Προς το περιεχόμενο

Δεν βλέπω ολόκληρο τον σκληρό

aggelos87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Έχω 1 σκληρό 500GB που πριν χρόνια αν θυμάμαι καλά τον είχα χωρισμένο στα 2. 100GB για λειτουργικό και τα υπόλοιπα για αρχεία

Κάποια στιγμή άλλαξα υπολογιστή, έβαλα ssd για το λειτουργικό και σύνδεσα τον παραπάνω σκληρό για να τον κάνω αποθήκη (Ενδέχεται στο παρελθόν να είχα κάνει διάφορα πειράματα πάνω του με linux αλλά πραγματικά δεν θυμάμαι τίποτα)

Πλέον ο υπολογιστής μου που έχει windows 10 και τον σκληρό τον βλέπει έτσι

JChDoFK.png

Δεν φαίνεται πουθενά δηλαδή το πρώτο partition παρά μόνο στο disk management. Αν πάω να του αλλάξω γράμμα τότε αλλάζει γράμμα και στα 2 partitions.

Αν μπω στο 'Ο υπολογιστής μου' μου εμφανίζει μόνο το 2ο partition

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπω να ρίξω μια ματιά τι αρχεία υπάρχουν εκει μέσα, αν χειαστεί να σώσω κάτι και έπειτα να σβήσω τα partitions και να το κάνω ένα ενιαίο.

Κάποια βοήθεια;

Επεξ/σία από aggelos87
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην δεν δινεις και πολλες πληροφοριες και απο την εικονα λειπουν καποια σημεια με πληροφοριες.Απο αυτα που βλεπω το ολο θεμα υποθετω ειναι οτι ο δισκος ειναι dynamic και πρεπει να μετατραπει σε basic ή να γινει import foreign.Δες το παρακατω μπορει να σε βοηθησει παραπανω.

https://www.easeus.com/partition-manager-software/what-is-foreign-dynamic-disk-and-how-to-fix-it.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες αλλά το EaseUS δεν μου δίνει την επιλογή convert to basic για τον συγκεκριμένο σκληρό.

Και ένα screenshot από το EaseUS partition manager:

3WGQF9e.png

Ο δίσκος που μας αφορά είναι ο Disk 2. Αν χρειάζεται κάποιο άλλο screenshot ή πληροφορία πείτε μου.

Όπως είπα στην κατάσταση που είναι ο σκληρός τώρα έχω πρόσβαση μόνο στο 2ο partition. 

7jAplb9.png

Επεξ/σία από aggelos87

22 ώρες πριν, aggelos87 είπε

Προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες αλλά το EaseUS δεν μου δίνει την επιλογή convert to basic για τον συγκεκριμένο σκληρό.

Και ένα screenshot από το EaseUS partition manager:

Απόκρυψη περιεχομένων

3WGQF9e.png

Ο δίσκος που μας αφορά είναι ο Disk 2. Αν χρειάζεται κάποιο άλλο screenshot ή πληροφορία πείτε μου.

Όπως είπα στην κατάσταση που είναι ο σκληρός τώρα έχω πρόσβαση μόνο στο 2ο partition. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

7jAplb9.png

Αν επιλεγεις οπως στην εικονα, ειναι λαθος.Στις οδηγιες δειχνει οτι επιλεγεις εκει που λεει Dynamic disk(δηλαδη ολο τον δισκο) και οχι οπως εχεις επιλεγμενο τον W new volume.

Στις 25/12/2018 στις 9:37 ΜΜ, aggelos87 είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Έχω 1 σκληρό 500GB που πριν χρόνια αν θυμάμαι καλά τον είχα χωρισμένο στα 2. 100GB για λειτουργικό και τα υπόλοιπα για αρχεία

Κάποια στιγμή άλλαξα υπολογιστή, έβαλα ssd για το λειτουργικό και σύνδεσα τον παραπάνω σκληρό για να τον κάνω αποθήκη (Ενδέχεται στο παρελθόν να είχα κάνει διάφορα πειράματα πάνω του με linux αλλά πραγματικά δεν θυμάμαι τίποτα)

Πλέον ο υπολογιστής μου που έχει windows 10 και τον σκληρό τον βλέπει έτσι

JChDoFK.png

Δεν φαίνεται πουθενά δηλαδή το πρώτο partition παρά μόνο στο disk management. Αν πάω να του αλλάξω γράμμα τότε αλλάζει γράμμα και στα 2 partitions.

Αν μπω στο 'Ο υπολογιστής μου' μου εμφανίζει μόνο το 2ο partition

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπω να ρίξω μια ματιά τι αρχεία υπάρχουν εκει μέσα, αν χειαστεί να σώσω κάτι και έπειτα να σβήσω τα partitions και να το κάνω ένα ενιαίο.

Κάποια βοήθεια;

γεια σας Θα πρότεινα να αποσυνδέσετε  από το ρεύμα όλους τους δίσκους που πιθανόν να έχετε στον η/υ εκτός από αυτόν που θέλετε να ελέγξετε Ξεκινήστε με ένα live linux όπως αναφέρθηκε και εφόσον είναι λειτουργικός  θα δείτε τι έχει μέσα . Ετσι θα ξέρετε ακριβώς τον δίσκο και τα διαμερίσματα που θα έχει

Εγώ από την αλλη θελω να ρωτήσω το εξής. Όταν περασες τα windows στον SSD ο σκληρός ήταν συνδεδεμένος; Και ρωτάω γιατί παλιοτερα τουλαχιστον αν υπηρχε SSD και HDD σε ενα συστημα κατα το format, τα windows μπορεί να περναγαν στον SSD αλλα ο boot manager εμπαινε στον HDD.

Το λεω γιατί αν ισχύει ακομα αυτό τότε ίσως να εχεις πρόβλημα με το boot αν κανει format σε όλο τον 500αρη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...