Tobajara Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Μετά από αρκετό καιρό βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με το σχετικά πρόσφατο Dungeon Keeper clone ονόματε War for the Overworld, που έχει κυκλοφορήσει και τα expansions του. Εν πολλή συντομία, είναι το ίδιο ακριβώς παιχνίδι με βελτιωμένο AI μονάδων, interface και γραφικά. ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο όμως, αν δε μετράνε τα λίγο διαφορετικά τέρατα (εμφανισιακά, όχι σε θέμα λειτουργίας) και ονομασίες (έχω παίξει τις πρώτες 5 αποστολές από τις 13). Ακόμα και οι αποστολές μοιάζουν, αν και πόση ποικιλία να έχει πια ένα παιχνίδι που σκάααααβεις όλη την ώρα? Αρχίζω και σκέφτομαι όμως πως το πρόβλημα δεν είναι το παιχνίδι αλλά εγώ. Όπως και τα Dungeon Keeper 1-2, και τούτο δω είναι πολύ καλοφτιαγμένο από πλευράς gameplay (εξαιρείται η πρωτοτυπία προφανώς) και με στρωμένο πια τον τεχνικό τομέα. Όμως βαριέμαι. Μου φαίνεται ανιαρό και δε μπορώ να το ευχαριστηθώ. Αν και ο σχεδιασμός του μπουντρουμιού μου είναι ευχάριστος, με ενοχλούν τα ίδια πράγματα με παλιότερα. Οι χύμα μάχες, ένα γενικό μπέρδεμα με το ποιός είναι πού, και το ότι χρησιμοποιώ ελάχιστες δυνατότητες του gameplay. Από τη στιγμή που το "γιούργια και σας φάγαμε" πιάνει, ούτε παγίδες χρειάζονται ούτε οχυρώσεις ούτε φίλτρα ούτε τίποτα. Οι δε αντίπαλοι δε μου φάνηκαν πολύ αξιόμαχοι. Για να μην είμαι όλο γκρίνια, το παιχνίδι είναι πραγματικά καλό για αυτό που κάνει - να κλωνοποιεί το Dungeon Keeper. Έχει ωραία γραφικά, μικροβελτιώσεις στο χειρισμό και το ΑΙ, καλό ήχο και αρκετά νέα modes. Ασχολήθηκα λιγάκι με τα achievements αλλά τα περισσότερα περιστρέφονται γύρω από το να ολοκληρώσω την αποστολή σε Χ χρόνο, και ποτέ δεν ήμουν του τρεξίματος. Μέχρι να πάρω αυτό της τρίτης αποστολής έχασα ώρες, συν το ότι δε μου αρέσει να πολυζορίζω τα πλασματάκια μου. Αυτά. Αν το βρείτε σε προσφορά (καθόλου δύσκολο) χτυπήστε το. Θα δοκιμάσω και το Dungeons 2 που το έχω (όχι το 3) και θα ενημερώσω. Ένα βίντεο για το καλό, ελπίζω να είναι καλό. https://www.youtube.com/watch?v=zSk-rXXrPBA 1
Tobajara Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τερμάτισα το campaign και οι εντυπώσεις μου είναι καλύτερες από τις αρχικές. Το παιχνίδι είναι αρκετά διασκεδαστικό και λιγότερο δυσκοίλιο από το Dungeon Keeper, ενώ και τα επίπεδα είναι καλοσχεδιασμένα. Συνιστώ να παίξετε για τα achievements, όπου απαιτείται καλή γνώση των μηχανισμών χωρίς να είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Το καλό είναι πως υπάρχουν αρκετοί βιώσιμοι τρόποι παιχνιδιού, αν και ο υπολογιστής δε ζορίζει ιδιαίτερα τον παίκτη. Τελικά χρειάστηκε να ασχοληθώ με διάφορα κομμάτια του gameplay που εκ πρώτης όψεως δε θα τα ακουμπούσα, όπως φίλτρα. Γενικά εγκρίνεται μετ'επαίνων, αν θέλετε να παίξετε κάτι ανάλογο είναι πολύ καλή επιλογή! Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από Tobajara 2
Tobajara Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Τερμάτισα και το expansion του, το Heart of Gold. 4 - 5 πίστες όλο κι όλο αλλά μεγάλες σε μέγεθος και με achievements που μπορούν να σε κρατήσουν απασχολημένο για διπλάσιο χρόνο. Το σημαντικότερο ήταν πως ο σχεδιασμός ήταν αρκετά πρωτότυπος. Γενικά το παιχνίδι είναι πολύ καλό κι ευχάριστο για αυτό που κάνει. Τιμιότατη παραγωγή που αξίζει της προσοχής σας, το gameplay βελτιωνόταν όσο περνούσε ο καιρός και αν δεν είχα την όρεξη να ασχοληθώ με κάτι άλλο θα τέλειωνα και όλα τα secondary objectives. Μετά από 60+ ώρες σκάψιμο (το πήγαινα πολύ λάου λάου) ήθελα μια αλλαγή. Γενικά, όπου το βρείτε πάρτε το, σας λείπει και δεν το ξέρετε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα