geogr13 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Χαιρετω την παρεα και χρονια πολλα!!!! Παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας μιας και προκειται για εργο ζωης.. Εχω μαζεψει το 90% των ταινιων του Ελληνικου σινεμα σε γνησια dvd ή blueray και φυσικα απο εφημεριδες και περιοδικα.. Μιλαμε για περισσοτερες απο 1000 ταινιες.. Οι περισσοτερες ειναι του παλιου καλου Ελληνικου σινεμα.. 1ον. Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο προγραμμα (ποιοτικο) που να βγαζω τις ταινιες (ορισμενες ισως να θελουν και διoρθωμα καποια καρε ή και σκηνες λογο σκονης, γρατζουνιες, ταλαιπωρια αποθηκευσης), να ξεπερναει φυσικα προστασιες εγγραφης κλπ και να αποδιδει οσο γινεται καλυτερα την εικονα και τον ηχο.. Θα ηθελα λογο της συμπιεσης τις λιγοτερες απωλειες σε εικονα και ηχο.. Σε ταινιες μαλιστα προπολεμικες ή του μεσοπολεμου ή μεχρι του '55 θα με ενδιαφερε να δω και βελτιωση.. 2ον. Θα ηθελα να μου προτεινετε τι χωρητικοτητας σκληρος θα με βολεψει για να ολοκληρωσω την δουλεια και οι ταινιες να αποθηκευτουν ολες μαζι σε ενα σκληρο.. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2018 από geogr13
jimmyl Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 https://www.makemkv.com/ Οσο για δισκο , αναλογως τα μεγεθη που θα προκυψουν , αλλα οπως τα περιγραφεις τουλαχιστον 8tb https://www.skroutz.gr/c/87/eksoterikoi-sklhroi-diskoi/f/812402/8TB.html 1
micos000 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Πολλες από τις παλιές μπορείς να τις κατεβάσεις από το YouTube. Όσο για την ποιότητα, μην περιμένεις να κερδίσεις κάτι παραπάνω. Καλύτερο δεν προκειται να πάρεις. Από πρόγραμμα, δες το DVDFab 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Τον ηχο, καλυτερα να τον παρεις αυτουσιο = 192. Ενω για .mkv εαν δωσεις στο βιντεο bitrate 2400 (το λιγοτερο) ως 2800 (το πολυ) = πρεπει να βγαινει ενταξει αποτελεσμα 😎 ^^Τα παραπανω ειναι ok για αναλυσεις DVD, αν εχεις πραγματικα μεγαλυτερες π.χ. 1080p, τοτε δινεις αντιστοιχως και μεγαλυτερο bitrate στο endoding τους. 1
panoskatos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 23/12/2018 στις 4:29 ΠΜ, geogr13 είπε Χαιρετω την παρεα και χρονια πολλα!!!! Παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας μιας και προκειται για εργο ζωης.. Εχω μαζεψει το 90% των ταινιων του Ελληνικου σινεμα σε γνησια dvd ή blueray και φυσικα απο εφημεριδες και περιοδικα.. Μιλαμε για περισσοτερες απο 1000 ταινιες.. Οι περισσοτερες ειναι του παλιου καλου Ελληνικου σινεμα.. 1ον. Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο προγραμμα (ποιοτικο) που να βγαζω τις ταινιες (ορισμενες ισως να θελουν και διoρθωμα καποια καρε ή και σκηνες λογο σκονης, γρατζουνιες, ταλαιπωρια αποθηκευσης), να ξεπερναει φυσικα προστασιες εγγραφης κλπ και να αποδιδει οσο γινεται καλυτερα την εικονα και τον ηχο.. Θα ηθελα λογο της συμπιεσης τις λιγοτερες απωλειες σε εικονα και ηχο.. Σε ταινιες μαλιστα προπολεμικες ή του μεσοπολεμου ή μεχρι του '55 θα με ενδιαφερε να δω και βελτιωση.. 2ον. Θα ηθελα να μου προτεινετε τι χωρητικοτητας σκληρος θα με βολεψει για να ολοκληρωσω την δουλεια και οι ταινιες να αποθηκευτουν ολες μαζι σε ενα σκληρο.. Θα σου προτείνω τον εξής τρόπο, κάτι που κάνω κ εγώ από τα δικά μου DVD. Make mkv beta, free πρόγραμμα που δεν κάνει καθόλου χρήση του επεξεργαστή , ξεκλειδώνει στο μπαμ το DVD. Από ρυθμίσεις έχει πολύ λίγα πράγματα αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό αφού δεν χάνεις καθόλου σε ποιότητα. Μπορείς να επιλέξεις τον ήχο που θα κρατήσεις ή τους ήχους, stereo, 5.1 κτλ όπως και τους υπότιτλους. Όπως μπορείς να επιλέξεις ποιους υπότιτλους μπορείς να κρατήσεις. Εδώ να προσθέσω ότι οι υπότιτλοι από DVD φαίνονται άθλιοι εδώ και πολλά χρόνια στις σύγχρονες τηλεοράσεις, αυτό που προτείνω λοιπών είναι είτε να τους εξάγεις σε μορφή srt από κάποιο άλλο πρόγραμμα ή να κατεβάζεις υπότιτλους από το νετ σε μορφή srt. Αφού λοιπών έχεις πλέον την ταινία σου σε mkv αν θέλεις να κάνεις κάποιο μοντάζ μπορείς μετέπειτα να το κάνεις με κάποιο freeware πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο. Αν θέλεις φυσικά το αφήνεις και έτσι απλά να σε ενημερώσω ότι τα αρχεία mkv ναι μεν δεν έχουν χάσει καθόλου σε ποιότητα αλλά είναι σχετικά μεγάλα για αρχεία που έχουν δημιουργηθεί από DVD, μέσο όρο να υπολογίζεις γύρω στα 3,7 GB. Για σκληρό δίσκο θα σου πρότεινα για αρχή να αγοράσεις έναν 3 Tera byte αλλά να κοιτάξεις αν τον υποστηρίζει η μητρική σου. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από panoskatos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα