thetiesthatbind Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε Αρα το radeon chill να το χω απενεργοποιημενο; Η τα χω μπερδεψει. Εγώ δεν ενεργοποίησα μόνο το VSR μετά από προτροπή φίλου που ασχολείται χρόνια με AMD κάρτες ως fan boy των κόκκινων. Προσωπικά και εγώ τώρα ψάχνομαι με τη 580 καθώς σε όλα μου τα συστήματα είχα NVIDIA
Ronnie1985 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Occultist είπε Πλέον, το Radeon Wattman παρέχει πολύ καλή λύση σε αυτό το θέμα. Και γλυτώνεις και από τα "κουλά" του afterburner, που σε κάποιους συνδυασμούς gpu/driver δε δουλεύει ή δίνει αστάθεια στο σύστημα - σε AMD, τουλάχιστον. Κάποτε ήταν καλό το Afterburner, αλλά πλέον το έχω στείλει και έχω ησυχάσει, χωρίς να μου λείπει τίποτα... Για να βλεπεις fps θερμοκρασιες κλπ μεσα στο παιχνιδι χρησιμοποιεις κατι αλλο εκτος after burner?
Occultist Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε Για να βλεπεις fps θερμοκρασιες κλπ μεσα στο παιχνιδι χρησιμοποιεις κατι αλλο εκτος after burner? Ναι, πλέον χρησιμοποιώ το Radeon Settings (driver της AMD), που είναι άψογο, πλήρες, απροβλημάτιστο και δουλεύει παντού και πάντα, σε αντίθεση με το Afterburner. Και για να σε προλάβω, ενδεχομένως, το Afterburner το χρησιμοποιούσα από τη λίθινη εποχή (από όταν ήταν RivaTuner - σκέτο), οπότε ξέρω καλά τι κάνει και τι δεν κάνει και αν έχει κουσούρια και που... Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από Occultist 2
insomiaistas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 έχω και εγώ την κάρτα , ένα διακόπτη bios switch που έχει μπορεί κανείς να μου πει τι ακριβώς κάνει ; Γιατί δεν έχω τις οδηγίες
Ronnie1985 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Occultist είπε Ναι, πλέον χρησιμοποιώ το Radeon Settings (driver της AMD), που είναι άψογο, πλήρες, απροβλημάτιστο και δουλεύει παντού και πάντα, σε αντίθεση με το Afterburner. Και για να σε προλάβω, ενδεχομένως, το Afterburner το χρησιμοποιούσα από τη λίθινη εποχή (από όταν ήταν RivaTuner - σκέτο), οπότε ξέρω καλά τι κάνει και τι δεν κάνει και αν έχει κουσούρια και που... Καταλαβα... Επειδη δεν εχω την αντιστοιχη εμπειρια και προτιμω κ εγω να εχω ενα προγραμμα αν γινεται για ολες τις δουλειες παρα να τρεχουν στο backround 3-4 ταυτοχρονα θα δοκιμασω κ εγω το radeon settings για monitor τις θερμοκρασιες fps κ οτι αλλο εχει διαθεσιμο κ ελπιζω να ρυθμισω σωστα το wattman για τα ανεμιστηρια. Να φανταστεις για το afterburner κοιταξα οδηγο στο youtube για να δω πως γινεται κ τελικα ηταν ευκολο. Η καμπυλη που εφτιαξα ηταν 0-30 βαθμους ~ 30% 40 βαθμους ~ 40% 50 βαθμους ~ 50% 60 βαθμους ~ 60% 75 βαθμους κ πανω 100% Μεχρι τωρα πολυ ευχαριστημενος κ οτι παιχνιδι εχω τρεξει πανω απο 55 βαθμους δεν εχω δει. Ειναι ευκολο στο wattman να το ρυθμισω ετσι; Γιατι αν θυμαμαι καλα μια φορα που μπηκα εχει εντελος διαφορετικο μενιυ κ στυλ για να τα ρυθμισω... 5 λεπτά πριν, insomiaistas είπε έχω και εγώ την κάρτα , ένα διακόπτη bios switch που έχει μπορεί κανείς να μου πει τι ακριβώς κάνει ; Γιατί δεν έχω τις οδηγίες Δε χρειαζεται να του αλλαξεις θεση. Η default θεση είναι δεξια (gaming mode) αν δε κανω λαθος που εχει τη ταχυτητα στα 1411. Αν παει στα αριστερα ειναι για απλο computing mode, λογικα θα ριχνει λιγο τα ρολογια για εξοικονομηση.
JTRGamer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε μένα max πιανει 75 βαθμους η rx 580 8gb μου Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από JTRGamer
Occultist Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Καταλαβα... Επειδη δεν εχω την αντιστοιχη εμπειρια και προτιμω κ εγω να εχω ενα προγραμμα αν γινεται για ολες τις δουλειες παρα να τρεχουν στο backround 3-4 ταυτοχρονα θα δοκιμασω κ εγω το radeon settings για monitor τις θερμοκρασιες fps κ οτι αλλο εχει διαθεσιμο κ ελπιζω να ρυθμισω σωστα το wattman για τα ανεμιστηρια. Να φανταστεις για το afterburner κοιταξα οδηγο στο youtube για να δω πως γινεται κ τελικα ηταν ευκολο. Η καμπυλη που εφτιαξα ηταν 0-30 βαθμους ~ 30% 40 βαθμους ~ 40% 50 βαθμους ~ 50% 60 βαθμους ~ 60% 75 βαθμους κ πανω 100% Μεχρι τωρα πολυ ευχαριστημενος κ οτι παιχνιδι εχω τρεξει πανω απο 55 βαθμους δεν εχω δει. Ειναι ευκολο στο wattman να το ρυθμισω ετσι; Γιατι αν θυμαμαι καλα μια φορα που μπηκα εχει εντελος διαφορετικο μενιυ κ στυλ για να τα ρυθμισω... Δε χρειαζεται να του αλλαξεις θεση. Η default θεση είναι δεξια (gaming mode) αν δε κανω λαθος που εχει τη ταχυτητα στα 1411. Αν παει στα αριστερα ειναι για απλο computing mode, λογικα θα ριχνει λιγο τα ρολογια για εξοικονομηση. Θεωρώ ότι το Radeon Settings θα σε καλύψει και με το παραπάνω (άσε που το βελτιώνουν διαρκώς). Καλό είναι να έχεις κάνει πλήρες (και το statstics server) uninstall το Afterburner, προηγουμένως, γιατί μερικές φορές κάνει conflict σε κάποια settings. Σε αρκετές περιπτώσεις, πχ. με το Adrenalin 2019, σε αρκετούς με Vega και Polaris, η καμπύλη rpm μέσω Afterburner, ΔΕ δούλευε...Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό σε μερικούς, αλλά θεωρώ ότι το Afterburner είναι παλιοπρόγραμμα πλέον (νταξ - "την κάνει τη δουλειά του", αλλά συχνά μπορεί να : μπλοκάρει settings, γυρνάει ρολόγια default, κλειδώνει τάσεις, κάνει reset power states, σε αρκετά παιχνίδια δε λειτουργεί το osd ούτε με τάμα, αστάθειες σε κλοκαρισμένα rig, μέχρι και να είναι δύστροπο με κάποιον συνδυασμό util /driver και να μπαίνει σε infinite loop το service του, κρασάροντας το σύστημα κλπ.), ειδικά σε Windows 10, και έχει μείνει τεχνολογικά πολύ πίσω. Και όλα αυτά προκύπτουν καθότι είναι πολύ hardware intrusive σε low level, που δεν το πολυσηκώνουν τα καινούρια λειτουργικά. Για XP και 7, καλό ήταν... Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από Occultist
JTRGamer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 16 λεπτά πριν, Occultist είπε Θεωρώ ότι το Radeon Settings θα σε καλύψει και με το παραπάνω (άσε που το βελτιώνουν διαρκώς). Καλό είναι να έχεις κάνει πλήρες (και το statstics server) uninstall το Afterburner, προηγουμένως, γιατί μερικές φορές κάνει conflict σε κάποια settings. Σε αρκετές περιπτώσεις, πχ. με το Adrenalin 2019, σε αρκετούς με Vega και Polaris, η καμπύλη rpm μέσω Afterburner, ΔΕ δούλευε...Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό σε μερικούς, αλλά θεωρώ ότι το Afterburner είναι παλιοπρόγραμμα πλέον (νταξ - "την κάνει τη δουλειά του", αλλά συχνά μπορεί να : μπλοκάρει settings, γυρνάει ρολόγια default, κλειδώνει τάσεις, κάνει reset power states, σε αρκετά παιχνίδια δε λειτουργεί το osd, αστάθειες σε κλοκαρισμένα rig, μέχρι και να είναι δύστροπο με κάποιον συνδυασμό util /driver και να μπαίνει σε infinite loop το service του, κρασάροντας το σύστημα κλπ.), ειδικά σε Windows 10, και έχει μείνει τεχνολογικά πολύ πίσω. Και όλα αυτά προκύπτουν καθότι είναι πολύ hardware intrusive σε low level. Για XP και 7, καλό ήταν... Το radeon setiings είναι το Relive?
Occultist Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, JTRGamer είπε Το radeon setiings είναι το Relive? Το Relive είναι το capture κομμάτι. Πας game settings>global>performance monitoring και το ρυθμίζεις. Με alt-z (default) φέρνεις και την κονσόλα in-game και κάνεις τις περισσότερες σχετικές ρυθμίσεις και on-the-fly... Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από Occultist 1
Ronnie1985 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 43 λεπτά πριν, Occultist είπε Θεωρώ ότι το Radeon Settings θα σε καλύψει και με το παραπάνω (άσε που το βελτιώνουν διαρκώς). Καλό είναι να έχεις κάνει πλήρες (και το statstics server) uninstall το Afterburner, προηγουμένως, γιατί μερικές φορές κάνει conflict σε κάποια settings. Σε αρκετές περιπτώσεις, πχ. με το Adrenalin 2019, σε αρκετούς με Vega και Polaris, η καμπύλη rpm μέσω Afterburner, ΔΕ δούλευε...Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό σε μερικούς, αλλά θεωρώ ότι το Afterburner είναι παλιοπρόγραμμα πλέον (νταξ - "την κάνει τη δουλειά του", αλλά συχνά μπορεί να : μπλοκάρει settings, γυρνάει ρολόγια default, κλειδώνει τάσεις, κάνει reset power states, σε αρκετά παιχνίδια δε λειτουργεί το osd ούτε με τάμα, αστάθειες σε κλοκαρισμένα rig, μέχρι και να είναι δύστροπο με κάποιον συνδυασμό util /driver και να μπαίνει σε infinite loop το service του, κρασάροντας το σύστημα κλπ.), ειδικά σε Windows 10, και έχει μείνει τεχνολογικά πολύ πίσω. Και όλα αυτά προκύπτουν καθότι είναι πολύ hardware intrusive σε low level, που δεν το πολυσηκώνουν τα καινούρια λειτουργικά. Για XP και 7, καλό ήταν... Σε ευχαριστω για την απαντηση! Να σε ρωτησω κατι αλλο. Ειναι καλυτερα freesync κ enhanced sync? Η freesync κ frtc για κλειδωμα στα fps. Πχ στα 60fps? (Το frtc μου το εμφανιζει μονο αν κανω enable το radeon chill μεσα στο game, δεν επρεπε να το εμφανίζει χωρις να μπλεκω το radeon chill?) Δοκιμαζωντας κ τους δυο συνδιασμους πιο πολυ μου αρεσε το πρωτο. Κ πιο πολλα fps κ πιο smooth ..
Occultist Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Σε ευχαριστω για την απαντηση! Να σε ρωτησω κατι αλλο. Ειναι καλυτερα freesync κ enhanced sync? Η freesync κ frtc για κλειδωμα στα fps. Πχ στα 60fps? (Το frtc μου το εμφανιζει μονο αν κανω enable το radeon chill μεσα στο game, δεν επρεπε να το εμφανίζει χωρις να μπλεκω το radeon chill?) Δοκιμαζωντας κ τους δυο συνδιασμους πιο πολυ μου αρεσε το πρωτο. Κ πιο πολλα fps κ πιο smooth .. Το Radeon Chill είναι χωριστή ρύθμιση από το FRTC - βάλε τα καλύτερα από τα settings και όχι όσο είσαι in-game. Το Freesync υποτίθεται έχει καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό με το Enhanced Sync, αλλά το τελευταίο δε λειτουργεί το ίδιο αποτελεσματικά σε όλα τα games. Το FRTC λειτουργεί καλά και παντού με τον ίδιο τρόπο, αν και κάνει διαφορετική δουλειά. Για καλύτερο συνδυασμό, δε γνωρίζω, καθώς δεν έχω Freesync monitor. Θα έλεγα να το πας δοκιμαστικά ανά παιχνίδι και να φτιάξεις game profiles στο Radeon Settings, αναλόγως. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από Occultist 1
Ronnie1985 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, Occultist είπε Το Radeon Chill είναι χωριστή ρύθμιση από το FRTC - βάλε τα καλύτερα από τα settings και όχι όσο είσαι in-game. Το Freesync υποτίθεται έχει καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό με το Enhanced Sync, αλλά το τελευταίο δε λειτουργεί το ίδιο αποτελεσματικά σε όλα τα games. Το FRTC λειτουργεί καλά και παντού με τον ίδιο τρόπο, αν και κάνει διαφορετική δουλειά. Για καλύτερο συνδυασμό, δε γνωρίζω, καθώς δεν έχω Freesync monitor. Θα έλεγα να το πας δοκιμαστικά ανά παιχνίδι και να φτιάξεις game profile στο Radeon Settings, αναλόγως. Κοιταζω για οδηγο στο youtube για να ρυθμισω τα φανς με την ιδια λογικη περιπου που περιεγραψα πριν με το afterburner. Αν εχω καταλαβει καλα το rpm speed το αφηνιυνε αυτοματο κ βαζουμε manual μονο στις θερμοκρασιες με max 75 και target 30 βαθμους; Η τα μπερδεψα;
Occultist Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Κοιταζω για οδηγο στο youtube για να ρυθμισω τα φανς με την ιδια λογικη περιπου που περιεγραψα πριν με το afterburner. Αν εχω καταλαβει καλα το rpm speed το αφηνιυνε αυτοματο κ βαζουμε manual μονο στις θερμοκρασιες με max 75 και target 30 βαθμους; Η τα μπερδεψα; Νομίζω την custom καμπύλη την έχουν ενεργοποιήσει μόνο για Vega, σε αυτήν την φάση. Λογικά, από τον επόμενο μήνα και σε Polaris...
Ronnie1985 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, Occultist είπε Νομίζω την custom καμπύλη την έχουν ενεργοποιήσει μόνο για Vega, σε αυτήν την φάση. Λογικά, από τον επόμενο μήνα και σε Polaris... Μεχρι να το φτιαξουν κ για τις δικες μας καρτες πως να βαλω τα targets max κλπ. Σορυ που σε πρηζω απλα θελω να το βγαλω κ εγω το afterburner
Occultist Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Μεχρι να το φτιαξουν κ για τις δικες μας καρτες πως να βαλω τα targets max κλπ. Σορυ που σε πρηζω απλα θελω να το βγαλω κ εγω το afterburner Καλύτερα μην τα πειράζεις αυτά, μέχρι να βάλουν καμπύλη - αυτά τα target/max temp, δεν είναι τόσο αυτοεπεξηγηματικά όσοα φαίνονται, καθώς τα δυναμικά ρολόγια επηρεάζονται άμεσα από αυτά και θέλει πολύ πειραματισμό για να πετύχεις βέλτιστο αποτέλεσμα. Λογικά θα τα βάλουν στην επόμενη έκδοση και για τη δικιά σου κάρτα... Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από Occultist
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα