Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, natasaaaki είπε

Καλησπερα, μετα απο harware test μου βγηκε το πιο κατω σφαλμα...τι κανω..; 

D044F299-BB78-4EB3-A082-04F85D075991.jpeg

Memory error. Πρόβλημα με τη μνήμη (RAM) μάλλον. Ποιο Air έχεις;

Δημοσ.

Περα απο το hardware test, αυτο στη χρηση σου μαζι του,
δημιουργει προβληματα? Γιατι θα μπορουσε, και να μην...!
‼️
Με...soldered ram, δεν ειναι καταρχην ευκολα τα πραγματα.
Aλλα σε καθε περιπτωση, επιβαλλεται να τσεκαρεις αυτο:
https://www.apple.com/uk/legal/statutory-warranty/
https://forums.macrumors.com/threads/macbook-air-2012-ram-died-what-to-do.2032634/#post-24304574

Δημοσ.

Βεβαια μου δημιουργει προβλημα! Γιαυτο κ εχουν σπασει τα νευρα μου.. συνεχως spinning ball μεχρι που κολλαει τελειως κ αναγκαζομαι να το κλεινω να περιμενω λιγη ωρα κ μετα να το ανοιγω για να δουλεψει κ μετα παλι τα ιδια...γιατι αν κλεισω κ ανοιξω αμεσως τις περισσοτερες φορες δεν διαβαζει τον δισκο (ερωτιματικο μεσα στο κουτακι)

το θεμα ειναι πως απο οσο ξερω,δεν αλλαζει η Ram σε αυτο το mac,ισχυει ή οτι ναναι μου ειπαν; Επισης παιζει να μην ειναι η Ram κ να ειναι κατι αλλο;

Το θεμα ειναι οτι το ειχα αγορασει μεταχειρισμενο το μηχανιμα πριν περιπου 1 χρονο απο μια αγγελια που ειχα βρει,οποτε λογικα δεν θα υπαρχει εγγυηση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορει να αποκλειστει εντελως, καποιος 'υπερτεχνικος' να μπορει να κανει κατι, οχι τουλαχιστον
με εκεινη την απολυτα ηλιθια σιγουρια (!), με την οποια πολλοι ισχυριζονταν στο παρελθον: οτι δεν θα
χαλασουν ομως ποτε (ναι!!) οι soldered ram, οταν λεγαμε πως δυστυχως κατι τετοιο -και μαλιστα οταν
ειναι η μοναδικη μνημη δηλαδη οχι 1 απο 2!- μπορει να ειναι, σε βαθος χρονου, τελικα καραπροβλημα..🤢

<beeps> σου κανει?

Επεξ/σία από TheDevilMayCare
yt
Δημοσ.

Οχι δεν μου κανει beeps καθολου... μονο εντονα κολληματα με rainbow spinning ball κ στο τελος παγωμα κ αναγκαστικα κλεινω κ μετα απο λιγη ωρα ανοιγω. Spinning balls σε οτι κ αν κανω,οχι μονο σε safari πχ ή σε αλλο browser,αλλα και στο finder πχ ή οπουδηποτε αλλου

οποτε δεν καταλαβα,αλλαζουν οι Ram ή οχι..; 

Δημοσ.

Εμ που να βρεις εναν τετοιο εδω;; Δυσκολα νομιζω.... μοα γρηγορη ερωτηση ειχα κανει στην irepair κ η απαντηση ηταν αυτη που σου ειπα..”δεν αλλαζει η Ram σε macbook air γιατι ειναι κολλημενη επανω στην μητρικη...»

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Μπορεις να βρεις @ Ελλαδα, εναν τεχνικο οπως ο Louis Rossmann?
🤓

Εαν οχι, διαφορετικα το πιθανοτερο σεναριο, ειναι πως εδω: θα στο
φουρνισουν και ο,τι κατσει εαν <<επιδιορθωθει>> και για οσο ζησει...
☠️

2 λεπτά πριν, natasaaaki είπε

Εμ που να βρεις εναν τετοιο εδω;; Δυσκολα νομιζω.... μοα γρηγορη ερωτηση ειχα κανει στην irepair κ η απαντηση ηταν αυτη που σου ειπα..”δεν αλλαζει η Ram σε macbook air γιατι ειναι κολλημενη επανω στην μητρικη...»

ΝΑΙ! ο @jrepair  (δεν υπερβάλλω)

Δημοσ.

Βεβαιως καθε περιπτωση πρεπει, για καλυτερα, να εξεταζεται (και) ατομικα! Στη δικη σου, μηπως φταιει (και), οτιδηποτε αλλο?

Δυστυχως, δεν γνωριζω περισσοτερα -δεν χρειαστηκε πρακτικα γιατι επελεξα να μη ξαναπαρω τιποτε με 1 & μονο soldered ram,
πλην ενος μικρου win netbook, χρονια πισω, χοχο! Παντως προσοχη: μην καεις(!), πληρωνοντας...φουρνισμα για <επιδιορθωση> 🤢

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

ΝΑΙ! ο @jrepair  (δεν υπερβάλλω)

Που τον βρισκουμε..;

Βεβαιως καθε περιπτωση πρεπει, για καλυτερα, να εξεταζεται (και) ατομικα! Στη δικη σου, μηπως φταιει (και), οτιδηποτε αλλο?

Δυστυχως, δεν γνωριζω περισσοτερα -δεν χρειαστηκε πρακτικα γιατι επελεξα να μη ξαναπαρω τιποτε με 1 & μονο soldered ram,
πλην ενος μικρου win netbook, χρονια πισω, χοχο! Παντως προσοχη: μην καεις(!), πληρωνοντας...φουρνισμα για <επιδιορθωση> 🤢

Προτεινεις κατι..; Ειμαι σχεδον σιγουρη οτι δεν φταιει κατι αλλο παρα μονο η Ram..βεβαια δεν ειμαι τεχνικος οποτε δεν μπορω να ειμαι 100% σιγουρη.. 

Επεξ/σία από natasaaaki
Δημοσ.

Πολύ σωστά. Θέλει το λεγόμενο low level component repair και όχι reballing - resoldering.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, natural_sgf είπε

Πολύ σωστά. Θέλει το λεγόμενο low level component repair και όχι reballing - resoldering.

Μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, natasaaaki είπε

Που τον βρισκουμε..;

Προτεινεις κατι..; Ειμαι σχεδον σιγουρη οτι δεν φταιει κατι αλλο παρα μονο η Ram..βεβαια δεν ειμαι τεχνικος οποτε δεν μπορω να ειμαι 100% σιγουρη.. 

http://www.jrepair.gr/ αλλά συνήθως εδώ στο forum είναι και παρακολουθεί όποτε τον αναφέρουμε με το @.

Μίλα μαζί του, πες του οτι τον βρήκες από insomnia και λογικά θα σε βοηθήσει (απ' όσο ξέρω τρέχει τέτοια εποχή αλλά αν έχεις λίγο υπομονή μπορεί κάτι να κάνει...μπορεί λέω, δε ξέρω γιατί μη ξεχνάς ότι μπορεί να έχει και άλλο πρόβλημα η μητρική - απο τη στιγμή που το πήρες used μπορεί η μητρική να είναι ήδη επιδιορθωμένη και κάπου να έπαθε κοκομπλόκο).

4 λεπτά πριν, natasaaaki είπε

Μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις;

Ναι, φυσικά.

Λέγεται chip level replacement όπου πας και αντικαθηστάς το chip με καινούργιο αντί να κάνεις 'ταρζανιές' προσπαθώντας να επιδιορθώσεις το παλιό. 

Χοντρικά στα γράφω, για να έχεις μια ιδέα καθώς η μνήμη σου είναι όντως κολλημένη πάνω στη μητρική.

Επεξ/σία από natural_sgf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...