Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω το κινητό Y7 Prime (Huawei)  και θέλω να σβήσω εφαρμογές όπως Google TV, books και λοιπά μέσω adb και command line απτον υπολογιστή! Έχω ηδη κατεβασμένο το platform tools του Android! Από κει και πέρα τι κάνω να δω τι κάνω λάθος; Ευχαριστώ! 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, olimpiakos 7 είπε

Καλησπέρα! Έχω το κινητό Y7 Prime (Huawei)  και θέλω να σβήσω εφαρμογές όπως Google TV, books και λοιπά μέσω adb και command line απτον υπολογιστή! Έχω ηδη κατεβασμένο το platform tools του Android! Από κει και πέρα τι κάνω να δω τι κάνω λάθος; Ευχαριστώ! 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες τελικα το προβλημα ηταν το οτι αντι να γραψω uninstall εγραφα unistall!! Εγινε η δουλεια και παλι ευχαριστω!!!

Επεξ/σία από olimpiakos 7
Δημοσ.
2 ώρες πριν, olimpiakos 7 είπε

Παιδες τελικα το προβλημα ηταν το οτι αντι να γραψω uninstall εγραφα unistall!! Εγινε η δουλεια και παλι ευχαριστω!!!

Μηπως το εγραφες και 2 φορες?...τελος καλο

Δημοσ.

Σπαμμαρω το θεμα για να ρωτησω αν εμεινες ικανοποιημενος απο την παραπανω λυση, γιατι εδω δεν εμεινα πριν ~1 χρονο που την εκανα. Αν ειναι να αναφερω και τους λογους...

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, jim_p είπε

Σπαμμαρω το θεμα για να ρωτησω αν εμεινες ικανοποιημενος απο την παραπανω λυση, γιατι εδω δεν εμεινα πριν ~1 χρονο που την εκανα. Αν ειναι να αναφερω και τους λογους...

Η λύση δουλεύει μια χαρά.

Αρκεί να ξέρεις τι να κάνεις και πως θα το κάνεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το "μια χαρα" ειναι σχετικο επειδη στην πραγματικοτητα, δεν απεγκαθιστα τις εφαρμογες αλλα τις εμφανιζει σαν μη εγκατεστημενες για τον τρεχον χρηστη, οποτε

- δεν κερδιζεις ουτε kb σε χωρο, οπως κερδιζεις με root και πραγματικη απεγκατασταση

- αν κανεις ενα νεο χρηστη ή αν ενεργοποιησεις τον guest, εινια ολες εκει

Οποτε στην ουσια ειναι το ιδιο πραγμα σχεδον με την απλη απενεργοποιηση, με την μονη διαφορα πως δεν φαινονται σαν απενεργοποιημενες. 

Nokia 5 με 8.1, η διαδικασια εγινε οταν ημουν με 8.0 και με το adb 7.0 σε λινουξ. Και πιστεψε με, 12 χρονια που ειμαι με λινουξ εχω κανει πραγματα δεκαδες φορες πιο πολυπλοκα απο το "εντολη + παραμετρος + ορισμα" που λεει το howto, οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να εκανα λαθος οπουδηποτε.

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές με τον jim, αλλά το uninstall μεσω adb μας δινει κατα περιπτωση δυο μεγαλα πλεονεκτήματα:

• Οι εφαρμογές που αφαιρούμε, δε φορτώνουν πλέον με το συστημα, οποτε ουτε φορτώνουν τη μνήμη/επεξεργαστή και δεν κινδυνευουμε απο διαρροές δεδομένων και αυτό παραμένει μεχρι το επομενο factory reset
  • Αν η συσκευή δεν μπορει να γινει root (για λογους εγγύησης ή γιατί εχει κλειδωμένο bootloader - πχ huawei) το unisntall μεσω adb ειναι ο μονoς τροπος να αφαιρεθεί το bloatware (καλοβουλο ή κακοβουλο).

Παρολο που ειμαι φανατικός του root και των custom roms, eχουν περάσει απο τα χέρια μου κινητά και tablet για τα οποια είτε δεν μπορουσα να περασω rom ή γιατί βαριόμουν ή γιατί δεν έπρεπε για λογους εγγύησης. Εκει με το adb uniinstall η συσκευή έπαιρνε πολύ αέρα εύκολα και σχετικά ανώδυνα. 

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...