Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα  και καλές γιορτές σε όλους.

Ελπίζω να με βοηθήσετε στην επιλογή τηλεόρασης καθώς θα κάνω αλλαγή μετά από αρκετά χρόνια.

Ήμουν κάτοχος μιας Panasonic Plasma 42G20 και η χρήση ήταν ταινίες και λίγο αθλητικά. Ψάχνω πλέον μια tv που να έχει γρήγορο panel και σωστή εικόνα εκτός από ταινίες αθλητικά ΚΑΙ για Playstation3 (μελλοντικά 4)

Αν και έχω καταλήξει λόγω budget μεταξύ των 2 του τίτλου, θα ήθελα να μου πείτε ποιά είναι προτιμότερη για τη χρήση που θα σας περιγράψω ή αν υπάρχει εναλλακτική που δεν βρήκα μετά από το ψάξιμο που έκανα μόνος μου.

Υπάρχει και android box 4k που θα κουμπώσει επάνω.

Το βασικό που με νοιάζει είναι να πάρω ξεκούραστη εικόνα με όσο το δυνατόν λιγότερο ghosting/pixel overshoot στην κίνηση και ομοιομορφία στο panel. Το αν θα πετύχω τα τέλεια μαύρα της plasma ξέρω οτι θα είναι δύσκολο.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι ψάχνω 120Hz panel και όχι 60άρι αλλά τα 2 συγκεκριμένα μοντέλα δείχνουν οτι έχουν 60άρια. Είναι όντως έτσι;

Περιμένω απαντήσεις και ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Λινκ από τις 2 που έχω στον τίτλο

https://www.skroutz.gr/s/15237467/Samsung-UE50NU7402.html

https://www.skroutz.gr/s/11524857/Samsung-UE49MU8000.html

Θα βάλω στην εξίσωση και την νέα QLED

https://www.skroutz.gr/s/15764127/Samsung-QE49Q6FN.html

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

εγώ που έχω δυο panasonic plasma 1080p, φίλου Sony 55΄ 4K VA πάνελ, δεν μου άρεσε καθόλου, ούτε χρώματα ούτε το μαύρο. Όλα τα nonOLED μοιάζει σαν να έχουν μια πάχνη, ένα λευκό σύνεφο μπροστά στο πάνελ και τα χρώματα δεν είναι έντονα. Τα ίδια και χειρότερα οι IPS.

Οπότε να γνωρίζεις, μην απογοητευτείς ότι και να πάρεις.

Ένα παράδειγμα με glossy πάνελ IPS, δες εδώ.

IMG_5800.PNG

IMG_5801.PNG

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση @Sheogorath

Στην εξίσωση μπαίνει και η 55άρα Q6FN με 120Hz Panel.

Θα πάω να την δω να παίζει. Δε ξέρω αν αξίζει την διαφορά στα χρήματα που ζητάει. Θα ζοριστώ πολύ για να φτάσω αυτό το budget αλλά όσα χρόνια θυμάμαι στις τηλεοράσεις για να  πάρεις κάτι που να αξίζει και να μην το αλλάζεις κάθε 4ετία πας αναγκαστικα΄σε budget που ακουμπά τα 700+

https://www.skroutz.gr/s/15763533/Samsung-QE55Q6FN.html

Δημοσ.

αντε με το καλο να παραλαβεις, γραψε εντυπώσεις για την μεταβαση...είμαι και εχω στην ιδια φαση, κατοχος plasma που ψάχνεται αλλα λογω μεγέθους...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μπορείς βάλε φωτογραφία μετα, δίπλα δίπλα την νέα με την παλιά, να δούμε ποιότητα εικόνας.

Επεξ/σία από Sheogorath
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Αν μπορείς βάλε φωτογραφία μετα, δίπλα δίπλα την νέα με την παλιά, να δούμε ποιότητα εικόνας.

δυστυχώς η παλιά θα φύγει σήμερα. αυτό που μπορώ να κάνω είναι να βγάλω φώτο την ίδια σκηνή στις ίδιες συνθήκες φωτισμού με την ίδια κάμερα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

δυστυχώς η παλιά θα φύγει σήμερα. αυτό που μπορώ να κάνω είναι να βγάλω φώτο την ίδια σκηνή στις ίδιες συνθήκες φωτισμού με την ίδια κάμερα.

Αν δεν βαριέσαι, ναι φυσικά. :)

Δημοσ.

Η τηλεόραση στήθηκε χθες. Αρύθμιστη αυτό το λευκό νέφος που λες δε το βλέπω. Θα βγάλω 2 φωτογραφίες απόψε μια όπως ήρθε και μια μετά τις προτεινόμενες ρυθμίσεις calibration από rtings.com.

Η πρώτη εντύπωση πάντως σε υλικό FullHD και τηλεοπτικό σήμα ήταν τρομερή. Δε περίμενα τέτοια απόδοση. Εντάξει δε συζητώ μόλις έβαλα 4Κ. Όνειρο. Θα την ψάξω ενδελεχώς σήμερα και θα ποστάρω και φωτογραφίες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Τι νεφος ρε παιδια; εγω με την xf9005 τα βλεπω ολα κρυσταλο.δεν εχει πουθενα κακοκαιρια.ειδικα αν βαλεις netflix σου πεφτουν τα σαγονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλές οι υποχρεώσεις γιορτινές μέρες και ακόμα δεν έχω βρει χρόνο για φωτογραφίες. Οι ρυθμίσεις από rtings πάντως που προτείνονται δε ξέρω....δε μου πολυκάθονται καλά.

Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι οτι η τηλεόραση αξίζει και με το παραπάνω. Καμία σχέση με την εικόνα στις mu7series. Ίσως τελικά το quantum dot και 120Hz panel να κάνουν όντως δουλειά για εντυπωσιακό αποτέλεσμα και καθαρότητα.

Επεξ/σία από greekfragma

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...