visualcreator8 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 καλημέρα και χρόνια πολλά έχω το παρακάτω σύστημα amd fx6300 2x2gb ddr3 g.skill 1333 2x2gb ddr3 mushkin 1333 cougar 550w hd 7870 asus 2gb gigabyte ga970a ud3p και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα.. οταν κλεινω τον υπολογιστη και τον ξανα ανοιγω μετα απο καποια ωρα στις ιδιοτητες του συστηματος μου γραφει 8gb ram (διαθεσιμα 3,96) αν κανω επιτοπου επανεκκινηση μου γραφει κανονικα οτι ειναι και τα 8 γιγα διαθεσιμα δοκιμασα update bios αλλα φοραει το τελευταιο,αλλαξα θεση στις μνημες μηπως καπου κολλαγε αλλα κανει παλι το ιδιο. στις ρυθμισεις εχω απενεργοποιησει εικονικη μνημη και αποθηκευση δεδομενων για γρηγοροτερη εκκινηση αλλα κανει παλι το ιδιο εχει αντιμετωπισει κανεις τιποτα παρομοιο?
micos000 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Για αρχή να ξαναενεργοποιήσεις την εικονική μνήμη. Μετά, δώσε screenshot από Διαχείριση εργασιών->Επιδόσεις (με ALT+PRNTSCR παίρνεις μόνο το ενεργό παράθυρο) κάντο επικόλληση στο https://snag.gy και πάρε το λινκ που θα σου δώσει. Μετά εισαγωγή σε επόμενο μήνυμα από (Εισαγωγή άλλων μέσων->Εισαγωγή εικόνας από URL.)
micos000 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Λοιπόν, βλέπω 4gb hrdware reserved. Αυτό μπορεί να γίνεται για πολλούς λόγους. Ξεκίνα να δεις αν υπάρχει bios update και αν να, κάντο και μετά κάνε reset to defaults στο bios. Στη συνέχεια, μπορεί να φταίνε και οι μνήμες επειδή δεν είναι ίδιες. Αν αφήσεις μόνο το ένα ζευγάρι τι κάνει; Δοκίμασες να αλλάξεις θέση στις μνήμες; Η κάρτα γραφικών είναι onboard; Πόση μνήμη δεσμεύει (θα το δεις στο bios). Επίσης έλεγξε για την υποστήριξη των μνημών σου με βάση το παρακάτω pdf. http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-970a-ud3p.pdf
visualcreator8 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Η κάρτα γραφικών είναι ξεχωριστή 7870 onboard δεν έχει bios update έκανα και roll Back σε άλλη Version και clear cosmos αλλά δεν φαίνεται να ειναι πρόβλημα του bios καθώς οπότε και να μπω βλέπει κανονικά τα 8..η μητρική όχι επίσημα δεν υποστηρίζει τις mushkin. Εικονική μνήμη την ενεργοποίησα ξανά..
micos000 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτό το θέμα με τις μνήμες συνήθως εμφανίζεται σε προβληματικές ή μούφα μνήμες, ιδίως για το 2ο, φαίνεται να ισχύει κατά κόρον για τις επώνυμες φθηνιάρικες μνήμες από ebay. Δοκίμασε να ανακατέψεις τις μνήμες και ας χάσεις το dual channel να δεις αν θα αλλάξει το νούμερο για την hardware reserved memory. Ή ακόμα αφαίρεσε το ένα ζευγάρι, δες πως πάει και κάνε τράμπα με το άλλο και ξαναδές. Ένα ενδιαφέρον άρθρο εδώ. -> http://hardcoregames.azurewebsites.net/hardware-reserved-memory/ Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2018 από micos000
visualcreator8 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Memtest πέρασε κανονικά το μηχάνημα. Και τα 2 σετ είναι αρκετά επώνυμα... Δνε ξέρω αν χάνω αν τις ανακάτεψα καθώς αυτόματα το bios άλλαξε τις ρυθμίσεις στα CL
visualcreator8 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Τελικά για όσους αντιμετωπισαν το ίδιο πρόβλημα εμένα λύθηκε με αναβάθμιση των Windows 10 στην τελευταία έκδοση 1809
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα