Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπα και γω μετά από καιρό να αφήσω την R και να πάω σε Python.

Εγκατέστησα Anaconda και έπαιξα με Spyder, το οποίο πετάει error:

"Kernel died, restarting" ...Περιγραφικότατο πάντως. Βρήκα στο νετ, ότι έχει ένα θέμα το spyder γενικώς με αυτό το σφάλμα.

Έχει λύσει κανείς το σφάλμα αυτό; Αν όχι, ποιό άλλο ide αποκλειστικά για data science;

Δοκίμασα το PyCharm, δε με ενθουσίασε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω πολλά χρόνια να το χρησιμοποιήσω αλλά θεωρητικά το Spyder είναι το καλύτερο για scientific computing.

Μόλις το εγκατέστησα σε Linux και τρέχει χωρίς πρόβλημα. Εκδόση 3.2.8. Τι πρόβλημα συνάντησες ακριβώς; Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με anaconda (το βασικό μου OS είναι Linux και IMHO το anaconda δεν έχει ιδιαίτερο νόημα εκτός Windows), αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα είναι κάτι δυσεπίλυτο. Το kernel που αναφέρει έχει να κάνει με jupyter και ipython και όχι με το spyder αυτό καθε εαυτό.

Από εκεί και πέρα, το PyCharm θεωρείται το πλέον πλήρες Python IDE. Δεν είναι εστιασμένο σε data science, αλλά θα είναι πιο "IDE" σε σχέση με Spyder. Αν θες να δοκιμάσεις άλλα IDEs μπορείς να δεις τα

• Visual Studio
  • Wing IDE
  • Komodo

Προσωπικά πάντως δεν χρησιμοποιώ κανένα από αυτά. To workflow μου είναι Jupyterlab για interactive sessions (i.e. prototyping) + vim + κονσόλα.

edit

Μπορείς να δεις και αυτό αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

https://nteract.io/

Επεξ/σία από pmav99
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

και δεν έχει λυθεί ακόμα

Το jupyter το χρησιμοποιώ  καθημερινά και μπορώ να σε βεβαιώσω ότι δεν είναι σπασμένο. Κάτι στο setup σου είναι το πρόβλημα. 

Αν σε ενδιαφέρει, ο ενδεδειγμένος τρόπος για να λυθούν τέτοιου είδους προβλήματα είναι να πας στον bugtracker και να ανοίξεις ένα νέο issue όπου θα δίνεις αναλυτικές πληροφορίες για το setup σου

Δημοσ.

Spyder είναι αισχρό. Δεν έχει τίποτα που να μην έχει το PyCharm. Ο λόγος που υπάρχει (ακόμα) η φήμη ότι είναι καλό για συγκεκριμένες δουλειές είναι επειδή κάποιος κόσμος στις δουλειές αυτές δεν έχει προγραμματιστικό υπόβαθρο και δεν ξέρει βασικά εργαλεία και έννοιες (π.χ., debugger). 

Το conda είναι μονόδρομος σε no root καταστάσεις. 

Με το pycharm έχεις και interactive console στο ίδιο το IDE. 

Τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεί κανείς «IDE αποκλειστικά για data science». Δηλαδή, θα κάνει το IDE πράματα μόνο του; 

Με το μπαρδόν, αλλά αυτά είναι παπάτζες. 

Όταν μπαίνεις στο cluster, με terminal text editor θα είσαι εκτός και εάν αντέχεις το lag  από το -Χ στο ssh σου και έχεις στήσει το IDE σου στο cluster. Ό,τι κάνει ένα IDE είναι ήδη υλοποιημένο, η διαφορά είναι το πόσο εύκολα το στήνεις εσύ και τι δικαιώματα χρειάζονται. 

Με pycharm έχεις όλα τα καλούδια, ακόμα και το attach to running process. 

Δημοσ.

Όντως το PyCharm είναι η καλύτερη επιλογή για Python γενικά.

Άν το θες για Data Science, η Professional έκδοση έχει και Scientific Mode (που ειναι αρκετά καλό).

Άν είσαι φοιτητής, καθηγητής ή δουλέυεις σε κάποιο κοινοτικό project, μπορείς να το πάρεις δωρεάν.

Αν όχι, τότε δεν ειναι και πολλα να δίνεις 9€ το μήνα για αυτό, ειδικά αν βγαζεις λεφτα απο αυτό.

Δημοσ.

Τι ακριβώς έχει το scientific mode που δεν μπορεί να γίνει στο community edition, εκτός από το data view;

3 ώρες πριν, stavrosyomafias είπε

Όντως το PyCharm είναι η καλύτερη επιλογή για Python γενικά.

Άν το θες για Data Science, η Professional έκδοση έχει και Scientific Mode (που ειναι αρκετά καλό).

Άν είσαι φοιτητής, καθηγητής ή δουλέυεις σε κάποιο κοινοτικό project, μπορείς να το πάρεις δωρεάν.

Αν όχι, τότε δεν ειναι και πολλα να δίνεις 9€ το μήνα για αυτό, ειδικά αν βγαζεις λεφτα απο αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/12/2018 στις 8:15 ΠΜ, Fortistis είπε

Τι ακριβώς έχει το scientific mode που δεν μπορεί να γίνει στο community edition, εκτός από το data view;

Ναι, μονο data view / variabes view, plots view και να σου δειχνει και το documentation αν δεν κανω λαθος (το plotss view κραταει ανοιχτα οτι plot εχεις φτιαξει στο project).

Δεν το εχω πολυ χρησιμοποιησει και πολυ. Παντως δεν εχει κατι τρελο για εμενα.

Απλά αφου ειμαι φοιτητης κατεβασα την Professional Edition.

Επεξ/σία από stavrosyomafias
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stavrosyomafias είπε

Ναι, μονο data view / variabes view, plots view και να σου δειχνει και το documentation αν δεν κανω λαθος (το plotss view κραταει ανοιχτα οτι plot εχεις φτιαξει στο project).

Δεν το εχω πολυ χρησιμοποιησει και πολυ. Παντως δεν εχει κατι τρελο για εμενα.

Απλά αφου ειμαι φοιτητης κατεβασα την Professional Edition.

Το documentation το βλέπεις και στο community edition. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Fortistis είπε

Το documentation το βλέπεις και στο community edition. 

Ναι, όπως είπα δεν εχει κατι τρελο το scientific mode. Την Pro εκδοση του PyCharm την χρησιμοποιουνε πιο πολυ για back end web development με python (π.χ. Django).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stavrosyomafias είπε

Ναι, όπως είπα δεν εχει κατι τρελο το scientific mode. Την Pro εκδοση του PyCharm την χρησιμοποιουνε πιο πολυ για back end web development με python (π.χ. Django).

Για web dev με Python, αξίζει το pro version όπως και άλλα εργαλεία της JetBrains. Για scientific computing όμως (που είναι και το ΟΡ), όχι. 

Για την ακρίβεια, το μόνο που έχει καλύτερο το PyCharm από το Vim είναι το doc/go to definition (κτλ). Εάν κανείς στήσει αυτή τη λειτουργικότητα καλά στο Vim, τότε δεν υπάρχει λόγος ούτε για PyCharm. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...