Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά και καλές γιορτές!
Θα ήθελα άμεσα και γρήγορα τη γνώμη σας για λάπτοπ το πολύ μέχρι 1100€. Θέλω 15άρα οθόνη IPS, i7 8ης, τουλ 8GB RAM και σχετικά ελαφρύ. Κυρίως όμως θέλω nvidia για cuda, οπότε υποθέτω αρκεί να είαι μία GTX πιο πολύ και δεν παίζει και τόσο ρόλο αν θα είναι απλή 1050 ή και Ti έτσι? Γιατί δεν το θέλω για ιδιαίτερο gaming... Θα κάνω σήμερα την αγορά και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα. Θέλω αγορά από Ελλάδα και όχι από amazon.

MSI GF63 8RC (1029€ από MGManager)

HP Pavilion 15 Gaming (944€ από Κωτσόβολο προσφορά μέχρι και σήμερα!)

Επεξ/σία από chester20080
Δημοσ.
3 ώρες πριν, chester20080 είπε

Καλησπέρα παιδιά και καλές γιορτές!
Θα ήθελα άμεσα και γρήγορα τη γνώμη σας για λάπτοπ το πολύ μέχρι 1100€. Θέλω 15άρα οθόνη IPS, i7 8ης, τουλ 8GB RAM και σχετικά ελαφρύ. Κυρίως όμως θέλω nvidia για cuda, οπότε υποθέτω αρκεί να είαι μία GTX πιο πολύ και δεν παίζει και τόσο ρόλο αν θα είναι απλή 1050 ή και Ti έτσι? Γιατί δεν το θέλω για ιδιαίτερο gaming... Θα κάνω σήμερα την αγορά και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα. Θέλω αγορά από Ελλάδα και όχι από amazon.

MSI GF63 8RC (1029€ από MGManager)

HP Pavilion 15 Gaming (944€ από Κωτσόβολο προσφορά μέχρι και σήμερα!)

Το MSI που αναφέρεις δεν έχει IPS πάνελ.

Η εταιρεία δεν έχει σέρβις στην Ελλάδα.

Ο επεξεργαστής θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση, όσο αφορά θερμοκρασίες και ρεύματα.

Γνώμη μου μην βιαστείς να κάνεις καμία αγορά και μετά χτυπάς το κεφάλι σου.

Δικαίωμα σου φυσικά να κάνεις ότι γουστάρεις απλά προφυλάσσω τον συνάνθρωπο μου, μην την πατήσει όπως εγώ.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό για την IPS οθόνη ρώτησα το κατάστημα (mgmanager) και δεν ήξεραν σίγουρα γιατί το εν λόγω μοντέλο 255UK σε άλλα review sites το λένε να έχει IPS και σε άλλα δεν αναφέρεται...Μήπως ξέρετε τι παίζει, έτσι από περιέργεια; Το είδες κάπου σίγουρα ότι δεν έχει και το λες;
Όπως και να έχει, αυτό πώς σας φαίνεται;
MSI GF63 8RD
Από Κωτσόβολο το μοντέλο ωστόσο με την GTX 1050 (όχι Ti) στα 1300€ (δεν το έχει στο site αλλά το έχει στο κατάστημα που ρώτησ, απλά παραθέτω το link γιατί είναι ολόιδιο με τη διαφορά στην GTX έκδοση, όλα τα άλλα ίδια...)

4 ώρες πριν, LeonS3 είπε

Το MSI που αναφέρεις δεν έχει IPS πάνελ.

Η εταιρεία δεν έχει σέρβις στην Ελλάδα.

Ο επεξεργαστής θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση, όσο αφορά θερμοκρασίες και ρεύματα.

Γνώμη μου μην βιαστείς να κάνεις καμία αγορά και μετά χτυπάς το κεφάλι σου.

Δικαίωμα σου φυσικά να κάνεις ότι γουστάρεις απλά προφυλάσσω τον συνάνθρωπο μου, μην την πατήσει όπως εγώ.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, chester20080 είπε

Αυτό για την IPS οθόνη ρώτησα το κατάστημα (mgmanager) και δεν ήξεραν σίγουρα γιατί το εν λόγω μοντέλο 255UK σε άλλα review sites το λένε να έχει IPS και σε άλλα δεν αναφέρεται...Μήπως ξέρετε τι παίζει, έτσι από περιέργεια; Το είδες κάπου σίγουρα ότι δεν έχει και το λες;
Όπως και να έχει, αυτό πώς σας φαίνεται;
MSI GF63 8RD
Από Κωτσόβολο το μοντέλο ωστόσο με την GTX 1050 (όχι Ti) στα 1300€ (δεν το έχει στο site αλλά το έχει στο κατάστημα που ρώτησ, απλά παραθέτω το link γιατί είναι ολόιδιο με τη διαφορά στην GTX έκδοση, όλα τα άλλα ίδια...)

Παραπληροφόρηση από το Skroutz όσο αφορά το IPS πάνελ (το δείχνω στην φωτογραφία)

https://www.msi.com/Laptop/GF63-8RX/Specification εδώ θα βρεις αναλυτικά τι έχει αυτή η σειρά μοντέλων.

Στην σελίδα της MSI αναφέρεται αυτονομία 7 ώρες, δεν είναι και πολύ πειστικό αυτό την στιγμή που έχω σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά στο δικό μου και αντέχει με το ζόρι η μπαταρία 2:30 ώρες!

Τελος,  με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google εμφανίστηκε Throttle Limit. Από ότι φαίνεται το λαπτοπ δεν μπορεί να διαχειριστεί την θερμική απαγωγή χάρη στο μέγεθος του ( πράγμα πολύ λογικό αν το καλοσκεφτείς) 

Το λινκ —> https://forum-en.msi.com/index.php?topic=310338.0

Απόσπασμα από ένα σχόλιο ενός χρήστη: ”Thin and light laptops are not made for high end gaming, yours is less than half the price and weight of a titan so you must expect some heat issues otherwise everyone would be buying them.”

1D081084-0DB1-49DE-9157-5A6E07F7E71F.png

Δημοσ.

Ναι όντως, οπότε για σίγουρα το απέρριψα αυτό με το όχι IPS. Οπότε όσον αφορά το δεύτερο link:
MSI GF63
αλλά με τη διαφορά GTX 1050 αντί για GTX 1050 Ti και όλα τα άλλα ίδια (16GB RAM, 256GB SSD + 1TB HDD, i7 8th, IPS FHD) στα 1300€ είναι καλά;
Και σαν μοντέλο εννοω...;
Όσον αφορά το thermal throttling απ'ό,τι κατάλαβα θα υφίσταται σε extreme περιπτώσεις όταν θα ζορίζεται με παιχνίδια κλπ. Ωστόσο επειδή δεν παίζω ιδιαίτερα παιχνίδια και εφ'όσον τη gpu τη θέλω πιο πολύ για προγραμματισμό, να υποθέσω ότι δε θα έχω και τόσο πρόβλημα με αυτό έτσι; Εννοώ σε σημείο που να είναι σοβαρός λόγος να μην το αγοράσω και όχι απλά τι θα ήταν καλύτερο και τι όχι, λαμβάνοντας υπ'όψιν την τιμή και τα υπόλοιπα συνολικά specs...
Οπότε σαν μοντέλο συνολικά πώς το κρίνετε; Σαν εταιρία την msi, τιμή και specs του μοντέλου (κωτσόβολος 1300€);

1 ώρα πριν, LeonS3 είπε

Παραπληροφόρηση από το Skroutz όσο αφορά το IPS πάνελ (το δείχνω στην φωτογραφία)

https://www.msi.com/Laptop/GF63-8RX/Specification εδώ θα βρεις αναλυτικά τι έχει αυτή η σειρά μοντέλων.

Στην σελίδα της MSI αναφέρεται αυτονομία 7 ώρες, δεν είναι και πολύ πειστικό αυτό την στιγμή που έχω σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά στο δικό μου και αντέχει με το ζόρι η μπαταρία 2:30 ώρες!

Τελος,  με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google εμφανίστηκε Throttle Limit. Από ότι φαίνεται το λαπτοπ δεν μπορεί να διαχειριστεί την θερμική απαγωγή χάρη στο μέγεθος του ( πράγμα πολύ λογικό αν το καλοσκεφτείς) 

Το λινκ —> https://forum-en.msi.com/index.php?topic=310338.0

Απόσπασμα από ένα σχόλιο ενός χρήστη: ”Thin and light laptops are not made for high end gaming, yours is less than half the price and weight of a titan so you must expect some heat issues otherwise everyone would be buying them.”

1D081084-0DB1-49DE-9157-5A6E07F7E71F.png

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, chester20080 είπε

Ναι όντως, οπότε για σίγουρα το απέρριψα αυτό με το όχι IPS. Οπότε όσον αφορά το δεύτερο link:
MSI GF63
αλλά με τη διαφορά GTX 1050 αντί για GTX 1050 Ti και όλα τα άλλα ίδια (16GB RAM, 256GB SSD + 1TB HDD, i7 8th, IPS FHD) στα 1300€ είναι καλά;
Και σαν μοντέλο εννοω...;
Όσον αφορά το thermal throttling απ'ό,τι κατάλαβα θα υφίσταται σε extreme περιπτώσεις όταν θα ζορίζεται με παιχνίδια κλπ. Ωστόσο επειδή δεν παίζω ιδιαίτερα παιχνίδια και εφ'όσον τη gpu τη θέλω πιο πολύ για προγραμματισμό, να υποθέσω ότι δε θα έχω και τόσο πρόβλημα με αυτό έτσι; Εννοώ σε σημείο που να είναι σοβαρός λόγος να μην το αγοράσω και όχι απλά τι θα ήταν καλύτερο και τι όχι, λαμβάνοντας υπ'όψιν την τιμή και τα υπόλοιπα συνολικά specs...
Οπότε σαν μοντέλο συνολικά πώς το κρίνετε; Σαν εταιρία την msi, τιμή και specs του μοντέλου (κωτσόβολος 1300€);

Προσωπικά σε εμένα κάνει throttle ακόμα και στο 60% χρήση της CPU.

Μπορείς να δεις αναλυτικότερα στο Topic που έχω ανοίξει την περίπτωση μου.

Σαν εταιρεία ήξερα τα καλύτερα μέχρι που είδα και έπαθα με το λαπτοπ που πήρα.

Αναλογίσου αυτό, ΔΕΝ έχει σέρβις στην Ελλάδα κατά συνέπεια θα είναι πολύ χρονοβόρο ΑΝ τύχει κάτι (χτυπά ξύλο).

Θα σου πρότεινα Dell αλλά δεν διαβάζω και τα καλύτερα τελευταία. 

Κάτι σε Lenovo ή HP θα σε ενδιέφερε;

Είναι ένα τίμιο ποσό που θα δώσεις και είναι κρίμα να σε κάνει την ζωή δυσκολότερη αντί για ευκολότερη! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να έχει σίγουρα αυτά τα χαρακτηριστικά, δλδ IPS 15.6", i7 8th, τουλ 8GB RAM, τουλ 256GB SSD + δευτερο HDD και μια αξιοπρεπή nvidia. Επίσης σημαντικό το να είναι ελαφρύ σχετικά (δλδ <2,3 kg) και να έχει κάπως καλούτσικο design(κομψό, ενταξει, βεβαια αυτο ειναι πολυ υποκειμενικο αλλα εννοω να μην ειναι bulky πχ). Και σε αυτά τα specs και την τιμή (max 1300€) δε βρήκα κάτι καλύτερο στα ελληνικά καταστήματα (όχι amazon και εξωτερικό)...Αν έχεις να μου προτείνεις κάποια ευχαρίστως να τα τσεκάρω και να σου πω.

ΥΓ.: Για το θέμα του thermal throttling, μήπως έτυχε απλά επειδή πιέστηκε με παιχνίδια πάρα πολύ; Ή μπορεί να ήταν ελαττωματικό το δικό σου συγκεκριμένα..Είναι ίδιο laptop με αυτό εδώ; Δλδ GF63 8RC 052N; Ή είναι σίγουρο ότι σε όλα τα λαπτοπ της σειράς συμβαίνει de facto? Γιατί πχ στο https://www.pcgamer.com/msi-gf63-laptop-review/ λέει ότι "The good news is we barely noticed any thermal throttling so you can expect fairly consistent performance during extended gaming sessions." Και μη βλέπεις που είναι διαφορετική έκδοση του μοντέλου, αν πρόκειται να είναι όντως έτσι σαν σειρά η GF63 8RC, τότε όλα de facto θα το έχουν θεωρητικά το throttling υποθέτω...
Επίσης πολύ θετικό review και ειδικά για το cooling σύστημα έχει εδώ: https://forum-en.msi.com/index.php?topic=306032.0

Επεξ/σία από chester20080

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...