Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Occultist είπε

Καλύτερα μην τα πειράζεις αυτά, μέχρι να βάλουν καμπύλη - αυτά τα target/max temp, δεν είναι τόσο αυτοεπεξηγηματικά όσοα φαίνονται, καθώς τα δυναμικά ρολόγια επηρεάζονται άμεσα από αυτά και θέλει πολύ πειραματισμό για να πετύχεις βέλτιστο αποτέλεσμα. Λογικά θα τα βάλουν στην επόμενη έκδοση και για τη δικιά σου κάρτα...

Οταν λες δυναμικα ρολογια; core clocks κλπ; Αν εννοεις αυτα γενικα δε θελω να ασχοληθω ποτε με overclocking της καρτας.

Παντως οταν εγκατεστησα τους drivers της καρτας τοτε οι ανεμιστηρες σταματησαν να δουλευουν. Λογικα θα ξεκινουν απο καποια θερμοκρασια κ πανω αλλα ποσο; Αρα μολις βγαλω το afterburner , με το wattman θα εχει την ιδια συμπεριφορα; 0 rpm οι ανεμιστηρες κ ανοιγουν μονο σε game? Γενικα θα προτιμουσα να δουλευουν μονιμα οι ανεμιστηρες... Κ αναλογα με τις θερμοκρασιες αντιστοιχες στροφες

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Οταν λες δυναμικα ρολογια; core clocks κλπ; Αν εννοεις αυτα γενικα δε θελω να ασχοληθω ποτε με overclocking της καρτας.

Παντως οταν εγκατεστησα τους drivers της καρτας τοτε οι ανεμιστηρες σταματησαν να δουλευουν. Λογικα θα ξεκινουν απο καποια θερμοκρασια κ πανω αλλα ποσο; Αρα μολις βγαλω το afterburner , με το wattman θα εχει την ιδια συμπεριφορα; 0 rpm οι ανεμιστηρες κ ανοιγουν μονο σε game? Γενικα θα προτιμουσα να δουλευουν μονιμα οι ανεμιστηρες... Κ αναλογα με τις θερμοκρασιες αντιστοιχες στροφες

Ακόμα και χωρίς oc, υπάρχει κάποιος αλγόριθμος που καθορίζει τις συχνότητες σε συνάρτηση με την τρέχουσα θερμοκρασία, αλλά και αυτές που έχεις δηλώσει - είναι μπέρδεμα - μπορείς να το δοκιμάσεις, αλλά θα δεις ότι δε βγαίνει εύκολα άκρη (κάτι κερδίζεις - κάτι χάνεις). Αυτό με το μηδενικό ανεμιστήρα, είναι η κανονική συμπεριφορά και πλέον υπάρχει σε όλες τις σχετικά σύγχρονες κάρτες (εκτός από τα low end μοντέλα). Πάντως, υπάρχει έλεγχος και για αυτό, αν θες να το απενεργοποιήσεις και να λειτουργεί συνέχεια ο ανεμιστήρας (θα το δεις μαζί με την custom καμπύλη).

Επεξ/σία από Occultist
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Occultist είπε

Ακόμα και χωρίς oc, υπάρχει κάποιος αλγόριθμος που καθορίζει τις συχνότητες σε συνάρτηση με την τρέχουσα θερμοκρασία, αλλά και αυτές που έχεις δηλώσει - είναι μπέρδεμα - μπορείς να το δοκιμάσεις, αλλά θα δεις ότι δε βγαίνει εύκολα άκρη (κάτι κερδίζεις - κάτι χάνεις). Αυτό με το μηδενικό ανεμιστήρα, είναι η κανονική συμπεριφορά και πλέον υπάρχει σε όλες τις σχετικά σύγχρονες κάρτες (εκτός από τα low end μοντέλα). Πάντως, υπάρχει έλεγχος και για αυτό, αν θες να το απενεργοποιήσεις και να λειτουργεί συνέχεια ο ανεμιστήρας (θα το δεις μαζί με την custom καμπύλη).

Οποτε τι κινησεις κανω; Απεγκαθιστω afterburner κ riva. 

Κ απο μονο του γυρναει στα radeon settings χωρις να κανω κατι εγω;

Η μπαινω στο wattman κ αφηνωντας τα ολα default,  παταω καπου apply για να "διαβαζουν" απο κει οι ανεμιστηρες κ τελος;

Δημοσ.

καλησπερα! Εχω την ιδια καρτα και απλα εφτιαξα ενα προφιλ στο wattman γιατι δε με ικανοποιουσε το msi. Πειραξα μονο θερμοκρασια(επιθυμητη και μεγιστη) και ανεμιστηρες(το ιδιο με θερμοκρασια) και οπως εχει ειπωθει οι ανεμιστηρες παιρνουν μπρος μονο οταν παιζω παιχνιδι. Μεχρι στιγμης δεν εχω δει θερμοκρασια πανω απο 55 κελσιου.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kitsoklis είπε

καλησπερα! Εχω την ιδια καρτα και απλα εφτιαξα ενα προφιλ στο wattman γιατι δε με ικανοποιουσε το msi. Πειραξα μονο θερμοκρασια(επιθυμητη και μεγιστη) και ανεμιστηρες(το ιδιο με θερμοκρασια) και οπως εχει ειπωθει οι ανεμιστηρες παιρνουν μπρος μονο οταν παιζω παιχνιδι. Μεχρι στιγμης δεν εχω δει θερμοκρασια πανω απο 55 κελσιου.

Καλημερα. Τι τιμες εχεις βαλει σε θερμοκρασια κ ανεμιστηρες; 

Ξερει κανεις οι συγκεκριμενοι ανεμιστηρες στο φουλ ποσα rpm ειναι; Μηπως μπορουμε ετσι να υπολογισουνε σε χαλαρη χρηση για 30% να γυρνανε ποσο να το βαλουμε.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kitsoklis είπε

απο μονοι τους οι ανεμιστηρες ξεκινουν γυρω στους 50 ή 55 κελσιου.

Αν κατεβασεις το target στις θερμοκρασιες πιο κατω δε θα ξεκινουν να ανοιγουν πιο νωρις; Ακομα κ στους 30 βαθμους. Σκοπος ειναι να δουλευει δροσερα κ να μη κοντευει καν να αγγιξει τους 60. Ετσι το βλεπω τουλαχιστον εγω σαν ιδανικο.

Δημοσ.

για μενα δεν υπαρχει λογος. Εαν εσυ το θελεις μπορεις να το κανεις. σκεψου ομως οτι η amd το εχει κανει το προγραμμα να δουλευει οταν φορτωνεται η καρτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, kitsoklis είπε

για μενα δεν υπαρχει λογος. Εαν εσυ το θελεις μπορεις να το κανεις. σκεψου ομως οτι η amd το εχει κανει το προγραμμα να δουλευει οταν φορτωνεται η καρτα.

7 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Αν κατεβασεις το target στις θερμοκρασιες πιο κατω δε θα ξεκινουν να ανοιγουν πιο νωρις; Ακομα κ στους 30 βαθμους. Σκοπος ειναι να δουλευει δροσερα κ να μη κοντευει καν να αγγιξει τους 60. Ετσι το βλεπω τουλαχιστον εγω σαν ιδανικο.

23 ώρες πριν, Occultist είπε

Να ρωτήσω; αυτές είναι οι στάνταρ ρυθμίσεις... τι έχετε αλλάξει;;;;

555.png

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γω έχω το ίδιο ερώτημα ας βάλει κάνα παιδί ρυθμίσεις που λειτουργούν κομπλέ. 

λέω να τα ανεβάσω λίγο μόνος να λειτουργούν πιο έντονα οι ανεμιστήρες όσο ανεβαίνει γιατί οι μανισιες ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες δεν στροφαρει πολύ και θα 

Και γω έχω το ίδιο ερώτημα ας βάλει κάνα παιδί ρυθμίσεις που λειτουργούν κομπλέ. 

λέω να τα ανεβάσω λίγο μόνος να λειτουργούν πιο έντονα οι ανεμιστήρες όσο ανεβαίνει γιατί οι μανισιες ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες δεν στροφαρει πολύ και θα έχει σαν αποτέλεσμά τα 80 ρια

Επεξ/σία από di maria kun
  • Like 1
Δημοσ.

καλη χρονια με υγεια,αγαπη ευτυχια,ελπιδα και οτι αλλο ποθειτε να το παθετε.  εγω οπως σας εδειξα στη φωτο που τραβηξα εχω αλλαξει μονο τις στροφες του ανεμιστηρα και σε ποια θερμοκρασια θα δινει εντολη να ανεβαζει στροφες. τα υπολοιπα οπως ηταν προρυθμισμενα.

Δημοσ.

Σε γενικες γραμμες η AMD  και οι καρτες γραφικων στα μεγαλα μοντελα οπως 570, 580, Βεγκα η μεγιστη αποδοση παρατηρειτε οταν το τσιπακι φτασει τους 65-75 βαθμους. Ακουγεται οξυμωρο, αλλα σε αυτες τις θερμοκρασιες το ολοκληρωμενο ( τσιπακι ) δουλευει τα μεγιστα . Μην φανταστειτε ομως μεγαλες διαφορες, μιλαμε τις ταξεως των 2%.

Τωρα εφοσον οι ρυθμισεις του MSi δεν φαινεται να ειναι αρκετες, προτεινω ενα επιπλεον ανεμηστηρακι που θα φυσαει προς τα εξω στο επιπεδο που βρισκεται η καρτα γραφικων.. Με σωστη ρυθμιση θα πετυχεται  5-7 βαθμους χαμηλότερα που για τα ημιαγωγικα δεδομενα ειναι παραδεισος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...