Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Αποφασισα να ανοιξω ενα λογαριασμο για να ζητησω τη βοηθεια και τις συμβουλες σας οσον αφορα καποια προβληματα και καποιες σκεψεις που με απασχολουν περιπου τον τελευταιο χρονο...

Αρχικα, να σας πω οτι ειμαι 25 στα 26 χρονων και εδω και περιπου ενα χρονο εχω τελειωσει απο μια σχολη Πληροφορικης, ΑΕΙ, αν εχει καποια σημασια. Ξερω οτι 7 χρονια δεν τα λες και λιγα, αλλα εν παση περιπτωσει εξαιτιας διαφορων παραγοντων εχασα αρκετες εξεταστικες και αργησα να τελειωσω. Τα καταφερα ομως και πριν απο περιπου ενα χρονο πηρα το πτυχιο μου και αρχισα να ψαχνω για δουλεια, αλλα γρηγορα διαπιστωσα οτι το να βρεις δουλεια δεν ειναι και η πιο ευκολη διαδικασια. Μετα απο αρκετες πορτες απο εταιρειες, κυριως λογω ελλειψης εμπειριας, δε μπορεσα να συνεχισω να μενω στην πολη που σπουδασα (Θεσσαλονικη) και επεστρεψα στην πολη απο την οποια καταγομαι, μια επαρχιακη πολη με πολυ λιγοτερες ευκαιριες απασχολησης γενικα, ποσω μαλλον στον τομεα της Πληροφορικης.....

Η επιστροφη στο σπιτι σε μια τετοια ηλικια ειναι μεγαλη αλλαγη, στην οποια, αν και με επηρεαζει στην καθημερινοτητα μου λογω και του κακου κλιματος στο σπιτι, δε θα ηθελα να κανω ιδιαιτερη αναφορα, αλλα αναγνωριζω οτι υπαρχει χωρις προσωπικη μου ευθυνη και αυτο με κανει να νιωθω οτι δικαιουμαι ενα ελαφρυντικο.

Μη εχοντας πολλα πραγματα να κανω, αποφασισα να ασχοληθω με κατι που εκανα εντελως ερασιτεχνικα στο Λυκειο, την κατασκευη ιστοσελιδων. Τοτε τα πραγματα ηταν πολυ διαφορετικα, εννοειται οτι και εγω ειχα πολυ λιγοτερες γνωσεις και ικανοτητες ευρεσης της γνωσης, δεν ηξερα και αγγλικα. Τελος παντων, τοτε ειχα ασχοληθει ελαχιστα με την HTML και εφτιαχνα σελιδες στο Blogger, με ετοιμα θεματα τα οποια προσπαθουσα να πειραξω... Δε θελω να το υποτιμησω γιατι εχει καποια καλα στοιχεια και κυριως το οτι δε χρειαζεται να πληρωσεις φιλοξενια, αλλα η γενικοτερη συγκριση του π.χ. με το Wordpress μαλλον δε θα το εβγαζε νικητη.

Τωρα αποφασισα να ασχοληθω πιο σοβαρα, εκατσα και εμαθα τα βασικα απο HTML, CSS και JavaScript αρχικα απο το W3Schools και μετα απο βιντεο στο Youtube, στη συνεχεια εμαθα να χρησιμοποιω το Bootstrap, εμαθα να εγκαθιστω το WordPress, εμαθα λιγη PHP και καταφερα να φτιαξω το πρωτο μου αξιοπρεπες Theme για το WordPress χρησιμοποιωντας αυτα που προανεφερα (καμια σχεση με αυτα που αγοραζεις για 50$ στο Theme Forest, αλλα οπως προανεφερα αξιοπρεπες και αρκετα καλυτερο -τουλαχιστον οσον αφορα δομη και Responsiveness- απο διαφορα που φοραν αλλες σελιδες σημερα).

Ολα αυτα, φυσικα, ερασιτεχνικα. Δηλαδη, τοπικα, χρησιμοποιωντας το XAMPP για Server και βασεις δεδομενων... Οι δικοι μου με κοιτανε και δεν καταλαβαινουν τι κανω, ή γιατι το κανω, αφου δεν κερδιζω κατι..... Τελος παντων, νομιζω οτι εχει φτασει η στιγμη να κανω ενα βημα παραπανω, αλλιως θα πρεπει να το παρατησω...

Με αυτο το βημα παραπανω, εννοω να αρχισω να ασχολουμαι με πραγματικα Project, π.χ. με την κατασκευη ιστοσελιδων για πραγματικες επιχειρησεις, εταιρειες, προσωπα, κ.λπ... Αν και ειμαι αρκετα μπερδεμενος οσον αφορα το πώς θα επρεπε να κινηθω απο εδω και περα...

