Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα έχωντας στην κατοχή μου πλέον 1 μηχανάκι, 1 μηχανή και 1 αμάξι ειναι σχεδόν ασύμφορο να τα εχω ασφαλησμένα και τα 3. ειδιαιτερα τα δικυκλα που το χειμωνα τα κυλοφορα ελάχιστα ως καθόλου.

και τώρα που είρθαν τα τέλη δεν ξέρω τι να κάνω.Σκέφτομαι να πληρόσω τα τέλη αλλα η ασφάλεια και στα 2 δικυκλα εχει λήξει.Οποτε υπαρχει περίπτωση να με βρουν απο το σύστημα ..ξερει κανείς .? 
αξίζει να το διακινδυνέψω ..? πρόστημο ειναι 250 ευρω .? 
οπως είπα δεν τα κυκλοφορώ το χείμωνα.Από Απρίλη-Μάιο που θα τα κυκλοφορώ κα τα 2 ενοείται θα τα ασφαλίσω ενα 6 μήνο ..

Επεξ/σία από Blackdog17
Δημοσ.

Ναι, μπορούν να σε βρουν από το "σύστημα", δεν αξίζει να το διακινδυνέψεις χωρίς λόγο. Η λύση λέγεται προσωρινή ακινησία.

Δημοσ.

οπότε η προσωρινή ακινησια σημαίνει να παραδόσω πινακίδες και απο τα 2 δίκυκλα χωρίς να πληρόσω τα τέλη.? ή πληρόνω τέλη κανονικά ..παραδίδω πινακήδες και πηγαίνω να τις ξαναπάρω απο Μάιο. Οταν παραδιδεις-ξαναπαίρνεις πισω πινακήδες είναι δωρεαν η πρεπει να πληρωσεις και κανενα παράβολο .?

ρώτησα στο συγκοινονιών και μου είπαν οτι το μονο που μπορώ να κάνω ειναι να παραδόσω πινακήδες ,δεν πληρόνω τέλη και μπορώ να τις ξαναπάρω πίσω μονο τους 3 μήνες του καλοκαιριου πληρόνωντας τα 4/12 για αυτους τους 3 μήνες κατι τετοιο ..βαριόταν και λιγο ο τυπος ..ειρθε και αλλοσ κοσμος στην ουρα οποτε εφυγα γρηγορα και δεν πολυ καταλαβα 

Δημοσ.

ειμαι και εγω ακριβως στην ιδια περιπτωση

εχει ληξει η ασφαλεια της μηχανης απο τον νοεμβριο και την εχω παρκαρισμενη

πληρωσα τελη κυκλοφοριας θα ρισκαρω κανα δυο τρεις μηνες  μηνες ακομη χωρις ασφαλεια και τον απριλιο θα πληρωσω ενα 6 μηνο εως δηλαδη τον επομενο οκτωβριο

πινακιδες να παραδωσεις δεν συμφερει γιατι θα τις παραδωσεις για ενα 6μηνο αλλα θα πληρωσεις τελη κυκλοφοριας για ενα 8μηνο

αν γινει διασταυρωση στοιχειων  ομως την πατησα γιατι εχει προστιμο κανα 250 αρι :fear:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Blackdog17 είπε

οπότε η προσωρινή ακινησια σημαίνει να παραδόσω πινακίδες και απο τα 2 δίκυκλα χωρίς να πληρόσω τα τέλη.?

ναι προσωρινή ακινησία, δεν πληρώνεις τέλη για το '19 αν το κάνεις μέσα στο 2018 (μπορεί να δώσουν και παράταση)

12 λεπτά πριν, Blackdog17 είπε

Οταν παραδιδεις-ξαναπαίρνεις πισω πινακήδες είναι δωρεαν η πρεπει να πληρωσεις και κανενα παράβολο .?

δωρεάν τις παίρνεις, αλλά νομιζω πέρα από το χαρτί της ακινησίας πρέπει να τους δείξεις και ασφαλιστήριο οπότε φρόντισε να κρατήσεις σε φωτοτυπία ένα αντίγραφο από την άδεια του οχήματος, ώστε να μπορείς να το ασφαλίσεις πριν πας να πάρεις τις πινακίδες πίσω.

ανάλογα τι μήνα θα τις πάρεις πληρώνεις και ανάλογο ποσό τελών κυκλοφορίας για το '19

Επεξ/σία από Oscar_Mike
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Blackdog17 είπε

οπότε η προσωρινή ακινησια σημαίνει να παραδόσω πινακίδες και απο τα 2 δίκυκλα χωρίς να πληρόσω τα τέλη.? ή πληρόνω τέλη κανονικά ..παραδίδω πινακήδες και πηγαίνω να τις ξαναπάρω απο Μάιο. Οταν παραδιδεις-ξαναπαίρνεις πισω πινακήδες είναι δωρεαν η πρεπει να πληρωσεις και κανενα παράβολο .?

ρώτησα στο συγκοινονιών και μου είπαν οτι το μονο που μπορώ να κάνω ειναι να παραδόσω πινακήδες ,δεν πληρόνω τέλη και μπορώ να τις ξαναπάρω πίσω μονο τους 3 μήνες του καλοκαιριου πληρόνωντας τα 4/12 για αυτους τους 3 μήνες κατι τετοιο ..βαριόταν και λιγο ο τυπος ..ειρθε και αλλοσ κοσμος στην ουρα οποτε εφυγα γρηγορα και δεν πολυ καταλαβα 

Προσωρινή ακινησία σημαίνει πως παραδίνεις πινακίδες και άδεια ώστε να μην έχεις υποχρέωση ούτε για τέλη ούτε για ασφάλεια. Δωρεάν είναι, δεν έχει κάποιο κόστος.

Όσο για την πληρωμή τελών για διάστημα μικρότερο του έτους θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να βγει εγκύκλιος από ΑΑΔΕ για το 2019, αν δεν καταθέσεις πινακίδες ως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρώσεις ολόκληρα τα τέλη κανονικά.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...