Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ζητήθηκε να βρεθεί μια απλη σχετικά εφαρμογή για φίλο για να κρατάει αρχείο - ποσότητες προϊόντων της αποθήκης

Λίγο που έψαξα δε βρήκα κάτι σχετικό ή οι παράμετροι αναζήτησης μου ήταν λάθος

Ένα από τα θέματα αρχικά είναι ότι είμαι σε macos αλλά αυτό θα τρέχει σε παράθυρα

Προϊόν - Κωδικός / μπαρκόουντ(?) - ποσότητα - ινφοζ - αναζήτηση από όνομα ή κωδικό - πιθανότατα και φωτό προϊόντων για να γίνει λίγο πιο χαριτωμένο

σε επόμενη φάση μπορεί και εισαγωγή/συνδεση με barcode scanner

Αρχική σκέψη ήταν python web server se raspberry ? για να αποφύγω τα του cross platform θέματα αλλά είναι η ταλαιπωρία του ρπι + πρίζα + συνδεση στο ρουτερ

Επόμενη σκέψη python - PyQt - mysql ?  για τεστ κτλ θα το τρέξω από vm windows - υποθέτω δε θα έχω θέματα λόγω vm

Σαν να είναι overkill και τα δύο, να του πω να πάει σε ένα excel και να μην χρονοτρίβω;

Σκέψεις προτάσεις ευπρόσδεκτες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ένας υπολογιστής που τρέχει linux με mysql ή mongo στο lan, κάποιο application server, κατά δικιά μου προτίμηση σε nodejs, και ένα frontend σε html5. Με αυτόν το τρόπο τρέχεις το frontend σε  smartphone, tablet, pc, mac. Άσε που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την camera του smartphone για barcode scanner. Αυτά για την αρχή.

Μετά αν θέλεις να επεκταθείς ανεβάζεις το server στο συννεφάκι και μετατρέπεις το frontend σε mobile app. Βάλε και ένα elastic search server που μπορεί να κάνει ανεύρεση σε εκατομμύρια από κάθε είδους αρχεία στο άψε σβήσε και έκανες μια εφαρμογή για την οποία υπάρχει ζήτηση και πέρα από τον φίλο σου. Απλά πράγματα.

Επεξ/σία από ajaxmonkey4hire
  • Like 1
Δημοσ.

Excell + φωτό αν αύριο μεθαύριο πάει σε κάποια άλλη λύση ΑΝΤΕ να τα μεταφέρει με το χέρι.

Μπορείς να κάνεις μια απλή internal web εφαρμογή και εάν θέλει barcode scanner χρησιμοποιείς αυτό με μια webcam και έξω από την πόρτα.

Άλλη λύση είναι κάνεις μια Electron desktop εφαρμογή που σαν μαγικό χαλάκι σου καλύπτει τα του cross platform και με την παραπάνω βιβλιοθήκη βάζεις τον παραπάνω barcode scanner με μια webcam. Ενώ για βάση μπορείς να παίξεις με όποια βάση θες.

@ajaxmonkey4hire Μα η elasticsearch δεν είναι για αποθήκευση χρονοσειρών; Νομίζω μια παραδοσιακή relational θα κάνει την δουλεία του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η elasticsearch είναι, όπως λέει και το όνομα, για search. Έχεις τα στοιχεία σου σε κάποια database και σε αρχεία pdf, html, txt  referenced από db records στον δίσκο και τα περνάς στο index του elasticsearch αν θέλεις να έχεις κάποια σοβαρή search functionality που είναι γρήγορη, κάνει partial matches, κτλ... Αν και στην περίπτωση που έχεις μόνο 1000 ή και 10000 records χωρίς εκτενή text info αυτό είναι overkill. Από την άλλη: δεν σου κοστίζει και τίποτε.

Επεξ/σία από ajaxmonkey4hire

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...