funbreaker Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω το GP73 Leopard 8RD με την κάρτα γραφικών 1050Ti. Όταν παίζω βίντεο το pc χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών της μητρικής και όχι την 1050Ti. Το καταλαβαίνω απ την απόδοση του υπολογιστή και το ανεμιστηράκι του cpu που αρχίζει να βαράει και φαίνεται επίσης και στο task manager. Προφανώς και έχω κάνει την αντίστοιχη ρύθμιση από την πρώτη μέρα από το πρόγραμμα της nvidia αλλά δεν άλλαξε κάτι. Αν ενεργοποιoύσα παλιά το hardware acceleration σε κάποιο πρόγραμμα, δεν έπαιζε καθόλου videos αλλά έδειχνε πράσινη ή κόκκινη οθόνη. Μετά απο manually drivers' update πλέον παίζει videos και με ενεργοποιημένο το hardware acceleration. Παρόλα αυτά στον task manager δείχνει να χρησιμοποιείται πάλι η μητρική και ο cpu. Καμιά ιδέα για να το διορθώσω; Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από funbreaker
parsifal Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Με καθαρή εγκατάσταση των VGA drivers και του MPC-HC player, ο τελευταίος θα πρέπει να μπορεί να παίξει σχεδόν όλα τα H.264 και H.265 videos με HW/DXVA2 decoding, χωρίς να χρειαστεί να πειράξεις τίποτα επιπλέον από ρυθμίσεις.
funbreaker Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) On 26/12/2018 at 22:10, parsifal said: Με καθαρή εγκατάσταση των VGA drivers και του MPC-HC player, ο τελευταίος θα πρέπει να μπορεί να παίξει σχεδόν όλα τα H.264 και H.265 videos με HW/DXVA2 decoding, χωρίς να χρειαστεί να πειράξεις τίποτα επιπλέον από ρυθμίσεις. Μα το θέμα είναι να παίζω βίντεο μόνο με τον player που πρότεινες; Το πρόβλημά μου δεν είναι πως δεν παίζει videos αλλά πως δεν εκμεταλεύομαι την κάρτα γραφικών. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από funbreaker
funbreaker Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Καμιά βοήθεια; Έχω πληρώσει μια τόσο καλή κάρτα γραφικών και νιώθω πως είναι άχρηστη.
parsifal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Ποιον player χρησιμοποιείς; Έχει σαφή ένδειξη για το εάν χρησιμοποιείται hardware decoding κατά την αναπαραγωγή των video; Έχει ρυθμίσεις για να επιλέξεις ποια από τις δύο GPU θα χρησιμοποιεί; Π.χ. στον MPC-HC που προανέφερα: Επίσης, οι NVIDIA drivers πρέπει να σου δίνουν μία επιλογή παρόμοια με την ακόλουθη, για βεβιασμένη χρήση συγκεκριμένης GPU σε κάθε εφαρμογή. Δε γνωρίζω κατά πόσο λειτουργεί όμως, καθώς ένας video player δεν χρησιμοποιεί τυπικά το "3D" κομμάτι μιας GPU:
funbreaker Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 41 minutes ago, parsifal said: Ποιον player χρησιμοποιείς; Έχει σαφή ένδειξη για το εάν χρησιμοποιείται hardware decoding κατά την αναπαραγωγή των video; Έχει ρυθμίσεις για να επιλέξεις ποια από τις δύο GPU θα χρησιμοποιεί; Π.χ. στον MPC-HC που προανέφερα: Επίσης, οι NVIDIA drivers πρέπει να σου δίνουν μία επιλογή παρόμοια με την ακόλουθη, για βεβιασμένη χρήση συγκεκριμένης GPU σε κάθε εφαρμογή. Δε γνωρίζω κατά πόσο λειτουργεί όμως, καθώς ένας video player δεν χρησιμοποιεί τυπικά το "3D" κομμάτι μιας GPU: Χρησιμοποιώ vlc και bs player αλλά δεν με απασχολεί αποκλειστικά ο media player. Θέλω όλα τα προγράμματα γενικά να παίζουν με την 1050Ti μιας και υποτίθεται πως είναι καλή κάρτα και δεν χρειάζεται να απασχολώ τον cpu μου αφού έχω την κάρτα (σωστά σκέφτομαι ή είναι λάθος η οπτική μου;) Το πρόβλημα το πρωτοπαρατήρησα με το premiere, όπου όταν έβαζα να παίζει βίντεο 4k δυσκολευόταν και κολλούσε σε κάποια σημεία και έβλεπα τον επεξεργαστή να ανεβαίνει πολύ. Τώρα έκανα την ρύθμιση ανά πρόγραμμα που λες. Για τον ff δούλεψε κατά το ήμιση. Δηλαδή βάζω στο youtube ένα 4k video και πλέον βλέπω να απασχολειται η 1050Ti όμως παράλληλα απασχολείται περισσότερο απ το κανονικό και η καρτα της μητρικής και ο επεξεργαστής. Έκανα την ρύθμιση και για το premiere και δεν άλλαξε τίποτα, πάλι παίζει με την κάρτα της μητρικής και τον cpu. Πρέπει μήπως να πειράξω και όλα τα ακαταλαβίστικα από κάτω στο 3 που δεν έχω ιδέα τι είναι και δεν καταλαβαίνω και τις επιλογές. Και το γενικότερο ερώτημα που τίθεται είναι: Είναι κατάσταση αυτή; Πρέπει να ιδρώσω για να χρησιμοποιήσω την κάρτα γραφικών μου; Δηλαδή όλοι αυτό κάνουν; Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2018 από funbreaker
parsifal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Για αυτό έγραψα με επιφύλαξη παραπάνω σχετικά με τα 3D Settings. Μια GPU μπαίνει σε 3D mode όταν τρέχεις παιχνίδια, προγράμματα τύπου Google Earth κλπ. Όχι όταν παίζουν YouTube videos ή Flash games στον browser, κάνεις επεξεργασία video κλπ. Θεωρητικά, ο NVIDIA driver θα έπρεπε να αναλαμβάνει αυτόματα εκεί που χρειάζεται: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nvidia_Optimus Κάπου πήρε το μάτι μου για επιλογές στο BIOS που ίσως να βοηθήσουν την κατάσταση. Worst case scenario, αν υπάρχει σχετική επιλογή, κλείνεις εντελώς τα integrated graphics και μένεις μόνο με την discrete (κακό για αυτονομία και θερμοκρασίες). Δυστυχώς, δεν έχω τέτοιο setup (laptop με integrated + discrete GPU) για να βοηθήσω περαιτέρω με troubleshooting. Ίσως κάποιος άλλος συμφορουμίτης που θα δει το θέμα.
funbreaker Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καμιά βοήθεια; Στο BIOS δεν βρήκα κάτι. Τα προβλήματα συνεχίζονται... Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από funbreaker
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα