Sarrisa Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Γεια σας. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό μέρος που θέτω το θέμα, αλλά χρειάζομαι μία βοήθεια. Είχα μέχρι χθες σε παλιό υπολογιστή, περασμένα τα windowsXP μαζί με Linux mint Cinnamon των 32bit. Κάποια στιγμή έκανα μία βλακεία, και ενώ ήθελα να διαγράψω μόνο το Linux και να το ξανα-φορτώσω εκ νέου, αντί να το κάνω μέσα από το partition του Linux το έκανα μέσα από τα windows και από εκεί και πέρα απανωτές βλακείες που τώρα δεν μπορώ να φορτώσω τα windows ούτε από το cd που έφτιαξα με ISO αλλά και ούτε από τα 2 cd που έχω από όταν αγόρασα τον υπολογιστή. Στα 2 cd που έχω από τον αγορασμένο υπολογιστή, είναι τα Ελληνικά windows και θέλω να τα ξανα-περάσω αλλά μου δημιουργεί το εξής πρόβλημα: δεν διαβάζει το cd1 από το εξωτερικό cd-reader και μου βγάζει τα εξής μηνύματα στο startup όταν επιλέξω recover windows xp to entire HD with 2 partition: preparing to start your computer (μπλα... μπλα) ...please wait... και μετά CDR101: Not ready readubg drive Y: Abort, Retry, Fail. Μετά από το Fail που πατάω, βγαίνει το εξής: This Recoery CD(μπλα... μπλα...) Μετά από Accept κανονικά με ρωτάει αν είμαι σίγουρη για την ενέργεια, (όπως γίνεται συνήθως), και μετά από τα απανωτά Yes για να συνεχίσει στο recovery, φτάνει στο Recovering now.... και μετά πάλι δεν διαβάζει το cd. Ούτε με επανάληψη (retry) δεν το βρίσκει για να συνεχίσει το recovering και μου δείχνει το εξής: The Source Image Y:\ASUS.PQI file isn't in cd-rom *** please recover from disk 1 *** και ρωτάω τα εξής: α) πως γίνεται μόνο τα συγκεκριμένα CD να μη τα διαβάζει από το εξωτερικό cd-reader, β) πως θα γίνει να διαβάσει από το συγκεκριμένο, αφού το cd-reader που είναι ενσωματωμένο στον υπολογιστή, το έχω απενεργοποιήσει από το BIOS γιατί είναι χαλασμένο, και γ) υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να εγκαταστήσω τα παλιά winXP με τα συγκεκριμένα recovery cd? Υπόψιν ότι έχω δοκιμάσει και έχω κάνει τα συγκεκριμένα cd εκ νέου με ISO αλλά πάλι τίποτα. Please help
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα