k33theod Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θέλω να στοιχίσω σωστά κάποιες μαθηματικές παραστάσεις Ο κώδικας είναι $\begin{align} \sum\limits_{k=1}^n a_k &= a&+&(a+d)&+&(a+2d)&+\dots+&(a+(n-1)d)\\ \sum\limits_{k=1}^n a_k &= {(a+(n-1)d)}&+&(a+(n-2)d)&+&(a+(n-3)d)&+\dots+&a \end{align}$ <br> render κάνει αυτό <script src='https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/mathjax/2.7.5/MathJax.js?config=TeX-MML-AM_CHTML' async></script> Μου δίνει στον Firefox το παρακάτω. Μεγάλα κενά μετά από τις παραστάσεις μέχρι το + και θέλω και τους όρους στο κέντρο. θέλω περίπου αυτό Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2018 από k33theod
pmav99 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, k33theod είπε Θέλω να στοιχίσω σωστά ΙΜΗΟ η σωστή στοίχιση είναι αυτή που έχεις και όχι αυτή που ζητάς Aπό εκεί και πέρα, αυτό που ζητάς δεν είναι τόσο απλό + ακόμα και να βρεις λύση, είναι αμφίβολο ότι θα παίζει σε mathJax. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
Fortistis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λύνεται, αλλά για να μην ξέρεις το πώς τότε δεν χρειάζεται να το μάθεις κιόλας. Ακολούθησε αυτό που σου είπαν: «αυτή είναι η σωστή στοίχιση». Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2018 από Fortistis
tristeza Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Αν δε σε ενδιαφέρει να τις αριθμήσεις, \begin{table} \begin{tabular}{cccccccc} $\sum\limits_{k=1}^n a_k$ =& $a$&+&$(a+d)$&+&$(a+2d)$&+$\dots$+&$(a+(n-1)d)$\\ $\sum\limits_{k=1}^n a_k$ =& $(a+(n-1)d)$&+&$(a+(n-2)d)$&+&$(a+(n-3)d)$&+$\dots$+&a \end{tabular} \end{table} Αν θες να τις αριθμήσεις, πχ. την τελευταία, \begin{table} \begin{tabular}{cccccccm{3cm}} $\sum\limits_{k=1}^n a_k$ =& $a$&+&$(a+d)$&+&$(a+2d)$&+$\dots$+&$(a+(n-1)d)$\\ $\sum\limits_{k=1}^n a_k$ =& $(a+(n-1)d)$&+&$(a+(n-2)d)$&+&$(a+(n-3)d)$&+$\dots$+&\begin{equation}\label{label1} a\end{equation} \end{tabular} \end{table} Το αποτέλεσμα: 2
k33theod Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Euxaristo olous kai signomi Gia ta greeklish. that to do Pali se 1 xrono 😀. Kales giortes
pmav99 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ (πιθανότατα όχι :P) αλλά αν τυχόν είσαι ψείρας, να έχεις υπόψη σου ότι η λύση του @tristeza χρησιμοποιεί inline math mode ενώ τα equation environments χρησιμοποιούν από default Display math mode. Για τις διαφορές δες εδώ: https://tex.stackexchange.com/questions/32824/show-inline-math-as-if-it-were-display-math Δεν ξέρω τι υποστήριξη υπάρχει για αυτά από mathjax. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από pmav99
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα