Προς το περιεχόμενο

Windows Boot time

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.Εδω και κάποιο καιρό (δεν θυμαμαι πόσο) εχω παρατηρήσει ότι τα windows αργούν να φορτώσουν.Ενω παλιότερα ήθελα 20-30 δευτερολεπτα (από την ώρα που θα βγαλει τις κουκιδες που κάνουν κυκλακι) τώρα χρειάζεται περιπου 2 λεπτά.Και πάλι θα πώ, ΟΧΙ ο χρόνος για να ξεκινησουν τα προγραμματα αλλά μέχρι το σημείο που ta win θα ζητήσουν το password (για να συνεχίσει να φορτώνει η επιφάνεια εργασία και τα προγράμματα). Δεν θυμάμαι να έχω βάλει τίποτα περίεργα services ή drivers να φορτώνουν...

Καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Αρχικά, έχεις SSD ή HDD(μάλλον SSD για να λες 20-30 sec) και γενικά ποιο είναι το σύστημα σου; Κατέβασε hdsentinel και δες την κατάσταση του σκληρού.

Δημοσ.

Λοιπον.Ο σκληρος είναι ssd και ξερω οτι εδω και καιρό οτι η υγεια είναι στο 98%,αλλά δεν είχα προβλημα.

Τελικά το προβλημα λύθηκε.Εβαλα διαφορα διαγνωστικά προγραμματα για να δω που καθυστερει, απενεργοποιησα services, απεγκατεστησα καποια περιτα προγραμματα...τιποτα.Στο τελος εβγαλα και ξαναεβαλα όλα τα καλώδια τροφοδοσίας και data όλων των σκληρων (3 ήταν) και όλα επανήλθαν...και καλύτερα.Απο την στιγμή που θα περάσει το bios και μέχρι να μου εμφανίσει την οθονη για το password χρειαστηκαν  6 δευτερολεπτα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

....μπαααα.Κατι δεν παει καλά.Μετα απο 2 επανεκκινήσεις,αφαιρεση σκληρων και διάφορα αλλά,παλι τα ιδια.2-3 φορες μπηκε γρηγορα αλλά μετα παλι θελει 1,5λεπτα.Οταν ομως μπηκε..μπηκε σε 5-6 δευτερολεπτα.Αν εχει καμια ιδεα κανενας να πει.Ουσιαστικά την ωρα που αργει ,το φωτακι του σκληρου δεν δειχνει τιποτα.Δεν ειναι οτι αναβοσβηνει και αργει...απλα δεν κανει τιποτα!

Επεξ/σία από Crybal
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Crybal είπε

....μπαααα.Κατι δεν παει καλά.Μετα απο 2 επανεκκινήσεις,αφαιρεση σκληρων και διάφορα αλλά,παλι τα ιδια.2-3 φορες μπηκε γρηγορα αλλά μετα παλι θελει 1,5λεπτα.Οταν ομως μπηκες..μπηκε σε 5-6 δευτερολεπτα.Αν εχει καμια ιδεα κανενας να πει.Ουσιαστικά την ωρα που αργει το φωτακι του σκληρου δεν δειχνει τιποτα.Δεν ειναι οτι αναβοσβηνει και αργει...απλα δεν κανει τιποτα!

Δοκίμασε με άλλο καλώδιο sata και με κανένα άλλο τροφοδοτικό αν έχεις στην διάθεση σου. Να φανταστώ όλες οι ρυθμίσεις για τον ssd έχουν γίνει (κυρίως AHCI, μέσα από τα windows TRIM, απενεργοποιηση superfetch/prefetch και εγκατάσταση toolbox για τον ssd) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/12/2018 στις 9:38 ΜΜ, TehJoHnX είπε

Αρχικά, έχεις SSD ή HDD(μάλλον SSD για να λες 20-30 sec) και γενικά ποιο είναι το σύστημα σου; Κατέβασε hdsentinel και δες την κατάσταση του σκληρού.

Τι λέτε;;;  Με τον πιο φτηνό ssd σε λάπτοπ 5ετιας για να ανοίξει το παράθυρο για τον κωδικό κάνει 5 δευτερόλεπτα!!!!!!

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ.

Λοιπόν,εκανα clone το ssd σε εναν HDD για να δω τι θα κάνει.Στο αρχικό boot (μέχρι το password) κανει τον ίδιο χρόνο (με διαφορά ίσως 2-3 δευτερολεπτα).Φυσικά μετά,για να φορτώσει ο hdd τα προγράμματα κάνει 3-4 λεπτα αλλά αυτό δεν ειναι αυτό το θέμα.Το θέμα είναι ότι πάλι κάπου σκαλώνει στο αρχικό boot.Ξερει κανεις κάποιο προγραμμα που να δείχνει αυτά που φορτώνει στην αρχή και τους χρόνους τους? (οχι σαν start up manager για τα προγραμματα αλλά τα πριν αυτών,drivers,services Κλπ)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bromiaris είπε

Τι λέτε;;;  Με τον πιο φτηνό ssd σε λάπτοπ 5ετιας για να ανοίξει το παράθυρο για τον κωδικό κάνει 5 δευτερόλεπτα!!!!!!

Ισχύει...όμως ο ts δεν ανέφερε specs για να καταλάβω αν είναι φυσιολογικός ο χρόνος...συνήθως αν τον έχεις φορτώσει με προγράμματα τον ssd κάνει 5-30 sec για να ανοίξει το pc. Αντίθετα με hdd ο χρόνος είναι >30 sec

2 ώρες πριν, Crybal είπε

Λοιπόν,εκανα clone το ssd σε εναν HDD για να δω τι θα κάνει.Στο αρχικό boot (μέχρι το password) κανει τον ίδιο χρόνο (με διαφορά ίσως 2-3 δευτερολεπτα).Φυσικά μετά,για να φορτώσει ο hdd τα προγράμματα κάνει 3-4 λεπτα αλλά αυτό δεν ειναι αυτό το θέμα.Το θέμα είναι ότι πάλι κάπου σκαλώνει στο αρχικό boot.Ξερει κανεις κάποιο προγραμμα που να δείχνει αυτά που φορτώνει στην αρχή και τους χρόνους τους? (οχι σαν start up manager για τα προγραμματα αλλά τα πριν αυτών,drivers,services Κλπ)

Τα Services μπορείς να τα δεις από το msconfig.

Δημοσ.

Που να τα δω τα services ξερω...ποσο χρόνο στο boot κανουν δεν μπορω να δω και ποιο (εαν ειναι κάποιο απο αυτά) κολλάει....ή κολλάει κάτι άλλο?!

Εχω βαλει και το windows performance toolkit αλλα εκει μέσα γινεται ο κακός χαμός και προσπαθω να καταλάβω πως μπορώ να καταλάβω κάτι από εκει

Το pc είναι με Q9550 @3.8 και Ram 8gb.Οπως ειπα,πριν δεν ειχα κανενα προβλημα.Μετά το bios σε 5-6 δευτερολεπτα ήμουν στο password και κατόπιν ήθελε αλλά 10-15 δευτ. μέχρι να φορτώσουν ΟΛΑ.Τα 10-15 δευτ.παραμένουν...αυτό που αυξήθηκε ειναι ο χρόνος από το bios μεχρι στην οθονη του password

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Crybal είπε

Που να τα δω τα services ξερω...ποσο χρόνο στο boot κανουν δεν μπορω να δω και ποιο (εαν ειναι κάποιο απο αυτά) κολλάει....ή κολλάει κάτι άλλο?!

Εχω βαλει και το windows performance toolkit αλλα εκει μέσα γινεται ο κακός χαμός και προσπαθω να καταλάβω πως μπορώ να καταλάβω κάτι από εκει

Το pc είναι με Q9550 @3.8 και Ram 8gb.Οπως ειπα,πριν δεν ειχα κανενα προβλημα.Μετά το bios σε 5-6 δευτερολεπτα ήμουν στο password και κατόπιν ήθελε αλλά 10-15 δευτ. μέχρι να φορτώσουν ΟΛΑ.Τα 10-15 δευτ.παραμένουν...αυτό που αυξήθηκε ειναι ο χρόνος από το bios μεχρι στην οθονη του password

Τότε έγινε κάποια εγκατάσταση τελευταία που επιβάρυνε τον υπολογιστή, δοκίμασες να απενεργοποιησεις όλα τα προγράμματα και τα services μέσα από το msconfig (εκτός της Microsoft) που ξεκινάνε όταν ανοίγεις τον υπολογιστή; Επίσης υπάρχει και η πιθανότητα να έχεις κάποιο ιο ή έχεις κάνει scans; Τώρα μοιάζει θέμα software και όχι hardware.

Δημοσ.

Εχοντας περάσει πολλές "βιτσιόζικες" ώρες θέλοντας να βρω την λύση,κι αφου τα πήρα στο κρανιο, πέρασα απο πάνω την εκδοση 1809 και προς το παρον όλα ΟΚ.

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 25/12/2018 στις 8:17 ΜΜ, Crybal είπε

Καλησπέρα.Εδω και κάποιο καιρό (δεν θυμαμαι πόσο) εχω παρατηρήσει ότι τα windows αργούν να φορτώσουν.Ενω παλιότερα ήθελα 20-30 δευτερολεπτα (από την ώρα που θα βγαλει τις κουκιδες που κάνουν κυκλακι) τώρα χρειάζεται περιπου 2 λεπτά.Και πάλι θα πώ, ΟΧΙ ο χρόνος για να ξεκινησουν τα προγραμματα αλλά μέχρι το σημείο που ta win θα ζητήσουν το password (για να συνεχίσει να φορτώνει η επιφάνεια εργασία και τα προγράμματα). Δεν θυμάμαι να έχω βάλει τίποτα περίεργα services ή drivers να φορτώνουν...

Καμιά ιδέα?

γενικά έχε υπόψην σου ότι αν έχεις συνδεδεμένους εξωτερικούς σκληρούς, τα windows αργούν καθώς τρέχουν διάφορα διαγνωστικά πάνω σε αυτούς.

Δημοσ.

Πριν ειχα την 1803  και πέρασα την 1809.

Ειχα ψαξει για ιους και δεν βρεθηκε τιποτα.Εξωτερικοι σκληροι υπήρχαν και τους ειχα αφαιρεσει,αλλα διαφορά δεν ειχε.Μονο στην αρχη του boot που βρισκει τις συσκευες καθυστερούσε λίγο οταν τους ειχα πάνω.

...με την ευκαιρία...ειδα τον Ρομ στο αβαταρ...τι μου θυμισες τωρα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...