματα, το μεταχειρισμένο σε βρίσκει. Αναλογα περιοχη, κατασταση και κυριως τιμη. Αν βρεις δλδ ενα corsa στα 4,000€ και ενα yaris στα 5,000 με 180k km και 120k km, ποιο θα προτιμήσεις ;  Λογικα την τσεπη σου, οποτε δεν εχουμε και πολλα να πουμε :p.

Τα χιλιόμετρα που λέει είναι κάπου 500 το μήνα, 6000 το χρόνο. Πολύ λίγα δηλαδή, γιατί λες ότι σου ακούγεται καλή λύση το πετρέλαιο γι'αυτά τα χιλιόμετρα; Το λέω επειδή συνήθως προτείνεται το πετρέλαιο αν γίνονται πολλά χιλιόμετρα, τα τριπλάσια πχ από αυτά που λέει ο ts.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zio10 είπε

Τα χιλιόμετρα που λέει είναι κάπου 500 το μήνα, 6000 το χρόνο. Πολύ λίγα δηλαδή, γιατί λες ότι σου ακούγεται καλή λύση το πετρέλαιο γι'αυτά τα χιλιόμετρα; Το λέω επειδή συνήθως προτείνεται το πετρέλαιο αν γίνονται πολλά χιλιόμετρα, τα τριπλάσια πχ από αυτά που λέει ο ts.

Νομίζω ότι το βασικό πλεονέκτημα του πετρελαίου είναι η μικρότερη διαφορά κατανάλωσης σε μεγάλες ταχύτητες (ταξιδιού). Η συντήρηση είναι όμως ακριβότερη, και αν δεν είσαι προσεκτικός με τα πρατήρια, η αντλία κοστίζει πολύ. Επίσης, το φίλτρο dpf που απαιτεί μια διαδικασία κίνησης όταν ανάψει η ένδειξη, ίσως είναι θέμα για την κίνηση μέσα στην πόλη.

Όντως τα χιλιόμετρα είναι λίγα. Σε συνθήκες πόλης, στα μικρά που έχουμε εμείς, με ένα 20ρικο αμόλυβδη, βγάζουν 180-200 χιλιόμετρα. Με πετρέλαιο, να βγάζουν 250 λόγω τιμής; Μικρή νομίζω η διαφορά.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως θα κοιτούσα και Pandaki. Οκ ίσως δεν είναι κουκλί, αλλά η μικρή εμπειρία που είχα μαζί του ήταν πολύ καλή! Μικρό, ευρύχωρο, για καθημερινη οδήγηση στην πολη αλλά και μεγαλύτερα σε λογικά πλαίσια ταξίδια.

• Like 4
Δημοσ.
Στις 27/12/2018 στις 2:30 ΜΜ, akpe είπε

Χρόνια Πολλά παίδες! Λοιπόοοον... Κλέψανε της κοπελιάς, αχρήστευσαν το δικό μου, οπότε είμαστε σε αναζήτηση κάρου. Το μπάτζετ είναι γύρω στα 4000.

Τα βασικά: πεντάθυρο, κατά προτίμηση hatchback, όχι με τρελλά κυβικά/ιπποδύναμη, με όσο δυνατόν λιγότερη κατανάλωση (για αέριο, πετρέλαιο κ.λπ. δεν το έχω ψάξει), με σχετικά φτηνά ανταλλακτικά/ και σέρβις (γενικά να μη ζητάει πολλά) και να μην είναι και εικοσαετίας. Ξέρω, ακούγομαι σαν το ανέκδοτο με το τζίνι και τη γέφυρα Αθήνα - Κρήτη...

Το θέλουμε κυρίως για χρήση μέσα στην πόλη, καθημερινά ~15 χιλιόμετρα, με αραιά και που κανένα ταξιδάκι.

Σε αυτή την τιμή σε πρόχειρη αναζήτηση βρίσκω διάφορα μεταχειρισμένα, Polo, Fiesta, Corsa, Focus, Yaris (δεν ξέρω γιατί, δεν τα πολυπάω), Micra, Gentz, κ.λπ. Αποκλείουμε Colt (τα καταραμένα είναι στοιχειωμένα) και μάλλον και Swift (λόγω ψυχολογικών - αυτό μας έκλεψαν). Σε γενικές γραμμές θα ήθελα προτάσεις για ποιές μάρκες/μοντέλα να προτιμήσουμε και ποιά να αποφύγουμε. 

Να κοιταξεις να ειναι με καδενα.. Εγω θα σου ελεγα να επιλεξεις τον 1.2 kappa της hyundai δηλαδη i10-i20. Aπροβληματιστο μοτερ -νευρικο

Επισης πολυ τιμιο ειναι και το micra k12 1.2(προσοχη εβγαζαν κρεμαριερα-ρωτας)

Τελος αν κοιτας την αλλη μερια για μενα μονο fiesta οχι ομως το παλιο γιατι καιει βενζινη!!! Μιλαω απο του 2008 και μετα(εισαι εκτος budget) ειναι ομως με ιμαντα και γενικα τα ανταλλακτικα πανε αλλου σε σχεση με nissan-hyundai

Δικη μου εκτιμηση η nissan πρεπει να ειναι η πιο οικονομικη σε ανταλλακτικα με πολλα after market!!!

Οτι και να παρεις να κοιταξεις να μην εχει πολλα χλμ και να συνοδευεται απο πληρες ιστορικο.. μακρια απο renault.. αμα ειναι ετσι καλυτερα fiat!

Στις 27/12/2018 στις 2:30 ΜΜ, akpe είπε

με σχετικά φτηνά ανταλλακτικά/ και σέρβις (γενικά να μη ζητάει πολλά) και να μην είναι και εικοσαετίας.

Ανταλλακτικα και εργασια ειναι στο χερι σου να πληρωσεις εως και 40% φθηνοτερα!!!

Βρες να σου συστησουν οικονομικο μαστορα και μαγαζια με ανταλλακτικα.. Πας εσυ τα ανταλλακτικα στον μαστορα..

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/12/2018 στις 4:23 ΜΜ, amagawd είπε

Κλασσικά το insomnia θα απαντήσει yaris jazz και starlet.

Πάρε ότι σου αρέσει από ιδιώτη. 

Και Micra του 98, φιλαρακι αμα το παρεις αθανατο, ουτε βενζινη δε θελει, ετσι μονο του παει 😂

Δημοσ.
6 ώρες πριν, paylidis είπε

Και από εμένα panda 1.2 οικονομικότατο, ευκολοδήγητο, απροβλημάτιστο και με αστείο κόστος συντήρησης 

Κι εγώ αυτό προτείνω σαν κάτοχος, με 80.000 χλμ όταν το πήρα μεταχειρισμένο κι άλλα 120.000 δικά μου. Ανταλλακτικά πάμφθηνα, κατανάλωση έχω κάνει και 4,5 λτ/100 χλμ πραγματική, από ζημιές τίποτα, και πάει παντού. Κι όταν αποφασίσεις να το δώσεις, η τιμή του θα κρατιέται ακόμα.

Το μόνο μου παράπονο είναι ότι, αν είσαι λίγο ψηλός (1,80κάτι και πάνω), θα σε ζορίσει λίγο σε θέμα άνεσης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...