Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να αγοράσω αυτοκίνητο. Έτσι ψάχνοντας στο mobile.de ανακάλυψα μια καλή προσφορά. Θα πάω το ταξιδάκι μου και όλα ωραία. Αλλά το θέμα είναι το εξής. Αγγλικά μιλάω άπτεστα. Αλλά εκεί πέρα που πας για προσωρινές πινακίδες, τι λες με τον πωλητή ( από ιδιώτη λέω να πάρω ), τι πληρώνεις, πού βγάζεις προσωρινή ασφάλεια. Είμαι σε αδιέξοδο. Και δεν ξέρω και πόσο θα μου βγουν και οι φόροι κ.τ.λ. 

Θα εκτιμούσα την οποιαδήποτε επεξήγηση,

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλό είναι πριν πας το ταξιδάκι να ζητήσεις από τον πωλητή να σου στείλει ένα αντίγραφο της άδειας και του brief για να το στείλεις σε έναν εκτελωνιστή ώστε να σου πει το κοστος της ταξινόμησης βάση του συμφωνηθέντος ποσού αγορας.

Επειδή το κοστος για ένα τέτοιο ταξίδι δεν είναι μικρό για να πας και να δεις κάτι το οποίο ίσως να μην είναι τόσο κελεπούρι καλό θα είναι να έχεις κάποιον άνθρωπο εμπιστοσύνης να κάνει έναν πρώτο έλεγχο. 

Στον πωλητή του λες ότι θες να βγαλεις zoll plates και συνηθως έχουν ένα κοστος στα 200€  250€ και περιλαμβάνουν την ασφάλεια και καλό είναι να απαιτήσεις να σε βοηθήσει ο πωλητης για να μην είσαι ξεκρέμαστος να ψάχνεις μηχανολογικό. Για την έκδοση των πινακίδων θα χρειαστείς δίπλωμα και ταυτότητα αν και καλό θα είναι να έχεις διαβατήριο και καινούργιου τύπου δίπλωμα για να αποφύγεις το απαξιωτικό βλέμμα του Γερμανού και τυχόν κόμπλες που θα σου κάνουν ότι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν το έγγραφο. 

Δημοσ.

Μια σημειωση.Το κόστος ταξινόμησης εξαρτάται αποκλειστικά κυρίως από το τι στοίχιζε το αμάξι καινούριο Ελλάδα και ποσο παλιο ειναι και δευτερεύων οι ρύποι, τα χλμ,τα extra.

Όλα τα αλλά είναι ακριβως όπως τα λες.

Υπάρχει ηδη εδώ μέσα ακριβώς ίδιο θέμα οπου περιγράφονται όλα αναλυτικά.

Δημοσ.

Κοίταξε δεν ήθελα να διαθέσω πάνω από 4.000€ . Το ίδιο αυτοκίνητο και στις δύο χώρες είχε 3.800€, αλλά στην Γερμανία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Μπορεί να μου βγει πιο ακριβά αλλά θα αξίζει τον κόπο .

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thepcbest είπε

Κοίταξε δεν ήθελα να διαθέσω πάνω από 4.000€ . Το ίδιο αυτοκίνητο και στις δύο χώρες είχε 3.800€, αλλά στην Γερμανία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Μπορεί να μου βγει πιο ακριβά αλλά θα αξίζει τον κόπο .

Υπολογισε ότι αυτό με τα 4 χιλιάρικα με τα έξοδα σου να πας να το δεις, τελωνείο, έξοδα να το φέρεις κτλ θα σου βγει κοντά στα 7. Μήπως καλύτερα να ρίξεις 7 στην εδώ αγορά να βρεις κάτι καλύτερο ή να περιμένεις μήπως με τα 4 να βρεθεί κάτι καλύτερο ; 

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, thepcbest είπε

Μπορεί αλλά την μία λέω ότι συμφέρει η Γερμανία την άλλη η Ελλάδα!

Αν ζούσες σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα θα συνέφερε η αγορά από Γερμανία αλλά δυστυχώς ζεις στη χώρα που καταπατά τις δυο από τις τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ελεύθερης διακίνησης αγαθών με τους δασμούς και την ελευθερη μετακίνηση κεφαλαίων με τα capital controls. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...