ΛεναΛενα Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Και εμενα ειχε παρομοιο θεμα και το επιλυσα με clrcmos ,βγαλσιμο της μπαταριας του bios για μερικα δευτερα, πατημα του power button μεχρι να αποφορτιστουν οι πυκνωτες και cold boot...μετα δουλεψε κανονικα.Το ιδιο επρεπε να κανω και στο upgrade με νεο επεξεργαστη...😏 2
Talixx Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) προσφατα ειχα φτιαξει και εγω ενα pc με ryzen και οπως τα ειχα βαλει ολα δουλευανε σωστα ανεμιστηρες,Led, κτλ δεν ειχα ομως εικονα και απλα εβγαλα την μπαταρια τις μητρικης (και το καλωδιο του τροφοδοτικου) και τα ξανα εβαλα και ειχα εικονα κανονικα αρα οτι σου ειπανε και οι πρηγουμενοι. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από Talixx
tsagas_lr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έπεσα στο νήμα τυχαία ψάχνοντας στο γκουγκλ τη μητρική. Αρχές του 19 την αγόρασα 70 ή 90 (δε θυμάμαι) ευρώ από τον "κύριο" που δεν είπε κουβέντα για το εν λόγω πρόβλημα. Έλεγε μπαρούφες ότι και καλά δεν ήταν συμβατές οι μνήμες που είχε και γιαυτό τη δίνει για να πάρει άλλη. Κάπουα βλακεία είχε κάνει και έκαψε το primary bios chip. Εξ αρχής πάντως δεν ήταν ελαττωματική καθώς είχε ελάχιστη σκόνη, ένδειξη ότι χρησιμοποιήθηκε για κάποιο διάστημα. Δεν ξέρω αν την πήγε πίσω στο κατάστημα και τι μπορεί να ανακαλύψανε και δεν τη δέχτηκαν. Πάντως τη χρησιμοποιώ σχεδόν 2 χρόνια πλέον με το εφεδρικό bios (που θέλει συγκεκριμένο συνδυασμό κουμπιών και χρόνου για να κάνει τη μετάβαση) και όλα καλά. Εν τελεί του έβαλα θετική αξιολόγηση και δεν ασχολήθηκα παραπέρα μιας και βρήκα μόνος μου άκρη. Η πονηριά όμως μερικών είναι απερίγραπτη. Από ότι καταλαβαίνω από το νήμα, είχε πέσει και εκείνος θύμα απάτης από κάποιον που του είπε ακριβώς τα ίδια όταν του την πούλησε. Οπότε θεώρησε πρέπον να "πετάξει" το πρόβλημά του σε κάποιον άλλο; Τι να πω; Εύγε! Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από tsagas_lr
Kostas-Skam Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, tsagas_lr είπε Έπεσα στο νήμα τυχαία ψάχνοντας στο γκουγκλ τη μητρική. Αρχές του 19 την αγόρασα 70 ή 90 (δε θυμάμαι) ευρώ από τον "κύριο" που δεν είπε κουβέντα για το εν λόγω πρόβλημα. Έλεγε μπαρούφες ότι και καλά δεν ήταν συμβατές οι μνήμες που είχε και γιαυτό τη δίνει για να πάρει άλλη. Κάπουα βλακεία είχε κάνει και έκαψε το primary bios chip. Εξ αρχής πάντως δεν ήταν ελαττωματική καθώς είχε ελάχιστη σκόνη, ένδειξη ότι χρησιμοποιήθηκε για κάποιο διάστημα. Δεν ξέρω αν την πήγε πίσω στο κατάστημα και τι μπορεί να ανακαλύψανε και δεν τη δέχτηκαν. Πάντως τη χρησιμοποιώ σχεδόν 2 χρόνια πλέον με το εφεδρικό bios (που θέλει συγκεκριμένο συνδυασμό κουμπιών και χρόνου για να κάνει τη μετάβαση) και όλα καλά. Εν τελεί του έβαλα θετική αξιολόγηση και δεν ασχολήθηκα παραπέρα μιας και βρήκα μόνος μου άκρη. Η πονηριά όμως μερικών είναι απερίγραπτη. Από ότι καταλαβαίνω από το νήμα, είχε πέσει και εκείνος θύμα απάτης από κάποιον που του είπε ακριβώς τα ίδια όταν του την πούλησε. Οπότε θεώρησε πρέπον να "πετάξει" το πρόβλημά του σε κάποιον άλλο; Τι να πω; Εύγε! Οι μνημες που εχω οντως δεν ηταν στο QVL της μητρικής τελικά (HyperX HX426C15FBK2/8 αν θες να δεις και μόνος σου) και απο την στιγμή που είχα ακούσει πάρα πολλά στραβά για τις B350/X370 σχετικά με την υποστήριξη μνημών που είχαν, ήμουν σίγουρος ότι αυτές ήταν το πρόβλημα. Επίσης ένα bios είναι γενικά πολύ δύσκολο να χαλάσει και αν γίνει αυτό, κύρια αιτία μπορεί να ναι ένα λάθος update. Εγώ προφανώς δεν είχα καταφέρει ποτέ να περάσω το debug led της RAM οπότε και δεν κατάφερα ποτέ να bootάρω με αυτήν την μητρική. Οπότε πως αλλιώς μπορεί να το έκαψα από την στιγμή που δεν είχα την ευκαιρία να το "πειράξω";
tsagas_lr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μαλλον το έκαψε ο προηγούμενος. Στο αρχικό ποστ λες ότι οι μνήμες ειναι qvl
Kostas-Skam Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Ναι στο πρώτο ποστ ήταν όταν ακόμη μου χε έρθει η μητρική και είχα δει έναν παρόμοιο κωδικό μνημών ότι υποστηριζονταν. Μετά από μερικές βδομάδες ανακάλυψα ότι είχα κάνει τέτοιο λάθος κ την έβαλα αγγελία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα