DimitrisGe. Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα, παιδιά. Έχω ένα λάπτοπ αρκετών χρόνων που μου βγάζει την πίστη από το πολύ lag. Φτάνω σε σημείο να μη μπορώ να κάνω chatting στο fb από το πολύ lag. Για multitasking, και για το πόσο χρόνο παίρνει να φορτώσει τα windows δεν το συζητώ καν... Ξέρω ότι δεν αξίζει να το αναβαθμίσω, διότι είναι πολύ παλιό. Ωστόσο, σκέφτηκα να βάλω έναν SSD, ως το max που μπορώ (και είμαι διατεθειμένος) να κάνω για να βελτιώσω κάπως την κατάσταση. Συνεπώς, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: 1. Τι θα μου προτείνατε να πάρω σε SSD; (θέλω την ελάχιστη χωρητικότητα, ίσα ίσα για να φορτώσω το λειτουργικό και κάνα δυο προγράμματα) 2. Όντας SATA II, συμφέρει να φορτώσω SSD SATA III, ή τζάμπα λεφτά; Αν είναι να δω έστω και μια μικρή βελτίωση, λέω να το επιχειρήσω. 3. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω σχετικά με τη συμβατότητα; Μέγεθος δίσκου, υποδοχές, αντάπτορες κτλ; Αυτή τη στιγμή έχω τον wd5000bpvt-22hxzt3 Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
bill27 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 1. παρε καποιον φθηνο 120 gb 2.αξιζει ,θα δεις διαφορα σιγουρα 3.το μεγεθος το κλασσικο φανταζομαι 2.5'',εσυ λογικα αυτο που θα κανεις ειναι να ξεβιδωσεις τον παλιο και να βαλεις τον καινουριο Αν θελεις πες μας και τα χαρακτηριστικα του λαπτοπ και μαρκα.
DimitrisGe. Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ναι, αυτός που φοράει τώρα είναι πράγματι 2.5. Το λάπτοπ είναι TURBO-X. CPU: Intel Core i5-3210M 2.5GHz GPU: NVIDIA GeForce GT 630M Ram: 4GB
Dantε Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Θα εχει τεραστια βελτιωση. Φαντασου εχω βαλει ssd σε λαπτοπ 10ετιας με 2πυρηνο της πλακας και πεταει.
bill27 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 41 λεπτά πριν, DimitrisGe. είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ναι, αυτός που φοράει τώρα είναι πράγματι 2.5. Το λάπτοπ είναι TURBO-X. CPU: Intel Core i5-3210M 2.5GHz GPU: NVIDIA GeForce GT 630M Ram: 4GB με τα χαρακτηριστικα που εχει δεν θα πρεπε να σερνεται οπως λες,μηπως φταιει κατι αλλο?
DimitrisGe. Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Το λάπτοπ το ανοίγω συνεχώς, αλλάζω πάστες, το καθαρίζω, format κτλ. Το έχω σε πολύ καλή κατάσταση και γι' αυτό μου έχει κρατήσει μέχρι τώρα. Ωστόσο, το έχω περίπου 6 χρόνια και με βαριά καθημερινή χρήση. Θεωρώ ότι από ένα σημείο και μετά είναι θέμα φθοράς του χρόνου... Πάντως, δεν έχω ούτε κρασαρίσματα, ούτε blue screens, ούτε τίποτα, πέρα από το lag. Πάντως, αν έχετε να προτείνετε κάτι (σε διαγνωστικό έλεγχο κτλ), πολύ ευχαρίστως!
Dantε Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 47 λεπτά πριν, bill27 είπε με τα χαρακτηριστικα που εχει δεν θα πρεπε να σερνεται οπως λες,μηπως φταιει κατι αλλο? Με 5400 δισκο που λογικα θα εχει,δεν ειναι παραλογο το να σερνεται. 1
bill27 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 O δισκος του σε τι κατασταση ειναι?μπορεις να το τσεκαρεις με το hd sentinel.Απο κει και περα θα μπορουσες να του προσθεσεις και ραμ για να ανασανει το μηχανημα.Στα λεω αυτα γιατι εγω ειμαι με λαπτοπ 8ετιας με επεξεργαστη i3 380m και το μηχανημα παει σφαιρα ακομα και πριν του βαλω ssd,βεβαια για χρηση browsing-ταινιες-office αναφερομαι 2 λεπτά πριν, Dantε είπε Με 5400 δισκο που λογικα θα εχει,δεν ειναι παραλογο το να σερνεται. ναι αλλα οχι σε τετοιο σημειο να μην μπορει να τσαταρει
nik0laus Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, DimitrisGe. είπε Καλησπέρα, παιδιά. Συνεπώς, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: 1. Τι θα μου προτείνατε να πάρω σε SSD; (θέλω την ελάχιστη χωρητικότητα, ίσα ίσα για να φορτώσω το λειτουργικό και κάνα δυο προγράμματα) 2. Όντας SATA II, συμφέρει να φορτώσω SSD SATA III, ή τζάμπα λεφτά; Αν είναι να δω έστω και μια μικρή βελτίωση, λέω να το επιχειρήσω. 3. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω σχετικά με τη συμβατότητα; Μέγεθος δίσκου, υποδοχές, αντάπτορες κτλ; Αυτή τη στιγμή έχω τον wd5000bpvt-22hxzt3 Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! https://www.skroutz.gr/s/11715792/Kingston-A400-120GB.html Πήρα αυτόν (μιας και δεν αξίζει σε παλιό μηχάνημα να ρίχνεις πολλά χρήματα) σε acer 5920g me C2D t9300 και 4GB ram για την ακριβώς ίδια χρήση το εργαλείο φυσάει Στο δικό σου θα είναι ακόμα καλύτερα . Bάζεις στον ssd το λειτουργικό και τον παλιό δίσκο με ένα caddy στη θέση του DVD-rom και με 30 ευρώ συνολικά θα έχεις "καινούργιο" μηχάνημα που λέει ο λόγος Χρόνια πολλά σε όλους
Comic maniak Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, bill27 είπε με τα χαρακτηριστικα που εχει δεν θα πρεπε να σερνεται οπως λες,μηπως φταιει κατι αλλο? Ναι 1) Ειναι Turbo-X 2) Κατα πασα πιθανοτητα ο δισκος Ριξε του και ενα καθαρισμα και αλλαξε την παστα. Αμα θες απλη χρηση μονο περνα του και Linux.
meletis_m Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Απλώς θα δουλέψει με τις ταχύτητες που υποιστηρίζει η μητρική σου (sata 2 ). Αφού θα το ανοίξεις κάνε και καθαρισμό όπως ήδη είπαν .
tigergreg Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οπως ειδα σε αλλο νημα εχει ο κωτσοβολος 120 γιγα με 19,90 οποτε ειναι οκ. Εαν ο 500αρης που εχει τωρα ειναι στο 40%-50% ειναι φυσικο να σερνεται. Θα δεις τεραστια διαφορα. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από tigergreg 1
tigergreg Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 https://www.kotsovolos.gr/site/computing/desktops-and-upgrade-tools/internal-hdd-ssd/194131-gigabyte-120gb-sata-iii
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Πιθανοτατα εχεις καποιο Turbo-X HC II τα specs του ειναι ok: αν δεν ειναι καποιο αλλο το προβλημα, τοτε ναι βαλε SSD! 😎
WaveExDare Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Ένα πολύ απλό τεστ που μπορείς να κάνεις είναι να ανοίξεις το task manager και να τσεκάρεις τη λειτουργία του δίσκου όταν ανοίγεις παράθυρα απλά. Αν ο δίσκος δουλεύει από 20 μέχρι 100% όλη την ώρα είναι καθαρά ο δίσκος. Για αγορά καλύτερα να αγοράσεις έναν sata3 και όχι να πάρεις έναν sata2 οποίος είναι παλαιότερος γιατί είναι και πιο ακριβος, το σύστημα αυτόματα θα στο κατεβάσει γύρω στα 260 megabyte read/wright αντί των 560 megabyte και θα είσαι super θα είναι σαν ένας καινούργιος σκληρός 7200 στροφές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα