Προς το περιεχόμενο

RX VEGA 64 Aircool Clock Dropping

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο FX τερματίζει και στο 60% που βλέπεις. Δεν είναι τόσο scalable το παιχνίδι να βλέπει όλους τους πυρήνες εξίσου. Ένας πυρηνας να τερματίζει 100% και τρως μπουκάλι.

• Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ του είπα πως ο Fx κάνει τρελό bottleneck αλλά δεν με πιστεψε

εδω κάνει τρελό bottleneck την gtx 1070 

όπως είπα μέχρι το πολύ rx 580/gtx 1060 παραπάνω δεν πάει 

• Like 1
Δημοσ.

Οκ και πάλι άν ο  fx είναι το θέμα, η 1070 τον αξιοποιεί καλύτερα από τη vega.

Απορία  λοιπόν το παιχνίδι είναι nvidia optimized?

Η 1070 αποδίδει καλύτερα από vega έστω και σε ορισμένα παιχνίδια?

Δημοσ.

Δε διαφωνώ για τον fx, αλλά το θέμα είναι μεταξύ vega και gtx1070. 

Θεωρητικά σε ίδια settings οι 2 αυτές κάρτες έπρεπε να αποδίδουν το ίδιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Overhead είναι, έχουν παραπάνω οι AMD κάρτες σε Dx11. Γι αυτό το λόγο τεζαρει ένα thread και τα φτύνει ο FX. Δεν ξέρω αν υποστηρίζει Dx12 το Odyssey, αν ναι δοκίμασε το. 

Επεξ/σία από mindtrapper
  • Like 3
Δημοσ.

Αδερφέ νομίζω ότι μου έλυσες την απορία τόσων ημερών. Δηλαδή αν μπουκώσει το ένα thread του fx αυτό ρίχνει τη συνολική απόδοση?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ssd93 είπε

Αδερφέ νομίζω ότι μου έλυσες την απορία τόσων ημερών. Δηλαδή αν μπουκώσει το ένα thread του fx αυτό ρίχνει τη συνολική απόδοση?

Προφανώς, μετα όλα αυτό περιμένουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, ssd93 είπε

Ναι. Βασικά σε DX11 τα draw calls είναι single thread. Η Nvidia χρησιμοποιεί software scheduler και μοιράζει τα draw calls σε πολλά cores/threads του CPU. Η AMD έχει hardware scheduler και δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Ουσιαστικά δηλαδή η Nvidia έχει το μεγαλύτερο CPU overhead αλλά επειδή μοιράζει τα draw calls δεν προκαλεί bottle neck. Τουλάχιστον έτσι τα ξέρω, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Δύσκολο γιατί είναι κομμάτι της GCN αρχιτεκτονικής που θα αλλάξει μετά το Navi.

Πάντως το Odyssey πρέπει να είναι κακογραμμένο γενικά γιατί αυτό που συζητάμε εδώ δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Αν ένα παιχνίδι είναι καλά γραμμένο για multi thread τότε παίζει καλύτερα με AMD για τον ίδιο λόγο, επειδή δηλαδή τα threads είναι ελεύθερα να επεξεργαστούν ότι στείλει το παιχνίδι και όχι busy από το software scheduler της Nvidia. Βλέπω δεν υποστηρίζει καν DX12.

Επεξ/σία από mindtrapper
Δημοσ.

Αδερφέ μου επιτέλους λύθηκε η απορία μου. Ευχαριστώ όλους που συμμετείχατε στη συζήτηση. Απλά να πω ότι έλεγα για το origins και όχι το Odyssey το οποίο φαίνεται πως είναι πιο κακογραμμένο.

Συμπέρασμα θέλω cpu με υψηλό ipc διαφορετικά η Vega χάνει ένα μεγάλο κομμάτι της τελικής της απόδοσης.

Διαφορετικά τα ρίχνω σε rtx τα λεφτά και περιμένω την επόμενη γενιά zen που λέει η AMD ότι θα ξεπεράσει την intel.

Βλέπουμε...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ssd93 είπε

Αδερφέ μου επιτέλους λύθηκε η απορία μου. Ευχαριστώ όλους που συμμετείχατε στη συζήτηση. Απλά να πω ότι έλεγα για το origins και όχι το Odyssey το οποίο φαίνεται πως είναι πιο κακογραμμένο.

Συμπέρασμα θέλω cpu με υψηλό ipc διαφορετικά η Vega χάνει ένα μεγάλο κομμάτι της τελικής της απόδοσης.

Διαφορετικά τα ρίχνω σε rtx τα λεφτά και περιμένω την επόμενη γενιά zen που λέει η AMD ότι θα ξεπεράσει την intel.

Βλέπουμε...

Πλατφόρμα να αλλάξεις, όχι GPU.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείται ότι ο fx κρατάει την κάρτα σου πίσω. Αλλά το origins και το odyssey δεν πάνε καλά σε AMD. Πάντως παίξε με uv και οc την Hmb. Θα ανέβεις ένα 10 15%

Και με αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση. Η δικιά μου παίζει 100 watt σχεδόν πιο κατω

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 1
Δημοσ.

Η amd ηδη ειναι μπροστα απο την ιντελ.

Απλα λογικα με την επομενη γενια θα παρει και το single core για ειναι σε ολα καλυτερη.

Προσωπικα το combo 2600+Χ470 το θεωρω οτι πρεπει για gaming και δε χρειαζεται η πλειοψηφια κατι παραπανω.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ssd93 είπε

Βλέπουμε...

επεξεργαστη πρεπει να αλλαξεις 

πανε σε αυτο 

https://www.skroutz.gr/s/14650949/AMD-Ryzen-5-2600-Box.html

ειναι μακραν ο πιο value for money επεξεργαστης  της τελευταιας δεκαετιας! ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...