KenJiNx Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλές γιορτές με υγεία, χαρά και λεφτά. Δεδομένα: Έχουμε δυο ηχεία σε γυψοσανίδα, που τα καλώδια τους(μαύρο-κόκκινο) φεύγουν και πηγαίνουν σε ένα παλιό κασετοσιντόφωνο που με ιδιοκατασκευή του πατέρα, ακούμε FM. Ζητούμενα: Θέλω να κρατήσω το υπάρχον setup, δηλαδή να μπορώ να στείλω μουσική απ το ραδιόφωνο στα ηχεία, αλλά να μπορώ και με ένα διακοπτάκι και μακρύ καλώδιο να στείλω τα ηχεία στον επάνω όροφο(20-22 μέτρα περίπου), για να μπορώ να βάζω μουσική από τον υπολογιστή. Έχω πάρει 50 μέτρα καλώδιο ήχου(μαύρο-κόκκινο). Προβλήματα: 1) Πως θα συνδέσω τα ηχεία με το κλασικό τους καλώδιο σε 3,5mm jack για να μπορώ να τα συνδέσω στη κάρτα ήχου του υπολογιστή ; Διάβασα κάτι για amplifier αλλά δεν έχω καταλάβει και πολλά από αναζητήσεις στο Internet. 2) Πως θα μπορώ να απομονώσω την πηγή ήχου, με το σκεπτικό, κάτω στα ηχεία να παίζει μόνο μουσική από συγκεκριμένη πηγή, και να μην ακούγονται όλοι οι ήχοι του υπολογιστή (πχ facebook) Γνώστες του ήχου θα χρειαστώ την βοήθεια και τα φώτα σας! Ευχαριστώ, υγεία σε όλους! Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2018 από KenJiNx
mechpanos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Το κασετινοσιντί έχει θύρα AUX in? Το πρώτο που πρέπει να τσεκάρεις, είναι αυτό. Αν έχει, είναι πολύ απλή η περίπτωση, συνδέεις την έξοδο της κάρτας ήχου του pc στην είσοδο AUX του κασετοσιντί και από αυτό επιλέγεις από πού θα παίζει radio/tape/cd/AUX κλπ. Αλλιώς, (αν δεν έχει) χρειάζεσαι σύνδεση των ηχείων σε ξεχωριστό ενισχυτή, γιατί το σήμα της κάρτας ήχου δεν μπορεί να παίξει απευθείας στα ηχεία χωρίς ενίσχυση (το κασετοσιντί έχει τέτοιον μέσα ενσωματωμένο!). Τωρα διακόπτη όπως λες δεν ξερω τι υπάρχει για αυτό που θες, υπάρχουν διάφοροι on-on switches που θα βρεις πάμφθηνα στα μαγαζιά με ηλεκτρονικά, που ίσως σου κάνουν! 1
Pleo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Από τη στιγμή που θέλεις ήχο σε δύο ζώνες (αυτό κατάλαβα όταν γράφεις να στείλεις ήχο και στον άλλο όροφο) χρειάζεσαι ηχεία και ενισχυτή και στη δεύτερη ζώνη. Κατόπιν αυτά τα δυο έχουν πολλούς τρόπους να παίζουν μαζί ή και διαφορετικό πρόγραμμα.
mechpanos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Pleo είπε Από τη στιγμή που θέλεις ήχο σε δύο ζώνες (αυτό κατάλαβα όταν γράφεις να στείλεις ήχο και στον άλλο όροφο) χρειάζεσαι ηχεία και ενισχυτή και στη δεύτερη ζώνη. Κατόπιν αυτά τα δυο έχουν πολλούς τρόπους να παίζουν μαζί ή και διαφορετικό πρόγραμμα. όχι, θέλει από το pc που έχει στον άλλο όροφο, να στέλνει ήχο στα ηχεία...και να επιλέγει από που θα ακούγεται ο ήχος, από το ράδιο ή τον υπολογιστή!
Pleo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Τότε ας πάρει ένα ασύρματο στριμεράκι να το κουμπώσει επάνω στο ηχοσύστημα του κάτω ορόφου και να στριμάρει τη μουσική από το PC του πάνω ορόφου στο ηχοσύστημα του κάτω ορόφου. Αρκεί να πιάνει το WiFi μέχρι τον κάτω όροφο. Κοινώς με ένα chromecast μπορεί να κάνει δουλειά.
mechpanos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Ας μας πει πρώτα, αν έχει AUX in το ηχοσύστημα!
KenJiNx Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Σας ευχαριστώ όλους, σε κανένα δύωρο που θα είμαι στο χώρο θα επανέλθω!
KenJiNx Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Επέστρεψα. Λοιπόν, δυστυχώς η συσκευή είναι αρχαιολογία και δεν έχει AUX. Ο χώρος που μιλάμε είναι κατάστημα, και θέλω να στέλνω μουσική στα ηχεία που είναι κάτω, από τον υπολογιστή που έχω στο πατάρι, αλλά όταν χρειάζεται να μπορεί να παίξει και από το ραδιόφωνο. Η φωτογραφία είναι από το internet. Η πατέντα που έχει κάνει ο πατέρας μου είναι να συνδέσει τα ηχεία στην έξοδο των ακουστικών. Η μια λύση είναι φαντάζομαι να παροπλιστεί το ηχοσύστημα αυτό και να πάρω ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο με είσοδο AUX. Η άλλη λύση, με τον ενισχυτή, τι κόστος έχει ; Υπάρχουν ενισχυτές απλοί για αυτή τη δουλειά ; Τα δυο ηχεία που θέλουμε να τροφοδοτήσουμε γράφουν επάνω "8ohms 100volt max power 120w" Προσπαθώ να το κάνω όσο πιο οικονομικό γίνεται.. Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας!
mechpanos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 ,Πώς παίζουν αν απλά τα έχει συνδέσει στην έξοδο των ακουστικών;;; Αυτό προϋποθέτει ενίσχυση, που τα ακουστικά δεν κάνουν...για κάνε μια πιο καλή περιγραφή, για να σε βοηθήσουμε περισσότερο!
KenJiNx Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Πάνε πάνω από 15-20 χρόνια που έκανε αυτή τη πατέντα, οπότε δε θυμάται ούτε ο ίδιος. Έχει βγάλει μέσα από το σασί της συσκευής ένα πολύpino φις και εκεί συνδέονται τα καλώδια από τα ηχεία.. Θα ανοίξω το κασετόφωνο αύριο να δούμε τι παίζει..
mechpanos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Αντί να κάνεις όλη αυτή τη φασαρία, δεν παίρνεις εκεί πέρα ένα σετ ηχεία υπολογιστή, να τελειώνεις;
KenJiNx Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Είναι ενσωματωμένα ηχεία σε γυψοσανίδα αυτά που παίζουν ήδη, ψηλά στο ταβάνι, το ένα στα 2,5 μέτρα κ το άλλο στα 4+.
KenJiNx Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Καλημέρα! Επιστρέφω στο θέμα. Άνοιξα το κασετόφωνο και βλέπω πως απλά είναι σε σειρά τα ηχεία, δηλαδή από τα ηχεία του ραδιοφώνου φεύγουν καλώδια προς τα ηχεία του μαγαζιού. Καμία σχέση με την έξοδο ακουστικών που προανέφερα, λάθος μου. Έχω φτιάξει ένα κουτάκι με διακόπτη on/on που όταν είναι αριστερά συνδέονται τα ηχεία με το ραδιόφωνο. Όταν είναι δεξιά θα στέλνει το σήμα επάνω στον υπολογιστή. Και επανερχόμαστε στα προβλήματα του αρχικού ποστ, τι τύπο ενισχυτή χρειάζομαι ; υπάρχει κάτι μέχρι 20-30 ευρώ ;
Pleo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Πατέντα στην πατέντα προβλέπω στο τέλος να παίρνουν φωτιά και να ησυχάζεις. Πήγαινε σε ένα κατάστημα που κάνει εγκαταστάσεις σε τέτοια πράματα για να είσαι σίγουρος. Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε καν αν τα ηχεία είναι 100 βολτικα η κανονικά. Όπως και να έχει η λογική είναι τα ηχεία αυτά να παίζουν ως απομακρυσμένη ζώνη. Θέλεις ενισχυτικό με μια τουλάχιστον είσοδο και ένα στριμερακι. Το κασετόφωνο πετά το.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα