Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από 10 χρόνια αποφάσισα να αναβαθμίσω τον υπολογιστή.

Αυτή την στιγμή έχω Xeon E5649, X58 (Asus P6X58D premium) και 32GB ram.

Δεν παίζω παιχνίδια, με ενδιαφέρουν μόνο visual studio, CAD και virtual machines.

Για τα δύο πρώτα με ενδιαφέρει κυρίως η απόδοση σε single core, δυστυχώς δεν υποστηρίζουν multicore οι εφαρμογές που έχω.

Για  τα virtual machine μετράνε οι πυρήνες.

Επίσης με ενδιαφέρει η δυνατότητα ανάβαθμθσης σε λίγα χρόνια. Πχ τον τωρινό υπολογιστή τον είχα αγοράσει με i7 920 και μετά από 5 χρόνια έβαλα τον Xeon με 50€ από ebay (καινούριος είχε γύρω στα 1000€)

Σκέφτομαι μεταξύ του 9700k και του 9800X αλλά είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις.

Αξίζει τα παραπάνω χρήματα το X299 σε σχέση με τα chipset του 1151;

Από overclocking ποιο είναι καλύτερο; Έχω ήδη υδρόψυξη, δεν λέει τίποτα να πάρω και μια ψύκτρα για τον νέο επεξεργαστή.

Από θέμα τιμής,θα μου κοστίσουν περίπου τα μισά από το skroutz.

Για μνήμη υποθέτω τα  32GB θα είναι ΟΚ.αξίζει να πάρω  γρήγορη μνήμη; 

Για δίσκο έχω καταλήξει στον Samsung 970 Evo 1TB. Υπάρχει και καλύτερο σε αυτή την κατηγορία τιμής; 

Κάπου διάβασα για X399 και X599. Να περιμένω;  

Επεξ/σία από StavrosD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ψυγείο το 360 (3 x 120mm) και αντλία την MCP655. Αν αλλάξω cpu block δεν θα με καλύπτει για το 2066;

Σχετικά με μελλοντική αναβάθμιση,σε 3 χρόνια ποια μητρική θα παίρνει καλύτερο επεξεργαστή; 

Σε παιχνίδια ο i7 μπορεί να μην δικαιολογεί τα λεφτά του,σε workstation όμως τα δικαιολογεί.

Ασχολούμαι και με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης όπου το bandwidth παίζει σημαντικό ρόλο.

Το 2066 έχει διπλάσιο memory bandwidth ( quad channel) και επίσης πολύ περισσότερα pcie lanes ( 

).

Στο 1151 16 lanes τα τρώει η κάρτα γραφικών,4 ο nvme hdd, 1 η κάρτα ήχου, 2 οι κάρτες δικτύου,βάλε μετά και τις USB, sata controllers,κτλ.. η GPU αναγκαστικά θα πέσει στα 8x ή κάποιες άλλες συσκευές θα μοιράζονται lanes και θα χάνω από εκεί επιδόσεις.

Αντίθετα το 2066 έχει αρκετά lanes ώστε κάθε συσκευή  να λειτουργεί στο 100%.

Βλέπω τώρα και τον 7740x. Οικονομικός 2066, καλές επιδόσεις σε single core εφαρμογές  

Επεξ/σία από StavrosD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O 7740x ειναι ενας 7700k για το 2066 χωρις igpu,με λιγο υψηλοτερα ρολογια,υποστηριζει μονο dual channel και εχει 16 lanes.Αυτο που θες ειναι το λιγοτερο ενας 7800x.

Επεξ/σία από Shadows
Δημοσ.

Δυστυχώς ο 7800X θα αργούσε να έρθει οπότε πήρα προς το παρόν έναν 7740X.

Παραδόξως στις single core εφαρμογές που χρησιμοποιώ ο 7740X είναι πιο γρήγορος.

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7800X-vs-Intel-Core-i7-7740X/m304816vsm304932

Προς το παρόν νομίζω θα πάρει μια ανάσα το σύστημα και το παλιό (6 core xeon) θα γίνει esxi server.

Σε κάνα 2 χρόνια θα πάω και στον 18 πύρηνο που θα έχει πέσει η τιμή του.

Δημοσ.

Στα ίδια λεφτά που έχει ο 4C 8T Intel Core i7 7740X θα έπαιρνες έναν 12C 24T ThreadReaper 1920X και σε κάνα δυο χρονάκια θα μπορούσες να πας σε 7nm TR3.  

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σκέφτηκα αλλά σε μονοπύρηνες εφαρμογές που με ενδιαφέρουν ο 7740X είναι 23% πιο γρήγορος (χωρίς overclocking). https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-TR-1920X-vs-Intel-Core-i7-7740X/3934vsm304932

Επιπλέον ήταν προσφορά στο πλαίσιο ο επεξεργαστής με περίπου 250€. Στο skroutz ο 1920x έχει τουλάχιστον 100€ πάνω.

Το ίδιο ισχύει για την μητρική.πήρα την MSI X299 με 233€, για τον AMD ήθελα +100€.

Σύνολο 200€ κάτω ο Intel.

Για χρόνια είχα AMD,από Athlon και μετά. Πολλοί φίλοι είχαν από 386dx που η AMD είχε ενσωματωμένο μαθηματικό συνεπεξεργαστή όταν η Intel τον χρέωνε μια παρουσία.

Αν ήθελα πολλούς πυρήνες θα πήγαινα σετ AMD αλλά όπως προανάφερα χρησιμοποιώ εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν πολλούς επεξεργαστές / πυρήνες.

Επεξ/σία από StavrosD

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...