Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Σε ένα τροφοδοτικό 24V εχουν φουσκώσει οι πυκνωτές του και το χρειάζομαι άμεσα. λόγο αργίας δεν μπορώ να πάρω ανταλλακτικό.

Οι πυκνωτές που φούσκωσαν είναι 2.

Μπορώ να βαλω πυκνωτές με περισσότερα MF? αυτος που κάικε ειναι 680μf 35v και εγώ έχω 750μf στα 35v   θα δουλέψει?

Λάθος δεν εχω 750 εχω 1000μf στα 35v

Δημοσ.

Βάζεις διαφορετικούς ανάλογα με το κύκλωμα και το σημείο.

Αν είναι σε κρίσιμο σημείο όχι, μην βάλεις μεγαλυτέρους. Κανε υπομονή να πάρεις καινούργιους, η βάλε 2 σε σειρά να κερδίσεις την την χωρητικότητα που θέλεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fg9000 είπε

Βάζεις διαφορετικούς ανάλογα με το κύκλωμα και το σημείο.

Αν είναι σε κρίσιμο σημείο όχι, μην βάλεις μεγαλυτέρους. Κανε υπομονή να πάρεις καινούργιους, η βάλε 2 σε σειρά να κερδίσεις την την χωρητικότητα που θέλεις.

2 σε σειρά δεν μπορώ να βάλω ειναι πολύ στενά.

Προσπαθώ να βρώ 680 και δεν βρήσκω εχω ξηλώσει οτι παλιο ηλεκτρολογικό εχω....αν βάλω 1000άρη και δεν δουλεψει ποιο ειναι το χειρότερο σενάριο?να κάψει το ρουτερ? η απλά δεν θα δουλέψει?αν δεν επειρεάζει το ρουτερ αξίζει να το δοκιμάσω 

οι πυκνωτες ειναι ακριβός στην αρχη της πλακέτας εκει που παιρνει ρευμα 

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις περισσότερα Volt αλλά όχι μf και θα δουλεύει άψογα αλλά επειδή περισσότερα volt σημαίνει πιό ψηλός ή πιό χοντρός, σιγουρέψου ότι θα χωράει.

Δημοσ.

Η λογική λέει ότι αν δεν είναι μάπα το κύκλωμα θα μπορείς να ανεβάσεις τα μf λίγο αλλά όχι πχ έχω 300 μf και πάω 1000. Τα παραπάνω volt πέρα από το κόστος και το μέγεθος, δεν δημιουργούν πρόβλημα, παραπάνω μf όμως αν είναι λίγα ΜΠΟΡΕΙ να δουλεύει άψογα.

• Like 1
Δημοσ.

απο τα 580 να πάω στα 1000 ειναι λιγο η πολύ? 

ουτε 1000 εχω τελικά με τα λιγα που διάβασα συνδεσα δυο των 470μφ 35V παράλληλα για να αντικαταστησω τον 580-35 και δουλεψε για λιγο που το εβαλα στην πρίζα θα το συνδεσω τωρα να το αφησω λιγη ωρα να δω τι θα κάνει 

Δημοσ.

Ποτέ δεν είχε χρειαστεί να δοκιμάσω άλλα μf για να σου πω. Βάσει ότι έχω διαβάσει αλλού το είπα. Η διαφορά του δικού σου με αυτόν που θες να βάλεις είναι πολύ μεγάλη.

Δημοσ.

Νομιζα οτι ελεγες για τροφοδοτικο υπολογιστη switching . Αν ειναι ρουτερ βαλε τον 1000 .Δεν θα παθει τιποτα και θα εξομαλυνει καλυτερα

Δημοσ.
18 ώρες πριν, fg9000 είπε

η βάλε 2 σε σειρά να κερδίσεις την την χωρητικότητα που θέλεις.

Σχετικά με αυτο, Ειναι λάθος, για να προσθέσεις την χωριτικότητα 2 πυκνωτών πρεπει να τουσ συνδέσεις παράλληλα..αν τους βάλεις σε σειρα ο ενας αφαιρει την χωριτικότητα του άλλου!

Το διαβασα εχθές ευτιχός λιγο πρίν τα συνδέσω http://electrondiaryart.blogspot.com/2013/02/blog-post_20.html 

Εκτός αν εννοείς να βάλω εναν 1000άρη σε σειρα με εναν πχ 300άρη για να πάρω 700.

μου φανηκε περίεργο στην αρχη αλλά εχει λογική.

εντέλη μια χαρά δουλευει το sicko θα του παραγγείλω ενα τροφοδωτικό και αυτο θα το κρατήσω καβάτζα να υπάρχει 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Σχετικά με αυτο, Ειναι λάθος, για να προσθέσεις την χωριτικότητα 2 πυκνωτών πρεπει να τουσ συνδέσεις παράλληλα..αν τους βάλεις σε σειρα ο ενας αφαιρει την χωριτικότητα του άλλου!

Το διαβασα εχθές ευτιχός λιγο πρίν τα συνδέσω http://electrondiaryart.blogspot.com/2013/02/blog-post_20.html 

Εκτός αν εννοείς να βάλω εναν 1000άρη σε σειρα με εναν πχ 300άρη για να πάρω 700.

μου φανηκε περίεργο στην αρχη αλλά εχει λογική.

εντέλη μια χαρά δουλευει το sicko θα του παραγγείλω ενα τροφοδωτικό και αυτο θα το κρατήσω καβάτζα να υπάρχει 

Δεν αφαιρείς χωρητικότητα στην σειριακή. Κανεις το 1/C και προσθέτεις, απλώς για να ξέρεις.

1/c=1/c1+1/c2

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Δεν αφαιρείς χωρητικότητα στην σειριακή. Κανεις το 1/C και προσθέτεις, απλώς για να ξέρεις.

1/c=1/c1+1/c2

Δεν το πολυκατάλαβα..στα μαθηματικά δεν το εχω και πολύ..εγω με αυτο που εκανα και τα συνδεσα παράλληλα τι στην ουσια τα πρόσθεσα η οχι?

Εγω διάβασα στο άρθρο  αυτο εδω 

α) Σύνδεση πυκνωτών σε σειρά. Η σύνδεση πυκνωτών σε σειρά επιτυγχάνεται ενώνοντας τον έναν ακροδέκτη του πυκνωτή με τον έναν ακροδέκτη του άλλου και η συνολικοί χωρητικότητα θα είναι ίση με:
1/C=1/C1 + 1/C2 + 1/C3.
Από την παραπάνω σχέση προκύπτει ότι η συνολική χωρητικότητα σε πυκνωτές σε σειρά μειώνεται, ενώ αντίθετα αυξάνεται η τάση λειτουργίας τους.

Επίσης 

β) Σύνδεση πυκνωτών παράλληλα. Η σύνδεση πυκνωτών σε παράλληλη διάταξη επιτυγχάνεται ενώνοντας τους ακροδέκτες των πυκνωτών μεταξύ τους. Η συνολική χωρητικότητα στην περίπτωση αυτή θα ισούται με το άθροισμα των χωρητικοτήτων όλων των πυκνωτών. Οπότε στην περίπτωση θα έχουμε:
C=C1 + C2 + C3.
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Δεν το πολυκατάλαβα..στα μαθηματικά δεν το εχω και πολύ..εγω με αυτο που εκανα και τα συνδεσα παράλληλα τι στην ουσια τα πρόσθεσα η οχι?

Εγω διάβασα στο άρθρο  αυτο εδω 

α) Σύνδεση πυκνωτών σε σειρά. Η σύνδεση πυκνωτών σε σειρά επιτυγχάνεται ενώνοντας τον έναν ακροδέκτη του πυκνωτή με τον έναν ακροδέκτη του άλλου και η συνολικοί χωρητικότητα θα είναι ίση με:
1/C=1/C1 + 1/C2 + 1/C3.
Από την παραπάνω σχέση προκύπτει ότι η συνολική χωρητικότητα σε πυκνωτές σε σειρά μειώνεται, ενώ αντίθετα αυξάνεται η τάση λειτουργίας τους.

Επίσης 

β) Σύνδεση πυκνωτών παράλληλα. Η σύνδεση πυκνωτών σε παράλληλη διάταξη επιτυγχάνεται ενώνοντας τους ακροδέκτες των πυκνωτών μεταξύ τους. Η συνολική χωρητικότητα στην περίπτωση αυτή θα ισούται με το άθροισμα των χωρητικοτήτων όλων των πυκνωτών. Οπότε στην περίπτωση θα έχουμε:
C=C1 + C2 + C3.

Το ίδιο πράγμα με μένα λέει. Πουθενά δεν αφαιρείς χωρητικότητες.

Αφου δουλεύει καλά τα έβαλες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...