Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σημερα δυο συναδελφοι παραλιγο να γρατζουνιστουν ξαπαρκαροντας σε χωρο υπαιθριο αλλα κλειστο. Ο ΚΟΚ ισχυει σε αυτες τις περιπτωσεις ? Σημανση δεν υπαρχει . Αν καποιος κανει δηλωση υπαρχει περιπτωση η ασφαλιστικη να μην δεχτει να αποζημιωσει τον αλλο ? Πριν απο χρονια που με γρατζουνισε γειτονας σε ανοιχτο οικοπεδο απεναντι απο τα σπιτια μας "σκηνοθετησαμε" το ατυχημε εξω απο το οικοπεδο στις δηλωσεις μας. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2018 από Γιάννης Platano
akpe Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Πρώτο μου «τρακάρισμα» πριν πολλά χρόνια ήταν σε ιδιωτικό πάρκινγκ του Village στο Φάληρο. Παρκάροντας χτύπησα τον διπλανό μου. Άφησα σημείωμα και μετά κάναμε δήλωση, αλλά η ασφαλιστική μου τότε μου είπε πως δεν καλύπτουν σε ιδιωτικό χώρο. Με τη συμβουλή του ασφαλιστή μου κάναμε δήλωση πως έγινε έξω από το πάρκινγκ. 2
adsl2+ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κύριε Γιάννη, ο ΚΟΚ ισχύει κανονικά με τις ανάλογες ευθύνες των οδηγών, αν οι ασφάλειες δεν πληρώνουν υπάρχουν και τα αστικά δικαστήρια για ζημιές εξ αμελείας Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2018 από adsl2+
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Κύριε Γιάννη, ο ΚΟΚ ισχύει κανονικά με τις ανάλογες ευθύνες των οδηγών Αρα καλυπει η ασφαλιστικη ? ΚΟΚ δεν συνεπαγεται και σηματοδοτηση ? 3 λεπτά πριν, akpe είπε Πρώτο μου «τρακάρισμα» πριν πολλά χρόνια ήταν σε ιδιωτικό πάρκινγκ του Village στο Φάληρο. Παρκάροντας χτύπησα τον διπλανό μου. Άφησα σημείωμα και μετά κάναμε δήλωση, αλλά η ασφαλιστική μου τότε μου είπε πως δεν καλύπτουν σε ιδιωτικό χώρο. Με τη συμβουλή του ασφαλιστή μου κάναμε δήλωση πως έγινε έξω από το πάρκινγκ. Ετσι καπως εκαν κι εγω με τον γειτονα χωρις να ρωτησουμε ασφαλιστη .
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Έχω δει στο εξωτερικό, Γερμανία συγκεκριμενα,σε πάρκινγκ super market,αλλά και σε πάρκινγκ φυλασσομενα,μεγάλη ταμπέλα που λέει οτι στο συγκεκριμένο χώρο ισχυει ο ΚΟΚ. Οποτε αν δεν έχει σήμανση, δεν ισχυει λογικά ο ΚΟΚ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, jmmys είπε Έχω δει στο εξωτερικό, Γερμανία συγκεκριμενα,σε πάρκινγκ super market,αλλά και σε πάρκινγκ φυλασσομενα,μεγάλη ταμπέλα που λέει οτι στο συγκεκριμένο χώρο ισχυει ο ΚΟΚ. Οποτε αν δεν έχει σήμανση, δεν ισχυει λογικά ο ΚΟΚ. Το έχω δει κι εδώ αυτό με την ταμπέλα αλλά σήμανση δεν έχουν. Μπορεί ο καθένας όπως νομίζει να βάλει σήμανση;
Mansora Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Το έχω δει κι εδώ αυτό με την ταμπέλα αλλά σήμανση δεν έχουν. Μπορεί ο καθένας όπως νομίζει να βάλει σήμανση; Επειδή ενας χώρος μπορεί να μην έχει σήμανση δεν γίνεται αυτόματα χώρος ανομίας. Οπως και στο δρόμο όταν δεν υπάρχει σήμανση ισχύει ότι πάντα η προτεραιότητα του εκ δεξιων η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα κτλ. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Σε ιδιωτικους χωρους συνηθως τα μικρ τρακαρισματα ειναι καταη την διαρκεια παρκαρισματος ή ξεπαρκαρισματος οποτε δεν υπαρχει σαφης προτερεοτητα.Το θεμα ειναι αν οι ασφαλιστικες αποζημιωνουν .
fredd0 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 εξαρταται απο την ασφαλεια σου, η δικια μου καλυπτει ζημιες και σε ιδιωτικους χωρους/παρκιγκ κλπ (μικτη) η δικια σου μπορει να μην καλυπτει. Η απαντηση υπαρχει στο συμβολαιο σου. Παντως υποχρεωτικη δεν ειναι (η ασφαλιση οταν το αυτοκινητο βρισκεται σε ιδιωτικους χωρους) 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 23 λεπτά πριν, fredd0 είπε εξαρταται απο την ασφαλεια σου, η δικια μου καλυπτει ζημιες και σε ιδιωτικους χωρους/παρκιγκ κλπ (μικτη) η δικια σου μπορει να μην καλυπτει. Η απαντηση υπαρχει στο συμβολαιο σου. Παντως υποχρεωτικη δεν ειναι (η ασφαλιση οταν το αυτοκινητο βρισκεται σε ιδιωτικους χωρους) Δεν υπαρχει νομικο πλαισιο γαι τετοιες περιπτωσεις ?
adsl2+ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Το όχημα που κινείται φταίει και όχι το σταθμευμένο
alpo Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο Κ.Ο.Κ. ορίζει ότι: Άρθρo 1 Πεδίo εφαρμoγής τoυ Kώδικα Oδικής Kυκλoφoρίας εφαρμόζεται σε oδoύς και σε χώρoυς πoυ χρησιμoπoιoύνται για δημόσια κυκλoφoρία oχημάτων, πεζών και ζώων. ...και εξηγεί παρακάτω στο Άρθρο 2 ότι: Δημόσια κυκλoφoρία: H αόριστη και απρoσδιόριστη εκ των πρoτέρων κυκλoφoρία σε δημόσιες ή ιδιωτικές oδoύς ή χώρoυς πεζών, oχημάτων ή ζώων. Oδός: Oλόκληρη η επιφάνεια πoυ πρooρίζεται για τη δημόσια κυκλoφoρία. Oδόστρωμα: To τμήμα της oδoύ πoυ πρooρίζεται για την κυκλoφoρία των oχημάτων. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2018 από alpo 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, alpo είπε Ο Κ.Ο.Κ. ορίζει ότι: Άρθρo 1 Πεδίo εφαρμoγής τoυ Kώδικα Oδικής Kυκλoφoρίας εφαρμόζεται σε oδoύς και σε χώρoυς πoυ χρησιμoπoιoύνται για δημόσια κυκλoφoρία oχημάτων, πεζών και ζώων. ...και εξηγεί παρακάτω στο Άρθρο 2 ότι: Δημόσια κυκλoφoρία: H αόριστη και απρoσδιόριστη εκ των πρoτέρων κυκλoφoρία σε δημόσιες ή ιδιωτικές oδoύς ή χώρoυς πεζών, oχημάτων ή ζώων. Oδός: Oλόκληρη η επιφάνεια πoυ πρooρίζεται για τη δημόσια κυκλoφoρία. Oδόστρωμα: To τμήμα της oδoύ πoυ πρooρίζεται για την κυκλoφoρία των oχημάτων. Ιδιωτική οδός θεωρείται και ο ιδιωτικός χώρος; Έχω δει οδούς που γράφουν ιδιωτική.
fredd0 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 το νομικο πλαισιο λεει, επι λεξη, οτι Ο κύριος ή κάτοχος αυτοκινήτου που κυκλοφορεί µέσα στην Ελλάδα επί οδού, υποχρεούται να έχει καλύψει µε ασφάλιση την εκ τούτου έναντι τρίτων αστική ευθύνη σύµφωνα µε τις διατάξεις του παρόντος. Η κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε κάποιο αριθµό προσώπων που δικαιούνται να συχνάζουν σ’ αυτό, εξοµοιώνεται µε την κυκλοφορία επί οδού. απο τη στιγμη που το ιδιωτικο υπογειο παρκιγκ του ταδε πολυκαταστηματος δεν ειναι οδος η γηπεδο (οικοπεδο) προσιτο στο κοινο μπορει η μια ασφαλιστικη να σου πει οτι δεν ειναι στις υποχρεωτικες καλυψεις και η αλλη να σου πει οτι σε μενα ειναι. Στην ιδια λογικη η μια ασφαλισικη μπορει να καλυπτει ζημιες σε λιμανια και φερρυ, και η αλλη οχι. Γιατι ουτε αυτα ειναι στον ορισμο της υποχρεωτικης ασφαλισης του νομου. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μπερδεμένα... Πιο καλά αν υπάρχει κοινή συναινεση να τα "φτιαχνουμε" λίγο στις δηλώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα