Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα έστησα το πρώτο μου desktop και τώρα θα ήθελα να μου προτείνετε ένα φθηνό laptop μέχρι 200-230 ευρώ για να μπορώ να το μεταφέρω μαζί μου.

Η χρήση που το θέλω είναι Microsoft office, browsing και προβολή ταινιών 720p-1080p.

Θα ήθελα να είναι 14 ιντσών η οθόνη ή ακομά και 15,6 δεν με ενοχλεί αρκεί να είναι ελαφρύ και να έχει τουλάχιστον μία θύρα usb 3.

Σκέφτηκα να κοιτάξω και αγορά απο εξωτερικό (aliexpress,gearbest) αλλά δεν γνωρίζω αν είναι αξιόπιστα. 

Συμβιβάζομαι ακόμα και με μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση.

Ο,τι έχετε να μου προτείνετε καλοδεχούμενο.

Επεξ/σία από chrisdmg
Δημοσ.

Αν θέλεις καινούργιο παίρνεις κάτι τέτοιο

https://www.e-shop.gr/laptop-hp-250-g6-4lt68es-156-fhd-intel-dual-core-n4000-4gb-1tb-free-dos-p-PER.901522

έχει και fhd οθόνη απλά στο μέλλον θα βάλεις έναν ssd και θα πηγαίνει άριστα.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ καλές επιλογές και οι δύο! θα τα ψάξω και τα δύο περισσότερο, αν έχει να προτείνει κάτι και κάποιος άλλος δεκτό

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να μειώσω την πρόταση του φίλου ποιο πάνω θέλω να πω ότι με asus αν συμβεί κάτι ξέχνα την εγγύηση θα σου χρεώσουν μίνιμουμ 70 ευρώ και θα το βγάλουν και δική σου υπαιτιοτητα. Το έπαθα και έμαθα. Ο amd είναι αρκετά ποιο αργος ψαξτο στο google. Είναι πιο ακριβό. Δεν έχει dvdrw αχρειαστο να ειναι. Δεν είναι fhd. Από εκεί και πέρα η επιλογή είναι δική σου. Και πάλι το τονίζω χωρίς παρεξήγηση.

• Like 1
Δημοσ.
18 hours ago, marmarinos2006 said:

Χωρίς να θέλω να μειώσω την πρόταση του φίλου ποιο πάνω θέλω να πω ότι με asus αν συμβεί κάτι ξέχνα την εγγύηση θα σου χρεώσουν μίνιμουμ 70 ευρώ και θα το βγάλουν και δική σου υπαιτιοτητα. Το έπαθα και έμαθα. Ο amd είναι αρκετά ποιο αργος ψαξτο στο google. Είναι πιο ακριβό. Δεν έχει dvdrw αχρειαστο να ειναι. Δεν είναι fhd. Από εκεί και πέρα η επιλογή είναι δική σου. Και πάλι το τονίζω χωρίς παρεξήγηση.

συζητηση κανουμε δεν τσακωνομαστε:).σε αυτα τα λεφτα που θελει οι επιλογες ειναι λιγες δυστυχως.το ψαχνα πολυ καιρο για να παρω κατι και σε ολα τα παρομοια εβρισκες και συν και πλην.βεβαια το ειχα προλαβει με πιο φτηνη τιμη.αντιστοιχα υπηρχε lenovo που ηταν intel kai ddr4 αλλα δεν ειχε το εξτρα bay για δισκο και η cpu ηταν πιο χαμηλων επιδοσεων.μετα υπαρχουν επιλογες στα 15αρια που ο τοπικ σταρτερ δεν θελει και μετα υπαρχουν και πιο μικρα asus με 13 αρες η 11 αρες οθονες που μερικα εχουν καλυτερη αυτονομια και fhd.σε ολα καπου χανεις και καπου κερδιζεις.μετα υπαρχει σε lenovo πχ

https://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/188242-lenovo-ideapad-120s-14iap-n3350/4gb/64gb

γενικως με ταβανι 200 230 ευρω ειδικα σε 14αρι ειναι ολα πολυ δυσκολα.βγαζω εκτος λαπτοπ στυλ quest ,turbo x ,chiwi και δεν ξερω τι αλλα noname εχουν βγει.επισης πολυ δυσκολα θα βρει με full hd.σε αυτα τα λεφτα αν καποιος εχει να προτεινει καποιο συγκεκριμενο μοντελο θα ηθελα να το ξερω και εγω γιατι ειλικρινα δεν μπορεσα να βρω.full hd ηταν ενα της asus 11.6 αν θυμαμαι καλα οου ειχε ομως 32αρι δισκο και μετα ειχε ενα 13αρι που δεν ηταν ομωςfull hd.απλα επρεπες να ζυγισεις τι θες.μετα υπαρχουν και τα hp stream που παλι ειναι το ιδιο.δεν συμπαθω την hp τοσο πολυ σε φτηνα λαπτοπ.

αν βρεις με fhd το κοστος ανεβαινει.αν βρεις με dvdrw θα βγει πιο ογκωδες και πιο πιθανο ειναι να ειναι 15αρι.

για την εγγυηση αν ηξερα οτι δεν φταιω εγω δεν θα το αφηνα ετσι αλλα θα μιλουσα με asus εξωτερικου.επειδη εχω ακουσει διαφορες βλακειες απο ελληνικες αντιπροσωπιες πολλες φορες φευγει email και εξω.βλεπε περιπτωσεις η tp link να λεει αντικατασταση προιοντος και το καταστημα να λεει οχι.

και να τονισω οτι αυτα τα λαπτοπ ειναι για συγκεκριμενη χρηση πχ ιντερνετ ταινιες και οχι για παιχνιδια.δεν παιρνουν upgrade με εξαιρεση το asus που εχει ενα bay για εξτρα  hdd/ssd.και μνημη cpu δισκος ειναι embedded στο board

Δημοσ.

Σε αυτή την κατηγορία τιμής λίγο πολύ όλα είναι άστα να πάνε απλά το hp θεωρώ οτι έχει τον πιο αξιόλογο επεξεργαστή σε σχέση με τους άλλους και έχει fhd οθόνη και dvdrw. Απο εκει και πέρα είναι συμβιβασμός ότι και να πάρεις αλλά για απλή χρήση στο ταξίδι, στο καράβι ή οπουδήποτε που μπορεί να σου φύγει απο τα χέρια και να σπάσει ή να στο κλέψουν είναι μια χαρά. Το μόνο μειονέκτημα του hp είναι ο δίσκος που αν και 1 τερα ειναι μηχανικός αλλά για ταινίες και αρχεία ειναι καλός.

Δημοσ.
42 minutes ago, marmarinos2006 said:

Σε αυτή την κατηγορία τιμής λίγο πολύ όλα είναι άστα να πάνε απλά το hp θεωρώ οτι έχει τον πιο αξιόλογο επεξεργαστή σε σχέση με τους άλλους και έχει fhd οθόνη και dvdrw. Απο εκει και πέρα είναι συμβιβασμός ότι και να πάρεις αλλά για απλή χρήση στο ταξίδι, στο καράβι ή οπουδήποτε που μπορεί να σου φύγει απο τα χέρια και να σπάσει ή να στο κλέψουν είναι μια χαρά. Το μόνο μειονέκτημα του hp είναι ο δίσκος που αν και 1 τερα ειναι μηχανικός αλλά για ταινίες και αρχεία ειναι καλός.

,ποιο μοντελο αναφερεις?ποιο hp?ναι για αυτο ανεφερα οτι ειναι για συγκεκριμενη χρηση.εμενα πχ το asus με βολεψε τρελα .μπορω να δω ταινια,ειναι 14αρι που βολευει σε μεγεθος για ταξιδι κτλ,ελαφρυ,καλη cpu απλα πιο ενεργοβορα απο οτι ενας intel.και το μεγαλο συν οτι στο bay εβαλα 1 tb μηχανικο δισκο.οποτε για να bootaro εχω τον emmc και για τα υπολοιπα τον 1tb.προσωπικα παλι δεν θα επερνα λαπτοπ με μηχανικο δισκο εκτος αν ειχε κανα δισκο 7200.και πιο μεγαλη καταναλωση και πιο αργοι και δυστυχως σε πολλα μοντελα πχ lenovo εχουν κοψει τους ακροδεκτες για να βαλεις m2 δισκο

Δημοσ.
5 minutes ago, marmarinos2006 said:

https://www.e-shop.gr/laptop-hp-250-g6-4lt68es-156-fhd-intel-dual-core-n4000-4gb-1tb-free-dos-p-PER.901522

Δυστυχώς όμως τώρα το παρουσιάζει μη διαθέσιμο αλλά για τα 239 ευρώ που το είχε νομίζω οτι ήταν καλή περίπτωση.

λεω και εγω.αυτο ειναι 15.6 δεν ειναι 14 για αυτο παραξενευτηκα.αυτα που γραψα εγω ειναι για 14αρια.τα 15.6 αν θελει ο τοπικ σταρτερ παμε αλλου.εκει οι επιλογες ειναι περισσοτερες και βρισκεις πιο φτηνα απο 14αρια

στο 14 αρι ειναι λιγο δυσκολες οι επιλογες διοτι συνηθως ειναι πιο ακριβα απο τα 15.6 τα οποια τα θεωρω λιγο μεγαλα ειδικα για μεταφορα .υπαρχουν και slim 15aria βεβαια.το 14 το θεωρω απο τις καλυτερες αναλογιες μεταξυ βαρους και οθονης.μικροτερο και ελαφρυτερο απο 15.6 αλλα πιο ανετη οθονη απο 11.6.και 13

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τις προτάσεις σας. Το 15.6 που πρότεινε ο φίλος από πάνω φαίνεται πολύ αξιόλογο και ελαφρύ πράγμα που με απασχολεί γιατί όπως σας είπα το χρειάζομαι για άνετη μεταφορα. Δεν γνώριζα ότι σε 15αρια πας στην ίδια τιμή με καλύτερα specs. Θα αρχήσω να ψάχνω και για 15αρια που να είναι χαμηλά σε βάρος.

Όσο αφορά το budget, δεν είμαι σε θέση να διαθέσω μεγαλύτερο ποσό λόγω του ότι πρόσφατα δαπάνησα αρκετά χρήματα για χτίσιμο desktop και περιφεριακών(ups κτλ), οπότε τα 200-230 (το πολύ 250) είναι αυτά που μπορώ να διαθέσω τη παρούσα στιγμή.

Δημοσ.
1 hour ago, chrisdmg said:

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τις προτάσεις σας. Το 15.6 που πρότεινε ο φίλος από πάνω φαίνεται πολύ αξιόλογο και ελαφρύ πράγμα που με απασχολεί γιατί όπως σας είπα το χρειάζομαι για άνετη μεταφορα. Δεν γνώριζα ότι σε 15αρια πας στην ίδια τιμή με καλύτερα specs. Θα αρχήσω να ψάχνω και για 15αρια που να είναι χαμηλά σε βάρος.

Όσο αφορά το budget, δεν είμαι σε θέση να διαθέσω μεγαλύτερο ποσό λόγω του ότι πρόσφατα δαπάνησα αρκετά χρήματα για χτίσιμο desktop και περιφεριακών(ups κτλ), οπότε τα 200-230 (το πολύ 250) είναι αυτά που μπορώ να διαθέσω τη παρούσα στιγμή.

τα 15.6.ειναι η πιο γνωστη κατηγορια οποτε εχει και τις πιο καλες τιμες και τεραστια ποικιλια .τα 14 και κατω ειτε δεν ειναι πολυ δυνατα σε χαρακτηριστικα σαν αυτο που εβαλα εγω αλλα ειναι φτηνο ειτε μετα πας αε δυνατα 14αρια που ειναι πολυ πιο ακριβα απο τα αντιστοιχα 15.6. απο 14 και κατω αρχιζεις να πηγαινεις σιγα σιγα προς ultrabook. αν σε βολευει το 15.5 απο πλευρας βαρους και μεγεθους τοτε εννοειται πηγαινε σε 15.6.αργοτερα βαζεις και ssd αμα θες για να μην ειναι σουρνεσαι. θα βρεις.και λεπτα 15.6 που δεν εχουν dvd που ειναι εξτρα βαρος και συνηθως εξτρα ογκος στο λαπτοπ. ειδικα τα 15.6 που δεν εχουν λειτουργικο ειναι ακομα πιο φτηνα. οταν πηρα λαπτοπ και οηρα το asus ta 15.6 τα ειχα αποκλεισει ηδη λογω μεγεθους.ηθελα 14 η 13.3 ακομα και 11.6.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω για το Asus που λέτε που έχει Windows 10 S αν βάλατε εύκολα Windows 10 κανονικά γιατί αυτόματα αν κάνετε εγκατάσταση από νέο ISO, πάλι σε S mode βγαίνει και έκανα σε ένα ίδιο εγκατάσταση από παλιότερη έκδοση Windows 10 περίπου 2 χρονών που δεν υπήρχαν S τότε για να μπουν τα κανονικά.

Επεξ/σία από CsIns
Δημοσ.
On 27/12/2018 at 21:00, CsIns said:

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω για το Asus που λέτε που έχει Windows 10 S αν βάλατε εύκολα Windows 10 κανονικά γιατί αυτόματα αν κάνετε εγκατάσταση από νέο ISO, πάλι σε S mode βγαίνει και έκανα σε ένα ίδιο εγκατάσταση από παλιότερη έκδοση Windows 10 περίπου 2 χρονών που δεν υπήρχαν S τότε για να μπουν τα κανονικά.

πας και κανεις απευθειας απο το windows store τα windows 10s σε windows 10.διαδικασια ουτε ενα λεπτο. αν βαλεις το iso απο το media creation tool αναγνωριζει τον κωδικο και στα  περναει σαν s και μετα τα ξακανανεις windows 10 pro.ειναι δωρεαν το update απο s σε pro.

On 27/12/2018 at 16:33, chrisdmg said:

το αναφερω και τυπικα.δοκιμασα 8k video απο youtube ενα που ειναι το peru 8k και ειχα cpu usage λιγοτερο απο 50 τις 100.απλα ειχα περασει τελευταιους driverts απο την ati για την καρτα γραφικων.ουτε τους παλιους της asus ουτε των windows.εκει ειχα μεγαλυτερο cpu usage.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...