malakudi Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, mpokwsths είπε Θερμόμετρο έβαλες για να μετρήσεις; Ναι έχω thermal sensor που τον έβαλα πάνω στις ψύκτρες των VRM. Λογικά αν το έβαζα από κάτω θα έδειχνε παραπάνω, αλλά ουσιαστικά δεν έχει σημασία.
radeon9700 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Βασικά εάν το κουτί έχει ανεμιστήρες σωστά τοποθετημένους και normal air flow δεν νομίζω ότι χρειάζεται extra ψύξη τα VRM. Aσε που το 90% των χρηστών εδώ μέσα δεν θα κάνει χρήση τόσο του AVX με τα γνωστά προγράμματα. Τα Asus είχαν ένα θέμα με τους σένσορες και όντως ΜΠΙΠΠΠ ο δίας στους ανεμιστήρες για μερικούς μήνες. Μιλάμε από κει που είχα idle 33c πλέον έχω 27c. Έβλεπα το fan του κουτιού να σταματάει η να πηγαίνει τόσο αργά που το πιάνα με το δάκτυλο και σταμάταγε. Αλλα με τα τελευταία βίος που βγήκανε για όλα τα amd motherboard λύθηκε το πρόβλημα όπως βλέπω και από το δικό μου. Απλά να έχετε υπόψιν ότι οι φήμες λένε πως τα υπάρχον matherboard θα πάρουν τους νέους Ryzen μέχρι 12 cores και τους 16 cores θα μπορούν να τους πάρουν τα νέα motherboards που θα βγούν σε λίγους μήνες. Ο λόγος είναι το αυξημένο TPD στους 16 cores στα 120-125 watt και όπως καλά καταλάβετε δεν θα άντεχαν πολλά ειδικά φτηνά motherboards.
dimips Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 7 hours ago, malakudi said: 600hz/ultra fast/llc5 είναι ρύθμιση χωρίς κανένα νόημα. Όλο το test του buildzoid είναι μία ανοησία. Έχω την prime x470, την 2700Χ cpu με PBO να κλοκάρει σε blender rendering (AVX/AVX2 workload) στα 4100 και τα VRM δεν πήγαν πάνω από 48 βαθμούς μετά από πολλές ώρες rendering. Και αυτό χωρίς να έχω airflow στα VRM γιατί έχω AiO και όχι air cooler στη CPU. Εμένα με όλα στο Auto και στοκ ψύκτρα γιατί πάει μέχρι 3900 και 76 βαθμούς σε παρόμοιο Render; Έχω asus x370 prime. Φταίει η ψύκτρα;
malakudi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 30 λεπτά πριν, dimips είπε Εμένα με όλα στο Auto και στοκ ψύκτρα γιατί πάει μέχρι 3900 και 76 βαθμούς σε παρόμοιο Render; Έχω asus x370 prime. Φταίει η ψύκτρα; Που έχεις 76 βαθμούς, στα VRM; Εγώ αναφέρθηκα σε θερμοκρασία των VRM, όχι της CPU. Η CPU με το AiO Corsair H110i είναι γύρω στους 62-63 βαθμούς.
dimips Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 1 minute ago, malakudi said: Που έχεις 76 βαθμούς, στα VRM; Εγώ αναφέρθηκα σε θερμοκρασία των VRM, όχι της CPU. Η CPU με το AiO Corsair H110i είναι γύρω στους 62-63 βαθμούς. Στο cpu έχω 76 που είναι το ανώτατο που έχει φτάσει. Με hw monitor τα βλέπω δε ξέρω ποιο είναι για VRM. Αυτό που βλέπω είναι ότι φτάνει μέχρι τα 3900 άντε 3980, ποτέ 4100.
malakudi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, dimips είπε Στο cpu έχω 76 που είναι το ανώτατο που έχει φτάσει. Με hw monitor τα βλέπω δε ξέρω ποιο είναι για VRM. Αυτό που βλέπω είναι ότι φτάνει μέχρι τα 3900 άντε 3980, ποτέ 4100. Λόγω θερμοκρασίας συμβαίνει αυτό, αν κρατάει κάτω από 60 πάει 4125-4150, από 60 ως 65 είναι 4050 ως 4100 και από 70 και πάνω πέφτει και από τα 4000. Θες άλλο σύστημα ψύξης. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Η κουβέντα γίνεται για μητρική και ο άλλος γράφει για θερμοκρασίες cpu και hz. ότι να ναι. Καλή Χρονιά. 1
dimips Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 23 minutes ago, BlueBlood7 said: Η κουβέντα γίνεται για μητρική και ο άλλος γράφει για θερμοκρασίες cpu και hz. ότι να ναι. Καλή Χρονιά. τουλάχιστον πλέον ξέρω κι εγώ και όποιος διαβάσει ότι για να έχεις τις μέγιστες επιδόσεις δε χρειάζεσαι τη καλύτερη μητρική ή τη μητρική με vrm για πυρηνικό αντιδραστήρα αλλά τη καλύτερη ψύξη. Οπότε κάποιος καλύτερα να πάει σε κάποια μέτρια μητρική όπως αυτή η x470 pro και να επενδύσει σε καλύτερη ψύξη της cpu.
akoinonitos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 12 ώρες πριν, dimips είπε Εμένα με όλα στο Auto και στοκ ψύκτρα γιατί πάει μέχρι 3900 και 76 βαθμούς σε παρόμοιο Render; Έχω asus x370 prime. Φταίει η ψύκτρα; Εσενα ειναι ολα στο auto οπως ειπες ο @malakudi εχει pbo enabled γιαυτο εχει παραπανω ρολογια ασχετως με την ψυξη.
dimips Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, akoinonitos said: Εσενα ειναι ολα στο auto οπως ειπες ο @malakudi εχει pbo enabled γιαυτο εχει παραπανω ρολογια ασχετως με την ψυξη. Και εμένα το core performance boost Στο auto ειναι. Έχει auto και disable μόνο ως επιλογές.
akoinonitos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, dimips είπε Και εμένα το core performance boost Στο auto ειναι. Έχει auto και disable μόνο ως επιλογές. αλλο το Core Performance Boost αλλο το Precision Boost Overdrive Spoiler Kανε μια διορθωση στην υπογραφη σου ,οι μνημες σου ειναι ripjaws οχι rampage Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από akoinonitos
mpokwsths Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Ξανά σε καλή τιμή. 7€ κάτω από τότε. 135€ αρχική + διαφορά ΦΠΑ + μεταφορικά 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα