Mpiftekis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Με την ίδια κάρτα εγώ τη ρυθμίζω με το trixx και δουλεύει. Τα default είναι 0% έως 45-50°C περίπου και μετά ξεκινάει. Κάπου στους 80°C πάει απότομα στο 100% και ακούγεται η συνέχεια η αλλαγή 60%-100% γιατί όταν είναι 100% την ψύχει γρήγορα και πέφτει κάτω από τους 80°C, οπότε γυρνάει στο 60% το οποίο είναι λίγο κι έτσι ξαναζεσταίνεται και πάει στο 100% κοκ. Έτσι, έφτιαξα ένα πιο ομαλό custom curve κι ησύχασα μέσα στο trixx.
costacurta Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Μάγκες σε full HD παίζω σταθερά 60φπσ το νέο tomb raider και πειράζοντας λίγο την καμπύλη όπως αναφέρει στη σελίδα 4 το παλικάρι δεν πιάνει πάνω από 50 βαθμούς. Μία ερώτηση άλλη στο performance monitor του adrenaline wattman πατώντας alt ctrl o για να βλέπω θερμοκρασίες φπσ κτλ σας δουλεύει κομπλέ σε όλα τα παιχνίδια? Δοκίμασα 5 και δούλευε μόνο σε ένα. Και με ένα γκουγκλαρισμα βλέπω πάρα πολλές ανάλογες αναφορές
Ronnie1985 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, costacurta είπε Μάγκες σε full HD παίζω σταθερά 60φπσ το νέο tomb raider και πειράζοντας λίγο την καμπύλη όπως αναφέρει στη σελίδα 4 το παλικάρι δεν πιάνει πάνω από 50 βαθμούς. Μία ερώτηση άλλη στο performance monitor του adrenaline wattman πατώντας alt ctrl o για να βλέπω θερμοκρασίες φπσ κτλ σας δουλεύει κομπλέ σε όλα τα παιχνίδια? Δοκίμασα 5 και δούλευε μόνο σε ένα. Και με ένα γκουγκλαρισμα βλέπω πάρα πολλές ανάλογες αναφορές 5 παιχνιδια εννοεις; Αν θες γραψε ποια... Εγω που το δοκιμασα το μονιτορ που αναφερεσαι σε far cry 5, tomb raider, assassin creed origin κ odysey δουλευε κανονικα σε ολα. Απλα μερικες φορες τα 3 αυτα κουμπια δε τα πιανει με την πρωτη αλλα ξαναδοκιναζω κ δευτερη κ τοτε το εμφανιζει. (Νομιζω ctrl shift O ειναι) Επισης αν δε στο βγαζει με τη δευτερη κ τριτη προσπαυεια δοκινασε ενω εισαι στο παιχνιδι με alt + R που σου ανοιγει δεξια τη καρτελα να πας μονιτορ κ να το ανοιξεις απο εκει.
Loinen Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Στις 9/1/2019 στις 4:18 ΜΜ, Ronnie1985 είπε Αυτο ισχυει; Γενικος κανονας των ολοκληρωμενων κυκλωματων (τσιπ) ειναι να μην ξεπερασεις την θερμοκρασια λειτουργιας που οριζει ο κατασκευαστης. Στις συγκεκριμενες καρτες ειναι 92 περιπου 20 βαθμους κατω παρατηρητε η μεγιστη αποδοση τους, λογω υλικων
Sheogorath Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Στις 12/1/2019 στις 1:56 ΜΜ, Loinen είπε Γενικος κανονας των ολοκληρωμενων κυκλωματων (τσιπ) ειναι να μην ξεπερασεις την θερμοκρασια λειτουργιας που οριζει ο κατασκευαστης. Στις συγκεκριμενες καρτες ειναι 92 περιπου 20 βαθμους κατω παρατηρητε η μεγιστη αποδοση τους, λογω υλικων Πηγή; Τα clocks είναι τα ίδια, τι αλλάζει; Το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον μιας που ασχολούμαι και με vlsi.
