Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, λόγω του ωραρίου εργασίας μου και τη μουσική για μοναδικό τρόπο ψυχαγωγίας, αποφάσισα να επενδύσω σε καλής ποιότητας  Over-Ear ακουστικά. Ακούω κυρίως ηλεκτρονική μουσική, χωρίς να χρειάζομαι μπάσα όπου μου πνίγουν τα κομμάτια με κάποια φθηνά headset που είχα στην κατοχή μου, για να απολαμβάνω όλους τους ήχουν του κομματιού. Τα ακουστικά βέβαια δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να υποστούν ''bottleneck'' ή κοινώς υποβάθμιση από την απλή κάρτα ήχου που βρίσκεται στο φθηνό laptop μου. Δε χρησιμοποιώ coaxial-rca ή πιθανόν άλλες θύρες που έβρισκα σε ποιοτικά dac/amps, παρά μόνο usb για σύνδεση με το laptop. Επίσης προορίζονται για οικιακή χρήση μόνο, οπότε αποκλείω τα φορητά dac.  Για ακρόαση μέσω Deezer Hi-Fi ( Flac streaming), CD. Εν κατακλείδει, διαθέτω το αντίστοιχο ποσό στον dac/amp όπου θα καλύπτει όλες τις δυνατότητες των ακουστικών, χωρίς να τα υποβαθμίζει και εκείνος. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις και καλές γιορτές!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.skroutz.gr/s/13706414/Audioquest-Dragonfly-Black.html official site εδώ https://www.audioquest.com/dacs/dragonfly/dragonfly-black

https://www.skroutz.gr/s/13668307/Pro-Ject-Audio-Head-Box-S2-Digital.html official site εδώ https://www.project-audio.com/en/product/head-box-s2-digital/

Μερικές προτάσεις,μπορείς κάλιστα να ψάξεις ανάλογα στο skroutz ή αλλού. 

Επεξ/σία από Diak0s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα αγοραστής της creative soundblaster X G5 για χρήση με ένα laptop μου και ποιοτικά σετ ακουστικών όπου το ακριβότερο είναι τα sennheiser HD650. Είναι εξωτερική κάρτα ήχου ΚΑΙ ενισχυτής ακουστικών. Παίζει και με κινητό αρκεί να την τροφοδοτείς με ρεύμα από ειδικό καλώδιο(ΟΧΙ μπαταρίες). Με laptop παίρνει ρεύμα από τη USB θύρα.

Φοράει τον πασίγνωστο στους DIYers ενισχυτή ακουστικών της Texas Instruments, TPA6120a2. Αυτόν που φοράει και ο Fiio Κ5, η xonar stx I/II και πολλά άλλα vfm amps. Με τη διαφορά ότι οι μηχανικοί της creative του έκοψαν λίγη ένταση(3 db) για να ρίξουν την αντίσταση εξόδου(2,2 Ohms) ώστε να οδηγεί αναλλοιώτα και ακουστικά χαμηλού impedance.

Δεν έχει καμία επαφή με την Dragonfly Red που με τάση μόλις 2 Vrms είναι πρακτικά μια καλή τυπική discrete κάρτα ήχου(5 Vrms ο G5). Μπορεί να μην εμπιστεύεσαι το όνομα creative για ήχο, αλλά εδώ μιλάμε για την σύγχρονη Creative με audiophile προσανατολισμό και χρήση ποιοτικών DACs/AMPs τρίτων κατασκευαστών. 

Υπάρχει και η soundblaster E5 με ίδιο ενισχυτή και μπαταρία. Τέλος, βγήκε πρόσφατα και η soundblaster X G6 με αποκωδικοποίηση dolby digital(για το xbox) που φοράει ενισχυτή σχεδίασης της Creative(X-amp) με ακόμα ισχυρότερα ρεύματα για τα πιο απαιτητικά ακουστικά χαμηλής εμπέδησης. Είδα μετρήσεις του εν λογω ενισχυτή από ανεξάρτητο ρωσικό σάιτ και είναι άψογες για τα χρήματα που πληρώνεις. Πραγματικά audiophile ήχος.

υ.γ.: Είδα και το θέμα που άνοιξες σε audiophile forum. Εκεί θα σε σπρώξουν σίγουρα σε υπερτιμολογημένα προϊόντα με "audiophile" ετικέτα.

Τα opamps βγήκαν από την TI και άλλους για να "χτυπήσουν" ενισχυτές σαν το ifi nano που σου προτείνουν ή ακόμα και το TAGA 200T για το οποίο ρωτάς. Η G5 πιο ισχυρή από το nano και περίπου το ίδιο με το TAGA. Ο TPA6120 υπάρχει και σε κινέζικα DAC/amps κοντά στα 100€(π.χ. SMSL). Είναι φθηνός γιατί είναι ολοκληρωμένο κύκλωμα(=μαζική παραγωγή) και όχι λόγω κακής ποιότητας. Στα audiophile forum τα βλέπουν όλα σε ευρώ. Your choice.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας και καλή χρονιά! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τελικά θα καταλήξω σε ακουστικά κλειστού τύπου λόγω μεταφοράς σε περιβάλλον με θόρυβο. Επειδή δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε και το ποσό για να μεταπηδήσω σε hi-res streaming , παραμένω σε deezer hifi και ακρόαση από cd, από ακουστικά σκέφτομαι για beyerdynamic dt770 32ω με fiio e10k, σχετικά με την creative soundblasterx g5  προορίζεται και για ακρόαση μουσικής;  Επειδή σε κριτικές γράφουν πως τη χρησιμοποιούν για gaming.

Επίσης στο laptop χρησιμοποιώ usb hub με εξωτερική τροφοδοσία, δε γνωρίζω αν παίζει κάποιο ρόλο στο συνδυασμό  με ακουστικά και dac/amp.

Επεξ/σία από Podilatontas
συντακτικό λάθος
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Podilatontas είπε

Καλημέρα σας και καλή χρονιά! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τελικά θα καταλήξω σε ακουστικά κλειστού τύπου λόγω μεταφοράς σε περιβάλλον με θόρυβο. Επειδή δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε και το ποσό για να μεταπηδήσω σε hi-res streaming , παραμένω σε deezer hifi και ακρόαση από cd, από ακουστικά σκέφτομαι για beyerdynamic dt770 32ω με fiio e10k, σχετικά με την creative soundblasterx g5  προορίζεται και για ακρόαση μουσικής;  Επειδή σε κριτικές γράφουν πως τη χρησιμοποιούν για gaming.

Επίσης στο laptop χρησιμοποιώ usb hub με εξωτερική τροφοδοσία, δε γνωρίζω αν παίζει κάποιο ρόλο στο συνδυασμό  με ακουστικά και dac/amp.

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά.

Λογικά η G5 θα είναι καλύτερη σε ποιότητα και παραμόρφωση σε υψηλές εντάσεις από τον Fiio που σκέφτεσαι. Με 17€ παραπάνω από το e-shop. Αν όμως μιλάμε για τον Fiio K5(με TPA6120a2 υπό ισχυρή τροφοδοσία) εκεί αξίζει περισσότερο και από την G5. Και κάποια μοντέλα της SMSL είναι επίσης πολύ ποιοτικά σε υλοποίηση όπως ο SMSL sAp II. Απλά εκεί μπλέκεις με Κίνα.

Ο λόγος που σου πρότεινα G5/G6/E5 είναι το μικρό μέγεθος, η καλή οδήγηση μεγάλης γκάμας ακουστικών, η υποστήριξη της creative και η τροφοδοσία κατευθείαν από τη USB θύρα. Γιατί υπάρχουν φυσικά και καλύτερα DAC/AMPs αλλά με τροφοδοσία από πρίζα(σαν αυτά που προανέφερα και άλλα). Αυτά που διαβάζεις για gaming προσανατολισμό αφορούν το DSP της κάρτας, που εσύ ίσως και να μην τα χρειάζεσαι. Άλλωστε το dolby headphone είναι ανώτερο από το SBX pro σε ποιότητα και υπάρχει software πλέον(hesuvi) που σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις όλες τις virtual surround τεχνολογίες δωρεάν.

Αν πάρεις ενισχυτή που να βγάζει μεγάλη τάση(προφανώς όχι fiio E10), >=3 Vrms, αξίζει να πας σε beyer 80 Ohm και πάνω. Κατά προτίμηση 250 Ohm. Ζορίζουν λιγότερο τον ενισχυτή και το μεγάφωνο είναι λίγο ανώτερης ποιότητας. Από beyer έχω τα DT 990 pro 250 Ohm. Ίδια ευαισθησία με τα αντίστοιχα 770 pro. Παίζουν πολύ δυνατά με τη δεύτερη σκάλα της xonar stx που τερματίζει στα 3,5 Vrms.

υ.γ.: -Το high res streaming είναι παπάντζα. Το 16μπιτο CD προσφέρει δυναμική περιοχή μέχρι τα 120db με τεχνικές dithering και υπερκαλύπτει τα όρια της ανθρώπινης ακοής. Αντίστοιχα ισχύουν και για mp3 με καλό encoding από 192Kbps και πάνω.

-Αν το USB hub δίνει όσο ρέυμα δίνει και μια τυπική USB θύρα είσαι ΟΚ. Να προτιμάς USB 3.0 που βγάζουν κοντά στο 1 ampere βάσει προδιαγραφών.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 29/12/2018 στις 10:15 ΜΜ, pirmen56 είπε

Πρόσφατα αγοραστής της creative soundblaster X G5 για χρήση με ένα laptop μου και ποιοτικά σετ ακουστικών όπου το ακριβότερο είναι τα sennheiser HD650. Είναι εξωτερική κάρτα ήχου ΚΑΙ ενισχυτής ακουστικών. Παίζει και με κινητό αρκεί να την τροφοδοτείς με ρεύμα από ειδικό καλώδιο(ΟΧΙ μπαταρίες). Με laptop παίρνει ρεύμα από τη USB θύρα.

Φοράει τον πασίγνωστο στους DIYers ενισχυτή ακουστικών της Texas Instruments, TPA6120a2. Αυτόν που φοράει και ο Fiio Κ5, η xonar stx I/II και πολλά άλλα vfm amps. Με τη διαφορά ότι οι μηχανικοί της creative του έκοψαν λίγη ένταση(3 db) για να ρίξουν την αντίσταση εξόδου(2,2 Ohms) ώστε να οδηγεί αναλλοιώτα και ακουστικά χαμηλού impedance.

Δεν έχει καμία επαφή με την Dragonfly Red που με τάση μόλις 2 Vrms είναι πρακτικά μια καλή τυπική discrete κάρτα ήχου(5 Vrms ο G5). Μπορεί να μην εμπιστεύεσαι το όνομα creative για ήχο, αλλά εδώ μιλάμε για την σύγχρονη Creative με audiophile προσανατολισμό και χρήση ποιοτικών DACs/AMPs τρίτων κατασκευαστών. 

Υπάρχει και η soundblaster E5 με ίδιο ενισχυτή και μπαταρία. Τέλος, βγήκε πρόσφατα και η soundblaster X G6 με αποκωδικοποίηση dolby digital(για το xbox) που φοράει ενισχυτή σχεδίασης της Creative(X-amp) με ακόμα ισχυρότερα ρεύματα για τα πιο απαιτητικά ακουστικά χαμηλής εμπέδησης. Είδα μετρήσεις του εν λογω ενισχυτή από ανεξάρτητο ρωσικό σάιτ και είναι άψογες για τα χρήματα που πληρώνεις. Πραγματικά audiophile ήχος.

υ.γ.: Είδα και το θέμα που άνοιξες σε audiophile forum. Εκεί θα σε σπρώξουν σίγουρα σε υπερτιμολογημένα προϊόντα με "audiophile" ετικέτα.

Τα opamps βγήκαν από την TI και άλλους για να "χτυπήσουν" ενισχυτές σαν το ifi nano που σου προτείνουν ή ακόμα και το TAGA 200T για το οποίο ρωτάς. Η G5 πιο ισχυρή από το nano και περίπου το ίδιο με το TAGA. Ο TPA6120 υπάρχει και σε κινέζικα DAC/amps κοντά στα 100€(π.χ. SMSL). Είναι φθηνός γιατί είναι ολοκληρωμένο κύκλωμα(=μαζική παραγωγή) και όχι λόγω κακής ποιότητας. Στα audiophile forum τα βλέπουν όλα σε ευρώ. Your choice.

Φίλε καλησπέρα. Την G6 της Creative πως τη συνδέεις στο pc,  στην οπτική εξόδου της μητρικής ή μέσω usb είναι καλύτερα?

Δημοσ.
20 ώρες πριν, jimarass26 είπε

Φίλε καλησπέρα. Την G6 της Creative πως τη συνδέεις στο pc,  στην οπτική εξόδου της μητρικής ή μέσω usb είναι καλύτερα?

Καλησπέρα.

Με USB(και drivers) καλύτερα.

Δημοσ.
Στις 20/11/2020 στις 5:55 ΜΜ, pirmen56 είπε

Καλησπέρα.

Με USB(και drivers) καλύτερα.

Έχω τα Hyperx cloud 2. Τα έχω συνδέσει στο  headphone in. Αν και λειτουργεί αυτή η @&@@ dialtone, δεν με ενδιαφέρει να ακούω τη φωνή μου από το μικρόφωνο όποτε το κλείνω. Ωστόσο δεν έχω καταφέρει να κάνω το pc να δει το μικρόφωνο των ακουστικών μου. Τι να κάνω;  

Στις 20/11/2020 στις 5:55 ΜΜ, pirmen56 είπε
Δημοσ.
15 ώρες πριν, jimarass26 είπε

Έχω τα Hyperx cloud 2. Τα έχω συνδέσει στο  headphone in. Αν και λειτουργεί αυτή η @&@@ dialtone, δεν με ενδιαφέρει να ακούω τη φωνή μου από το μικρόφωνο όποτε το κλείνω. Ωστόσο δεν έχω καταφέρει να κάνω το pc να δει το μικρόφωνο των ακουστικών μου. Τι να κάνω;  

Το μικρόφωνο συνδέεται στην είσοδο για μικρόφωνο της κάρτας της μητρικής. 

Δημοσ.
Στις 26/11/2020 στις 5:23 ΜΜ, pirmen56 είπε

Το μικρόφωνο συνδέεται στην είσοδο για μικρόφωνο της κάρτας της μητρικής. 

Εντάξει το έφτιαξα! Η G6 αναγνωρίζει από το headphones in ΚΑΙ το μικρόφωνο , απλά έχει ένα χούι: πρέπει να εγκαταστήσεις τους drivers σε safe mode....

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...