Προς το περιεχόμενο

NAS και Win10

nickvas19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εφαγα τα ματια μου...απο εχτες.

Βαζω nas στο δικτυο και ενω μου τον εμφανιζει γραφει το εξης δεν εναι δυνατη η προσβαση στο ΄nas' απο τα windows. Λεει ελεξε το ονομα κτλ.

Μπαινω στο google και βλεπω οτι το samba ειναι απενεργοποιημενο ........ ελεος.

τι να κανω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δώσε πληροφορίες αρχικά για το NAS σου. Λογικά πρέπει να μπεις στην IP του και να ενεργοποιήσεις samba shares ή nfs shares ανάλογα τι επιλογή έχει.

Επίσης μπορεί να έχει οδηγό troubleshooting το manual σου. Χωρίς στοιχεία μόνο υποθέσεις μπορεί κανείς να σου προσφέρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.google.com/search?q=windows+10+samba+share+problem&client=ms-android-xiaomi-rev1&prmd=niv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjUk8fnvbDfAhVBi8MKHWQ2AcMQ_AUoAnoECA0QAg&cshid=1545380236526&biw=463&bih=845#imgrc=8BR6DhJTbMz1hM

Αυτο το μνμ μου βγαζει.εχω κανει ενα raspberry nas....ενω μου δειχνει στο δικτυο το mount που δημιουργησα δεν μπορω να μπω.μου βγαζει το μνμ αυτο.

Ο οδηγος που ακολουθησα ειναι αυτος https://github.com/guussie/PiNAS/wiki

Εφτασα μεχρι και το install samba.δλδ κολλησα εκει που λεει mimserver διοτι δεν μ αφηνει να μπω στο φακελο homes.

Σημερα στο δικτυο ουτε καν φαινεται!!!

Επεξ/σία από nickvas19

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με raspberry δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Το μοναδικό που μπορώ να σκεφτώ έιναι ( αν γίνεται ) να κάνεις reset και να ξεκινήσεις απο την αρχή.

μα δεν πιστευω οτι φταιει το raspberry γι αυτο το εβαλα εδω.

φταιει καθαρα τα win10 αμα πατησεις windows 10 και samba θα δεις.λενε η καινουργια εκδοση windows δεν εχει samba.Εκει που λεει ενεργοποιηση απενεργοποιηση δυνατοτητων windows δεν υπαρχει καν το samba.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν φταίνε τα windows σε καμιά περίπτωση έχω στήσει NAS4FREE και XIGMANAS που βασίζεται σε linux και τα samba shares δούλεψαν επιτόπου. Το Nas4free βέβαια είχε έτοιμο το config της samba.

Κάτι έχεις κάνει μαντάρα στην διαδικασία να το σετάρεις. Ξαναξεκίνα βήμα βήμα μόνο έτσι δυστυχώς θα δεις τι πήγε λάθος.

Αν δεν έχεις εμπειρία με linux καλό θα ήταν να τα αποφύγεις γιατί οκ το έφτιαξες αν σου πάει κάτι στραβά μετά ( σκάσει δίσκος πχ ) τι θα κάνεις?

Από έτοιμες nas διανομές δοκίμασε proxmox αλλά πρόσεχε έχει αρκετή δουλειά σε κονσόλα.

Επεξ/σία από Dragonlordcv2002

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβα αυτο που λες για τα linux......να σκασει;

οπως και να χει πως μπορω να δω τι εκανα λαθος;εσυ ξερεις να με βοηθησεις;

Επεξ/σία από nickvas19

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τo Rasberry OS βασίζεται σε linux.
Αυτό που περιγράφεις είναι πρόβλημα στο στήσιμο του Samba server επάνω στο Rasberry και όχι στα Win.

Συνήθως αυτό που αναφέρεις είναι πρόβλημα δικαιωμάτων χρήστη, δηλαδή ο χρήστης των Win10 πρέπει να είναι δηλωμένος στα shares του Samba και να έχει και δικαιώματα στους φακέλους που διαμοιράζεις.
Γενικά το στήσιμο NAS πάνω σε linux είναι αρκετά περίεργο σε τέτοια θέματα.
(μην με ρωτήσεις, δεν ξέρω παραπάνω και όσα ανέφερα είναι από όταν έφαγα το μούτρα μου σε παρόμοια πειράματα)

Επεξ/σία από dpolal

Μήπως να ρώταγες καλύτερα στην ενότητα για τα linux μήπως βρεθεί κάποιος και σε βοηθήσει. https://www.insomnia.gr/forums/forum/38-linux/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...