zoranb Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Sugizo είπε Ότι πιο κοντινό αλλά φρέσκο είναι οι σαρδέλες σαγανάκι νομίζω. Έλα ρε φίλε τώρα το ξεχύλωσες το θέμα! 😂
Sugizo Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τι δεν ειναι; Γαύρο σαγανάκι που έχω φάει είναι σαν κονσέρβα πάντως Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2018 από Sugizo
haHa Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, zoranb είπε Πως μπορεί να φτιάξει κανείς τις σαρδέλες όπως τις βρίσκει κανείς σε κονσέρβες, με μαλακά έως ανύπαρκτα τα κόκαλά τους; Παστεριωση/κονσερβοποιηση εχει γινει σε αυτον τον τυπο σαρδελας που σου αρεσει. Δεν μπορείς να κανεις σπιτι σου αυτον τον τροπο, αλλα ειναι πιο ωραιες οι φρεσκες. Τα κοκκαλα μαλακωνουν με την κονσερβοποιηση-αποστειρωση και αυτο εχει το θετικο οτι τα κονσερβοποιημενα ψαρια περιεχουν περισσότερο ασβεστιο γιατι τρωμε περισσότερο τα κοκκαλα τους. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2018 από haHa 2
zoranb Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, haHa είπε Παστεριωση/κονσερβοποιηση εχει γινει σε αυτον τον τυπο σαρδελας που σου αρεσει. Δεν μπορείς να κανεις σπιτι σου αυτον τον τροπο, αλλα ειναι πιο ωραιες οι φρεσκες. Τα κοκκαλα μαλακωνουν με την κονσερβοποιηση-αποστειρωση και αυτο εχει το θετικο οτι τα κονσερβοποιημενα ψαρια περιεχουν περισσότερο ασβεστιο γιατι τρωμε περισσότερο τα κοκκαλα τους. Ενδιαφέροντα αυτά που λες, αλλά πως την κάνουν την παστεριοποίηση και δεν γίνεται να την κάνουμε εμείς στο σπίτι?
haHa Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Η παστεριωση/αποστειρωση γινεται με την εκθεση της κονσερβας σε υψηλες θερμοκρασιες με ειδικα μηχανηματα, ενω εχει κλειστει αεροστεγως κλπ. Γινεται για να σκοτωθουν τα μικροβια και να μπορεσει να διατηρηθει στην κονσερβα. Γιατι να το κανεις αυτο σε μια φρεσκια σαρδελα που εχεις αγορασει εσυ αν δεν εχεις σκοπο να την κονσερβοποιησεις; 1
papoys1 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Η σαρδέλλα και ο γαύρος πιο πολύ είναι ψάρια τα οποία φιλετάρονται με μεγάλη ευκολία αρκεί να έχεις την υπομονή. Εγώ κάνω πολλές φορές ιδιαίτερα γαύρο τον οποίο στη συνέχεια κάνω στο φούρνο η μαρινάτο και είναι καταπληκτικός.Το ίδιο γίνεται και η σαρδέλα αλλά λίγο δυσκολότερα.Ποιος ο λόγος να ψάχνεις να βρεις πως κάνουν την κονσέρβα.Ενδεχομένως τη βράζουν με νερό ή την ψήνουν με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο ώστε να μη χάσει την εμφάνισή της.Έτσι κι αλλιώς αυτό το φαγητό πρέπει να τρώμε από ανάγκη και όχι από συνήθεια.☺️ Κάτσε βγάλε της το κοκαλάκι και φτιάχτην μετά όπως γουστάρει η ψυχή σου. 3
zoranb Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 #haHa ναι δεν έχεις άδικο! #Papoys1 ψήνεσαι να ποστάρεις κανά βίντεο να μας δείξεις τη μαεστρία σου πως το κάνεις το φιλετάρισμα κ όλα αυτά τα λαχταριστά που περιγράφεις;
phanispal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Σε κάποια θερμική επεξεργασία υπόκεινται πριν μπουν στην κονσέρβα και καλυφθούν εξ ολοκλήρου με λάδι, το οποίο είναι και αυτό που τις διατηρεί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού δεν υπάρχει καθόλου αέρας. Οι απαντήσεις που ζητάς βρίσκονται εδώ: Επίσης, μη βγάζετε τα κόκαλα από τέτοια μικρά ψάρια, εγώ τρώω πάντα τις σαρδέλες, το γαύρο και το μαριδάκι με το κόκαλο. 1 1
papoys1 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, zoranb είπε #haHa ναι δεν έχεις άδικο! #Papoys1 ψήνεσαι να ποστάρεις κανά βίντεο να μας δείξεις τη μαεστρία σου πως το κάνεις το φιλετάρισμα κ όλα αυτά τα λαχταριστά που περιγράφεις; Σε κάποιο άλλο φόρουμ νομίζω είχα ποστάρει παλαιότερα με φωτογραφίες.Θα κοιτάξω αν τις βρω στο αρχείο αν όχι στα μαγειρέματα προσεχώς μόλις βρω γαύρο.Εφαρμόζω ένα δικό μου τρόπο που μου είχε δείξει κάποιος ψαράς και τον οποίο δεν έχω δει στο youtube. 1
zoranb Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, papoys1 είπε Σε κάποιο άλλο φόρουμ νομίζω είχα ποστάρει παλαιότερα με φωτογραφίες.Θα κοιτάξω αν τις βρω στο αρχείο αν όχι στα μαγειρέματα προσεχώς μόλις βρω γαύρο.Εφαρμόζω ένα δικό μου τρόπο που μου είχε δείξει κάποιος ψαράς και τον οποίο δεν έχω δει στο youtube. Περιμένω με μεγάλες λιγούρες!
ELTASSOS Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, zoranb είπε Ενδιαφέροντα αυτά που λες, αλλά πως την κάνουν την παστεριοποίηση και δεν γίνεται να την κάνουμε εμείς στο σπίτι? Στον ατμο.... 1
george kesoglu Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, haHa είπε Η παστεριωση/αποστειρωση γινεται με την εκθεση της κονσερβας σε υψηλες θερμοκρασιες με ειδικα μηχανηματα, ενω εχει κλειστει αεροστεγως κλπ. Γινεται για να σκοτωθουν τα μικροβια και να μπορεσει να διατηρηθει στην κονσερβα. Γιατι να το κανεις αυτο σε μια φρεσκια σαρδελα που εχεις αγορασει εσυ αν δεν εχεις σκοπο να την κονσερβοποιησεις; η μανα μου που εκανε κονσερβα σαλτσα ντοματας την εμφιάλωνε σε μπουκαλια μπυρας τα σφραγιζε με καπακι και τα ζεστενε μεχρι λιγο πριν να παρουν βρασει σε μεγαλη κατσαρολα υπολογιζω χωρις να ειμαι σίγουρος 60-80 βαθμους , Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2018 από george kesoglu
zio10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δες κι εδώ: https://www.tratagreece.gr/product/pikantiki-se-fitiko-ladi/ Μου αρέσουν κι εμένα πολύ, πάντα έχω σπίτι! 1
phanispal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Μιας και συζητάμε για σαρδέλες κονσέρβα, δοκιμάστε τις Ambrosia, τις θεωρώ τις καλύτερες που έχω φάει έως τώρα. Θεωρώ πως είναι πιο φρέσκιες όταν ξεκινούν να τις επεξεργάζονται. Γυαλίζουν και έχουν πιο σφιχτό κρέας. http://vialco.gr/wpccategories/cannedfish/?lang=el 1
Zerg13 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 41 λεπτά πριν, phanispal είπε Μιας και συζητάμε για σαρδέλες κονσέρβα, δοκιμάστε τις Ambrosia, τις θεωρώ τις καλύτερες που έχω φάει έως τώρα. Θεωρώ πως είναι πιο φρέσκιες όταν ξεκινούν να τις επεξεργάζονται. Γυαλίζουν και έχουν πιο σφιχτό κρέας. http://vialco.gr/wpccategories/cannedfish/?lang=el Που τις βρηκες αυτες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα