oliz Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, και χρονια πολλα!! Εχω την d5200, καινουργια την ειχα παρει πριν κανα 2 χρονια κ ξαφνικα κατι εχει παθει η αυτοματη εστιαση.. μια δουλευει μια σταματαει.. δοκιμασα κ με διαφορους φακους.. κ κανει το ιδιο.. εκανα firmware update sto 1.3 τπτ μια κανει αυτοματα εστιαση μια σταματαει..ειδικα στο live view δυσκολευεται παρα πολυ.. δεν κανει καν προσπαθεια ειναι σαν να εχω κλειστω τον διακοπτη εστιασης απ τον φακο.. εχω φορτισει μπαταριες εχω κανει restore to factory ... Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2018 από oliz
gioiliop7 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 αν μπορεις δοκιμασε τους φακους σε αλλο σωμα.
oliz Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, gioiliop7 είπε αν μπορεις δοκιμασε τους φακους σε αλλο σωμα. Δεν νομιζω να φταινε ολοι οι φακοι , 18-105, 18-55, 35, 55-200
gioiliop7 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, oliz είπε Δεν νομιζω να φταινε ολοι οι φακοι , 18-105, 18-55, 35, 55-200 ουτε εγω,προφανως. απλα ας βγαζουμε εκδοχες εκτος,για αυτο το προτεινα. 1
devill0 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δοκίμασε να καθαρίσεις τις επαφές της μηχανής που κουμπώνουν οι φακοί.
oliz Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 23 λεπτά πριν, devill0 είπε Δοκίμασε να καθαρίσεις τις επαφές της μηχανής που κουμπώνουν οι φακοί. Να βαλω μπατονετα με καθαρο οινοπνευμα?
babisskg Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, oliz είπε Καλησπερα, και χρονια πολλα!! Εχω την d5200, καινουργια την ειχα παρει πριν κανα 2 χρονια κ ξαφνικα κατι εχει παθει η αυτοματη εστιαση.. μια δουλευει μια σταματαει.. δοκιμασα κ με διαφορους φακους.. κ κανει το ιδιο.. εκανα firmware update sto 1.3 τπτ μια κανει αυτοματα εστιαση μια σταματαει..ειδικα στο live view δυσκολευεται παρα πολυ.. δεν κανει καν προσπαθεια ειναι σαν να εχω κλειστω τον διακοπτη εστιασης απ τον φακο.. εχω φορτισει μπαταριες εχω κανει restore to factory ... Από την στιγμή που δεν εστιάζει και σε live view δεν έχει να κάνει με την επικοινωνία και τις επαφές σώματος και φακών........ κάτι θα βρούμε..... να υποθέσω πως δεν έχετε κλειδωμένο το AE/L....... πατήστε το έτσι για το ου μη γενοιτο...... Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2018 από babisskg
SeNNinhA Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, oliz είπε Καλησπερα, και χρονια πολλα!! Εχω την d5200, καινουργια την ειχα παρει πριν κανα 2 χρονια κ ξαφνικα κατι εχει παθει η αυτοματη εστιαση.. μια δουλευει μια σταματαει.. δοκιμασα κ με διαφορους φακους.. κ κανει το ιδιο.. εκανα firmware update sto 1.3 τπτ μια κανει αυτοματα εστιαση μια σταματαει..ειδικα στο live view δυσκολευεται παρα πολυ.. δεν κανει καν προσπαθεια ειναι σαν να εχω κλειστω τον διακοπτη εστιασης απ τον φακο.. εχω φορτισει μπαταριες εχω κανει restore to factory ... Επειδη στις Nikon ειναι αλλο εντελως το συστημα εστιασης μεσω viewfinder και με live view αποκλειω να έχει σχέση με την ταυτοχρονη δυσλειτουργια κάποιου απο των δυο. Απο την αλλη λες οτι σε live view δυσκολευεται ακομη περισσοτερο μου δινει την εντυπωση οτι κατι φταιει πιο κεντρικα ή ισως οπως ειπωθηκε στα Εχεις δοκιμασει την συμπεριφορα και σε διαφορετικα διαφραγματα με πολυ καλους φωτισμούς πάντα (πχ τερμα κλειστό ή τερμα ανοιχτο διαφραγμα); Εχεις δοκιμασει με διαφορετικη ρυθμιση στο focus point; Εχει διαφορα; Μια αλλη εκδοχη ειναι οτι εχεις ενεργοποιησει το AFF-ON στο μενου. Αλλα ειπες οτι εκανες factory reser και το προβλημα παραμενει. Πηγαινε για ελεγχο. Η πιο σωστη σου επιλογη.
jimskeet2002 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 κανε μια δοκιμη κ ρυθμισε την καμερα να κανει focus με το πισω κουμπι. Για να τσεκαρεις οτι δε φταιει το κουμπι του shutter μηπως δεν κανει καλη επαφη στο μισο πατημα.
oliz Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ξερετε τι παρατηρησα οτι οταν κανω εστιαση με το με σκοπευτρο αναβει το βοηθητικo φωτακι για να βοηθησει στην εστιασω ενω απ στο live view δεν αναβει.. επιπλεον στο μενου εχει απενεργοποιημενη την επιλογη αυτοματη εστιαση σημεια κτλπ κ λεεο οτι η τρεχουσα κατασταση της μηχανης δε υποστηριζει.. ενω την εχω στο αυτοματο.. κατι αλλο παιζει σε τεχνικο προβλημα.. εκανα κ downgrade stin 1.02 κ παλι τα ιδια.. κ τωρα δεν εστιαζει ουτε μεσω του σκοπευτρου ουτε μεσω live view.... κριμα.. δεν ειναι κ πολυ χρησιμοποιημένη η μηχανη.. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2018 από oliz
SeNNinhA Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, oliz είπε Ξερετε τι παρατηρησα οτι οταν κανω εστιαση με το με σκοπευτρο αναβει το βοηθητικo φωτακι για να βοηθησει στην εστιασω ενω απ στο live view δεν αναβει.. επιπλεον στο μενου εχει απενεργοποιημενη την επιλογη αυτοματη εστιαση σημεια κτλπ κ λεεο οτι η τρεχουσα κατασταση της μηχανης δε υποστηριζει.. ενω την εχω στο αυτοματο.. κατι αλλο παιζει σε τεχνικο προβλημα.. εκανα κ downgrade stin 1.02 κ παλι τα ιδια.. κ τωρα δεν εστιαζει ουτε μεσω του σκοπευτρου ουτε μεσω live view.... κριμα.. δεν ειναι κ πολυ χρησιμοποιημένη η μηχανη.. Πηγαινε την σε ενα service. Μπορει να ειναι μια απλη επισκευη. Ολα τα αλλα ειναι εικασιες. Ειναι κατι πιο κεντρικο και οχι περιφερειακο. Κανε εαν δεν εχεις κανει και ενα καθαρισμο στα pins.
oliz Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Πηγαινε την σε ενα service. Μπορει να ειναι μια απλη επισκευη. Ολα τα αλλα ειναι εικασιες. Ειναι κατι πιο κεντρικο και οχι περιφερειακο. Κανε εαν δεν εχεις κανει και ενα καθαρισμο στα pins. σε ευχαριστω εκανα με ενα πανακι για γυαλιά, εχετε να προτεινετε καποιον οικονομικο κ καλο εδω στα δυτικα προαστια αττικης?
oliz Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) παιδια ανατροπη..... εβγαλα ολους τους φακους σε παραταξη! ο 18-55 που είναι σε ενα συρταρι ολοκαινουργιος εδω κ πολυ καιρο..δεν δουλευει το αuto focus οπως και ο 18-105 που τον χρησιμοποιω συνεχεια...και τωρα εβαλα τον 55-200 και τον 35αρι τον prime k douleuoun sfaira!! αρα οι φακοι φταινε η παιζει τιποτα με την ευρυγωνια εστιαση? ¨ Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2018 από oliz
SeNNinhA Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, oliz είπε παιδια ανατροπη..... εβγαλα ολους τους φακους σε παραταξη! ο 18-55 που είναι σε ενα συρταρι ολοκαινουργιος εδω κ πολυ καιρο..δεν δουλευει το αuto focus οπως και ο 18-105 που τον χρησιμοποιω συνεχεια...και τωρα εβαλα τον 55-200 και τον 35αρι τον prime k douleuoun sfaira!! αρα οι φακοι φταινε... Εσυ δεν ειπες οτι τους ειχες δοκιμασει ολους; Και παλι ειναι περιεργο αυτο που λες. Πρεπει να δοκιμασεις τους φακους που δεν δουλευουν σε αλλο σωμα για να ξερεις. Καθαρισε και τις επαφες στους φακους σου. Πατα τα pin να μπουνε μεσα μερικες φορες. Εισαι σιγουρος οτι το AF κουμπι στους φακους σου δεν ειναι στο Μ; Ανοιγοκλεισέ το μερικες φορες.
oliz Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ενταξει ολους δεν τους ειχα δοκιμασει απλα δοκιμασα τον καινουργιο που ειχα στο συρταρι τον 18-55.. τωρα μιλησα με νικον κ μου πε να βαλω μπατονετα με οινοπνευμα καθαρο κ καθαρισα τις επαφες του 18-105 (χωρις να φαινεται κατι επανω..) κ μολις το βαλα πανω δεν επιανε αλλα με 1-2 κλικ επιασε κ τωρα δουλευει.. κανονικα κ σε liveview k se klhstro to moter tou... Μυστηρια πραγματα... Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2018 από oliz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα