BACK12345 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Καλημέρα. Εχω το εξης πρόβλημα. Αγόρασα το laptop ideapad 330 15-ikb απο την πρόσφατη προσφορά του e-shop.gr και τώρα παλεύω να εγκατστήσω τα windows.Κατά το πρώτο ανοιγμα του υπολογιστή εμφανίστηκε αυτομάτως ένας οδηγός εγκατάστασης των windows χωρίς να μπω στο bios για να ρυθμισω το boot να ξεκινα απο το usb που ειχα συνδεσει. Δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο έγινε επειδη ο υπολογιστής διάβασε πρώτα το συνδεδεμενο στικάκι ή αν απλά έχει ρυθμιστεί έτσι ο υπολογιστής ωστε κατα το πρωτο ανοιγμα να ξεκινα ο ιδιος τον οδηγο εγκαταστασης χωρις εξωτερικο μεσο. Ακουλουθώντας τα βήματα κατέληξα σε μια οθόνη που μου ζητούσε να διαλεξω που θα εγκατασταθει το λειτουργικο. Εγω διαλεξα το μη εκχωρημενο χωρο στη μοναδα δισκου (ηταν η μονη επιλογη που μου επετρεπε να διαλεξω ουτως η αλλως) αλλα μου εμφανισε το εξης μηνυμα. https://imgur.com/a/3DIsXFm Οποτε κλεινω τον οδηγο εγκαταστασης και ξανακατεβαζω τα windows απο το media creation tool ωστε οταν κανω το φλασακι bootable μεσω του rufus να επιλεξω σχεδιο διαμερισμου mbr και οχι gpt. Ετσι ο υπολογιστης κανει επανεκινηση και αντι να ξανανοιξει ο οδηγος εγκαταστασης με οδηγει στο freedos και πρεπει να κανω τη διαδικασιa του boot μεσω του boot menu του bios. Εχω ρυθμισει τις επιλογες του boot menu οπως φαινονται στη φωτογραφια https://imgur.com/a/K48qGcP αλλα παρ΄όλα αυτα οταν παταω f10 για να αποθηκευσω τις ρυθμισεις και να κανει επανεκινηση ο υπολογιστης ξαναανοιγει το freedos και δεν καταλαβαινω τι παει στραβα. Επισης το usb αρχικα δεν εμφανιζοταν στο boot menu και πειραματιζομενος με τις ρυθμισεις εχω την εντυπωση πως για να εμφανιστει θα πρεπει να εχω κανει disable το pxe boot to lan. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο, ουτε εγω εχω πολυκαταλαβει ποτε εμφανιζεται και ποτε οχι Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον μπορεσει να μου υποδειξει τι κανω λαθος.
froyd Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Πρέπει πριν επιλέξεις το σκληρό δίσκο για εγκατάσταση, να κάνεις delete το παρτίτιον που έχει, και να δημιουργήσεις ένα καινούριο με GPT. Εσύ με το rufus δημιούργησες στο φλασάκι GPT και όχι στο σκληρό δίσκο που θέλεις να εγκαταστήσεις τα Windows
BACK12345 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, froyd είπε Πρέπει πριν επιλέξεις το σκληρό δίσκο για εγκατάσταση, να κάνεις delete το παρτίτιον που έχει, και να δημιουργήσεις ένα καινούριο με GPT. Εσύ με το rufus δημιούργησες στο φλασάκι GPT και όχι στο σκληρό δίσκο που θέλεις να εγκαταστήσεις τα Windows Σε ευχαριστώ πολυ. Κατάλαβα τι θες να πεις αλλά το πρόβλημα που έχω τώρα είναι πως δεν μπορώ καν να ξεκινήσω τη διαδικασία εγκατάστασης των windows γιατί ακόμα και όταν ρυθμίζω το boot να ξεκινάει με το usb μου , με τις ρυθμίσεις που έδειξα στη φωτογραφία πιο πάνω αυτό με ξαναστελνει στο freeDOS Edit: Άσχετο με το αρχικό θέμα αλλά προσπαθώντας να βρω άκρη πρέπει να το ανοιγόκλεισα πάνω από τριάντα φορές μέσα σε ένα δίωρο. Ελπίζω να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα από αυτό Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από BACK12345
froyd Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δεν παθαίνει τίποτα με τα restart. Σε πετάει στο freedos όταν δεν μπορεί να κάνει boot από άλλο μέσο. Τρέξε πάλι το rufus και στήσε το φλασάκι με τις προτεινόμενες από το rufus ρυθμίσεις.
BACK12345 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, froyd είπε Δεν παθαίνει τίποτα με τα restart. Σε πετάει στο freedos όταν δεν μπορεί να κάνει boot από άλλο μέσο. Τρέξε πάλι το rufus και στήσε το φλασάκι με τις προτεινόμενες από το rufus ρυθμίσεις. Το ξαναπροσπαθησα, με το rufus οπως φαινεται εδω https://imgur.com/a/er9st0j και το boot menu ιδιο με αυτο του αρχικου ποστ Παλι στο freedos με στελνει. Υπαρχει μηπως καμια αλλη ρυθμιση που πρεπει να κανω περα απο το boot menu για να ανοιξει το usb;
froyd Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 ΤΟ RUFUS ΔΙΑΜΟΡΦΏΝΕΙ ΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ ΣΟΥ, ΌΧΙ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΣΟΥ ΔΊΣΚΟ. ΠΡΕΠΕΙ -ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ WIN10- ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ PARTITIONS ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ LAPTOP KAI NΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕ GPT, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΛΈΠΟΥΝ ΤΑ WINDOWS. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΦΩΝΑΞΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα