Προς το περιεχόμενο

Dvd-Rom Hitachi kai UDMA-PIO Problem

stazzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hallihallo!

Ήρθε η ώρα να ζητήσω την βοήθειά σας!

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό:

Εγκατέστησα το Hitachi 7500 στον εξής υπολογιστή:

Qdi Kudoz 7E-Amd 1250Mhz-256DDR 2700-WD 40JB-WD 80 JB...

Primary Master >Wd 40gb, Primary Slave > WD 80 GB

Secondary Slave > Hitachi DVD-ROM.

Σε προσπάθεια να ripparω μια ταινία μετά από ένα σημείο (στην αρχή αρχή) εμφανίζει Ι/Ο Error - χωρίς να έχει πρόβλημα το δισκάκι. Έχω τους ASPI 472a2.

Δοκίμασα και τους λοιπούς drivers που έχει το DVD Decrypter τα ίδια.

Πάω στο Devices και γυρνάω από UDMA2 που είχε αναγνωρισει το dvd σε PIO. Και το ripping έγινε κανονικά αλλά με τρελό cpu utilisation και φυσικά πιο αργά σε σχέση με παλιά.

Το συγκεκριμένο DVD-Rom το είχα στο δικό μου pc και δεν παρουσίαζε κανένα προβλημα σε λειτουργία UDMA.

Το έχω βάλει και σαν master στο secondary κανάλι αλλά μπαααα... Τίποτα.

Κάνω κάτι λάθος; Κρίμα δεν είναι να δουλεύει σε PIO mode??? :(

Thanx

stazzy

Δημοσ.

Distixos file stazzy den xero na sou apantiso sto sigekrimeno erotima sou alla to mono pou tha sou po einai oti eixa kai ego ena hitachi dvd-rom kai meta apo 2 xronia pou to eixa ta tinaxe !Ebgaze lathoi ,den diabaze diskakia kai eixe polla problimata genika! Agorasa ena allo dvdrom drive (to pioneer sigekrimena) kai elisa OLA mou ta problimata! To hitachi 7500 exo tin entiposi oti einai arketa palio ... opote gnomi mou ... dokimase kapio allo drive kai tha deis fos! (den einai poli akriba...40 euro maximun) !

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αυτό που έχει ειπωθεί αρκετές φορές εδω μεσα, είναι οτι μόνο οι Aspi 4.60, δουλεύουν απροβλημάτιστα.

Θα σου συνιστούσα να τρέξεις το aspichk (ελέγχει αν οι aspi είναι εγκατεστημένοι σωστά ).

Αν σου δείξει "κόκκινο", ψάξε για τους 4.60.

Ελπίζω να βοήθησα,

Δημοσ.

Πάνω που είχα αρχίσει να απογοητεύομαι!

Ναι, ξέρω, είναι πολύ παλιό drive και γι'αυτό προσανατολίζομαι σε αγορά dvd-rw... Got me ;)

Χμμ... θα ψάξω, θα ψάξω!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα... φώτα σας!

stazzy

Δημοσ.

Καταρχάς:

Τι Windows τρέχεις , και ποιό service pack έχεις εγκατεστημένο.

Το σύστημά σου? System specs?

Motherboard drivers? IDE Controller drivers?

Προχωράμε:

1) Μήπως στο drive πίσω έχει ένα ζευγάρι pins που λέγεται DMA ?

Μην το βραχυκυκλώνεις αυτό ( do not place a jumper )

2) Δοκίμασες να πας:

Control Panel->System->Hardware->IDE ATAPI Controllers-> Secondary Master και να βάλεις DMA if available ? ( πρέπει να κάνεις restart )

3) Αν έχεις Windows 2000 , πρέπει να έχεις εγκατεστημένο τουλάχιστον το Service Pack 2 για να δουλέψει σε DMA Mode τα CD-ROMs/CD-RWs/DVD-ROMs/DVD+/-RWs.

Δημοσ.
Καταρχάς:

Τι Windows τρέχεις ' date=' και ποιό service pack έχεις εγκατεστημένο.

Το σύστημά σου? System specs?

Motherboard drivers? IDE Controller drivers?[/quote']

Win XP-SP1 Eng

Via Hyperion drivers 4.51

Qdi Kudoz 7E-Amd 1250Mhz-256DDR 2700

Προχωράμε:

1) Μήπως στο drive πίσω έχει ένα ζευγάρι pins που λέγεται DMA ?

Μην το βραχυκυκλώνεις αυτό ( do not place a jumper )

Δεν έχει παναθεμά το!

2) Δοκίμασες να πας:

Control Panel->System->Hardware->IDE ATAPI Controllers-> Secondary Master και να βάλεις DMA if available ? ( πρέπει να κάνεις restart )

Ναι, το θέμα είναι ότι όταν το γυρναω σε DMA εμφανίζει I/O Error στο Ripping...

Ευχαριστώώώ πάντως! Αυτό που σκέφτομαι είναι να παίξω με τους drivers. Θα ψαξω για τους ASPI 4.60, θα δοκιμάσω να βρω drivers της Kudoz και θα σταυρώσω τα δάχτυλά μου! ;)

stazzy

Δημοσ.

stazzy,mhn pedevese adika,to Hitachi 7500 einai apo ta pio provlhmatika drives pou perasan apo ta xeria mou(2 temaxia malista)se poles periptwseis den mporouse na diabasei cd h dvd kai kolage olo to systhma..kai milame to drive htan kainoyrio oxh xrhsimopoihmeno,apo thn prwth mera pou to phra ekane problhmata.to alaxa me nec kai olla kala

Δημοσ.

Eπειδη εχω και γω το συγκεκριμενο drive 3 ετη....μου δουλεψε απροβληματιστα αυτα τα χρονια αναγνωριζοντας σχεδον ολα τα δισκακια...αλλα πλεον ειναι για αλλαγη αρχιζει και γινεται επιλεκτικο δεν ανταποκρινεται κ.λ.π

Κανε ενα firmware update στην qdi μπας και δεις φως

Δημοσ.

Ego pali pisteuo oti ftaiei to diskaki. Exei pesei sta xeria mou dvd kainourgio to opoio se ena simeio eixe provlima. Exo Toshiba sd-m1712. Exete ypopsin oti otan to drive de mporei na diavasei to diskaki i taxitita peftei (apo udma mporei na katevei se pio)

Δημοσ.

Το κάνει σε όλα τα δισκάκια? ( Το Input / Output Error )

Οι καλύτεροι ASPI Drivers είναι οι 4.71

Άφησέ σε DMA mode.

Μήπως είναι ώρα για αλλαγή κεφαλής? ( ή καλύτερα...discard time? )

Δημοσ.

Όχι , δεν είναι δυνατόν να πέσει σε PIO όταν είναι ρυθμισμένο σε DMA Mode.

Αν γινόταν αυτό...

Το μόνο που αλλάζει κατά την διάρκεια ανάγνωσης δίσκων είναι η εναλλαγή από CAV σε P-CAV , και CLV.

P.S. Look @ my previous post.

Δημοσ.

Tote pos peftei se PIO apo DMA?? xanei ti rithmisi etsi mono tou? Kai emena mou exei tyxei kai se pollous allous. Malista se arketes periptoseis gia na to epanafereis se DMA prepei na kaneis uninstall ton IDE controller, restart kai meta na to valeis se DMA. Yparxoun ki alla paliotera post sxetika m'auto

Επισκέπτης
Δημοσ.

apo to bios pws to exeis dhlwmeno to secondary kanali..? alh8eia giati to exeis sto sec.slave kai oxi sto sec.master?

Επισκέπτης
Δημοσ.

pantws tsekare sto bios an to udma mode tou sec ide channel einai enable :)

Δημοσ.
apo to bios pws to exeis dhlwmeno to secondary kanali..? alh8eia giati to exeis sto sec.slave kai oxi sto sec.master?

Ναι, στο bios το έχω κάνει enable to udma mode.

Το καινούργιο που κάνει τώρα είναι να βγάζει i/o error και σε pio mode!?! μόλις βάζω κάποιο dvd μέσα. Πατάω καμια 7αριά φορές retry και το διαβάζει τελικά...

Απ' ότι φαίνεται πάω για descard time όπως πολύ εύστοχα είπε ο billpeppas!

Για την ιστορία το έχω αφήσει secondary slave γιατί είχα ένα cdrom ως master.

Δε βαριέσαι, 3 χρονάκια που το έχω έκανε αρκετά καλά τη δουλειά του!

DVD-RW σου 'ρχομαι!

Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας...

stazzy

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...