Εχω καταληξει οτι πρεπει ειτε 1) να δημιουργησω μια ιστοσελιδα για τον εαυτο μου, οπου θα παρουσιαζω τον εαυτο μου κανονικα και με ονοματεπωνυμο ως Freelance Web Developer, θα περιγραφω συνοπτικα τις ικανοτητες μου και τις υπηρεσιες που μπορω να παρεχω σε επιχειρησεις κ.λπ., ειτε 2) να δημιουργησω μια ιστοσελιδα η οποια θα φαινεται ως μια εταιρεια κατασκευης ιστοσελιδων, η οποια θα παρεχει τις ιδιες υπηρεσιες που ανεφερα παραπανω, αλλα ουσιαστικα θα ειμαι εγω απο πισω, καθως εχω σκεφτει οτι με αυτον τον τροπο θα ειναι πιο ευκολο να με εμπιστευτει ενας ανθρωπος για να συνεργαστουμε...

Το αρνητικο ειναι οτι και στις 2 περιπτωσεις, σε πρωτη φαση δε μπορω να παρουσιασω Portfolio, που ισως παιζει το σημαντικοτερο ρολο, μαζι με την τιμη, για να συνεργαστει καποιος μαζι σου...

Εννοειται δεν ειμαι τσιπης, δηλαδη ξερω οτι θα χρειαστω σιγουρα περιπου 100 ευρω για τον πρωτο χρονο, για ονομα και φιλοξενια, ισως και για διαφημιση και αναλογως αν θα παω καλα, θα δω αν θα το συνεχισω...

Τελος, εννοειται οτι αυτα που εχω μαθει δεν ειναι αρκετα, σιγουρα πρεπει να μαθω και αλλα πραγματα και ο τομεας καθημερινα εξελισσεται και προχωρα, το αντιλαμβανομαι και αντιλαμβανομαι οτι πρεπει να εργαστω διπλα αν θελω να τα καταφερω. Απλα εχω επισης αντιληφθει οτι με το WordPress μπορεις να κανεις ωραια πραγματα για αρχη, και αυτο ειναι που θελω, να μπορεσω να σταθω στα ποδια μου οικονομικα ωστε να σταθω στα ποδια μου και στις υπολοιπες πτυχες της ζωης.

Αν δεν το εχω κανει ηδη κατανοητο, αυτο που ζηταω ειναι μια βοηθεια, συμβουλη, οσον αφορα το ποιο θα επρεπε να ειναι το επομενο βημα μου, απο οποιονδηποτε, ειτε εχετε περασει παρομοια φαση, ειτε οχι...

Ευχαριστω πραγματικα για την προσοχη σας και καλο Σ/Κ! :)

Δημοσ.

Καλώς ήρθες, δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο καθότι δεν είμαι στο χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων(είμαι φοιτητής πληροφορικής). Γιατί δεν φτιάχνεις για αρχή σε γνωστούς σελιδούλες με χαμηλό κέρδος ώστε να αποκτήσεις portfolio;

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω, καλως σας βρηκα! :)

Ναι, αυτο ειναι μια ιδεα που ειχα, εχεις δικιο, εχω ηδη κανει καποιες συζητησεις με γνωστους και φιλους για τους οποιους υπαρχει μια τετοιου ειδους προοπτικη, δηλαδη με ενα γνωστο που εχει ενα γραφειο και εναν ακομα που εχει ενα καταστημα, αλλα εμεινα στο περιμενε λογω δουλειων και υποχρεωσεων (απο την πλευρα τους), οποτε πρεπει να επικοινωνησω ξανα, απο τη νεα χρονια λογικα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσον αφορά το portfolio, αν είναι να δουλέψεις χωρίς λεφτά κάντο για καλό) Σίγουρα μπορείς να βρεις κάποια πράγματα που γίνονται στην πόλη σου και που χρειάζονται ιστοσελίδα. Από αθλητικό σύλλογο, μέχρι κοινωνικό παντοπωλείο κάνεις δεν θα πει όχι σε βοήθεια με τεχνολογία.

Τώρα για να βγάλεις και κάποια χρήματα. Η άλλη επιλογή σου είναι να δουλέψεις remotely. Τσέκαρε freelancer και upwork. To δύσκολο σε αυτά είναι να ξεκινήσεις αλλά αν ξεκινήσεις και φτιάξεις ένα αξιόλογο profile έχουν δουλειά.

Μερικά σκόρπια tips για freelancing

1. Θέλει υπομονή.
  2. Ιδίως μέχρι να αποκτήσεις εμπειρία, θα φας τάπες και φόλες. Deal with it. Και μετά θα τρως αλλά θα έχεις μάθει να αποφεύγεις τις κραυγαλέες.
  3. Communication is king. Το επίπεδο της δουλειάς σου μπορεί να είναι στο θεό. Αν δεν μπορείς να το επικοινωνήσεις αυτό όμως, δεν κάνεις τίποτα. Γενικά μιλώντας, οι πελάτες αν δεν είναι του «συναφιού» δεν έχουν ιδέα από τεχνικά ζητήματα. Αν δουλεύεις και remotely αυξάνεται ακόμα περισσότερο η ανασφάλειά τους. Θέλεις να τους κάνεις να νοιώθουν included.
  4. Μην ασχολείσαι με τζαμπατζήδες

Πέρα από τα παραπάνω που εξακολουθούν να ισχύουν, ειδικά για το remote freelancing σε freelancer/upwork:

1. Θες καλά αγγλικά. Όσο καλύτερα τόσο καλύτερο.
  2. Κάνε ένα πλασματικό hourly contract για να έχεις μια πρώτη θετική κριτική (πχ πες σε ένα γνωστό σου να σε προσλάβει). Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσεις την προμήθεια του site από την τσέπη σου αλλά κάνεις μια αρχή.
  3. Κάνε μικρές δουλίτσες στην αρχή με έμφαση στο να πάρεις καλές βαθμολογίες χωρίς να πολύ-κοιτάς τα χρήματα. Το μικρές έχει σημασία για να μη μπλέξεις χωρίς να το καταλάβεις.
  4. Να κυνηγάς τα hourly contracts. Εκεί είναι τα λεφτά. Στα fixed είναι πολύ εύκολο να μπεις μέσα με τα μπούνια + ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να σε πληρώσει.
  5. Μην πας να συναγωνιστείς Ινδούς κτλ. ξεκίνα από πιο ψηλά rates. Υπάρχουν πελάτες για όλα τα budget ;).
  6. Για να πάρεις δουλειές θέλει μπλα μπλα. Όσο πιο «προσωποποιημένα» είναι τα applications που στέλνεις τόσο καλύτερες πιθανότητες θα έχεις να πάρεις τη δουλειά.
  7. Όσο περισσότερα contracts κάνεις, να αυξάνεις επιθετικά το rate σου.
  8. Ακόμα και στα fixed contracts, να υπολογίζεις πάντα το hourly rate σου.

Επεξ/σία από pmav99
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν είμαι κάποιος ειδικός, είμαι νεότερος σου και σπουδάζω μηχανικός υπολογιστών στο εξωτερικό όμως. Είχα ασχοληθεί με 'web designing' σε html,css και JS και γενικά είχα ψαχτεί πολύ σε αυτά γύρω απο δουλειά, εμπειρία, εταιρείες,πορτφολιο κλπ.. Σίγουρα θα χρειαστείς εμπειρία, την οποία μπορείς να την αποκτήσεις δουλέυοντας δωρεάν για καποιο μικροεταιρεία/οργανισμό ή τελειώνοντας project σε αξιοσημείωτα site.

Επίσης θα σου πρότεινα με τα 1000 το freeCodeCamp απο το οποίο σίγουρα θα μάθεις πολλά πράγματα τα οποία δεν ήξερες, το οποίο έχει πολλά projectακια και το οποίο οι εργοδότες πλέον το λαμβάνουνε υπόψιν τους. Επίσης όπως είπες portfolio είναι μια καλή ιδεά, στο οποίο θα γραψεις για σένα, τι γνώσεις έχεις(+πτυχίο) και στο οποίο κατα καιρούς θα ανεβάζεις project τα οποία έχεις βγάλει στο freecodecamp. Επίσης μπες stackoverflow δες τι παίζει και φτιαξε ένα ωραίο προφιλ(υπάρχει και η κατηγορία 'jobs' στπ stackoverflow). Οσο για τα 100€ που λες, υπάρχουνε δωρεάν webhosters ωστόσο θυμάμαι υπάρχει ένα τρικ όπου μπορείς να hostαρεις σελίδα σου δωρεάν στο github.

Βέβαια εάν πας να κάνεις κάτι μόνος σου και όχι να δουλεψεις για μια εταιρεία, θα πρέπει να χρεώνεις πολύ φθηνά, λόγο έλλειψης εμπειρίας στην αρχή, και όπως είπανε οι απο πάνω, δες τοπικές επιχειρήσεις και συλλόγους οι οποίοι χρειάζονται σαιτ.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους!!! :)

Ίσως θα μπορούσα να ξεκινήσω όπως λέτε βοηθώντας με την εργασία μου ανθρώπους στην πόλη μου, για καλό σκοπό, μου άρεσε η ιδέα... Θα ήθελα μια διευκρίνιση σχετικά με αυτό, σχετικά με το κόστος δηλαδή των Domain & των Server. Για παράδειγμα, μπορώ να βρω ένα πακέτο για φιλοξενία 3 ιστοσελίδων με 50 ευρώ/έτος, χονδρικά 15 ευρώ/ιστοσελίδα + 10 ευρώ/χρόνο για το κάθε Domain, δηλαδή η συντήρηση της κάθε ιστοσελίδας κυμαίνεται περίπου στα 25-30 ευρώ το χρόνο, αυτό το κόστος να φανταστώ θα το επωμιστεί ο εκάστοτε "πελάτης", σωστά;

@pmav99 όσον αφορά το Upwork, είχα κάνει πρόσφατα μια απόπειρα αλλά δε με δέχτηκαν και μου είπαν ότι μπορώ να προσπαθήσω να κάνω ξανά Submit το ανανεωμένο προφίλ μου... Οπότε, λέω να το δοκιμάσω ξανά αφού έχω ολοκληρώσει έστω ένα μικρό Project... Θα τσεκάρω το Freelancer, πάντως. :)

@Dimitrios51 αύριο το πρωί θα κάνω εγγραφή στο freeCodeCamp... Ελπίζω οι ιστορίες τύπου "I joined freeCodeCamp with zero knowledge of web development. 6 months later, I landed my first job as a backend engineer." να έχουν μία βάση! :P

Τέλος, όσον αφορά το δωρεάν Web Hosting, δεν το εμπιστεύομαι πολύ, γιατί δεν ξέρεις σε τι Server είναι η σελίδα σου, και αν είναι σε 1 Server με άλλες 10 σελίδες και κάποια από αυτές είναι αποκλεισμένη από τις μηχανές αναζήτησης, αυτό μπορεί να επηρεάσει και τη δική σου.

Θα μου πεις, τι σε νοιάζει όταν πρόκειται για Portfolio Page; Δίκιο θά 'χεις, φαντάζομαι, απλά έχω σκεφτεί ότι σε μια τέτοια σελίδα θα ήταν καλό να προσθέσεις και ένα Blog, μέσω του οποίου μπορείς να προσελκύσεις κι άλλο κόσμο. Τέλος πάντων, ας μη βγω Off... Θα δοκιμάσω και το GitHub. :)

Ευχαριστώ πολύ!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμμ για πορτφόλιο άνε την σελίδα σου στο github pages που ουσιαστικά σου επιτρέπει να κάνεις μια στατική σελίδα HTML/CSS. Για γνώσεις και να παρακολουθήσε το εισαγωγικό https://www.codecademy.com/learn/learn-html

Ακόμη μπορείς σε github να βάλεις themes και για demonstration μπορείς να ανεβάσεις sites σε 000webhost και Openshift σαφώς δεν θα είναι 100% Uptime έτσι πριν από συνέντευξη θα πρέπει να τα ανεβάζεις ΑΛΛΑ θα έχεις κάποιο demo να δείξεις.  Τέλος δώσε βάση ΚΑΙ σε javascript ΚΑΙ σε php ουκ ολίγες εταιρείες θέλουν πλήρες στοίβα Mysql/Php/Javascript/Mysql.

Σου προτείνω να ακολουθήσεις την διαδρομή μάθησης σε αυτά τα milestones, στην φάση σου σου προτείνω να επικεντρωθείς στο πρώτο milestone:

1. Basic Issues: HTML5, CSS3, Bootstrap, Mysql, Php, FTP, LAMP, LEMP: Κάνε ένα wordpress/drupal/CMS Site σε Apache server or on a Nginx + FPM server με mysql σε GNU/Linux.
  2. Advances Issues:  MVC (Προτείνω Symfony), Gang Of 4 Paterns Αντικειμενοστρεφούς Σχεδιασμού, SASS ή και LESS, Unit Testing
  3. Pro issues: Test automation, Automatic Deployment, Scalability (υψηλού Τraffic Sites), rest Api, Docker
  4. Uber Alles Issues: C++ bindings (ναι σε php αλλά και σε Node.js μπορείς να καλέσεις C++ κώδικα), Node.js (you already know js)

Περί LAMP & GNU/Linux τσίπα τα εξής tutorials είναι μεν παλιά αλλά θα σου δώσουν κάποια γενική ιδέα περί πως παίζουν σημερινοί Webservers:

Στο πρώτο milestone εάν το ακολουθήσεις τα λεγόμενά μου δοκίμασε να έχεις ένα Github Site + κάποια custom θέματα wordpress/drupal/joomla σε αποθετήρια.

Επεξ/σία από PC_MAGAS
  • Like 2
Δημοσ.

Να σημειώσω κι εγώ πως προφανώς για να είσαι νόμιμος θα πρέπει να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας σε περίπτωση που θα εργάζεσαι μόνος σου. 

Διαφορετικά χωρίς να κόβεις αποδείξεις ή τιμολόγια θα είσαι παράνομος. Προφανώς και να μην κάνεις επουδενί αυτό που ανέφερες με την σελίδα εταιρίας κατασκευής ιστοσελίδων διότι είναι καθαρή απάτη, επιπλέον δεν θα μπορείς να εξυπηρετείς πιθανούς πελάτες σου.

Ακολούθησε αρχικά τις συμβουλές που σου έδωσαν οι συμφορουμίτες από πάνω ώστε να αναπτύξεις περαιτέρω και τις γνώσεις σου αλλά και το portfolio σου, ώστε να μπορέσεις να πας ένα βήμα παρά πάνω. Με βιασύνη προφανώς τίποτα δεν μπορεί να γίνει σωστά ούτε και να έχει διάρκεια.

Καλή τύχη με την όλη προσπάθεια σου.

• Like 1
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Εγώ έχω sites και των δυο κατηγοριών. Ένα στο github pages και ένα wordpress μαζί με την αδερφή μου. Το blogger είναι ένα σκουπίδι και απευθύνεται σε αρχάριους με μηδενική σχέση. Είχα κάνει μια δοκιμή να κάνω κάτι σε blogger και μου έσπασε τα νεύρα το formatting των headers και του κειμένου γενικότερα.

Γενικά να αποφεύγεις τις free υπηρεσίες για wordpress hosting γιατί είναι πέρα για πέρα αναξιόπιστες. 

Γνώμη μου. Πάρε ένα multisite hosting πρόγραμμα και για αρχή κάνε μια προσωπική σελίδα για σένα (κάτι σαν resume page). Στη συνέχεια μου άρεσε η ιδέα που αναφέρθηκε να κάνεις για συλλόγους/κοινωνικά παντοπωλεία. Σταδιακά θα σε μάθουν και θα έρθουν και οι άλλοι πελάτες.

Καλή αρχή.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε

Ακόμη μπορείς σε github να βάλεις themes και για demonstration μπορείς να ανεβάσεις sites σε 000webhost και Openshift σαφώς δεν θα είναι 100% Uptime έτσι πριν από συνέντευξη θα πρέπει να τα ανεβάζεις ΑΛΛΑ θα έχεις κάποιο demo να δείξεις.  Τέλος δώσε βάση ΚΑΙ σε javascript ΚΑΙ σε php ουκ ολίγες εταιρείες θέλουν πλήρες στοίβα Mysql/Php/Javascript/Mysql.

@PC_MAGAS δεν κατάλαβα, για ποιον ακριβώς σκοπό μου προτείνεις να χρησιμοποιήσω τις συγκεκριμένες υπηρεσίες; Σε περίπτωση που κατασκευάσω WordPress Themes, ώστε να τα έχω ανεβασμένα εκεί ως Demo; Αν ναι, σου δίνουν και Sub-Domain ή πρέπει να αγοράσεις το δικό σου;

Επίσης, θεωρείς ότι το Linux είναι απαραίτητο; Έχω σίγουρα μεγαλύτερη εξοικείωση με τα Windows...

@.:Cabal:. Ευχαριστώ για τις συμβουλές, προφανώς και δε μου αρέσει αυτό που λες, δηλαδή το να είμαι παράνομος. Αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή κίνηση, από τη στιγμή που είμαι άνεργος και που μπορεί να αναλάβω να κατασκευάζω ιστοσελίδες για 30 ευρώ για γνωστούς και φίλους, να κάνω έναρξη επαγγέλματος ως ελεύθερου επαγγελματία (δε γνωρίζω και πολλά από αυτά, αλλά φαντάζομαι αυτό εννοείς). Από τη γραφειοκρατία ως τη φορολογία, σε πρώτη φάση δε με συμφέρει. Αν ξεκινήσω κανονικά, εννοείται.

@becoming_I Ρίξε μια ματιά στη σελίδα TollFreeGR που πόσταρες, το Malwarebytes μου πετάει Warning για Trojan όταν πάω να κάνω Download το PDF σας...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Εξεπλάγην ευχάριστα από τη βοήθεια που έλαβα και ήδη νιώθω πολύ πιο αισιόδοξος!!! :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, FX1993 είπε

Ίσως θα μπορούσα να ξεκινήσω όπως λέτε βοηθώντας με την εργασία μου ανθρώπους στην πόλη μου, για καλό σκοπό, μου άρεσε η ιδέα... Θα ήθελα μια διευκρίνιση σχετικά με αυτό, σχετικά με το κόστος δηλαδή των Domain & των Server. Για παράδειγμα, μπορώ να βρω ένα πακέτο για φιλοξενία 3 ιστοσελίδων με 50 ευρώ/έτος, χονδρικά 15 ευρώ/ιστοσελίδα + 10 ευρώ/χρόνο για το κάθε Domain, δηλαδή η συντήρηση της κάθε ιστοσελίδας κυμαίνεται περίπου στα 25-30 ευρώ το χρόνο, αυτό το κόστος να φανταστώ θα το επωμιστεί ο εκάστοτε "πελάτης", σωστά;

Τέλος, όσον αφορά το δωρεάν Web Hosting, δεν το εμπιστεύομαι πολύ, γιατί δεν ξέρεις σε τι Server είναι η σελίδα σου, και αν είναι σε 1 Server με άλλες 10 σελίδες και κάποια από αυτές είναι αποκλεισμένη από τις μηχανές αναζήτησης, αυτό μπορεί να επηρεάσει και τη δική σου.

Θα μου πεις, τι σε νοιάζει όταν πρόκειται για Portfolio Page; Δίκιο θά 'χεις, φαντάζομαι, απλά έχω σκεφτεί ότι σε μια τέτοια σελίδα θα ήταν καλό να προσθέσεις και ένα Blog, μέσω του οποίου μπορείς να προσελκύσεις κι άλλο κόσμο. Τέλος πάντων, ας μη βγω Off... Θα δοκιμάσω και το GitHub.

Το ότι είσαι σε επαρχιακή πόλη μπορεί από τη μία να φαίνεται ως αρνητικό αλλά από την άλλη έχει το θετικό ότι τοπικά θα έχεις μικρότερο ανταγωνισμό. Ειδικά για κατασκευή ιστοσελίδων αρκετοί ψάχνουν κάποιον που να μπορούν να συναντηθούν και να συνεννοηθούν από κοντά.

Σχετικά με το hosting θα σου πρότεινα να βρεις κάποιον αξιόπιστο πάροχο και αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι ο φτηνότερος. Διότι εάν ένας πάροχος είναι μη αξιόπιστος, έχει συχνά προβλήματα, αργεί να απαντήσει όταν θα χρειαστείς τεχνική υποστήριξη, κλπ τότε θα έχεις δυσαρεστημένους πελάτες και θα χάνεις και χρόνο που θα μπορούσες να τον αξιοποιήσεις για την κύρια ενασχόληση σου, δηλαδή την κατασκευή ιστοσελίδων. Το κόστος του hosting και του domain το πληρώνει ο πελάτης είτε σε εσένα εάν τα διαχειρίζεσαι αυτά για λογαριασμό του είτε απευθείας στον webhost. Αξιόπιστο webhost με τις τιμές που ανέφερες πάντως βρίσκεις.

Εάν κάποια σελίδα στον ίδιο server είναι αποκλεισμένη από την google δεν επηρεάζει τη δικιά σου. Σκέψου ότι εάν γινόταν αυτό όσες ιστοσελίδες ήταν πίσω από CloudFlare θα είχαν πρόβλημα. Όμως σε Free hosting αυξάνεται η πιθανότητα ο server να είναι υπερφορτωμένος, να υπάρχουν χαμηλά όρια στους πόρους του πακέτου, να σέρνονται οι ιστοσελίδες, να στέλνονται spam από τους mail servers τους, να υπάρχει μεγάλο downtime, να μην έχεις καθόλου υποστήριξη εάν δεν πάει κάτι καλά (ή να παρέχεται μόνο υποστήριξη με τη μορφή κάποιου forum που να απαντάνε οι άλλοι χρήστες της υπηρεσίας).

Το να κάνεις έναρξη ατομικής επιχείρησης για να μπορείς να εκδίδεις τιμολόγια είναι το νόμιμο, αλλά ξεκινώντας τώρα χωρίς κάποιο σταθερό πελατολόγιο (και απ' ότι καταλαβαίνω χωρίς να έχεις κάποιο κεφάλαιο) είναι δεδομένο ότι θα σε βάλει μέσα μόνο και μόνο λόγο της ασφάλισης σου στο ΕΦΚΑ. Στο ΕΦΚΑ δίνεις το 26,95% του κέρδους σου, αλλά ακόμα και να μην έχεις κέρδος πρέπει να πληρώνεις κάποιο ελάχιστο ποσό. Σε περίπτωση που είχες παράλληλα και κάποια εργασία ως μισθωτός θα καλυπτόνταν από εκεί το ελάχιστο ποσό του ΕΦΚΑ, οπότε θα μπορούσες να κάνεις έναρξη παράλληλα και ατομική επιχείρηση χωρίς να επιβαρύνεσαι με πρόσθετο ΕΦΚΑ εάν δεν εκδόσεις τιμολόγια. Οπότε (αν και ξέρω ότι αρκετοί δεν θα συμφωνήσουν με αυτό) θα πρότεινα να βρεις κάποιους γνωστούς που δεν έχουν ιστοσελίδα και να τους φτιάξεις με μικρό κόστος (υπολόγιζε τα μισά περίπου χρήματα από την καθαρή αξία της υπηρεσίας - χωρίς δηλαδή να υπολογίζεις μέσα το ΦΠΑ - από τη στιγμή που δεν μπορείς να κόψεις τιμολόγιο σε σχέση που θα έπαιρνε κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας) ώστε να έχεις για αρχή κάποια δείγματα δουλειάς. Στη συνέχεια όταν δεις ότι προχωράει το πράγμα κάνεις κανονικά έναρξη.

Επεξ/σία από CyberCr33p
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, FX1993 είπε

@PC_MAGAS δεν κατάλαβα, για ποιον ακριβώς σκοπό μου προτείνεις να χρησιμοποιήσω τις συγκεκριμένες υπηρεσίες; Σε περίπτωση που κατασκευάσω WordPress Themes, ώστε να τα έχω ανεβασμένα εκεί ως Demo; Αν ναι, σου δίνουν και Sub-Domain ή πρέπει να αγοράσεις το δικό σου;

Επίσης, θεωρείς ότι το Linux είναι απαραίτητο; Έχω σίγουρα μεγαλύτερη εξοικείωση με τα Windows...

Αυτό που σου προτείνω είναι να έχεις μια HTML/CSS σελίδα σε github pages και το κώδικα των wordrpess themes σε ξεχωριστά αποθετήρια στο github. Σου προτείνω github γιατί:

1. Κράτάς εκδοχές του κώδικά σου εκεί.
  2. Το εργαλείο για να ανεβάσεις κώδικα και για να συνεργάζεσαι σε μια ομάδα από developer είναι το ποιο δημοφιλές και λέγετε git.
  3. Θα έχεις να δείξεις κάτι ακόμη και εάν δεν έχεις server. Πχ έκανα το theme ορίστε ο κώδικας.

Ουσιαστικά το github είναι μια υπηρεσία που μέσω git κρατάς εκδοχές του κώδικά σου. Απλά το github επιπρόσθετα σου επιτρέπει να κάνεις hosting στατικές σελίδες για τα project σου λόγο ότι ουκ ολίγα ελευθέρου λογισμικού project το χρησιμοποιούν και χρειάζονται μια σελίδα για documentation κλπ κλπ.

Ακόμη δε το εργαλείο git σου επιτρέπει να καταγράφεις ποιος έκανε αλλαγή σε αρχεία κειμένου και που. Αυτό  μετά μαζεύει όλες τις αλλαγές μαζί και σου επιτρέπει να συν-αναπτύσεις κώδικα με άλλους ή να κρατάς πολλαπλές εκδοχές μιας εφαρμογής σε επίπεδο κώδικα. Πχ. το γνωστό phpBB το χρησιμοποιεί για να συντηρεί 2-3 η και παραπάνω version της ίδιας εφαρμογής. Και ναι, θα το συναντήσεις εάν πεις "πάω μισθωτός" ακόμα και σε freelancer να πας θεωρείτε καλή πρακτική το με το που ξεκινάς ένα project να το καταγράφεις σε αποθετήρια git.

Όσο για GNU/Linux είναι ποιο κυρίαρχο στον κόσμο των server εν αντιθέσει με τα windows έτσι καλό είναι να έχεις γνώσεις από αυτό την φαρέτρα σου. Έτσι σε μια μελλοντική εξέλιξη θα σου είναι ποιο βολικό πχ. εάν πεις εν μια νυκτί πχ. "Α πρέπει να κάνω DevOps" θα σου είναι ποιο εύκολο. Ακόμη το πιθανότερο είναι μια σελίδα να είναι hosted σε GNU/Linux στην στοίβα LAMP ή LEMP. Ακόμη τα ακρονύμια: Linux (E)NginX Mysql Php και Linux Apache Mysql Php πατάνε σε GNU/Linux είναι τα ποιο δημοφιλή στον κόσμο του web και συνοψίζουν τα λογισμικά τα οποία χρησιμοποιούν για να έχεις μια σελίδα στο web.

Τέλος η php, αν και δημοφιλής, ΔΕΝ είναι η μόνη που χρησιμοποιείς στο web μπορείς να κάνεις Web εφαρμογές εξ ολοκλήρου σε javascript (με ενσωματωμένο web server στην εφαρμογή σου) αλλά κρίνω ότι εάν αρχίσω να λέω γι αυτήν μάλλον θα πεις "Άστο καλύτερα, πάω να τυλίξω σουβλάκια" λόγο της έντονης κοινότητας και της εκτεταμένης χρήσης αυτής.

Ελπίζω να σε spoilάρω σωστά.

Επεξ/σία από PC_MAGAS
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχιν καλη αρχη στην επαγγελματικη σου σταδιοδρομια οποια και αν ειναι αυτη που θα επιλεξεις.
κα τα δευτερον, ξεκινας λιγο αναποδα. σε ενδοιαφερει το hosting και το κοστος για να στησεις μια σελιδα για εσενα που στην ουσια δεν θα σου προσφερει τιποτα γιατι δεν εχεις κατι επαγγελματικο να προσφερεις στον κοσμο ΑΚΟΜΑ.

Αν θες την γνωμη μου,
επειδη δεν εισαι επαγγελματιας και δεν εχεις εμπειρια με την διαχειριση πελατων, το κλεισιμο της δουλειας, το task management (requirements, implementation, testing) και την σωστη αναπτυξη ιστοσελιδων , και δεν εχεις αποκτησει πορτφολιο ακομα, θεωρω οτι κανενας πελατης δεν θα εμπιστευτει το εταιρικο του site σε εσενα, εκτος απο γνωστους και φιλους στους οποιους θα πρεπει να παιρνεις πολυ λιγα χρηματα (για να ειναι ανταξιο της δουλειας που θα τους παραδωσεις ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ)
βρες μια δουλεια σαν junior web developer σε μια εταιρια για να μαθεις διπλα σε εμπειρους developers, και να δεις τα μυστικα του επαγγελματος και οτι αλλο χρειαζεται.
Αν εναι δυσκολο να σε προσλαβουν λογω μη εμπειριας,  μπορεις να βρεις και κατι σαν πρακτικη. πιστεψε με θα παρεις γνωση. Παραλληλα μπορεις να παρακολουθεις και tutorials στο net ή οπου αλλου θες.

Και freelancer να γινεις και σου ζητησει καποιος να του κανεις μια δουλεια εστω και μικρη, απλη κλπ, αν χρειαστει να κοψεις καποιο παραστατικο τι θα κανεις? θα πρεπει να εχεις κανει εναρξη επαγγελματος. αντεχεις να δινεις 167 ευρω κάθε μηνα + καποιο ενοικιο για εδρα στην χειροτερη περιπτωση?

Αυτη ειναι η δικη μου προσεγγιση.

Επεξ/σία από kostello
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις, επίσης είναι ωραίο που ακούω διαφορετικές απόψεις. :)

@kostello το να βρω μια δουλειά ως Junior Web Developer θα ήταν η καλύτερή μου, καθημερινά έχω το νου μου σε νέες αγγελίες και νέες θέσεις εργασίας, έχω στείλει σε καμιά δεκαπενταριά εταιρείες αλλά αν θυμάμαι καλά δεν έχω λάβει ούτε μια απάντηση... Γενικά, δε θέλω να απογοητεύομαι, δεν έχω και μεγάλη εικόνα του τι γίνεται στην αγορά, πόσοι νέοι αναζητούν εργασία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, κ.λπ... Όσον αφορά την πρακτική, νομίζω ότι δε μπορώ να κάνω εφόσον δεν είμαι πλέον φοιτητής... Tutorials, ναι, παρακολουθώ, ουσιαστικά από εκεί έχω πάρει την περισσότερη γνώση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...