Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην κοινότητα.

Έχω ένα σχετικά παλιό pc από το 2015, με 1150 socket (G3258) και ένα dimm 8άρι hyperx red στα 1600mhz.

Θέλω να του δώσω ένα φιλί ζωής για κάνα χρόνο, ώσπου να βγουν νέες σοβαρές κάρτες γραφικών και η επόμενη γενιά ryzen, αλλά και να δω τι θα κάνω με στρατό/διδακτορικό και την παραμονή μου στην Ελλάδα. Κοντολογίς, φοβάμαι μην δώσω τώρα 600 ευρώ για σύστημα και από το Σεπτέμβρη το βλέπω Χριστούγεννα - Πάσχα, χάνοντας ουσιαστικά το "κεφάλαιο" που "επένδυσα" λόγω αχρησίας.

Σκέφτομαι να βάλω i5 4570 (είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για μεγαλύτερο vfm), μία 570 nitro 4gb της γνωστής προσφοράς και ένα dimm ram ακόμα οπωσδήποτε για να πετύχω dual channel.

Το θέμα είναι ότι μεταχειρισμένο 1 οχτάρι διμμάκι σπάνια βρίσκεται, ενώ καινούριο κάνει 60 ευρώ, αν είναι να πάρω το ίδιο.

Οπότε, η ερώτησή μου είναι η εξής: Θα επιτύχω dual channel με μία οποιαδήποτε μνήμη ίδιου χρονισμού; Θα έχω 16γιγα με μεγάλη οικονομία. Ξεκινούν από τα 35-40 ευρώ, που είναι σχεδόν μισοτιμής.

Η εναλλακτική μου πρόταση, είναι να πάω σε φωτοτυπία το dimmaki που έχω τώρα, αλλά στα 4gb, αντί στα 8. Θα έχω 12γίγα μνήμης με μόλις 35 ευρώ έξτρα. Θα επιτευχθεί πιο "εγγυημένα" έτσι το dual channel όμως;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.

Αν οι μνήμες έχουν ιδιο χρονισμό , ίδια timings και ίδια τάση λειτουργίας πιθανότατα ΝΑΙ θα παίξουν μαζί.

Απο εκει και πέρα αν ο υπολογιστής προορίζεται για παιχνίδια με νέους τίτλους θα σου έλεγα να δεις απ ευθείας για 4770-4790 (Κ η οχι) ανεξαρτήτως μητρικής για να πάρεις τα μέγιστα που μπορείς απο εκείνη τη γενιά.

Προσωπικά θεωρώ "φτωχό" σε επιδόσεις πλέον τον 4570 για νέους τίτλους που διψάνε για ipc. (Αυτό βέβαια δεν αναιρεί οτι οι 2 επιπλέον πυρήνες δεν θα δώσουν σημαντική αύξηση σε επιδόσεις απο τον g3258)

Δημοσ.

Οκ τότε, επειδή είναι περίεργος παράγοντας αυτό, καλύτερα να πάρω την 4άρα , να είμαι σίγουρος.

Άλλωστε 12γίγα ραμ είναι πολύ καλή ποσότητα για τη χρήση που θέλω.

Ενδιαφέρομαι για total war καινούρια και παλιά, καθώς και για καμμενιές της paradox. Δε με λες γκεημά. Αν και θα ήθελα να παίξω κάνα witcher από την άνεση του γραφείου μου, αντί στα κοινόχρηστα σαλόνια δια xbox, νομίζω δεν αξίζει για τέτοιες περιπτώσεις τα πολλά έξτρα χρήματα σε πεθαμένες πλατφόρμες όπως η 1150.

Υπό αυτή την έννοια, τα 150+ των 4770-90 , μου φαίνονται πολλά, όταν με το ίδιο ποσό πας σε Ρ5 2600. ;)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

καλύτερα να πάρω την 4άρα , να είμαι σίγουρος.

Για dual channel με το 8αρι που έχεις μάλλον δεν θα σου κάνει. Καλύτερη μου φαίνεται η επιλογή με άλλο 8αρι (έστω και μεταχειρισμένο) με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως σου πρότεινε ο Xristaras12. Στο κάτω κάτω η HyperX δεν έχει τόσο σφιχτό χρονισμό (CL10) σε σχέση με άλλες μνήμες (CL9) εκτός από κάποιες "φθηνές" (CL11). Αν έχουν και ίδια τάση λειτουργίας (1,5Volt) είναι πολύ πιθανό να δουλέψουν μαζί σε dual channel.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, TopCLR είπε

Για dual channel με το 8αρι που έχεις μάλλον δεν θα σου κάνει. Καλύτερη μου φαίνεται η επιλογή με άλλο 8αρι (έστω και μεταχειρισμένο) με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως σου πρότεινε ο Xristaras12. Στο κάτω κάτω η HyperX δεν έχει τόσο σφιχτό χρονισμό (CL10) σε σχέση με άλλες μνήμες (CL9) εκτός από κάποιες "φθηνές" (CL11). Αν έχουν και ίδια τάση λειτουργίας (1,5Volt) είναι πολύ πιθανό να δουλέψουν μαζί σε dual channel.

Ωχ όντως; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι' αυτό; 😛  Περίμενα ότι ίδια βολτ + ίδιο κας + ίδια συχνότητα + ίδιο μοντέλο = συμβατότητα γκαραντί.

Eπομένως ψάχνω να έχει και η άλλη cas 10; Αν πάρω cas 11 ή 9 δε θα δουλέψει;

Γιατί, αν είναι να μη δουλέψει η cas 11, τότε πάω σε corsair πάλι του 50ρικου, οπότε δίνω τα έξτρα 7 ευρώ και παίρνω φωτοτυπία ίδιο dimmάκι με αυτό που έχω.

Δημοσ.

Συμβατότητα 100% δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς. Ακόμα και ίδια μάρκα και μοντέλο να πάρεις υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην δουλέψει σωστά.

Πέρα από αυτό (χωρίς να είμαι ειδικός) πιστεύω πως οι μνήμες πρωτίστως πρέπει να είναι ίδιου μεγέθους (8GB με 8GB) για να δουλέψουν dual channel. Αν μπορεί να δουλέψει 8αρι με 4αρι σε dual channel δεν το νομίζω, έχω διαβάσει για διαφορετικές μνήμες (ίδιου μεγέθους όμως) με λίγο διαφορετικά χαρακτηριστικά να έχουν δουλέψει dual channel. Έχω δει ο ίδιος σύστημα socket 1150 με Celeron να λειτουργεί Kingston HyperX 4GB 1866Mhz CL10 μαζί με μια Exceleram 4GB 1333Mhz κανονικά dual channel (στα 1333Mhz) για πολύ καιρό!

Δημοσ.

Σε pc φιλου μου δουλευει κανονικα σε dual channel 8αρα HyperX Fury 1600Mhz μαζι με 4αρα HyperX Fury 1600Mhz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...