zafgr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα σας , είμαι καινούργιος στη java και έχω ένα πρόβλημα στο κώδικά μου . Το πρόγραμμά μου πρέπει να αφήνει τον χρήστη να επιλέγει τα εξής: Αν θέλει να μετατρέψει inch to cm τότε να πληκτρολογήσει 'ι' ή '1' ενώ αν θέλει να μετατρέψει από cm to inch να πληκτρολογήσει 'c' ή '2' έχω γράψει τον παρακάτω κώδικα αλλά δεν μπαίνει καθόλου στη loop του if . Δυσκολεύομαι να βρω πώς θα αναγνωρίσει το input αν είναι char ή int και συγκεκριμένα τα παραπάνω . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων package inchtocmconverter; import java.util.Scanner; public class InchToCmConverter { public static void main(String[] args) { final double cmPerInch=2.54; double x=1; System.out.println("Choose 'i' Or '1' if you want to convert inch to cm "); System.out.println("Choose 'c' Or '2' if you want to convert cm to inch "); Scanner input= new Scanner(System.in); String z=input.next(); //System.out.println(z); char i=0; char c = 0; if(z.equals(i)||z.equals(1)) { while(x!=0) { System.out.println("Give a value in inch(or 0 to terminate):"); x = input.nextDouble(); System.out.println(x+"inch=" +x*cmPerInch +"cm"); } } else if(z.equals(c)||z.equals(2)) { while(x!=0) { System.out.println("Give a value in cm(or 0 to terminate):"); x = input.nextDouble(); System.out.println(x+"inch=" +x/cmPerInch +"cm"); } } } }
antbyron Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Με την equals συγκρίνεις String, άρα πρέπει να βάλεις εισαγωγικά πχ z.equals("1") όταν δεν βάζεις μεταβλητή. Επίσης αυτό "z.equals(i)" τί νόημα έχει όταν την i την έχεις αρχικοποιήσει με 0(ascii) ενώ περιμένεις τον χαρακτήρα i; Το ίδιο γίνεται και παρακάτω. Για αυτό δεν μπαίνει στο if. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2018 από antbyron
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα