project.breeze Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω την RX580 Sapphire Nitro+ 8gb με custom καμπύλη που έφτιαξα εγώ. Ουσιαστικά έχω τα fans να δουλεύουν ελαφρώς (10%) μέχρι τους 40 βαθμούς, μετά ανεβαίνουν σταδιακά έως τους 60 και από 60 και πάνω δουλεύουν στο 100%. Οι θερμοκρασίες που έβλεπα την ώρα που έπαιζα BF1 ήταν μεταξύ 60 και 67 βαθμών κελσίου. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2019 από project.breeze
Ronnie1985 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, project.breeze είπε Έχω την RX580 Sapphire Nitro+ 8gb με custom καμπύλη που έφτιαξα εγώ. Ουσιαστικά έχω τα fans να δουλεύουν ελαφρώς (10%) μέχρι τους 40 βαθμούς, μετά ανεβαίνουν σταδιακά έως τους 60 και από 60 και πάνω δουλεύουν στο 100%. Οι θερμοκρασίες που έβλεπα την ώρα που έπαιζα BF1 ήταν μεταξύ 60 και 67 βαθμών κελσίου. Τη καμπυλη την εφτιαξες με το wattman radeon η με το afterburner?
project.breeze Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Τη καμπυλη την εφτιαξες με το wattman radeon η με το afterburner? Με το Sapphire Trixx 1
costacurta Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μάγκες με wattman έβγαλε άκρη κάνεις? Έκανα μια δική μου καμπύλη με μια ισορροπημένη πρόοδο απλά ανεβάζοντας τις στροφές ανά θερμοκρασία. Ενώ στο αυτόματο έπιανε 49 φουλ 50 στο thronebreaker τώρα πιάνει 59 με 60. Ξαναλέω ανεβάζοντας τις στροφές!!! Πως γεναν αυτό. Ας δώσει κάνε profile κάνεις
Ronnie1985 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 30 λεπτά πριν, costacurta είπε Μάγκες με wattman έβγαλε άκρη κάνεις? Έκανα μια δική μου καμπύλη με μια ισορροπημένη πρόοδο απλά ανεβάζοντας τις στροφές ανά θερμοκρασία. Ενώ στο αυτόματο έπιανε 49 φουλ 50 στο thronebreaker τώρα πιάνει 59 με 60. Ξαναλέω ανεβάζοντας τις στροφές!!! Πως γεναν αυτό. Ας δώσει κάνε profile κάνεις Τι πειραξες ακριβως κ τι τιμες εβαλες
costacurta Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Τι πειραξες ακριβως κ τι τιμες εβαλες Επέλεξα την καμπύλη προόδου του ανεμιστήρα/θερμοκρασια και την ανέβασα απλά τις τιμές περισσότερο από το αυτόματο. Πχ στα 85 Κελσίου το έβαλα 100%στα 80 90%. Όπως λένε τα παιδιά στην αρχή. Σίγουρα δουλεύουν τα φανάκια περισσότερο και ακούγεται περισσότερα απλά μου φαίνεται παράλογο που σε ένα ελαφρύ παιχνίδι τώρα με περισσότερη ταχύτητα ανεμιστήρα έπιασε μεγαλύτερη θερμοκρασία από πριν. (πάντα βέβαια στα επιτρεπτά όρια) Θα το δοκιμάσω και στο tomb raider που είναι βομβιδιο optinized βαρύ παιχνίδι και θα ενημερώσω έτσι και αλλιώς εκεί μετραει
Inler Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Βάλε manual 40% για δοκιμή και αποκλείεται να δεις πάνω από 65
rudigarcia222 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Inler είπε Βάλε manual 40% για δοκιμή και αποκλείεται να δεις πάνω από 65 Συγνώμη να ρωτήσω κάτι που δεν γνωρίζω. Είναι σίγουρα μια ιδανική λύση να ανεβάσουμε τις στροφές από νωρίς ώστε στην μέση λειτουργία να μην ανέβει η θερμοκρασία. Θυσιάζοντας βέβαια τον υπερβολικό ήχο από τα φουρφουρια που εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί. Όμως παίζει κάποιο αρνητικό ρολο αν δουλεύουν όλη την ώρα οι ανεμιστήρες? Μειώνει την ζωή τους ή κάτι τέτοιο???
Inler Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δεν παθαίνουν κάτι γιατί πόση ώρα θα ασχοληθείς με gaming? Αν έχεις κουτί με μέτριο εξαερισμό δοκίμασε αυτό που σου ανέφερα...Στο 40% και τις 1800rpm περίπου ο θόρυβος είναι κομπλέ....Αν το έχεις auto μέχρι 60 δεν δουλεύουν καθόλου αλλά επειδή αυτήν τη θερμοκρασία θα την πιάσει άμεσα θα ξεκινήσουν και οι ανεμιστήρες αλλά αν θυμάμαι καλά σε χαμηλές στροφές περίπου 900rpm..Μέχρι 74-75 η Sapphire δεν ανεβάζει στροφές αλλά μετά μπορεί το fan να πηγαίνει στο 65% για παράδειγμα και τις 2300rpm όπου ο θόρυβος είναι ενοχλητικός για να κρυώσει η κάρτα...
Ronnie1985 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Ρυθμισα το wattman με τις τιμες που ηθελα, εχωντας τους τελευταιους stable drivers, με καμπυλη οπως στο afterburner. Ειχα μπερδευτει με φωτος που κοιταζα εδω κ στο διαδυκτιο βλεπωντας δυο διαφορετικα σχεδιαγραμματα για speed rpm κ temp ξεχωριστα. Ισως στους τελευταιους drivers που εχω να το αλλαξανε κ το εφτιαξα με τη λογικη που το ειχα κ στο afterburner. Μεχρι 35βαθμους εβαλα να δουλευουν στο χαλαρο χωρις να ακουγονται, 900 στροφες κ διατηρουν τη θερμοκρασια 20-22 βαθμους οταν δε φορτωνεται η καρτα. Απο κει κ περα γραμμικα 40 βαθμοι ~ 40% 50 βαθμοι ~ 50% 60 βαθμοι ~ 60% 75 κ πανω στο 100% Δοκιμασα tomb raider στα ultra ολα, η θερμοκρασια 53 βαθμους κ οι ανεμιστηρες να ακουγονται σε λογικα κ υποφερτα πλαισια. Αυτο που δε καταφερα να κανω ειναι αφου το γυρισα σε manual για να φτιαξω τη καμπυλη και το zero rpm το αφησα enable, παρολαυτα δεν μπορουσα με τπτ στη καμπυλη να το ριξω 0 στροφες στην αρχη. Δηλαδη απο 0 βαθμους μεχρι 30 να ηταν 0 στροφες. Εννοω το πρωτο κιτρινο κυκλακι της καμπυλης προσπαθουσα να το συρω κατα κατω αλλα δε πηγαινε πιο κατω απο 18% 1 Ερωτηση. Ειναι καποιο bug αυτο η ετσι δουλευει στο manual κ δεν υποστηριζει μηδεν στροφες ωστε να μη γυρνανε ασκοπα. 2 Ερωτηση. Αν τελικα δεν υπαρχει λυση για zero rpm, κ το αφησω ετσι. Δηλαδη με το που μπαινει στα windows μονιμως 900 στροφες ολες τις ωρες (εκτος οταν φορτωθει η καρτα φυσικα κ αυξησει στροφες) μπορει να παθουν κατι τα ανεμιστηρια; Πχ μικροτερη διαρκεια ζωης; 2
Ronnie1985 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Ειναι γνωστο bug οτι οταν γυρναει σε manual δε δουλευει το zero rpm. Θα διορθωδει λογικα στη νεα εκδοση adrenaline. Μεχρι τοτε απενεργοποιησα το manual, βασικα πατησα reset κ τα αφησα οπως ηταν ολα default. Με τις ρυθμισεις ετσι ειναι εντελως αθορυβο. Οι ανεμιστηρες ξεκινουν μολις φορτωσω καποιο παιχνιδι. Σε benchmark tomb raider ειδα θερμοκρασια 75-77βαθμους κ στροφες ,περιπου 1100rpm οπου δεν ακουγεται σχεδον τπτ. 1. Να το αφησω ετσι; Ειμαι καλα στις θερμοκρασιες αυτες η ειναι υψηλες;; Με manual που το ειχα πανω απο 55 βαθμους δεν ειδα ποτε, αλλα βεβαια με 2200 στροφες κ ο θορυβος τους αισθητος. Οχι ενοχλητικος αλλα καμια σχεση με τωρα στις 1100 στροφες που δεν ακουγεται σχεδον τπτ. 2. Αφηνωντας ολα default λοιπον κ drivers τους τελευταιους 18.12.3 optional (beta λογικα αλλα με αρκετα fixes σε bugs των προηγουμενων 18.12.2) πλεον βλεπω τα fps θερμοκρασιες κλπ με το ενσωματωμενο monitoting που εχουν οι radeon drivers. Στο tomb raider ειδα χρηση gpu ολη την ωρα 100%. Ενω με προηγουμενους drivers k msi afterburner για monitoring εδειχνε 99% τη gpu στο tomb raider. Τωρα θα μου πειτε σιγα τη διαφορα κ σκεφτομαι μηπως απλα το afterburner με το monitiring των radeon driverd εχουν μια πολυ μικρη αποκλειση στις τιμες. Ειμαι οκ αν δουλευει στα παιχνιδια συνεχεια 100% ???
Sheogorath Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Στις 8/1/2019 στις 3:11 ΜΜ, Ronnie1985 είπε Ειναι γνωστο bug οτι οταν γυρναει σε manual δε δουλευει το zero rpm. Θα διορθωδει λογικα στη νεα εκδοση adrenaline. Μεχρι τοτε απενεργοποιησα το manual, βασικα πατησα reset κ τα αφησα οπως ηταν ολα default. Με τις ρυθμισεις ετσι ειναι εντελως αθορυβο. Οι ανεμιστηρες ξεκινουν μολις φορτωσω καποιο παιχνιδι. Σε benchmark tomb raider ειδα θερμοκρασια 75-77βαθμους κ στροφες ,περιπου 1100rpm οπου δεν ακουγεται σχεδον τπτ. 1. Να το αφησω ετσι; Ειμαι καλα στις θερμοκρασιες αυτες η ειναι υψηλες;; Με manual που το ειχα πανω απο 55 βαθμους δεν ειδα ποτε, αλλα βεβαια με 2200 στροφες κ ο θορυβος τους αισθητος. Οχι ενοχλητικος αλλα καμια σχεση με τωρα στις 1100 στροφες που δεν ακουγεται σχεδον τπτ. 2. Αφηνωντας ολα default λοιπον κ drivers τους τελευταιους 18.12.3 optional (beta λογικα αλλα με αρκετα fixes σε bugs των προηγουμενων 18.12.2) πλεον βλεπω τα fps θερμοκρασιες κλπ με το ενσωματωμενο monitoting που εχουν οι radeon drivers. Στο tomb raider ειδα χρηση gpu ολη την ωρα 100%. Ενω με προηγουμενους drivers k msi afterburner για monitoring εδειχνε 99% τη gpu στο tomb raider. Τωρα θα μου πειτε σιγα τη διαφορα κ σκεφτομαι μηπως απλα το afterburner με το monitiring των radeon driverd εχουν μια πολυ μικρη αποκλειση στις τιμες. Ειμαι οκ αν δουλευει στα παιχνιδια συνεχεια 100% ??? 77 στα παιχνίδια, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο.
Ronnie1985 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Sheogorath είπε 77 στα παιχνίδια, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο. Το αφησα auto στο wattman. 1100 στροφες σηκωνει στα παιχνιδια. Με manual κ 2000-2200 στροφες πανω απο 55 βαθμους δε παει ουτε στο odysey. Αλλα τοτε δεν εχω στο idle zero rpm μιας και ειναι bug των τελευταιων andrenaline driver. Περιμενω την επομενη εκδοση που θα το εχουν φτιαξει λογικα. Οποτε λες 77 βαθμοι στη GPU οταν δουλευει 100% σε games πρεπει να τους ριξω;
Sheogorath Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Το αφησα auto στο wattman. 1100 στροφες σηκωνει στα παιχνιδια. Με manual κ 2000-2200 στροφες πανω απο 55 βαθμους δε παει ουτε στο odysey. Αλλα τοτε δεν εχω στο idle zero rpm μιας και ειναι bug των τελευταιων andrenaline driver. Περιμενω την επομενη εκδοση που θα το εχουν φτιαξει λογικα. Οποτε λες 77 βαθμοι στη GPU οταν δουλευει 100% σε games πρεπει να τους ριξω; Και τι σε νοιαζει ότι χανεις το zero rpm; Δεν έχεις αλλά φανακια να κάνουν θόρυβο όταν είσαι idle. Εγώ θα έκανα costum fan curve.
Ronnie1985 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Στις Tue Jan 01 2019 στις 4:13 ΜΜ, Loinen είπε Σε γενικες γραμμες η AMD και οι καρτες γραφικων στα μεγαλα μοντελα οπως 570, 580, Βεγκα η μεγιστη αποδοση παρατηρειτε οταν το τσιπακι φτασει τους 65-75 βαθμους. Ακουγεται οξυμωρο, αλλα σε αυτες τις θερμοκρασιες το ολοκληρωμενο ( τσιπακι ) δουλευει τα μεγιστα . Μην φανταστειτε ομως μεγαλες διαφορες, μιλαμε τις ταξεως των 2%. Αυτο ισχυει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα