Προς το περιεχόμενο

φοιτητικο δανειο αγγλιας

karabill93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα στο φορουμ,

εχει παρει κανεις απο εδω το συγκεκριμενο δανειο; ενδιαφερομαι για μαστερ στην αγγλια αλλα δυστηχως ειναι δυσκολο να δωσει καποιος 20 χιλιαρικα σε μια ακαδημαικη χρονια. 10 για το πανεπιστημιο και αλλα (περιπου) 10 για το νοικι και την ζωη σου εκει. γι αυτο το λογω εχω αρχισει και σκεφτομαι αυτη την εκδοχη. μιας κ απ οτι λεει αρχιζεις να το ξεχρεωνεις το δανειο εφοσον ο ετησιος σου μισθος ειναι 21 χιλιαρικα και πανω. Σε περιπτωση που δεν τα ξεπερνας απλα δεν το αποπληρωνεις και επειτα απο 25 χρονια το χρεος διαγραφεται. Τι μικρα γραμματα υπαρχουν σε αυτο το συμβολαιο ομως; λενε τιποτα αλλα μου φαινεται πολυ ακραιο να τα δινει ετσι. απ αυτα που διαβαζω παντως στο ιντερνετ οι περισσοτεροι ετσι σπουδαζουν. τι αποψη εχετε γι αυτο; και αν εχετε παρομοια εμπειρια ειμαι ολος αυτια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, karabill93 είπε

καλησπερα στο φορουμ,

εχει παρει κανεις απο εδω το συγκεκριμενο δανειο; ενδιαφερομαι για μαστερ στην αγγλια αλλα δυστηχως ειναι δυσκολο να δωσει καποιος 20 χιλιαρικα σε μια ακαδημαικη χρονια. 10 για το πανεπιστημιο και αλλα (περιπου) 10 για το νοικι και την ζωη σου εκει. γι αυτο το λογω εχω αρχισει και σκεφτομαι αυτη την εκδοχη. μιας κ απ οτι λεει αρχιζεις να το ξεχρεωνεις το δανειο εφοσον ο ετησιος σου μισθος ειναι 21 χιλιαρικα και πανω. Σε περιπτωση που δεν τα ξεπερνας απλα δεν το αποπληρωνεις και επειτα απο 25 χρονια το χρεος διαγραφεται. Τι μικρα γραμματα υπαρχουν σε αυτο το συμβολαιο ομως; λενε τιποτα αλλα μου φαινεται πολυ ακραιο να τα δινει ετσι. απ αυτα που διαβαζω παντως στο ιντερνετ οι περισσοτεροι ετσι σπουδαζουν. τι αποψη εχετε γι αυτο; και αν εχετε παρομοια εμπειρια ειμαι ολος αυτια.

Πρέπει να ζεις ήδη 5 έτη στο νησί για να πάρεις το δάνειο για την διαβίωση. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, MegalosVeziris είπε

Αν δεν εχει πλουσιο μπαμπα, να περιοριστείς στα ελληνικα μαστερς

δεν το θεωρω απαραιτητο να εχεις πλουσιο μπαμπα. δηλαδη τι; σπουδαζουν μονο οι πλουσιοι; ακομα και για τους πλουσιους δεν ειναι ευκολο να δωσουν τοσα λεφτα σε μια ακαδημαικη χρονια.

9 λεπτά πριν, Apoll είπε

Πρέπει να ζεις ήδη 5 έτη στο νησί για να πάρεις το δάνειο για την διαβίωση. 

αναφερομαι μονο στο δανειο για τα διδακτρα του πανεπιστημιου

6 ώρες πριν, karabill93 είπε

καλησπερα στο φορουμ,

Εάν δεν κάτσει όμως το δάνειο και δεν πρέπει ντε και καλά να πας σε συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, μπορείς να δεις για Γερμανία - Δανία - Σουηδία που έχουν τζάμπα προγράμματα. 

Στα αγγλικά πάντα και στην Δανία με 10 ώρες εργασίας / εβδομάδα δικαιούσαι επίδομα σπουδών από το κράτος(SU).

• Like 1

Βλέπω ότι συζητάτε χωρίς να ξέρει κανείς ποιος και που δίνει το συγκεκριμένο δάνειο που αναφέρει ο TS. Βάλε τουλάχιστον ένα λινκ μήπως έτυχε να γνωρίζει κανείς κάτι γιατί έτσι το θέμα προσφέρεται για συζήτηση μεταξύ πλουσίων και φτωχών εχόντων και μη εχόντων τα 20 χιλιάρικα.

Φιλος μου, πηρε το δανειο χωρις καν να παει απτην τραπεζα για το ακαδημαικο ετος 17-18. Οι οροι ειναι παρα πολυ απλοι ετσι οπως τους λες και τους λεει και αναλυτικα στο σαιτ της κυβερνησης απ'οπου μπορεις να κανεις και ονλινε αιτηση. Δεν ισχυει αν πιο πριν εχεις κανει ηδη μαστερ, σε περιπτωση που εισαι απο εμπ θα πρεπει να ρωτησεις τι παιζει.

Αποτι εχω διαβασει ειναι ενα απο τα θεματα του brexit καθως το δανειο δινεται απ'την κυβερνηση και ετσι υπαρχει ενα μεγαλο χρεος απο ευρωπαιους προς το UK. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, karabill93 είπε

μιας κ απ οτι λεει αρχιζεις να το ξεχρεωνεις το δανειο εφοσον ο ετησιος σου μισθος ειναι 21 χιλιαρικα και πανω. Σε περιπτωση που δεν τα ξεπερνας απλα δεν το αποπληρωνεις και επειτα απο 25 χρονια το χρεος διαγραφεται.

Και εσυ άλλος ένας "καλοπληρωτής" με μάστερ...

Δεν υπάρχει μέλλον για την χώρα    

Επεξ/σία από bromiaris
  • Confused 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λαϊκό δικαστήριο σε έναν φουκαρά που θέλει να πάρει δάνειο για να σπουδάσει γιατί δεν έχει την οικονομική άνεση να τους τα τριψει στην μούρη. Μάλλον του αρέσει να χρωστάει ε συμφορουμιτες? 

Πόσο χαμηλά θα πέσεις ρε ινσομνια.Και για να προλάβω κάποιους, υπήρχαν και άλλες ωραίες απαντήσεις που σβήστηκαν. 

Επεξ/σία από fastnq2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανενα μικρο γραμμα δεν υπαρχει. Το αποπληρωνεις με ενα πολυ μικρο ποσο το οποιο υπολογιζεται ποσοστιαια οταν παιρνεις πανω απο 21κ. Αν δεν βρεις δουλεια ή παιρνεις λιγοτερα δεν το πληρωνεις. Αν φυγεις για ελλαδα μετα υπαρχει αναλυτικος καταλογος οπου και φαινεται το ποσα πρεπει να παιρνεις για να το αποπληρωνεις(περιπου 1500 ευρω το μηνα).

Δεν υπαρχει καποιο οριο. Μπορει να μας φαινονται εξωγηινα αυτα αλλα οι τυποι θελουν κοσμο στα πανεπιστημια τους που θα τον μορφωσουν και θα κανουν την χωρα τους καλυτερη. Εγω θεωρω χαζο οποιον παει αγγλια και δεν παιρνει αυτο το δανειο ακομα κ αν εχει λεφτα

ΥΓ. "Πρέπει να ζεις ήδη 5 έτη στο νησί για να πάρεις το δάνειο για την διαβίωση. " Αυτο δεν το ξερω, εγω το ειχα παρει πριν 3 χρονια και δεν ισχυε κατι τετοιο. Ψαξτο

Επεξ/σία από katz
  • Like 2
  • Thanks 1

13 λεπτά πριν, katz είπε

Κανενα μικρο γραμμα δεν υπαρχει. Το αποπληρωνεις με ενα πολυ μικρο ποσο το οποιο υπολογιζεται ποσοστιαια οταν παιρνεις πανω απο 21κ. Αν δεν βρεις δουλεια ή παιρνεις λιγοτερα δεν το πληρωνεις. Αν φυγεις για ελλαδα μετα υπαρχει αναλυτικος καταλογος οπου και φαινεται το ποσα πρεπει να παιρνεις για να το αποπληρωνεις(περιπου 1500 ευρω το μηνα).

Δεν υπαρχει καποιο οριο. Μπορει να μας φαινονται εξωγηινα αυτα αλλα οι τυποι θελουν κοσμο στα πανεπιστημια τους που θα τον μορφωσουν και θα κανουν την χωρα τους καλυτερη. Εγω θεωρω χαζο οποιον παει αγγλια και δεν παιρνει αυτο το δανειο ακομα κ αν εχει λεφτα

ΥΓ. "Πρέπει να ζεις ήδη 5 έτη στο νησί για να πάρεις το δάνειο για την διαβίωση. " Αυτο δεν το ξερω, εγω το ειχα παρει πριν 3 χρονια και δεν ισχυε κατι τετοιο. Ψαξτο

εμενα μου βαζουν τοκο κανονικα. μικρο να πω την αληθεια αλλα μου βαζουν....

8 λεπτά πριν, Prof_Chaos είπε

Να ρωτήσω το δάνειο αυτο για μαστερ αν το γνωρίζετε έχει κάποιο όριο ηλικίας ; ευχαριστώ

οχι δεν υπαρχει οριο απο οτι ξερω. αμα ψαξεις λιγο θα βρεις οτι χρειαζεσαι. 

Για το ετος 2019 και μετα δεν ξερουμε τι θα γινει. Ως τωρα μεχρι το 2018-19 ηταν εξασφαλισμενα τα δανεια για τους ΕΕ φοιτητες. Αρα για οσους ψαχνονται το σωστο θα ηταν να μη στηριζονται σε αυτο το δανειο.

3 ώρες πριν, bromiaris είπε

Και εσυ άλλος ένας "καλοπληρωτής" με μάστερ...

Δεν υπάρχει μέλλον για την χώρα

Αν ισχυει αυτο που λες, αφου καποιος αλλος πληρωνει το λογαριασμο, το να παρε κάποιος το δανειο ειναι win-win για αυτον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Prof_Chaos είπε

Να ρωτήσω το δάνειο αυτο για μαστερ αν το γνωρίζετε έχει κάποιο όριο ηλικίας ; ευχαριστώ

πρεπει να εισαι κατω των 60 ετων. συγκεκριμενα μπορεις να βρεις πληροφοριες εδω. https://www.gov.uk/masters-loan/eligibility

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ οσους μπηκαν και απαντησαν οσο πιο στοχευμενα γινεται. και ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για οσους μπηκαν να βγαλουν την χολη τους.

Επεξ/σία από karabill93
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα παρει αυτο το δανειο το 2015. Οταν επιασα δουλεια ξεκινησαν να παιρνουν αυτοματα 35 λιρες τον μηνα (ειναι 6% για το ποσο πανω απο 21κ), ουτε καν που ασχοληθηκα απο τοτε...

Αν περασει η συμφωνια, τα δανεια θα δωθουν μεχρι τελος το 2021, αλλιως του χρονου θα ειναι η τελευταια χρονια... btc...

Επεξ/σία από dimitrisOP

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...