Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η είδηση φαίνεται έγκυρη γιατί παίζει σε πολλά μέσα. Επιτέλους η ΕΕΤΤ αποφάσισε να κάνει τη δουλειά της.

Δημοσ.

Δεν ξερω για τα υπόλοιπα και σε ποιο απόφαση της εεττ αναφέρεται, αλλά το παρακάτω ισχυει και σημερα

"Δυνατότητα (σε συνδροµητές σταθερών δικτύων) επιλογής πακέτου µε χαµηλότερη ονοµαστική ταχύτητα λήψης ή/και αποστολής δεδοµένων πλησιέστερη στην ταχύτητα που µπορεί να επιτευχθεί ρεαλιστικά (εφόσον υπάρχει τέτοιο πακέτο) χωρίς να χρειάζεται να καταβληθεί τέλος για την πρόωρη διακοπή σύµβασης ορισµένου χρόνου"

Δημοσ.

Αυτό είναι νέο και από ότι δείχνουν όλα ισχύει. Ο νέος κανονισμός έχει κάνα 8μηνο νομίζω για πλήρης υλοποίηση. Γνώμη μου είναι ότι δεν θα αλλάξει κάτι, απλά θα προσπαθήσουν να ώθησουν τον κόσμο σε γραμμές vdsl όπου μπορούν. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά έχω VDSL50 του ΟΤΕ και πιάνω γύρω στα 35-38mbps, οπότε με ενδιαφέρει αρκετά το θέμα. Δικαιολογία δεν υπάρχει για τους παρόχους. Να επενδύσουν κατάλληλα για να προσφέρουν τις υποσχόμενες υπηρεσίες σε ΟΣΟΥΣ και να μπαίνουν στα προγράμματα τους

• Like 2
Δημοσ.

Στην πραξη : 3 μήνες χωρίς σωστές υπηρεσίες internet adsl nova με 4 φορές τα ραντεβού με τεχνικό που επαιρνε 1 βδομάδα + και βλάβη απ εξω δικη τους υπαιτιότητα . Πίστωσαν μετά από πολύ πίεση 13 ευρο 1 μηνα  για την υπηρεσία dsl  σε μηνιαιο λογαριασμο 33 ευρο  . Δηλαδή η τιμολόγηση της ταλαιπωρίας ήταν ούτε μισό πάγιο και μετά από 3 μήνες .

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Abudi είπε

Εγώ προσωπικά έχω VDSL50 του ΟΤΕ και πιάνω γύρω στα 35-38mbps, οπότε με ενδιαφέρει αρκετά το θέμα. Δικαιολογία δεν υπάρχει για τους παρόχους. Να επενδύσουν κατάλληλα για να προσφέρουν τις υποσχόμενες υπηρεσίες σε ΟΣΟΥΣ και να μπαίνουν στα προγράμματα τους

Το πρόγραμμα είναι έως 50 και όχι χαμηλότερη από 35, σου έχει γνωστοποιηθεί απαρχής και με βάση αυτό υπέγραψες τη σύμβαση. Αν η απόκλιση είναι μεγαλύτερη έχεις τι δικαίωμα να ζητήσεις μετάβαση στο πρόγραμμα της αμέσως μικρότερης ταχύτητας.

- Κατά τη διαδικασία αγοράς ενός προγράμματος, ενημερώνεσαι ποια θα είναι πραγματική ταχύτητα που θα έχεις στο σπίτι σου - από τη χαμηλότερη έως και την υψηλότερη. Αν υπάρχει αισθητή απόκλιση από τη χαμηλότερη μπορείς να ζητήσεις ότι γράφω παραπάνω.

- Το ότι τώρα πιάνεις 35-38 δεν σου εξασφαλίζει ταχύτητα συγχρονισμού 30MBPS αν μεταβείς στο αντίστοιχο πρόγραμμα, γιατί αυτό είναι έως 30MBPS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

(Επιτέλους η ΕΕΤΤ αποφάσισε να κάνει τη δουλειά της.) :lol:

Ιούλιο που είχα πρόβλημα  αρνήθηκαν  να μου αλλαξουνε προς τα κάτω το δηθεν 50  και τώρα και η cosmote έχει αποσύρει την εμπορική διάθεση μόνο προς τα πάνω κάνουν - πραγματικά μας δουλεύουν οι Δον Κορλεονε ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς αλλά μου είχαν στείλει cosmote service 2 χαμένους εξωτερικούς 45 ευρό επίσκεψη .Μονο που δεν ήρθα στα χέρια αλλά κατάφερα να μου αλλάξουν ζεύγος και από 33-39 τυχαίο συγχρονισμό και συνεχείς πτώσεις είναι με 6 μήνες uptime 37999 .Μου έβαλαν και άλλο profil ; Πριν έστελναν ένα μόνο του είχε έρθει 2-3 φορές τσέκαρε εισαγωγή έστριψε και έκοψε λίγο με πένσα τα συρματακια  μου έβγαλε το μέσα spliter και εκανε την πατεντα με την επιστροφη στο τηλεφωνο .

Τρίχες δηλαδή αλλά σε καλώδιο που έβαλα direct έπιανε τότε από 33 σε 34 δε κέρδιζα τίποτα και να άλλαζα εσωτερική καλωδίωση που γράφανε στην αναφορά ότι φταίει . 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Συγκεκριµένα υποχρεούνται σε επανορθώσεις στην περίπτωση αποκλίσεων απόδοσης από την αναφερόµενη ελάχιστη ταχύτητα για συνδροµητές σταθερών δικτύων

Δώρον άδωρο. Ελάχιστη ταχύτητα - σε ADSL τουλάχιστον - δεν δίνουν οι πάροχοι. Ποιά ελάχιστη αναφερόμενη ταχύτητα να απαιτήσουν οι συνδρομητές;

Κοροϊδευόμαστε αν δεν υποχρεώνονται οι πάροχοι να ανακοινώνουν την ταχύτητα αναφοράς.

Επίσης αφότου η ΕΕΤΤ έκανε  πρώτα τα δωράκια στους παρόχους λχ  με το τελευταίο ρυθμιστικό πλαίσιο που εγγυάται την εξάλειψη του ανταγωνισμού σε βάρος των πελατών των παρόχων, ρίχνει στη συνέχεια το τυράκι περί δήθεν προστασίας των καταναλωτών με τη δήθεν «ελάχιστη αναφερόμενη ταχύτητα» που όμως τέτοια δεν υπάρχει.

Αν ποτέ θα ήθελε η ΕΕΤΤ να κάνει κάτι πραγματικό και ουσιαστικό για τους συνδρομητές, αυτό θα ήταν μια επικαιροποίηση τουλάχιστον του χάρτη των κέντρων διαμοιρασμού του διαδικτύου (το λένε ΑΚ κλπ) και αυστηροποίηση των στάνταρντ του διαθεσίμου του bandwith ανά πάροχο.

Κατά τα λοιπά, ΕΕΤΤ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

15 λεπτά πριν, divo είπε

Εδω θα τα χαλάσουμε. Το @yr service δεν στο στείλανε. Συμφώνησες να πάει, γιατί είχες προβλημα εσωτερικής καλωδίωσης, και δεν είχες δικό σου ηλεκτρολογο. Που σημαίνει ότι έξω συγχρόνιζε καλύτερα. Δεν στο φτιάξανε?

Όχι δε μου αλλάξανε να μου βάλουν το πολύκλωνο που είχα έτοιμο εσωτερικό με το πρόσχημα οτι η μετρηση που εκαναν εβγαινε ακριβως ιδια και με το καινούργιο 

Εκεί άρχισα να φωνάζω ότι η γραμμή είναι σε κλειδωμένο service profil  δε μπορεί  33 εξω αφου πήγαινε μεχρι 40 μεσα   - πες μου εσύ πως ακριβώς το λένε .

16/07/2018 COSMOTE@YOURSERVICE : O ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΊ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ .  Φυσικά και συμφώνησα τι άλλη επιλογή είχα  ;; 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αυτό πρέπει να έγινε . Δηλαδή αμα σου κάνει αυτά ο οτε οι εναλλακτικοί τι θα σου κάνουν ;; Αν μπορούσε και ήθελε να το κάνει και το παιδί που μου είχε έρθει 3 φόρες να συνδέσει το πολύκλωνο έστω εξωτερικα και να δώσει  ελευθερο profil θα τον πλήρωνα για τον κόπο του όσο ήθελε . Εδω πληρώνω πάγια 150 + κάθε μήνα  δε θα έδινα 50-100 ευρό ; Οικιακός χρήστης για να μη πείτε είσαι βιομήχανος καλά σου κάνουν :P Που και μαγαζί να ειχες θα στο είχαν κλείσει με αυτά ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά μου είπαν ότι άλλαξαν ζεύγος και συντονίζει καλύτερα . Κανένα ζόρι να αλλάξω καλώδιο εσωτερικά - αλλά θέλω τη γραμμή στα 40 όπως ήταν στα καλά της . Που στέλνω επικοινωνία για το τεχνικό δελτίο - δεν έχουν αφήσει ποτέ  να το ανεβάσω να ευθυμήσουμε ; Το δίκτυο είναι χαλκός αλλά σε θέση -  απόσταση που dsl από καμπίνα κλειδώνει  20 mbps .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Για μένα το θέμα με αυτόν τον προωθούμενο κανονισμό είναι να περάσουμε στη φάση που δε θα αντιμετωπίζονται οι καταναλωτές σαν να χρωστάνε κιόλας. 

Πας σε μια ταβέρνα. Με εναν σερβιτόρο και μικρή κουζίνα. Και επειδή πλάκωσε κόσμος δεν εξυπηρετείσαι γρήγορα και σωστά. Υπάρχουν 2 επιλογές αν ο μαγαζάτορας θέλει να προσφέρει υπηρεσία για τα λεφτά που παίρνει. Ή να πάρει κι άλλους σερβιτόρους και κόσμο στην κουζίνα, ή να βγάλει τραπέζια ώστε το μαγαζί να παίρνει λιγότερους. 

Ομοίως και στα των τηλεπικοινωνιών. Το τεχνικό κομμάτι δε με αφορά. Ο πάροχος οφείλει να επενδύσει κατάλληλα για να παρέχονται οι υπηρεσίες για τις οποίες εισπράττει. Και εφόσον μιλάμε για ολιγοπώλιο, και με μια έννοια για ένα αγαθό, τότε καλό είναι να υπάρχουν αυστηροί και προστατευτικοί κανόνες. Μιας και δεν είναι τόσο απλό όσο το "πάμε στην δίπλα ταβέρνα". Είναι λάθος μάγκες να θεωρούμε ότι τους χρωστάμε κιόλας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H αναλογία που λες είναι οτι η ταβέρνα δεν έχει δίκη της κουζίνα και το πιάτο που παραγγέλνεις έρχεται από αλλού :P Τρέχα γύρευε αν δεν έρθει - και σε τι κατάσταση-  και 10 σερβιτόρους να εχει .

Επεξ/σία από Mhlogiatros

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...