Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορεί να φτιάξει κανείς τις σαρδέλες όπως τις βρίσκει κανείς σε κονσέρβες, με μαλακά έως ανύπαρκτα τα κόκαλά τους;

  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτές τις κονσέρβας δεν είναι μόνο χωρίς κόκαλλα (για να ακρίβεια έχουν πολύ μαλακ΄ς κόκκαλα!) αλλά είναι κ ψημένες με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο, τον οποίον επίσης αναζητώ!

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Δεν εννοώ παστό γαύρο... αλλά σαρδέλες, χωρίς αλάτι κλπ. Εάν είχες φάει ποτέ σαρδέλες σε κονσέρβα θα καταλάβαινες τι εννοώ! 😊

Δημοσ.

Χμμμ...

Ίσως να έχεις δοκιμάσει κατι διαφορετικό. Συνήθως εγώ η σαρδέλα που έπαιρνα στην κονσέρβα, ήταν φιλεταρισμένη σε λάδι. Της έβαζες ξύδι και την έτρωγες για μεζέ. Το ίδιο όπως με τις ατζούγιες που σου είπα δηλαδή.

Πες μας μία τι κονσέρβα έφαγες και σου άρεσε. Ίσως βοηθήσει.

Δημοσ.

Εντάξει μην κάνουμε και διαφήμιση, απλές ασρδέλες σε κονσέρβα σε λάδι και πιπεριά καυτερή. Αλλά ότι μάρκα σαρδέλες σε κονσέρβα και να πάρεις, είναι σε λάδι και δεν είναι παστές! Γιατί μου είπες να ψάξω "αντζούγιες" τις οποίες τις έχουν με ένα τόνο αλάτι!

  • Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zoranb είπε

Εντάξει μην κάνουμε και διαφήμιση, απλές ασρδέλες σε κονσέρβα σε λάδι και πιπεριά καυτερή. Αλλά ότι μάρκα σαρδέλες σε κονσέρβα και να πάρεις, είναι σε λάδι και δεν είναι παστές! Γιατί μου είπες να ψάξω "αντζούγιες" τις οποίες τις έχουν με ένα τόνο αλάτι!

Όχι αντζούγιες έχει και σε λάδι κάπου μπερδεύεσαι (πολλά super market έχουν και χύμα

Δημοσ.

Ο blazar μου είπε να ψάξω στο youtube και το πρώτο βιντεάκι που βρήκα ήτανε παστές! Οι αντζούγιες είναι ο γαύρος αλλά εγώ στις κονσέρβες μόνο σαν γαύρο τον έχω δεί και όχι σαν αντζούγιες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι σαρδελες τηγανιζονται και μετα μπαινουν σε κονσερβα και διατηρουνται σε λαδι ή εχουν παστωθει, μετα καθαριστει τελειως απο το αλατι και υστερα διατηρουνται σε λαδι.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, blazar είπε

Πας στον ιχθυοπώλη, του ζητάς σαρδέλες και του λες να τις καθαρίσει και να τις φιλετάρει. :)

Ωραιο αστειο :) πχ ενα κιλο σαρδελες φιλεταρισμα; Αλλαζει η τιμη κιλου μετα. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, haHa είπε

Οι σαρδελες τηγανιζονται και μετα μπαινουν σε κονσερβα και διατηρουνται σε λαδι ή εχουν παστωθει, μετα καθαριστει τελειως απο το αλατι και υστερα διατηρουνται σε λαδι.

Τηγανίζονται? Είσαι σίγουρος? Περισσότερο σαν βραστές μου κάνουν εμένα, είναι λιωμένα και τα κόκκαλά τους εάν έχεις προσέξει!

Δημοσ.

Τίποτα το ιδιαίτερο απλώς μου έχει κάνει αντύπωση με ποιό τρόπο μαλακώνουν τα κόκαλά τους αυτές που είναι μέσα στις κονσέρβες... και το δε δέρμα τους είναι σαν όταν είναι νωπές! Την τεχνική ήθελα να μάθω! Να είναι τηγανητές πάντως σχεδόν το αποκλείω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...