Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ξεκινησει να κανω streaming εδω και λιγο καιρο και εχω μια απορια για το Affiliate Program.

Αν δεν κανω λαθος, συμπληρωνουμε ολα τα στοιχεια μας και πληρωνουμε κατι φορους αναλογως. Αναρωτιομουν ομως αν η κυβερνηση θα ξερει οτι η απασχοληση μου ειναι streaming ή οχι?

Ζω με επιδομα αναπηριας και τυπικα το χανω αμα δουλεψω σε μια δουλεια. Θα το χασω αμα η απασχοληση μου ειναι Twitch Streaming? Ευχαριστω.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Thekillergreece είπε

Θα το χασω αμα η απασχοληση μου ειναι Twitch Streaming?

Με τα donates σίγουρα δεν το χάνεις..δεν ξέρω ομως εαν το Twitch σου κόβει κάποια επιταγή (τύπου Google Ads) αλλα και πάλι δεν νομίζω να σου κόβεται χωρίς να υπάρχει κανονική μισθοδοσία και ασφάλιση.

Δημοσ.

εχω ενα φιλαρακι μουσικο που πουλαει καποια κομματια και δηλωνει ηλεκτρονικες πωλησεις μεχρι τρεις χιλιαδες αφορολογητο αν δεν κκανω λαθος παντως δε νομιζω να εχεις προβλημα αλλα καλητερα να ρωτισεις και εναν λογιστη. επισης γραψε το καναλι σου στο τουιτσ για να σαπορταρω

Δημοσ.

Έτσι είναι. Απο κάποιο ποσο και πανω, δεν ξέρω ακριβως ποσο, πρεπει να δηλωθεί στην εφορία για να το εισπράξεις. Χαρακτηριζεσαι ως ελευθερος επαγγελματιας. Το ίδιο ισχύει και για τα έσοδα απο το twitch και για τα λεφτά που καταλήγουν στην paypal. Φυσικά δεν μιλάμε για 100 και 200€ αλλά για παραπανω. Υπαρχουν επίσης ατομα στο ελληνικό community του twitch που streamαρουν καθημερινα και όπως εχουν δηλώσει είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε τέτοιες ερωτήσεις μέσω pm. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, katman2000 είπε

εχω ενα φιλαρακι μουσικο που πουλαει καποια κομματια και δηλωνει ηλεκτρονικες πωλησεις μεχρι τρεις χιλιαδες αφορολογητο αν δεν κκανω λαθος παντως δε νομιζω να εχεις προβλημα αλλα καλητερα να ρωτισεις και εναν λογιστη. επισης γραψε το καναλι σου στο τουιτσ για να σαπορταρω

Δεν ξερω αν επιτρεπεται να το βαλω εδω αλλα νταξει. :P

9 ώρες πριν, bele είπε

Έτσι είναι. Απο κάποιο ποσο και πανω, δεν ξέρω ακριβως ποσο, πρεπει να δηλωθεί στην εφορία για να το εισπράξεις. Χαρακτηριζεσαι ως ελευθερος επαγγελματιας. Το ίδιο ισχύει και για τα έσοδα απο το twitch και για τα λεφτά που καταλήγουν στην paypal. Φυσικά δεν μιλάμε για 100 και 200€ αλλά για παραπανω. Υπαρχουν επίσης ατομα στο ελληνικό community του twitch που streamαρουν καθημερινα και όπως εχουν δηλώσει είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε τέτοιες ερωτήσεις μέσω pm. 

Εμ.. Οποτε η απαντηση σου ειναι.. Ναι ή οχι..? Δηλαδη, το χανω το επιδομα αμα κανω affilate ή οχι? Θα ρωτησω καλου κακου ετσι και αλλιως. Απο Donations μονο στο PayPal θα το βαζω, οχι απο τραπεζα ή κατι τετοιο.

Επεξ/σία από Thekillergreece
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Λογικα εξαρταται απο τα εσοδα σου. Απο καποιο ποσο και πανω τοσο τα χρηματα απο το twitch οσο και απο το paypal φορολογουνται, δηλαδη δηλωνονται, αρα φαινεται οτι εργαζεσαι καπου συνεπως χανεις το επιδομα. Τωρα για το ποιο ειναι αυτο το χρηματικο οριο δεν μπορω να σου απαντησω..μπορει να ειναι 500, 1000 ή και παραπανω. Αν για καποιο λογο ειναι δυσκολο να επικοινωνησεις με λογιστη για να παρεις εγκυρη απαντηση, σου πτοτεινω και παλι παντως να στειλεις ενα μηνυμα σε αλλους ελληνες streamers που εχουν το twitch σαν πρωτο τους επαγγελμα. Φανταζομαι οτι κατα 99% ειναι προθυμοι να σου λυσουν τις αποριες. Αν ενδιαφερεσαι μπορω να σου πω με p.m καποια ονοματα..να μην τα γραψω δημοσια και φανει σαν διαφημιση. ( ωραιο stream εχεις, keep up :) ... ευτυχως εχουμε καλο ελληνικο community στο twitch και πιστευω οτι θα στηριξουμε την προσπαθεια σου..Καλη συνεχεια! )

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μου προηλθε μια νεα απορια αν το επιδομα θα διακοπτεται αν λαβεις μονο donations χωρις καν να εισαι μεσα στο προγραμμα? Τα donations να πηγαινουν μονο στο PayPal εκ το οποιο δεν εχει τα στοιχεια σου σχετικα με το ΑΦΜ σου, κ.α

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Κάνα νέο σχετικά με το τι έκανες ?

Στις 6/1/2019 στις 6:32 ΜΜ, Thekillergreece είπε

Μου προηλθε μια νεα απορια αν το επιδομα θα διακοπτεται αν λαβεις μονο donations χωρις καν να εισαι μεσα στο προγραμμα? Τα donations να πηγαινουν μονο στο PayPal εκ το οποιο δεν εχει τα στοιχεια σου σχετικα με το ΑΦΜ σου, κ.α

Τελικά τι ισχύει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...