Loinen Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Πηγή; Τα clocks είναι τα ίδια, τι αλλάζει; Το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον μιας που ασχολούμαι και με vlsi. Δεν ξερω πως να παραθεσω πηγη. Ξερω ομως οτι ειναι αποσπασμα του βιβλιου του Patterson σχετικα με την τεχνολογια των ημιαγωγων. Εφοσον επεξεργαστες, μνημες, κατασκευαζονται ολα με το ιδιο υλικο εχουν και την αναλογη ανοχη σε θερμοκρασιας. Καποιες απο αυτες ειναι ιδανικες, καποιες υστερα απο ενα οριο οχι. Σε "μανισιες" εκδοχες, ο κατασκευαστης οριζει ενα οριο, απο εκει και υστερα αφαιρεσε το 15-17 % της μεγιστης θερμοκρασιας και θα βρεις την ιδανικη θερμοκρασια λειτουργιας, κατω απο το ιδιο φορτιο. Θυμαμαι ειχε ενα πιο ολοκληρωμενο τυπο, αλλα δυστυχως το βιβλιο δεν το εχω πια στην κατοχη μου... Περασαν πολλα χρονια. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2019 από Loinen
Sheogorath Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Loinen είπε Δεν ξερω πως να παραθεσω πηγη. Ξερω ομως οτι ειναι αποσπασμα του βιβλιου του Patterson σχετικα με την τεχνολογια των ημιαγωγων. Εφοσον επεξεργαστες, μνημες, κατασκευαζονται ολα με το ιδιο υλικο εχουν και την αναλογη ανοχη σε θερμοκρασιας. Καποιες απο αυτες ειναι ιδανικες, καποιες υστερα απο ενα οριο οχι. Σε "μανισιες" εκδοχες, ο κατασκευαστης οριζει ενα οριο, απο εκει και υστερα αφαιρεσε το 15-17 % της μεγιστης θερμοκρασιας και θα βρεις την ιδανικη θερμοκρασια λειτουργιας, κατω απο το ιδιο φορτιο. Θυμαμαι ειχε ενα πιο ολοκληρωμενο τυπο, αλλα δυστυχως το βιβλιο δεν το εχω πια στην κατοχη μου... Περασαν πολλα χρονια. Απλώς με ίδια clocks apriori η απόδοση είναι δεδομένη. Το headroom αλλάζει.
LambisElef Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μου φαίνεται κάπως κουλό, ίσα ίσα πίστευα ότι όσο πιο κάτω οι θερμοκρασίες τόσο μεγαλύτερα clocks μπορείς να πιάσεις (με κάποια όρια φυσικά, από το μηδέν και κάτω δεν αρέσκονται όλα το ίδιο χαμηλά).
NIKOS25271 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Στις 30/12/2018 στις 9:38 ΜΜ, Ronnie1985 είπε Οταν λες δυναμικα ρολογια; core clocks κλπ; Αν εννοεις αυτα γενικα δε θελω να ασχοληθω ποτε με overclocking της καρτας. Παντως οταν εγκατεστησα τους drivers της καρτας τοτε οι ανεμιστηρες σταματησαν να δουλευουν. Λογικα θα ξεκινουν απο καποια θερμοκρασια κ πανω αλλα ποσο; Αρα μολις βγαλω το afterburner , με το wattman θα εχει την ιδια συμπεριφορα; 0 rpm οι ανεμιστηρες κ ανοιγουν μονο σε game? Γενικα θα προτιμουσα να δουλευουν μονιμα οι ανεμιστηρες... Κ αναλογα με τις θερμοκρασιες αντιστοιχες στροφες Έχω την RX580 8gb Nitro+ SP από τον Νοέμβριο του 2017. Ποιο πριν, για τα προηγούμενα 3 χρόνια είχα την R9 290 Tri-x. Γενικά έχω δοκιμάσει κατά καιρούς όλα τα προγράμματα (sapphire trixx, msi afterburner, wattman). Ο γενικός κανόνας είναι ότι δεν μπλέκουμε ποτέ το wattman με κάποιο από τα άλλα δύο για να αποφύγουμε conflicts. Οι ανεμιστήρες δεν είναι ανάγκη να δουλεύουν μόνιμα, δεν πρόκειται να ανεβάσει τρελές θερμοκρασίες η κάρτα βλέποντας video (ακόμα και 4k) ή σερφάροντας. Επίσης δουλέυοντας μόνιμα τους φθείρεις χωρίς λόγο. Στο wattman μπορείς να ρυθμίσεις βάζοντας target, rpm και minimum acoustic αλλά είναι μπέρδεμα μέχρι να το βρεις και είναι σίγουρα προτιμότερο να περιμένεις νέους drivers που θα δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης curve. Θα πρέπει να ξέρεις πάντως ότι το wattman έχει εμφανίσει bugs σε πολλούς drivers και γενικά δεν είναι ότι πιο σταθερό. Το δούλεψα αρκετά για 3 - 4 μήνες (μόνο για τους ανεμιστήρες, όχι oc) και ήταν όλα καλά, ώσπου με κάποιον driver κόλαγε τους ανεμιστήρες στο 100% (νομίζω ήταν σε driver του Μαρτίου 2018). Το sapphire trixx έβγαζε επίσης bug στους ανεμιστήρες της R9 που είχα παλιότερα (έκανε κάτι στιγμιαία 100%, αλλά τουλάχιστον δεν τους κόλλαγε εκεί). Το ποιο σταθερό και σε ρύθμιση ανεμιστήρων αλλά και σε oc, για μένα τουλάχιστον, ήταν και παραμένει το afterburner. Ρυθμίζεις την καμπύλη που θες και το χρησιμοποιείς μόνο όταν ανοίγεις παιχνίδι για να παίξεις, όχι μόνιμα κατά το startup των windows, (το ίδιο ισχύει και για amd settings, τα ανοίγεις μόνο όταν θες να τα χρησιμοποιήσεις για κάποιο λόγο). Γενικά φτιάξε μια καμπύλη που θα επιτρέπει στην κάρτα σου να δουλεύει χειμώνα - καλοκαίρι από 60 ~ 75 max και θα είσαι εντάξει αλλά επαναλαμβάνω, μην μπλέξεις ποτέ wattman με afterburner.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα